Έτσι πιστεύω και γω.
Ένα καλό τσιμεντένιο ή ένα πέτρινο (χωρίς κεραμοσκεπες φυσικά) θα του κλασει μια μάντρα ο τυφώνας. Μιλάμε για κοντά ή ίσως και άνω των χιλίων τόνων κατασκευές
Θεωρώ ότι θα κάνει ζημιά σε παράθυρα, πόρτες αλλά ίσως να μπορείς με μεταλλικά καλύμματα που θα τα βιδώνεις σε προεγκατεστημενα σημεία να το αποφεύγεις και αυτό.
Εγώ απορούσα πάντα γιατί στον πουτσο δεν φτιάχνουν εξαρχής σπίτια σαν και τα δικά μας. Αυτά που εκεί τα λένε σπίτια, εδώ θα ήταν χρήσιμα μόνο για στάβλοι.
Κι όμως. Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά γκρεμίζει και τσιμεντένιο, οι δε ανεμοστρόβιλοι τελευταίας κατηγορίας μπορούν να αποσπούν τσιμέντο από το έδαφος!
Σίγουρα αντέχουν περισσότερο φυσικά.
Πέτρινο του στυλ που εμφανίζεται σε κάποια ελληνικά χωριά (τοίχοι με φαρδιά βάση κλπ) κατά πάσα πιθανότητα δεν πέφτει ούτε από τυφώνα αλλά δεν ξέρω τι κόστος κατασκευής έχει.
Αυτό που συμβαίνει με τους ανεμοστόβιλους/τυφώνες είναι ότι πρώτα ξηλώνουν τα παράθυρα πόρτες και μετά ξηλώνουν την σκέπη. Μιλάμε για τρελούς ανέμους (η Κατρίνα ήταν 280 χμ/ώρα) που ξεριζώνουν δέντρα κτλ. Ούτε οι κατασκευές από ατσάλι επιβιώνουν. Τα τσιμεντένια/τούβλινα αντέχουν περισσότερο, αλλά όχι όταν μιλάμε για 280 χμ/ώρα.
.
Μεγάλε ξέρουμε τί ταχύτητα δίνει το μηχάνημα που κάνει αμμοβολή ;;;
Οι κατασκευές απο ατσάλι που λές οτι δεν επιβιώνουν.....νοάς οτι η Κατρίνα ρίχνει ή στραβώνει ουρανοξύστες ;;;
Πιστεύεις οτι η Κατρίνα θά σήκωνε απο το εδαφος σπίτι απο Κοντέινερ καρφωμένο / αγκυρωμένο στο έδαφος ;;;
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
axilmar έγραψε: 30 Απρ 2023, 12:15
Εγω και η γυναικα μου θα γουσταραμε πολυ να ζουσαμε σε μονοκατοικια/μικρο αγροκτημα στην Μοντανα ή σε γυρω περιοχες.
Ειμαστε και οι δυο των ανοιχτων περιοχων, να βλεπουμε φυση και ουρανο, να ειναι φαρδιοι οι δρομοι, να μην κρυβεται ο ηλιος κλπ.
Η Αθηνα και γενικως οι μεγαλουπολεις μας αγχωνουν και μας πεφτουν βαριες...
Τσεκαραμε διαφορες πολεις στην Μοντανα μεσω google street view και ειναι φοβερο το ποσο απλωμενα ειναι ολα...και ψηλα κτιρια ελαχιστα.
axilmar έγραψε: 30 Απρ 2023, 12:15
Εγω και η γυναικα μου θα γουσταραμε πολυ να ζουσαμε σε μονοκατοικια/μικρο αγροκτημα στην Μοντανα ή σε γυρω περιοχες.
Ειμαστε και οι δυο των ανοιχτων περιοχων, να βλεπουμε φυση και ουρανο, να ειναι φαρδιοι οι δρομοι, να μην κρυβεται ο ηλιος κλπ.
Η Αθηνα και γενικως οι μεγαλουπολεις μας αγχωνουν και μας πεφτουν βαριες...
Τσεκαραμε διαφορες πολεις στην Μοντανα μεσω google street view και ειναι φοβερο το ποσο απλωμενα ειναι ολα...και ψηλα κτιρια ελαχιστα.
τσεκαρε Colorado
Εχει φαση που σχεδον ολες τις πολεις του Κολοραντο τις ξερω απο ταινιες..
George_V έγραψε: 24 Απρ 2023, 13:21
Άμα ήταν τσιμεντένιο π.χ και στο πάρει ο τυφώνας αντε ξαναχτιστο μετά με τον μέσο μισθό σου και θα κλαίγεται για αποζημίωση.
