!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο γείτονας μου, η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Re: Ο γείτονας μου, η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

Είχα κι εγώ παρόμοιο σκηνικό με γύφτους, ευτυχώς όχι ακριβώς δίπλα σε εμένα, αλλά 2-3 σπίτια παραπέρα (μένω σε μονοκατοικία).
Αυτοί οικογένεια, έβαζαν (κλασσικά) στη διαπασών τη μουσική σε άκυρες ώρες, έριχναν σκουπίδια συνέχεια στον δρόμο και μία φορά που πήγε (πολύ ευγενικά) μια γειτόνισσα να τους πει κάτι -για την ακρίβεια είπε «επειδή σκουπίζω τον δρόμο και αναγκάζομαι να σκουπίζω και τα δικά σας, είναι εύκολο να μην πετάτε σκουπίδια;»- ο γύφτος της είπε ότι θα πάρει τηλέφωνο την αστυνομία για ρατσιστική επίθεση! (Αφού τους χαϊδεύουμε τα αυτιά τόσα χρόνια, τώρα «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι»).
Έκαναν και άλλα, μεταξύ αυτών ότι είχαν ένα κυνηγόσκυλο (πήγαινε για κυνήγι ο γύφτος-πάτερ φαμίλιας) που το κακομεταχειρίζονταν. Δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση όσο αυτή του hellegennes , εκεί όμως που θέλω να καταλήξω είναι ότι κύρια ευθύνη έχουν αυτοί που τους νοικιάζουν σπίτια. Οι άνθρωποι δεν παλεύονται και είναι επικίνδυνοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ik_90 την 01 Φεβ 2023, 13:42, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Cecily Anne έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:34
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:31 Σε διαμέρισμα που νοικιάζω εγώ στην Αθήνα, κάποια φορά είχε παρουσιαστεί γύφτος και πλήρωνε έναν χρόνο μπροστά και μαύρα. Εννοείται ότι δεν τού το νοίκιασα.
Koίτα, αντικειμενικά. Είναι φοβερά δύσκολο αυτή τη στιγμή να βρεις σπίτι στην Αττική. Για να σου νοικιάσουν μόνο μέσο δε βάζεις για τα σπίτια με φυσιολογικές τιμές (διότι οκ σε αυτά που ξεφεύγουν δεν έχεις το γύφτο για ανταγωνισμό). Ε καλά να πάθουν, αν τους βάζουν μέσα στο τέλος της ημέρας. Τα ίδια και με τους Πακιστανούς. Και δεν έχει να κάνει με το "αλλοδαπός" αλλά με τους συγκεκριμένους ενοικιαστές.
Δεν έγινε τώρα η φάση αυτή, έγινε πριν από 3-4 χρόνια. Ο τύπος ήταν "αρχοντόγυφτος", οι καδένες που φορούσε πάνω του πρέπει να κόστιζαν μια περιουσία. Δεν ξέρω τι ακριβώς το ήθελε το διαμέρισμα, υποπτεύομαι ότι το ήθελε για "καβάτζα", πάντως είχε βγάλει ένα μάτσο χαρτονομίσματα και κουνούσε: "φιλαράκι πες πόσα θες για έναν χρόνο, να το κλείσουμε".
Πριτς! :lol:
Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ »

hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:40
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:31 Όταν έχει τέρμα μουσική, κατέβασε την ασφάλεια στο ρολόι.
Θα την ξανανεβάσει. Είναι ίδια κατάληξη με το να παίξουμε ξύλο απευθείας. Επίσης αν το κάνω αυτό, θα πάει αυτός και θα κατεβάσει όλες τις υπόλοιπες, γιατί είναι μουνόπανο.
Πάντως, μην πιστεύεις και πολύ την θείτσα, ότι δεν της πληρώνουν ενοίκιο και ότι θα τους βγάλει κλπ. Μπορεί να θέλει να σας ‘’κοιμίσει’’ για να εξακολουθεί το καθεστώς με την ψευδή προσμονή: ’’τον άλλο μήνα φεύγουν’’. Η καταβολή του ενοικίου είναι ασφαλής, γιατί δεν εμπλέκεται ο ευάλωτος.
Συνήθως το ενοίκιο το παίρνουν κατευθείαν οι ιδιοκτήτες από το κράτος , μέσω προγραμμάτων ένταξης κλπ. Αρκεί να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν είναι πονηρή η θείτσα. Μάλιστα η ίδια με πήρε 1-2 φορές και με ρώτησε απελπισμένη τι να κάνει γιατί λέει ότι της καταστρέφουν το σπίτι. Της είπα να πάρει στο αστυνομικό τμήμα που ανήκουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:47
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:31 Όταν έχει τέρμα μουσική, κατέβασε την ασφάλεια στο ρολόι.
Θα την ξανανεβάσει. Είναι ίδια κατάληξη με το να παίξουμε ξύλο απευθείας. Επίσης αν το κάνω αυτό, θα πάει αυτός και θα κατεβάσει όλες τις υπόλοιπες, γιατί είναι μουνόπανο.
Πάντως, μην πιστεύεις και πολύ την θείτσα, ότι δεν της πληρώνουν ενοίκιο και ότι θα τους βγάλει κλπ. Μπορεί να θέλει να σας ‘’κοιμίσει’’ για να εξακολουθεί το καθεστώς με την ψευδή προσμονή: ’’τον άλλο μήνα φεύγουν’’. Η καταβολή του ενοικίου είναι ασφαλής, γιατί δεν εμπλέκεται ο ευάλωτος.
Συνήθως το ενοίκιο το παίρνουν κατευθείαν οι ιδιοκτήτες από το κράτος , μέσω προγραμμάτων ένταξης κλπ. Αρκεί να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.
Ενδεχομένως να ισχύει αυτό που λες, υπάρχουν τέτοια προγράμματα για άστεγους, λογικά θα υπάρχουν και για αυτούς.
Πάνω απ' όλα χρειάζεται και αλληλεγγύη και να μην σκεφτόμαστε μόνο τον κώλο μας, όπως η γριά στο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί να βάλεις γύφτους ρε φίλε, σκέψου λίγο και τους ανθρώπους που θα υποφέρουν και θα γίνει μαρτύριο η καθημερινότητά τους.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Πάντως, αν και δεν θα ήταν καλό να το πω, πως η συγκεκριμένη ευαισθητοαναίσθητη κοινωνική ομάδα, ένα πράγμα μόνο φοβάται, τα μάγια.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Theseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:04
Theseus έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:57
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:55

