!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βίκυ Σταμάτη: «Ζω σε άθλιες συνθήκες με 2.400 ευρώ τον μήνα»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: Βίκυ Σταμάτη: «Ζω σε άθλιες συνθήκες με 2.400 ευρώ τον μήνα»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Μια παρατήρηση
Είστε πολύ ρατσιστές με τους Βλάχους τελικά ..
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:40
Gherschaagk έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:36
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2022, 16:31 Για το θέμα των ιδιωτικών σχολείων, αξιοσημείωτο είναι που για τους χρήστες μπορεί να αποτελεί τώρα σημείο κατακραυγής ενώ στην πραγματικότητα αν είχαν τη οικονομική δυνατότητα θα ήθελαν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά. Ακόμα καλύτερα σε όσο πιο ακριβό βρουν.
Σύμπτωμα αγραμματοσύνης και προβατισμού. Για κάποιο λόγο είναι πεισμένοι ότι τα ιδιωτικά είναι "καλύτερα". Ανίκανοι να μπουν στη διαδικασία να αναλογιστούν: Τι είναι παιδεία; Τι πρέπει να κάνει ένα σχολείο; Ποιος ο λόγος ύπαρξής του;
θα συμπέραιναν ότι δεν αξίζει να ξοδευτείς γι αυτό που προσφέρεται.
έχω τέτοιους γονείς στη δουλειά μου. Τους προτείνω δημόσιο, τους εξηγώ κάποια πράγματα και τα προσπερνούν με την πεποίθηση ότι
"Ε! όσο να ναι...! Κάτι καλύτερο θα του προσφέρει." Πληρώνουν δηλαδή για την ανασφάλειά τους ότι δεν έχουν προσφέρει στο παιδί ότι καλύτερο. Το κενό τους στην ικανότητα να σταθούν στην εξέλιξη του παιδιού.

Όσο για τη Σταμάτη, μία βλάχα αμόρφωτη και ακαλλιέργητη είναι κι αυτή όπως οι περισσότερες γυναίκες σας οι μανάδες σας. Εκεί κάνετε μόκο ακόμα και μέσα σας. Δεν βάζετε τον εαυτό σας σε διαδικασία να κρίνετε επίπεδα δικών σας. Απέναντι στη Σταμάτη νιώθετε ότι είστε έξω από το πρόβλημα (της μαλακισμενιάς αυτής που βγάζει η Σταμάτη) και δεν το έχετε δίπλα σας. Είστε απέναντί του.
Η μεγάλη διαφορά της κυρίας Σταμάτη που έμενε στο νεοκλασικό στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την θεία μου που μένει σε επαρχιακή πόλη είναι πως η κυρία Σταμάτη έκανε ζωαρα με κλεμμένα λεφτά, σε αντίθεση με την θεία μου που κόβει από τα βασικά για να βοηθήσει τα παιδιά της όταν χρειαστεί.

Είναι άλλο πράγμα να είναι η άλλη βλαχάρα και να αγοράζει 200 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο κι άλλο να είναι η άλλη Βλάχα και να πηγαίνει το προ δεκαετίας παπούτσι στον τσαγκάρη γιατί δεν θέλει να αγοράσει καινούργιο.

Η βλαχάρα έχει κάνει 2-3 λίφτινγκ για να διατηρήσει την φρεσκάδα της κι η Βλάχα δεν ξέρει τι είναι η κρέμα προσώπου.

