Σελίδα 7 από 25

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:55
από vantono
aLiCat έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:46
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:04
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:02

Η πατατα αλλοιωνει τη γευση οπου και να την βαλεις. Ακομα και στη φασολαδα αν βαλεις πολλες παπατες στο τελος θα νομιζεις οτι τρως πατατοσουπα.
Δεν μπορείς να βάλεις τηγανητή πατάτα κάπου που θα γίνει μούσκεμα, όπως στη φασολάδα. Αλλά μαζί με ψητό κρέας ταιριάζει 100%, όποιος πει το αντίθετο είναι κολλημένος.
Φυσικά η πατάτα ταιριάζει τέλεια με το ψητό κρέας.
'Οχι όμως και με την πίτα.
(Μενει να ακούσουμε και για σουβλάκια με πουρέ μέσα στην πίτα. :fp: )
Ισχύει. Και εμένα με την πίτα δεν μου ταιριάζει καθόλου. Αφού δεν βάζουν και ψίχα από φρατζολα μέσα στο τυλιχτο, πάλι καλά.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:56
από Βίνγκιλοτ
Έχω φάει σε χιπστερομάγαζο τυλιχτό βίγκαν κεμπάπ από φακές και ομολογώ ότι μ' άρεσε πολύ.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:57
από Dwarven Blacksmith
aLiCat έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:46
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:04
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:02

Η πατατα αλλοιωνει τη γευση οπου και να την βαλεις. Ακομα και στη φασολαδα αν βαλεις πολλες παπατες στο τελος θα νομιζεις οτι τρως πατατοσουπα.
Δεν μπορείς να βάλεις τηγανητή πατάτα κάπου που θα γίνει μούσκεμα, όπως στη φασολάδα. Αλλά μαζί με ψητό κρέας ταιριάζει 100%, όποιος πει το αντίθετο είναι κολλημένος.
Φυσικά η πατάτα ταιριάζει τέλεια με το ψητό κρέας.
'Οχι όμως και με την πίτα.
(Μενει να ακούσουμε και για σουβλάκια με πουρέ μέσα στην πίτα. :fp: )
Αντικειμενικά, κανείς λάθος.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:59
από aLiCat
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:57
aLiCat έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:46
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:04
Δεν μπορείς να βάλεις τηγανητή πατάτα κάπου που θα γίνει μούσκεμα, όπως στη φασολάδα. Αλλά μαζί με ψητό κρέας ταιριάζει 100%, όποιος πει το αντίθετο είναι κολλημένος.
Φυσικά η πατάτα ταιριάζει τέλεια με το ψητό κρέας.
'Οχι όμως και με την πίτα.
(Μενει να ακούσουμε και για σουβλάκια με πουρέ μέσα στην πίτα. :fp: )
Αντικειμενικά, κανείς λάθος.
ε αφού είναι "αντικειμενικά", πάω πάσο. :D

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:59
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Ερμής έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:51
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:38 Πήγε ο άλλος στο ελληνικό να πάρει τυλιχτα και να κάνει συγκρίσεις, εδώ κοντά. Να φάμε θέλουμε, όχι να μεταναστεύσουμε.
Κάποιοι μένουμε κοντά.
Το οποίο Ελληνικό δεν ειναι μονο φτηνο, είναι και γαματο.
Το ίδιο και ο καράμπελας στον Πειραιά που το έχει 3€
Και ο Αχιλλέας που το έχει 3,10-3,20, εκεί όμως θέλει υπομονή, είναι φάση σιντ, χωρίς ντελίβερυ, κλειστο Σκ

Τα καλά σουβλατζίδικα στην Αθήνα παίζουν max στο 3,20
Οι αλυσίδες και τα φλώρικα για τις λινάτσες παίζουν απο 3,5 κα πάνω
Καλά Αθήνα κέντρο έχουν ξεφύγει.από 3.50 και πάνω όλοι. Πήρα μεθυσμένος από την κυψέλη να στρώσω στομάχι και το είχε 3.70. Και δυτικά από 3.20 και πάνω. Τώρα για να βρεις καλά και φτηνά, πρέπει να έχεις συγκεκριμένο, αλλά τώρα οκ, δε θα πας και ταξίδι για να φας πιτογυρα, φαγητό είναι του δρόμου είναι

