!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:53
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:51
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 09:08

Ο φίλος σου είτε τα τρώει στον τζογο, τις πουτανες και τα ναρκωτικά, είτε (το πιο πιθανό) κλαίγεται γιατί όλοι κλαίγονται και λέει ψέματα γιατι όλοι λένε ψέματα. Μη με ρωτήσεις γιατί, άβυσσος η ψυχή, οι άνθρωποι λένε ψέματα μέχρι και στους εαυτούς τους, να ξέρεις πάντως όπου ακούς πολλή κλαψα στην Ελλάδα ψάξε να βρεις πού είναι παρκαρισμένο το GLA
Αν τα παιδιά πάνε ιδιωτικό τότε λέει αλήθεια.
Είπε δημόσιο. Αλλά κ ιδιωτικό αν δεν μπορεί να αγοράσει ολόκληρο καρπούζι με 5κ καθαρα οκ συγγνώμη αλλά κάτι κάνει πολύ λάθος, ξαναλέω αν δεν υπάρχουν άλλα θέματα.
Κοιτα τα 5χιλιάρικα μπορεί να ειναι εκ πρώτης ένα νουμερο που φαντάζει μεγάλο αλλά στην ουσία δεν ειναι και τόσο όσο νομίζεις.
Αν έχεις αυτοκίνητο με δόση ένα πεντακοσάρικο, έχεις σπίτι με 1500-2000, φροντιστήρια, γλωσσες δραστηρίότητες 300€ το κάθε παιδί, ρευματα, νερα, τηλέφωνα, διακοπές ένα δεκάρικο το χρόνο, βενζίνες.
μαζεύονται.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 04:05
Otto Weininger έγραψε: 02 Οκτ 2023, 20:18
Γαληνός έγραψε: 30 Σεπ 2023, 10:02 Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία παραθέτει ο ΣΕΒ, το 68,3% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας

2022....
Κάθε χρόνο και χειρότερα με την Νέα Δημοκρατία
αυτό βγαίνει από τα εισοδήματα που δηλώνουν;
Αν δεν σου κάνει αυτός ο ορισμός, η Eurostat έχει μπόλικους άλλους πίνακες, όπως αυτόν:

Εικόνα

Δεν ξέρω αν θέλεις ανάλυση του τι δείχνει ο πίνακας, είναι αρκετά εμφανές κατά την γνώμη μου.
Η βελτιωση που δειχνει ο πινακας μπορει να μην σημαινει και βελτιωση του βιοτικου επιπεδου σε καλα επιπεδα ομως. Μπορει απλα να ειναι μια διορθωση μετα απο την κριση 2010-2018.
axilmar

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 06:34
Unique έγραψε: 03 Οκτ 2023, 05:52
Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 05:24
Όλα τα καλά εστιατόρια τα μπαρ και τα μπουζούκια της Ελλάδας τα γεμίζεις με το 10% του πληθυσμού και τους τουρίστες. Δεν είπαμε ότι δεν έχει πλούσιους και ευκατάστατους η χώρα, και στη Σομαλία νας πας έχει.
Η έρευνα λέει για το υπόλοιπο 90% που άντε να φάει κανα σουβλάκι και πίνει φραπέ με 8 τσιγάρα.
Απορώ εν έτει 2023, ποιός χριστιανός που έχει περάσει ένα μήνα στη χώρα μπορεί να πιστέψει τέτοιες "έρευνες"

Έλληνες = Άστα σύντροφε. Το τυρί μουχλιασμένο, το κρασί παλιό, το χαβιάρι μάυρο. Πως να ζήσει κανείς??
Εγώ, τώρα ήμουνα ένα μήνα στη χώρα. Είδα τις πιό ακριβές τιμές που έχω δει ποτέ, και τα παλιότερα αυτοκίνητα που έχω δει ποτέ. Είδα πολύ κόσμο που δεν πήγε διακοπές καθόλου, και είδα ακόμα κόσμο που ψάχνεται να φύγει παρόλο που έχουν περάσει 15 χρόνια απ'την αρχή της κρίσης. Και φυσικά είδα τα ακριβότερα νοίκια που έχω δει ποτέ στην Ελλάδα. Οπότε εμένα δε μου φαίνεται παράξενη η έρευνα. Ακόμα κι ο κολλητός μου που καθαρίζει ένα τάληρο καθαρά το μήνα, με τη γυναίκα του που δε δουλεύει, με νοίκι, και με δύο παιδιά/κινητά/αυτοκίνητα τους περισσότερους μήνες του μένουν στην τράπεζα περίπου μηδέν, και τον πιστεύω. Αυτός είναι στο 1% από μισθό, φαντάσου οι άλλοι.
Τι δουλεια κανει ο κολλητος σου που καθαριζει 5 χιλιαρικα τον μηνα;
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:25
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 02 Οκτ 2023, 19:18
Green Dragon έγραψε: 02 Οκτ 2023, 18:49 Εξήγησέ το αν θες. Αναφέρεσαι στο φαινόμενο του εγκλωβισμού;
αναφέρομαι ότι επί της ουσίας η κοινή γνώμη δεν είναι ελεύθερη αλλά βαθιά κατευθυνόμενη
Προφανώς εσύ αποτελείς εξαίρεση.
ισχύει, εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα δεν είμαστε ακριβώς ο μέσος ψηοφοφόρος
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
axilmar