Καλό είναι να καταλάβετε λοιπόν πως με τις Βλάχες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, οι βλαχάρες όμως ας μην πετάνε μλκιες γιατί προκαλούν.
Ναι το ξέρω ότι υπάρχει φθόνος συν τοις άλλοις. Αλλά δεν με ενδιέφερε να πιάσω αυτό το θέμα. Κουράγιο. Μπορεί να κάνεις κι εσύ τη ζωή της Σταμάτη κάποτε. Δεν ξερεις πως τα φέρνει η ζωή. Η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει.
Εννοείται, τι θα έλεγες;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ανοησίες και υπερβολές. Υπάρχουν δημόσια που γίνεται σοβαρή δουλειά, όπως και αντίστοιχα ιδιωτικά. Και ναι μεν, στα ιδιωτικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αλλά αν πέσεις σε δημόσιο με... ψιλοπροβλήματα, είναι πολύ δύσκολο να μπορείς να αλλάξεις. Ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Και ιδιωτικό δεν σημαίνει "ελίτ". Υπάρχουν φτηνά, μεσαία και ακριβά ιδιωτικά. Ο μέσος γονιός θα επιλέξει ιδιωτικό, όχι γιατί είναι ψωνάρα αλλά κυρίως γιατί τον καλύπτει σε θέματα ωραρίου, μεταφοράς, γλώσσας, δραστηριοτήτων κλπ που δεν καλύπτονται από το δημόσιο που μπορεί να γράψει το παιδί του. Γιατί το να πηγαίνει το παιδί σε δημόσιο και να πληρώνεις για ιδιωτικά εξτρά στον ελεύθερο χρόνο του, ενίοτε έρχεται μία η άλλη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Gherschaagk έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:49
Gherschaagk έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:36

Η μεγάλη διαφορά της κυρίας Σταμάτη που έμενε στο νεοκλασικό στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την θεία μου που μένει σε επαρχιακή πόλη είναι πως η κυρία Σταμάτη έκανε ζωαρα με κλεμμένα λεφτά, σε αντίθεση με την θεία μου που κόβει από τα βασικά για να βοηθήσει τα παιδιά της όταν χρειαστεί.

Είναι άλλο πράγμα να είναι η άλλη βλαχάρα και να αγοράζει 200 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο κι άλλο να είναι η άλλη Βλάχα και να πηγαίνει το προ δεκαετίας παπούτσι στον τσαγκάρη γιατί δεν θέλει να αγοράσει καινούργιο.

Η βλαχάρα έχει κάνει 2-3 λίφτινγκ για να διατηρήσει την φρεσκάδα της κι η Βλάχα δεν ξέρει τι είναι η κρέμα προσώπου.

Καλό είναι να καταλάβετε λοιπόν πως με τις Βλάχες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, οι βλαχάρες όμως ας μην πετάνε μλκιες γιατί προκαλούν.
Ναι το ξέρω ότι υπάρχει φθόνος συν τοις άλλοις. Αλλά δεν με ενδιέφερε να πιάσω αυτό το θέμα. Κουράγιο. Μπορεί να κάνεις κι εσύ τη ζωή της Σταμάτη κάποτε. Δεν ξερεις πως τα φέρνει η ζωή. Η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει.
Εννοείται, τι θα έλεγες;
Πιάσε το ποστ σου λέξη λέξη. Μια γκρίνια βγάζει επειδή δεν τα κάνουμε εμείς και τα κάνει άλλη. Προϋπόθεση γι αυτό να τη θεωρούμε και κατώτερη από μας ώστε να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτή Δεν τα αξίζει τέτοια πλούτη. Έχεις δηλαδή στο μυαλό σου την ιδέα του να αξίζει κάποιος να είναι πλούσιος. Κάποιος σε σχέση με κάποιον άλλον δηλαδή.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:51 Ανοησίες και υπερβολές. Υπάρχουν δημόσια που γίνεται σοβαρή δουλειά, όπως και αντίστοιχα ιδιωτικά. Και ναι μεν, στα ιδιωτικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αλλά αν πέσεις σε δημόσιο με... ψιλοπροβλήματα, είναι πολύ δύσκολο να μπορείς να αλλάξεις. Ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Και ιδιωτικό δεν σημαίνει "ελίτ". Υπάρχουν φτηνά, μεσαία και ακριβά ιδιωτικά. Ο μέσος γονιός θα επιλέξει ιδιωτικό, όχι γιατί είναι ψωνάρα αλλά κυρίως γιατί τον καλύπτει σε θέματα ωραρίου, μεταφοράς, γλώσσας, δραστηριοτήτων κλπ που δεν καλύπτονται από το δημόσιο που μπορεί να γράψει το παιδί του. Γιατί το να πηγαίνει το παιδί σε δημόσιο και να πληρώνεις για ιδιωτικά εξτρά στον ελεύθερο χρόνο του, ενίοτε έρχεται μία η άλλη.
Καλά αφού ξέρεις τι υπάρχει γενικότερα τι να πούμε εμείς;
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