να μυνησουν τι; τι παρανομο κανει ο ιδιοκτητης;
Το διαμέρισμα από όπου γίνεται ο χαμός είναι δικό του, έχει μια ευθύνη και αυτός.
Όχι μόνο ηθική, αλλά και νομική νομίζω.
ο ιδιοκτητης ειναι εξισου θυμα των γυφτων με τους υπολοιπους.
νομικος δεν ειμαι αλλα τι ευθυνη μπορει να εχει;
Το διαμέρισμα ανήκει στον ιδιοκτήτη, οπότε για ότι πρόβλημα δημιουργεί το διαμέρισμα (ή από τη χρήση του διαμέρισματος, που επίσης "ανήκει" στον ιδιοκτήτη) έχει μια ευθύνη.
Νομικός δεν είμαι, αλλά έχω αυτή την εντύπωση.

Όπως πάρει κάποιος το αυτοκίνητο σου και κάνει ζημιά έχεις και εσύ νομική ευθύνη.

Όχι ότι φταίει κυρίως ο ιδιοκτήτης: ο ρομά φταίει πρώτα και κύρια. Αλλά αν ο ιδιοκτήτης δε συνεργάζεται με το καλό, μπορούν να κινηθούν και νομικά εναντίον του, για να τον πείσουν να γίνει πιο συνεργάσιμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ik_90 έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:51
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:47

Ενδεχομένως να ισχύει αυτό που λες, υπάρχουν τέτοια προγράμματα για άστεγους, λογικά θα υπάρχουν και για αυτούς.
Πάνω απ' όλα χρειάζεται και αλληλεγγύη και να μην σκεφτόμαστε μόνο τον κώλο μας, όπως η γριά στο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί να βάλεις γύφτους ρε φίλε, σκέψου λίγο και τους ανθρώπους που θα υποφέρουν και θα γίνει μαρτύριο η καθημερινότητά τους.
Υποθέτω ότι αυτό θα το ξέρει ο διαχειριστής, αυτά δεν γίνονται εν κρυπτώ και λογικά πληρώνονται και οι υπόλοιποι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας. Οπότε, μάλλον χλωμό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Mια και μιλάμε για φασαρία, θα έπρεπε όπου δημιουργείται ηχητική ρύπανση, ακόμη και σε σχολεία, να επεμβαίνει η αστυνομία.
Υπάρχουν και άλλοι γύφτοι όχι μόνο οι συνήθεις.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:53 Πάντως, αν και δεν θα ήταν καλό να το πω, πως η συγκεκριμένη ευαισθητοαναίσθητη κοινωνική ομάδα, ένα πράγμα μόνο φοβάται, τα μάγια.
ΑΑΑΑΑΑΑα αυτό είναι η λύση. Να προσλάβουν σαμάνους.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ik_90 έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:51 Ενδεχομένως να ισχύει αυτό που λες, υπάρχουν τέτοια προγράμματα για άστεγους, λογικά θα υπάρχουν και για αυτούς.
Υπάρχει η επιδότηση ενοικίου αλλά το επίδομα το εισπράττει ο αιτών, όχι ο ιδιοκτήτης. Ο άντρας της ξοδεύει όλα τα επιδόματά τους σε αλκοόλ και ναρκωτικά (το είπα ότι παίρνει ναρκωτικά;). Πληροφορίες μου λένε ότι εκδίδεται κιόλας για να παίρνει την δόση του, αλλά είναι ανεξακρίβωτες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Theseus έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:54
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:04
Theseus έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:57

Το διαμέρισμα από όπου γίνεται ο χαμός είναι δικό του, έχει μια ευθύνη και αυτός.
Όχι μόνο ηθική, αλλά και νομική νομίζω.
ο ιδιοκτητης ειναι εξισου θυμα των γυφτων με τους υπολοιπους.
νομικος δεν ειμαι αλλα τι ευθυνη μπορει να εχει;
Το διαμέρισμα ανήκει στον ιδιοκτήτη, οπότε για ότι πρόβλημα δημιουργεί το διαμέρισμα (ή από τη χρήση του διαμέρισματος, που επίσης "ανήκει" στον ιδιοκτήτη) έχει μια ευθύνη.
Νομικός δεν είμαι, αλλά έχω αυτή την εντύπωση.