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 08:19
foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 06:47 Φιλε μηπως μια οικογενεια Αλβανων με γυναικα να μη δουλευει και 5.000 καθαρα το μηνα βαζει στην ακρη τουλαχιστον 1.000 τους κακους μηνες και αυτο μας λεει κατι; Μηπως δεν ειναι ασυνδετες οι υψηλες τιμες με μια κουλτουρα που αν βγαζεις 5.000 σημαινει θα ξοδεψεις 5.000; Ποσο ασχετη σου φαινεται η ακραια χρηση ΙΧ συγκρισιμη με προαστια ΗΠΑ για παραδειγμα που ακομα κι εκει κανεις δε θα τα προτιμουσε για 400μ αποσταση;
Ντάξει, άστον αυτόν. 4 χιλιάρικα σου φαίνεται υπερβολικό με οικογένεια; Σου φαίνεται.
3 τότε. Οκ 3; Ε, δε βγάζει ο κόσμος 3.

Λέμε όταν θέλει το δόντι γέφυρα και το παιδί σιδεράκια να πηγαίνεις οδοντίατρο, να μην το αφήνεις για του χρόνου.
Ούτε να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο τσαλακωμένο για να γλιτώσεις φαναρτζή, ούτε να πηδάς σέρβις, ούτε να φοράς μπουφάν και διπλές κάλτσες στο σπίτι, ούτε να αφήνεις τα παιδιά χωρίς φροντιστήριο, ούτε να τα παρατάς 3 χρόνια σερί στη γιαγιά για διακοπές και να φεύγεις με κατεψυγμένες σπανακόπιτες για όλο το μήνα, ούτε να κάνεις τον κινέζο όταν σκάνε διάφορα για το σπίτι/δώραγαμογενέθλια/φουσκωμένους λογαριασμούς/το ψυγείο τα'παιξε / το παιδί θέλει σπορτέξ (sic) / άλλοι γιατροί κλπ.

Ντάξει πες εξόδους, ψώνια, ταξίδια και νησιά, αλλαγή αυτοκινήτου (κάποτε), ξύδια, τσιγάρα, χόμπι, γήπεδο, αθλητισμό/γυμναστήριο, ελάτε-να-δούμε-ΤσουΛου-κερνάω-πίτσες, ολόκληρα καρπούζια κλπ, όλα αυτά τα έχεις κόψει, δε λέω γι'αυτά. Ακόμα κι ο φίλος με τα 5 ούτε τα μισά απ'αυτά δεν κάνει. Αν και τελικά γι'αυτά ζούμε, χρειάζονται, δεν πρόκειται εγώ να πώ τον άλλο μαλάκα επειδή βγήκε έξω μια στο τόσο σαν οικογένεια και τούφυγε ένα κατοστάρικο για πλάκα.
'Η να μην πηγαινεις στην βαφτιση του ανιψιου σου επειδη δεν εχεις λεφτα να παρεις ρουχα και λες οτι κολλησες κοβιντ.

Αληθινο.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:05
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 02 Οκτ 2023, 19:18

αναφέρομαι ότι επί της ουσίας η κοινή γνώμη δεν είναι ελεύθερη αλλά βαθιά κατευθυνόμενη
Κι όμως, οι περισσότεροι τα ίδια λένε. Αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο το αποτέλεσμα της κάλπης είναι διαφορετικό. Οπότε δύο είναι οι πιθανές ερμηνείες. Είτε γίνεται νοθεία, είτε άλλα λένε ότι θέλουν και άλλα κάνουν.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:35

Κι όμως, οι περισσότεροι τα ίδια λένε. Αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο το αποτέλεσμα της κάλπης είναι διαφορετικό. Οπότε δύο είναι οι πιθανές ερμηνείες. Είτε γίνεται νοθεία, είτε άλλα λένε ότι θέλουν και άλλα κάνουν.
καλά
δες τι γίνεται με τον Κασσελάκη και πες μου ότι έχω άδικο
αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιος που πριν έναν ΜΗΝΑ δεν τον ήξερε κανείς. και πιθανό και ΠΘ σε μερικά χρόνια
η κοινή γνώμη (μια κοινή, μια πόρνη που έλεγε ο Τζίμης) διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ. τα ΜΜΕ ανήκουν σε συγκεκριμένους ολιγάρχες. do the math
"οι περισσότεροι" που λες είναι προφανώς τα άτομα που εσύ συναναστρέφεσαι. δεν συναναστρέφεσαι όμως όλη την Ελλάδα. οι δημοσκοπήσεις δε βγάζουν 5% τα μεγάλα κόμματα, 70% συνολικά τα βγάζουν, άρα "οι περισσότεροι" μια χαρά αποκαλύπτουν τις πολιτικές τους επιλογές
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
sharp