χρησιμη συνεντευξη της ατυχησασας, μας βοηθησε να θυμηθουμε τι ειναι ΠΑΖαιισμος και αριστερα γενικοτερα

βεβαια ειναι απριλιος του 2020 η συνεντευξη
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

2.400 ψίχουλα.
Άραγε να της φτάνουν για καφέ :p2:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:51 Ο μέσος γονιός θα επιλέξει ιδιωτικό, όχι γιατί είναι ψωνάρα αλλά κυρίως γιατί τον καλύπτει σε θέματα ωραρίου, μεταφοράς, γλώσσας, δραστηριοτήτων κλπ που δεν καλύπτονται από το δημόσιο που μπορεί να γράψει το παιδί του.
Μουφατζηλίκια της ...νεόπλουτης μεσαίας τάξης, η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την απουσία της από το μεγάλωμα του παιδιού με χρήματα και χλιδές.

Μαθήτρια πέρασε ως αριστούχα από το κοινωνικό φροντιστήριο φτωχών παιδιών του δήμου, που κάνει μαθήματα σε εκκλησιαστικό ναό. Το "κακό δημόσιο φροντιστήριο, και μάλιστα των φτωχών, με τους δήθεν ανίκανους βαριεστημένους καθηγητές που κάνουν αγγαρεία"...

Με τον ανταγωνισμό και την προσπάθεια να βρεθούν ένα βήμα μπροστά τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, καταφέρνουν να αφαιρέσουν από τις παιδικές ψυχές την παιδική τους αφέλεια, προετοιμάζοντάς τα από τα 7 τους για profieciency και από τα 8 τους για μαθηματικούς διαγωνισμούς...

Και μετά απορούν οι περισσότεροι που τα παιδιά είναι σα βλαμμένα στα 18 τους.

Ένα πράγμα δεν αντικαθίσταται στην παιδική ψυχή: η παιδική αφέλεια, το παιχνίδι, η ζωή της χαράς.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:23
Πασιφάη έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:07
stavmanr έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:02
Τα στέλνουν ήδη Χάο.

Το παιδί περνά περισσότερες ώρες σε φροντιστήρια παρά στο σχολείο.
Ο μέσος έλληνας έχει καταργήσει τη δωρεάν παιδεία εμπράκτως. Μόνο για να φωνάζει στα καφενεία είναι...
Εγώ πάντως και φράγκα να είχα, δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε ιδιωτικό. Το θεωρώ κοροϊδία.
Νομίζουν ότι θα γίνει κάτι και το παιδί θα είναι πιο άξιο.
Μας είχε καλέσει μια μαλάκω δασκάλα από ιδιωτικό (από τα ακριβά) και μας πούλαγε μούρη ότι το παιδί που δουλεύει η ομάδα μου και το έχει κι αυτή στο ιδιωτικό δεν έχει πάρει πολλά πράγματα από μας και πιο συγκεκριμένα δεν έχουμε κάνει πολύ δουλειά με το μολύβι (γραμματάκια, φορά γραφής και διάφορες ανούσιες μαλακίες). Της λέω, κυρία μου γνωρίζετε τι εικόνα είχε το παιδί όταν μας ήρθε; με τραγικά σημαντική αδεξιότητα και που έπεφτε κάτω κάθε τρίτο βήμα; ασφαλώς και δεν δουλέψαμε το μολύβι και τη λαβή του γιατί το θεωρήσαμε πολύ δευτερεύον.

