!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 - Στο τραπέζι η επιστροφή μέτρων

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Re: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 - Στο τραπέζι η επιστροφή μέτρων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre »

1128 νεκροί από γρίπη σε μια δεκαετία. Από κόβιντ πόσους νεκρούς είχαμε τα δύο πρώτα χρόνια; 35.000;

1128:10 =113 νεκροί ανά έτος από γρίπη
35.000:2 = 17.500 νεκροί ανά έτος από κόβιντ

17500:113=...
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Libre arbitre την 30 Δεκ 2023, 00:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Libre arbitre έγραψε: 30 Δεκ 2023, 00:46
hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2023, 00:34
Libre arbitre έγραψε: 30 Δεκ 2023, 00:15 Με την γρίπη πόσοι πέθαιναν την εβδομάδα και πόσοι με τον κόβιντ;
Με την γρίπη στην Ελλάδα πεθαίνουν πολλές χιλιάδες τον χρόνο. Με τον κορωνοϊό πέθαναν 6-8 φορές παραπάνω,
Εικόνα
Αυτοί είναι οι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι θάνατοι. Οι πραγματικοί θάνατοι είναι χιλιάδες ετησίως. Φαίνεται πολύ καλά στα γραφήματα υπερβάλλουσας θνησιμότητας:

Εικόνα

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre

hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2023, 00:53
hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2023, 00:34

Με την γρίπη στην Ελλάδα πεθαίνουν πολλές χιλιάδες τον χρόνο. Με τον κορωνοϊό πέθαναν 6-8 φορές παραπάνω,
Εικόνα
Αυτοί είναι οι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι θάνατοι. Οι πραγματικοί θάνατοι είναι χιλιάδες ετησίως. Φαίνεται πολύ καλά στα γραφήματα υπερβάλλουσας θνησιμότητας:

Εικόνα

Εικόνα
Μα και του κόβιντ ήταν πολλοί περισσότεροι. Πολλοί πέθαιναν σπίτι από φόβο να πάνε στο νοσοκομείο.

17500:113=...
.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre

Libre arbitre έγραψε: 30 Δεκ 2023, 00:57
hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2023, 00:53

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Μα και του κόβιντ ήταν πολλοί περισσότεροι. Πολλοί πέθαιναν σπίτι από φόβο να πάνε στο νοσοκομείο.

17500:113=154...
.
Το ότι δεν είχαμε τεράστια υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι λόγω μείωσης ατυχυματων και περιβαλλοντικής μόλυνσης λόγω καραντίνας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Του κορωνοϊού δεν ήταν περισσότεροι, ήταν σημαντικά λιγότεροι. Η μέθοδος απόδοσης των θανάτων στον κορωνοϊό ήταν υπερβολική. Όσοι πέθαιναν εντός 60 ημερών από επιβεβαιωμένο τεστ αποδίδονταν στον κορωνοϊό, ανεξάρτητα από την πραγματική αιτία θανάτου, πράγμα γελοίο.

Αυτή είναι η εκτίμηση του ΕΟΔΥ για τους πραγματικούς θανάτους της γρίπης την περίοδο 2013-2019. Η αντίστοιχη εκτίμηση για τον κορωνοϊό την περίοδο 2020-2023 είναι ίσως κοντά στις 30.000.

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Με λίγα λόγια ο κορωνοϊός είχε 6-8 φορές περισσότερα θύματα, μολύνοντας όμως 3 φορές παραπάνω πληθυσμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre

hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2023, 01:05 Με λίγα λόγια ο κορωνοϊός είχε 6-8 φορές περισσότερα θύματα, μολύνοντας όμως 3 φορές παραπάνω πληθυσμό.
Και αφήνοντας πολλαπλάσια κατάλοιπα. Όπως στους πολέμους με νεκρούς και πολλαπλάσιους τραυματίες. Και ακόμα δεν ξέρουμε πολλά για το λονγκ κόβιντ και τις πολλαπλές επιμολύνσεις.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2023, 23:41
Isildur έγραψε: 29 Δεκ 2023, 19:18
hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2023, 16:49