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:00
από hellegennes
Σέλευκας έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:50
hellegennes έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:25
Ερμής έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:18

Το ελληνικό στο Ελληνικό. Αυτές ειναι οι τιμές του, πήγα προσφατα.
Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι κορυφαίο εν τω μεταξύ. Όλα χειροποίητα, απλά πουλάει ενα σκασμό κομμάτια κάθε μέρα με αποτέλεσμα να έχει κέρδος.
Όλα τα μαγαζιά που βλέπω έχουν τιμές 10-12 ευρώ για αυτά τα τρία. Άρα αν αυτό το μαγαζί είναι τόσο φθηνότερο είναι ειδική περίπτωση. Πάντως το βίντεο είναι μούφα γιατί οι τιμές του άλλου ήταν 8,90 σύμφωνα με αυτά που βλέπω. Σε κάθε περίπτωση οι τιμές Αθήνας-Θεσσαλονίκης είναι πάνω-κάτω ίδιες και κατά μέσο όρο όντως στην Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερα. Άρα δεν υφίσταται debunking.
στη Νεάπολη και στην Πολίχνη ο γύρος έχει 4,80 σε όποιο μαγαζί και να πας, αν στην Αθήνα έχει 2,80 τότε έχουν δίκιο. Οτι σε μας ολοι οι γυφτοπρόξενοι την είδαν ακριβοί πρέπει να το κοιτάξουμε.
Εγώ πάντως πείνασα και παρήγγειλα ψωμόγυρα. Από ακριβό μαγαζί που το έχει 4,10. 4.80 δεν έχω δει πουθενά. Ούτε βλέπω πουθενά 2,80 σε αθηναϊκά μαγαζιά.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:01
από vantono
Βίνγκιλοτ έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:56 Έχω φάει σε χιπστερομάγαζο τυλιχτό βίγκαν κεμπάπ από φακές και ομολογώ ότι μ' άρεσε πολύ.
Μόνο γύρος μανιταριών με λάδι τρούφας αξίζει απ' αυτά, τίποτα άλλο.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:02
από Βίνγκιλοτ
vantono έγραψε: 22 Μαρ 2024, 16:01Μόνο γύρος μανιταριών με λάδι τρούφας αξίζει απ' αυτά, τίποτα άλλο.
Πρέπει να ήταν πολύ ωραία αυτή η βιγκαναία κοπελιά.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:03
από hellegennes
foscilis έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:51 Εγώ πάντως δεν είπα ότι δεν καταλαβαίνω τι εννοεί η κινούμενη σκατοσακούλα που λέει "πιτόγυρο".

Είπα ότι το βρίσκω ακραία αντιαισθητικό σαν λέξη και ασύμβατο με τον τρόπο που σχηματίζονται οι υπόλοιπες 500 παρόμοιες λέξεις στην ελληνική γλώσσα.
Σιγά μωρή καθαρεουσιάνα που την είδες θιασώτης της αισθητικής. Αισθητικά για την δημοτική μια χαρά είναι το πιτόγυρο. Είναι δε 100% συμβατό με το σύστημα σχηματισμού σύνθετων. Το πιτόγυρο είναι δομικά όπως το ψωμοτύρι.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:05
από Σέλευκας
hellegennes έγραψε: 22 Μαρ 2024, 16:00
Σέλευκας έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:50
hellegennes έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:25