Αυτά που γίνονται με τον Κασσελάκη είναι κουτσομπολιό, στο οποίο η χώρα είναι πρωταθλήτρια (το γιατί, ας το αφήσουμε). Το ότι τον ψήφισαν κάτι δεκαριές χιλιάδες δεν σημαίνει ότι έγινε πρωθυπουργός.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Ένας καθηγητής έλεγε στο ράδιο πριν, πως οι τιμές ΔΕΝ πρόκειται να επιστρέψουν σε προηγουμενα (προ πολεμου Ουκρανίας) επίπεδα...
Το καυσίμου εκεί στο 2ευρω δλδη και το ελαιόλαδο χρυσάφι
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:57
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:53
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:51

Αν τα παιδιά πάνε ιδιωτικό τότε λέει αλήθεια.
Είπε δημόσιο. Αλλά κ ιδιωτικό αν δεν μπορεί να αγοράσει ολόκληρο καρπούζι με 5κ καθαρα οκ συγγνώμη αλλά κάτι κάνει πολύ λάθος, ξαναλέω αν δεν υπάρχουν άλλα θέματα.
Κοιτα τα 5χιλιάρικα μπορεί να ειναι εκ πρώτης ένα νουμερο που φαντάζει μεγάλο αλλά στην ουσία δεν ειναι και τόσο όσο νομίζεις.
Αν έχεις αυτοκίνητο με δόση ένα πεντακοσάρικο, έχεις σπίτι με 1500-2000, φροντιστήρια, γλωσσες δραστηρίότητες 300€ το κάθε παιδί, ρευματα, νερα, τηλέφωνα, διακοπές ένα δεκάρικο το χρόνο, βενζίνες.
μαζεύονται.
Δεν είναι ρε μλκς, σκέφτεστε όλοι τα πάγια έξοδα αλλά αν έχεις οικογένεια κάθε μήνα κάτι σκάει και κάποιους μήνες σκάνε 3 μαζί, τη μια είναι τ'αμάξι, την άλλη οδοντίατρος, ήρθε φουσκωμένος λογαριασμός, χάλασε το ψυγείο, παντρεύεται η αδερφή μου στην Κρήτη, η μάνα μου θέλει ακουστικά, ήρθε ο ένφια ξέρω γω τι σκατά έχετε, αποφασισε η πολυκατοικία να φτιάξει τα υδραυλικά κοκ. Αν πάνε όλα ομαλά του μένουν λεφτά, οκ φχαριστώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα πλέον όταν σκάνε τέτοια απλά τα αγνοούνε, ε αυτός τα πληρώνει ακόμα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
sharp

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:41
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:35

καλά
δες τι γίνεται με τον Κασσελάκη και πες μου ότι έχω άδικο
αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιος που πριν έναν ΜΗΝΑ δεν τον ήξερε κανείς. και πιθανό και ΠΘ σε μερικά χρόνια
η κοινή γνώμη (μια κοινή, μια πόρνη που έλεγε ο Τζίμης) διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ. τα ΜΜΕ ανήκουν σε συγκεκριμένους ολιγάρχες. do the math
"οι περισσότεροι" που λες είναι προφανώς τα άτομα που εσύ συναναστρέφεσαι. δεν συναναστρέφεσαι όμως όλη την Ελλάδα. οι δημοσκοπήσεις δε βγάζουν 5% τα μεγάλα κόμματα, 70% συνολικά τα βγάζουν, άρα "οι περισσότεροι" μια χαρά αποκαλύπτουν τις πολιτικές τους επιλογές
Ωραία όλα αυτά, αλλά σε τελική ανάλυση, τι προτείνεις; Ποιος είναι για σένα ο κατάλληλος για το τιμόνι της χώρας; Μια που σε βλέπω και ψάχνεσαι, ρωτάω. Γιατί κριτική σε όλους είναι εύκολο να γίνει, αλλά αυτό δεν φέρνει λύση.
sharp

:smt005: :smt005:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:03 Τι δουλεια κανει ο κολλητος σου που καθαριζει 5 χιλιαρικα τον μηνα;
Οικονομικός σε εισηγμένη, τι σχέση έχει αυτό;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ότι αν δε λέει ψέματα για κάτι από τα παραπάνω, λέει ψέματα για τον μισθό του :102:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:18 Το θέμα ότι η καθημερινότητα, διαψεύδει τον πίνακα. Οπότε κάνω σενάρια να δω το φταίει.
Σε ποια χώρα τον διαψεύδει; Πρέπει να μένεις σε ξεχωριστό σύμπαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”