Αποκλειστικά και μόνο.
Μισό, εσύ δεν έλεγες κάποτε "δεν χρειάζομαι εμβόλιο γιατί δεν ανήκω σε ευπαθή ομάδα (εχμμμ... τέσπα) και προσέχω, πλένομαι, φοράω μάσκα κλπ"; Λάθος τα θυμάμαι; Έλεγες κάτι άλλο;
Όχι, τα έβαλες όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν χρειάζομαι εμβόλιο γιατί δεν ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Αυτό μόνο. Το προσέχω και πλένω τα χέρια μου έχουν να κάνουν με τον κίνδυνο της μόλυνσης. Το φοράω μάσκα δεν το πρόσθεσα ποτέ στα μέτρα που με βοηθάνε να μην κολλήσω.
Isildur έγραψε: 29 Δεκ 2023, 19:18 Επίσης, απορία. Η μάσκα λες ότι δεν κάνει τίποτα, γιατί οι έρευνες έδειξαν ότι ήταν αναποτελεσματικές σε καθημερινή εφαρμογή και μόνο στα νοσοκομεία ή σε ειδικούς χώρους έχει νόημα η χρήση τους κλπ κλπ.
Isildur έγραψε: 29 Δεκ 2023, 19:18 Αν ο φορέας φοράει μάσκα, δεν κάνει δουλειά στο να μην κολλήσει τους άλλους; Άσε στην άκρη άλλους τρόπους μόλυνσης, να πιάσεις πχ κάτι που έπιασε κι αυτός ή κάτι παραπλήσιο. Στην μετάδοση μέσω αναπνοής σε έναν αερομεταφερόμενο ιό, δεν έχει αποτελεσματικότητα; Όχι να μην κολλήσεις (παθητικό), αλλά να μην κολλήσεις (ενεργητικό).
Σαφώς βοηθάει αλλά βοηθάει ως επικουρικό μέτρο. Ο φορέας θα κάτσει σπίτι του και θα έχει μόνο τις απαραίτητες επαφές, ελεγχόμενα, για λίγο χρόνο, με τήρηση αποστάσεων, κτλ. Δεν θα βγει να κάνει βόλτες, να δουλέψει, να μιλήσει με 10 άτομα και να κάτσει να φάει έξω. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα βοηθήσει σε τίποτα η μάσκα.

Όλες οι μελέτες που είχαν γίνει τα προηγούμενα 100 χρόνια αυτό έδειχναν, το παράδειγμα ανατολικών χωρών που ψιλοφορούσαν μάσκες τον χειμώνα επίσης δεν έφερε ποτέ αποτέλεσμα, δεν είχαν ποτέ μειωμένη μεταδοτικότητα γρίπης ας πούμε, αλλά πες ότι 100 χρόνια οι μελέτες ήταν λάθος και έπρεπε να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στις μάσκες, ειδικά στην αρχή που ήταν λίγα πράγματα γνωστά για τον κορωνοϊό. Ε, την δώσαμε αυτήν την ευκαιρία και δεν είδαμε απολύτως καμμιά διαφορά στην διασπορά. Κι αν δεν φτάνουν τα δεδομένα της διασποράς, έχουμε πλέον και μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι δεν έκαναν δουλειά.