Άμα ήταν από τσιμέντο, βέβαια, θα πάθαινε μεν ζημιές, αλλά δεν θα το έπαιρνε κανένας τυφώνας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 24 Απρ 2023, 13:29
παρακολουθώ γενικά τον Ben Shapiro ο οποίος έχει αναφέρει 3 rules για να αποφύγει κάποιος τη φτώχεια
1. τελείωσε το σχολείο
2. κάνε παιδιά μέσα σε γάμο
3. βρες μια δουλειά
άμα κάνεις αυτά τα τρία, αποκλείεται να καταλήξεις στον δρόμο, σύμφωνα με τον Σαπίρο
Πω, πω! Ιδιοφυές! Κανείς δεν έχει σκεφτεί να τα κάνει αυτά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Απρ 2023, 18:49
Ένας εύκολος τρόπος να φανταστείς τη ζωή στις ΗΠΑ είναι άμα έπαιρνες το Ντουμπάι και το ενσωμάτωνες στη Βραζιλία, ορίστε, στιγμιαίες ΗΠΑ. Για όποιον αρέσουν οι μέσοι όροι, καλές είναι.
Καλό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άμα ήταν τσιμεντένιο π.χ και στο πάρει ο τυφώνας αντε ξαναχτιστο μετά με τον μέσο μισθό σου και θα κλαίγεται για αποζημίωση.
Άμα ήταν από τσιμέντο, βέβαια, θα πάθαινε μεν ζημιές, αλλά δεν θα το έπαιρνε κανένας τυφώνας.
Kαι παλι πολυ λιγοτερο κοστος το να σηκωσεις 1 ξυλινο σκελετο και 10 γυψοσανιδες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Kαι παλι πολυ λιγοτερο κοστος το να σηκωσεις 1 ξυλινο σκελετο και 10 γυψοσανιδες.
Όταν σου πάρει ο αέρας το σπίτι, καταστρέφεται μέσα όλη η οικοσκευή.
Αν το σηκώσεις μία φορά ναι, αν χρειαστεί να το ξανασηκώσεις όχι. Ειδικά γιατί δεν θα χρειαστεί να ξανασηκώσεις μόνο το σπίτι αλλά και όλα σου τα υπάρχοντα που έχουν γίνει κουρέλια. Έπιπλα, ρούχα, εξοπλισμούς, εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αντικείμενα.
Φαντάσου να πρέπει να αγοράσεις από την αρχή ό,τι έχεις στο σπίτι σου και αναλογίσου αν πλέον κοστίζουν περισσότερο από το ίδιο το σπίτι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν το σηκώσεις μία φορά ναι, αν χρειαστεί να το ξανασηκώσεις όχι. Ειδικά γιατί δεν θα χρειαστεί να ξανασηκώσεις μόνο το σπίτι αλλά και όλα σου τα υπάρχοντα που έχουν γίνει κουρέλια. Έπιπλα, ρούχα, εξοπλισμούς, εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αντικείμενα.
Φαντάσου να πρέπει να αγοράσεις από την αρχή ό,τι έχεις στο σπίτι σου και αναλογίσου αν πλέον κοστίζουν περισσότερο από το ίδιο το σπίτι.
H στεγη προεχει ολων των αλλων. Πρωτα πρεπει να εχεις καπου να μεινεις. Μετα σιγα σιγα αγοράζεις και τα υπολοιπα.
Το χαμηλο κοστος κατασκευης αυτων των σπιτιων δινει και φτηνες τιμες αγορας/ενοικιου στον Average Joe.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
George_V έγραψε: 30 Απρ 2023, 13:11
H στεγη προεχει ολων των αλλων. Πρωτα πρεπει να εχεις καπου να μεινεις. Μετα σιγα σιγα αγοράζεις και τα υπολοιπα.
Το χαμηλο κοστος κατασκευης αυτων των σπιτιων δινει και φτηνες τιμες αγορας/ενοικιου στον Average Joe.
Σωστά αυτά που λες για το χαμηλό κόστος κατασκευής. Όμως δεν τα αγοράζεις τα υπόλοιπα τόσο εύκολα. Αν μου καεί ο υπολογιστής είναι ένα πράγμα να πάρω έναν άλλο ίδιο και ένα τελείως διαφορετικό πράγμα να αναπληρώσω χαμένες εργασίες, εγκαταστάσεις ρυθμίσεις προγραμμάτων, κωδικούς που δεν έχω αποθηκεύσει κάπου αλλού κλπ κλπ κλπ
Και μόνο που σε μια τέτοια καταστροφή μπορεί να χάσεις σημαντικά έγγραφα που έχεις σπίτι σου και να τραβιέσαι μήνες να τα αντικαταστήσεις, αρκεί.
Αν δεν είχε IQ κότας ο average Joe, θα μπορούσε να συνεχίσει να έχει όλα του τα υπάρχοντα πληρώνοντας λίγα παραπάνω λεφτά για να φτιάξει ένα σπίτι με κανονικό τρόπο. Σε περίπτωση τυφώνα, αν δεν είχε λεφτά για να κάνει διορθώσεις, θα συνέχιζε το σπίτι του να είναι πλήρως κατοικήσιμο, αφού θεωρείς ότι η στέγη είναι το σημαντικότερο όλων και όχι π.χ. που δεν θα έχει ρούχα να φορέσει και μπορεί να χάσει την δουλειά του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,