Αυτοί οι μαλάκες απευθύνονται σε τέτοιο μαλακισμένο κοινό που στα πολιτικά εδώ το σατιρίζουμε ως οι άριστοι! :)
Του; νοιάζει η εικόνα που θα πουλήσουν. ότι τα παιδιά σας θα είναι ελίτ. από τα εκλεκτά. Αφού σε κάποια σχολεία σε στέλνουν να πάρεις αξιολογήσεις από Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές και Ειδικούς παιδαγωγούς, για να επιβεβαιώσουν και καλά ότι θα είναι στο επίπεδο που απαιτείται. αλλού βάζουν και κινητικά τεστ. Να ανέβουν τα παιδιά μια σκάλα και να την κατέβουν για να εκτιμηθεί η κινητικότητά του.
και πείθονται τώρα οι άλλοι ότι τα παιδιά τους θα βγουν Αϊνστάιν
Εγώ πιστεύω πως ένα παιδάκι με ικανότητες και με την κατάλληλη βοήθεια απ'το σπίτι, μπορεί να διαπρέψει . Τα δικά μου πήγαν στο Μουσικό σχολείο. Εγώ από μουσικά όργανα είμαι σκράπας, (λίγη κιθάρα στα νιατα μου, αυτό..), ο λατρείας μια απ'τα ίδια. Είχαμε όμως μουσική παιδεία. Τα παιδιά άκουγαν μπλουζιές και τζαζιές στο σπίτι απ'τα μικράτα τους. Αποτέλεσμα; Ο μεγάλος σαξοφωνίστας τενόρος και ο μικρός φλαουτίστας άπαιχτος.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν υπάρχει λόγος να ενισχύουμε την παραπαιδεία ή την κοντόφθαλμη ελιτιστική παπάρα. Προτιμότερο είναι να επενδύσουμε σε γλώσσες, αν το επιθυμεί το παιδί μας. Και με το ''καπέλο'' που'χουμε και μπορούμε να προσφέρουμε.
Τα υποδέλοιπα τα θεωρώ μπαρούφες. Οι ''επώνυμοι'' στέλνουν τα παιδιά τους κείθενες, προκειμένου να απαλλαγούν απ'την ευθύνη της όποιας διδαχής. Μεγάλη κουβέντα μαν μου. Τιτανοτεράστια.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Πασιφάη έγραψε: 22 Αύγ 2022, 22:28
Πασιφάη έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:07

Εγώ πάντως και φράγκα να είχα, δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε ιδιωτικό. Το θεωρώ κοροϊδία.
Μας είχε καλέσει μια μαλάκω δασκάλα από ιδιωτικό (από τα ακριβά) και μας πούλαγε μούρη ότι το παιδί που δουλεύει η ομάδα μου και το έχει κι αυτή στο ιδιωτικό δεν έχει πάρει πολλά πράγματα από μας και πιο συγκεκριμένα δεν έχουμε κάνει πολύ δουλειά με το μολύβι (γραμματάκια, φορά γραφής και διάφορες ανούσιες μαλακίες). Της λέω, κυρία μου γνωρίζετε τι εικόνα είχε το παιδί όταν μας ήρθε; με τραγικά σημαντική αδεξιότητα και που έπεφτε κάτω κάθε τρίτο βήμα; ασφαλώς και δεν δουλέψαμε το μολύβι και τη λαβή του γιατί το θεωρήσαμε πολύ δευτερεύον.