Όπως πάρει κάποιος το αυτοκίνητο σου και κάνει ζημιά έχεις και εσύ νομική ευθύνη.

Όχι ότι φταίει κυρίως ο ιδιοκτήτης: ο ρομά φταίει πρώτα και κύρια. Αλλά αν ο ιδιοκτήτης δε συνεργάζεται με το καλό, μπορούν να κινηθούν και νομικά εναντίον του, για να τον πείσουν να γίνει πιο συνεργάσιμος.
αδυνατω να το κατανοησω.

καταρχην το διαμερισμα ειναι αψυχο, δεν δημιουργεί προβλημα, οι ανθρωποι δημιουργουν. επειτα, για ποιο ευρος προβληματων μπορει να ευθυνεται ο ιδιοκτητης; αμα κλεψουν το γειτονα, βιασουν τη γειτονισσα, εστω σπασουν ενα τζαμι, πως μπορει να εχει σχεση ο ιδιοκτητης με τις οποιες πραξεις τους;

αν παρει καποιος το αυτοκινητο μου, εχω εγω ευθυνη; απο ποτε;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:56
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Φεβ 2023, 13:53 Πάντως, αν και δεν θα ήταν καλό να το πω, πως η συγκεκριμένη ευαισθητοαναίσθητη κοινωνική ομάδα, ένα πράγμα μόνο φοβάται, τα μάγια.
ΑΑΑΑΑΑΑα αυτό είναι η λύση. Να προσλάβουν σαμάνους.
Είχα έναν τέτοιον πελάτη. Έπαιρνε από μένα μαύρα κεριά και διάφορα άλλα περίεργα. Μετακόμισε όμως. Να ψάξω να τον βρω;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2023, 14:00 αν παρει καποιος το αυτοκινητο μου, εχω εγω ευθυνη; απο ποτε;
Ναι, υπό προϋποθέσεις έχεις. Για τα περί ακινήτου δεν ξέρω όμως αν ισχύει και δεν πιστεύω ότι ισχύει εφόσον δεν έχεις γνώση. Αν έχεις γνώση και κάνουν κάτι παράνομο (π.χ. εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, σωματεμπορεία, κτλ), τότε θεωρείσαι συνένοχος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:38
Theseus έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:23 Πόσο κοστίζουν τα ασφαλιστικά μέτρα;

Αν δεν είναι τόσα πολλά μπορείτε να τα μαζέψετε οι ένοικοι, να κάνει η ευπαθής ασφαλιστικά μέτρα για να ξεμπερδέψετε με δαύτον.
Είναι αρκετά. Έχει διάφορα δικαστικά έξοδα, χαρτόσημα για κατάθεση εγγράφων και αμοιβή δικηγόρου για παράσταση δίκης. Απ' ό,τι καταλαβαίνω μπορεί να είναι πάνω από 500 ευρώ, το οποίο βρίσκω αποκρουστικό κι αναρωτιέμαι για ποιον λόγο δεν προσφέρει το κράτος αυτά τα έξοδα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βέβαια είναι και ολόκληρη διαδικασία. Να βρει δικηγόρο, να πάει να καταθέσει χαρτιά και δεν συμμαζεύεται. Στην Αμερική υπάρχει προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων αλλά εδώ απ' ό,τι κατάλαβα πρέπει να πας κατευθείαν σε δίκη, δεν υπάρχει άμεση, προσωρινή διαδικασία, που σημαίνει ότι δεν σου προσφέρεται κάποιου είδους προσωρινή και άμεση ασφάλεια.

Επίσης, σύμφωνα με όσα μου είπαν στο τμήμα, μόνο 1-2 στις 10 γυναίκες επιλέγουν να πάνε σε δομές για να γλυτώσουν ή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Την καταγγελία σε ΜΜΕ την σκέφτηκα. Είμαι ντεμί γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα θέλουν να ασχοληθούν επειδή ανήκουν σε "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα" το οποίο μάλλον μετράει παραπάνω από την κακοποίηση γυναίκας. Από την άλλην η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει όντως κάτι, εφόσον έτσι είναι το σύστημα. Μόνο το κράτος κεντρικά μπορεί να κάνει κάτι (με πρώτο να αλλάξει την νομοθεσία).
Γι' αυτό να ψηφίσουμε ΝΔ να αλλάξει τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”