Η μάσκα είναι ένα πράγμα που εφευρέθηκε πρωτίστως για να εμποδίζει την μετάδοση παθογόνων (βασικά βακτηρίων) από τον γιατρό στον ασθενή. Έχει αυστηρό πλαίσιο εφαρμογής που έχει λειτουργικότητα σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον όπου αυτός που την φοράει είναι επαγγελματίας και κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Ούτε τρέχει πάνω-κάτω ούτε σηκώνει κιβώτια ούτε μιλάει με κόσμο ούτε τρώει ούτε πίνει ούτε βολτάρει ούτε αγγίζει οτιδήποτε δεν είναι αποστειρωμένο.
Η αναφορά στην προσωπική σου υγιεινή και τα μέτρα που έπαιρνες εσύ ήταν συνέχεια του "δεν κάνω εμβόλιο γιατί δεν ανήκω σε ευπαθή ομάδα (ξανα χμπφφφφ... αλλά τέλος πάντων) και δεν στάθηκα απλά τυχερός που δεν κόλλησα, γιατί πρόσεχα". Δεν τσουβάλιασα άσχετα πράματα. Για τη μάσκα όντως θυμόμουν λάθος, το λέω στο επεξεργασμένο κομμάτι του ποστ μου. Απλά μου είχε μείνει αυτή η εντύπωση, γιατί είχες πει ότι έπαιρνες όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η μάσκα, αφού βοηθάει έστω και επικουρικά, γιατί είναι κακή; Όσο βοηθήσει κι ό,τι δουλειά κάνει. Και κατά ένα μικρό ποσοστό να βοηθούσε στην μείωση μετάδοσης, κέρδος δεν ήταν; Οι δε φορείς, δεν ήταν πάντα συμπτωματικοί, για να ξέρουν και να κάτσουν σπίτι τους από την αρχή και πριν κάνουν κάποιο τυχαίο ή επιβεβλημένο (λόγω δουλειάς πχ) τεστ. Μιλάω για τις εποχές του σκληρού ροκ φυσικά, που ακόμα ψάχνονταν όλοι και μαθαίνανε κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό και που το στοίχημα ήταν κυρίως να μην επιβαρυνθεί το ΕΣΥ με απότομα ξεσπάσματα μαζικών κρουσμάτων. Το ότι σταδιακά και σε βάθπς χρόνου θα κολλούσαν όλοι, ή σχεδόν όλοι, το λέγανε συνεχώς (έστω και από ένα σημείο και μετά).
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Γω θα το ξαναπώ : όποιος νομίζει ότι το να φοράς N95/N99 (FFP2/FFP3) είναι το ίδιο με το να μη φοράς, κακό του κεφαλιού του.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Επειδή κάποιοι κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα στον covid και στη γριπη εγώ από την εμπειρία μου σας καταθέτω τα εξής. Η μητέρα μου 81 ετων εμβολιασμενη για κοβιντ και χωρίς να έχει προλάβει να κάνει το αντιγριπικο πέρασε κοβιντ και έκανε πνευμονια με πτώση οξυγονου. Κολλάει και γριπη μέσα στο νοσοκομείο αλλά δεν έπαθε τίποτε από τη γριπη, μια μέρα μόνο είχε κάποια συμπτωματα. Ο αδελφός μου 51 κολλάει κοβιντ και μετά γριπη και αυτός και ενώ στον κοβιντ δεν έπαθε τίποτε σχεδόν στην γριπη ταλαιπωρηθεί. Συμπέρασμα για τους άνω των 65 ο κοβιντ είναι 100 φορές χειρότερος από τη γριπη. Για τους πιο νέους μάλλον η γριπη χειρότερη αλλά ανάλογα την περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

talaipwros έγραψε: 28 Δεκ 2023, 15:56Μαζικοι εμβολιασμοί Τώρα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:05 Έκαμα το λάθος κι έκανα ραπιδ προχθές. Στο περιβάλλον είχε μύξες.
Εγώ ελάχιστο συνάχι.
Θετικός.
Θετικό και το πισιαρ.
Ακύρωση το τριημερακι...

Τραγικό λάθος.
Δεν ξανακάνω τεστ ποτέ. :011:
Την πάτησα ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, χωρίς να έχει κανένας στο περιβάλλον μου σύμπτωμα. Μια μυξα είδα και πήγα κι έκανα τεστ. :011:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Σε έξαρση κορονοϊός και γρίπη: Στα επίπεδα του '21 τα κρούσματα - Οδηγίες για ρεβεγιόν και μάσκες

https://www.ethnos.gr/health/amp/295240 ... nkaimaskes
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Cecily Anne έγραψε: 30 Δεκ 2023, 10:26
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:05 Έκαμα το λάθος κι έκανα ραπιδ προχθές. Στο περιβάλλον είχε μύξες.
Εγώ ελάχιστο συνάχι.
Θετικός.
Θετικό και το πισιαρ.
Ακύρωση το τριημερακι...

Τραγικό λάθος.
Δεν ξανακάνω τεστ ποτέ. :011:
Την πάτησα ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, χωρίς να έχει κανένας στο περιβάλλον μου σύμπτωμα. Μια μυξα είδα και πήγα κι έκανα τεστ. :011:
εμείς χάσαμε από πέμπτη μέχρι προχθες την τετάρτη που αρνητοποιήθηκε. βεβαια τα συμπτώματα δεν ήταν ελαφρά αλλά μέτρια.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Όσο πιο πολλά εμπολια έχεις κάνει τόσο χειρότερα περνάς τον προβιτ που κυκλοφορεί τώρα. Ο αδερφός της γυναίκας μου δεν έχει τίποτα (μηδέν εμπολια), εγώ με 2 εμπολια έχω μόνο βουλωμενη μύτη. Η γυναίκα μου με 3 εμπολια είχε κ λίγο πονοκέφαλο. Όσοι έχουν κάνει πάνω από 3 είναι γαμησε τα, πυρετό κ τέτοια εκτός αν ήταν απ τους τυχερούς που τους βαρεσαν αλατονερο :102: :102:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”