Όλα τα μαγαζιά που βλέπω έχουν τιμές 10-12 ευρώ για αυτά τα τρία. Άρα αν αυτό το μαγαζί είναι τόσο φθηνότερο είναι ειδική περίπτωση. Πάντως το βίντεο είναι μούφα γιατί οι τιμές του άλλου ήταν 8,90 σύμφωνα με αυτά που βλέπω. Σε κάθε περίπτωση οι τιμές Αθήνας-Θεσσαλονίκης είναι πάνω-κάτω ίδιες και κατά μέσο όρο όντως στην Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερα. Άρα δεν υφίσταται debunking.
στη Νεάπολη και στην Πολίχνη ο γύρος έχει 4,80 σε όποιο μαγαζί και να πας, αν στην Αθήνα έχει 2,80 τότε έχουν δίκιο. Οτι σε μας ολοι οι γυφτοπρόξενοι την είδαν ακριβοί πρέπει να το κοιτάξουμε.
Εγώ πάντως πείνασα και παρήγγειλα ψωμόγυρα. Από ακριβό μαγαζί που το έχει 4,10. 4.80 δεν έχω δει πουθενά. Ούτε βλέπω πουθενά 2,80 σε αθηναϊκά μαγαζιά.
λάθος έκανα 4,30 έχει σε όλα που ξέρω

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:06
από Citroenakias
Δεν ξέρω τι δείχνει το βίντεο που ανέβασε ο παπαρας ο νηματοθετης αλλά εγώ καρφώνω πιτογυρο αξίας 4,1 που έχει και πολυ γύρο και πολλές πατάτες μεσα

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:06
από hellegennes
Beria έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:34 To ξέρεις ότι επί εκατονταετίες το υλικό με το οποίο οβελιζόταν το κρεατάκι για τη μικρή σούβλα ήταν σχίζες από καλάμι;
Και τώρα από καλάμι τα φτιάχνουν (μπαμπού), ποτέ δεν τα έφτιαχναν από ξύλο ιτιάς.

Αν ονομάζαμε καλαμάκι κάθε τι που γίνεται από καλάμια δεν θα είχαμε καλαθάκια πικνίκ, θα είχαμε καλαμάκια πικνίκ.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:07
από Σέλευκας
Επίσης το έχουν παραγαμήσει και στις πίτσες , ένα πιτσάκι που έπαιρνα ατομικό που αυτοί το λένε οικογενειακό γίγας :fp: (όχι δεν τρώω πολύ) απο 5 ευρώ πέρσι φέτος πήγε δέκα.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:09
από Σέλευκας
hellegennes έγραψε: 22 Μαρ 2024, 16:06
Beria έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:34 To ξέρεις ότι επί εκατονταετίες το υλικό με το οποίο οβελιζόταν το κρεατάκι για τη μικρή σούβλα ήταν σχίζες από καλάμι;
Και τώρα από καλάμι τα φτιάχνουν (μπαμπού), ποτέ δεν τα έφτιαχναν από ξύλο ιτιάς.

Αν ονομάζαμε καλαμάκι κάθε τι που γίνεται από καλάμια δεν θα είχαμε καλαθάκια πικνίκ, θα είχαμε καλαμάκια πικνίκ.
:smt005:
όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλαμάκι

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 16:09
από hellegennes
hellegennes έγραψε: 22 Μαρ 2024, 16:06
Beria έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:34 To ξέρεις ότι επί εκατονταετίες το υλικό με το οποίο οβελιζόταν το κρεατάκι για τη μικρή σούβλα ήταν σχίζες από καλάμι;
Και τώρα από καλάμι τα φτιάχνουν (μπαμπού), ποτέ δεν τα έφτιαχναν από ξύλο ιτιάς.

Αν ονομάζαμε καλαμάκι κάθε τι που γίνεται από καλάμια δεν θα είχαμε καλαθάκια πικνίκ, θα είχαμε καλαμάκια πικνίκ.
Επίσης το κοντοσούβλι γινόταν κι αυτό με ξύλο από καλάμι αλλά αυτό συνεχίζετε να το λέτε κοντοσούβλι κι όχι κοντοκαλάμι. Ελπίζω δηλαδή.