Αυτοί οι μαλάκες απευθύνονται σε τέτοιο μαλακισμένο κοινό που στα πολιτικά εδώ το σατιρίζουμε ως οι άριστοι! :)
Του; νοιάζει η εικόνα που θα πουλήσουν. ότι τα παιδιά σας θα είναι ελίτ. από τα εκλεκτά. Αφού σε κάποια σχολεία σε στέλνουν να πάρεις αξιολογήσεις από Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές και Ειδικούς παιδαγωγούς, για να επιβεβαιώσουν και καλά ότι θα είναι στο επίπεδο που απαιτείται. αλλού βάζουν και κινητικά τεστ. Να ανέβουν τα παιδιά μια σκάλα και να την κατέβουν για να εκτιμηθεί η κινητικότητά του.
Εγώ πιστεύω πως ένα παιδάκι με ικανότητες και με την κατάλληλη βοήθεια απ'το σπίτι, μπορεί να διαπρέψει . Τα δικά μου πήγαν στο Μουσικό σχολείο. Εγώ από μουσικά όργανα είμαι σκράπας, (λίγη κιθάρα στα νιατα μου, αυτό..), ο λατρείας μια απ'τα ίδια. Είχαμε όμως μουσική παιδεία. Τα παιδιά άκουγαν μπλουζιές και τζαζιές στο σπίτι απ'τα μικράτα τους. Αποτέλεσμα; Ο μεγάλος σαξοφωνίστας τενόρος και ο μικρός φλαουτίστας άπαιχτος.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν υπάρχει λόγος να ενισχύουμε την παραπαιδεία ή την κοντόφθαλμη ελιτιστική παπάρα. Προτιμότερο είναι να επενδύσουμε σε γλώσσες, αν το επιθυμεί το παιδί μας. Και με το ''καπέλο'' που'χουμε και μπορούμε να προσφέρουμε.
Τα υποδέλοιπα τα θεωρώ μπαρούφες. Οι ''επώνυμοι'' στέλνουν τα παιδιά τους κείθενες, προκειμένου να απαλλαγούν απ'την ευθύνη της όποιας διδαχής. Μεγάλη κουβέντα μαν μου. Τιτανοτεράστια.
Εγώ το βλέπω ότι ικανότητες πρέπει να αποκτήσουν όλοι και να το θέλουν. Μια κοινωνία που εξορισμού σημαίνει συνεργασία και αλληλεξάρτηση ανθρώπων, πρέπει να βάζει μέσα στο παιχνίδι όλον τον κόσμο. Άρα το σχολείο πρέπει να έχει να επιτελέσει το έργο της προετοιμασίας όλων των παιδιών. όχι το ξεχώρισμα των παιδιών.

Απαράδεκτα τα φροντιστήρια. όχι οι καθηγητές τους, το σύστημα έτσι πως είναι.

Είπες ότι είναι μεγάλη κουβέντα. Ναι είναι. Πιο πίσω από όλα αυτά είναι το αξίωση έχεις για το παιδί σου. Πως βλέπεις το ρόλο σου στη ζωή του και πολλά τέτοια.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2022, 22:13

Εννοείται, τι θα έλεγες;
Πιάσε το ποστ σου λέξη λέξη. Μια γκρίνια βγάζει επειδή δεν τα κάνουμε εμείς και τα κάνει άλλη. Προϋπόθεση γι αυτό να τη θεωρούμε και κατώτερη από μας ώστε να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτή Δεν τα αξίζει τέτοια πλούτη. Έχεις δηλαδή στο μυαλό σου την ιδέα του να αξίζει κάποιος να είναι πλούσιος. Κάποιος σε σχέση με κάποιον άλλον δηλαδή.
Μην διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω.

Το ποστ μου λέει επί λέξει πως έχω άπειρο σεβασμό για εκείνον που δεν κλέβει κι ας ντύνεται απ'τα πανέρια της λαϊκής σε αντίθεση με τον αυτόν που ντύνεται από τον Καρούζο με κλεμμένα λεφτά.

Είναι ξεκάθαρο τι γράφω. Το ότι πρέπει να επανέλθω και να εξηγήσω ξανά δεν σε τιμά.

Κατάλαβες τώρα ποια είναι η Βλάχα και ποια η βλαχάρα;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

2400 ευρώ για χήρα και άρρωστη γυναίκα που μεγαλώνει ορφανό παιδί στην Ελλάδα του 2022, είναι κυριολεκτικά ψίχουλα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2022, 22:16
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Αύγ 2022, 21:51 Ανοησίες και υπερβολές. Υπάρχουν δημόσια που γίνεται σοβαρή δουλειά, όπως και αντίστοιχα ιδιωτικά. Και ναι μεν, στα ιδιωτικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αλλά αν πέσεις σε δημόσιο με... ψιλοπροβλήματα, είναι πολύ δύσκολο να μπορείς να αλλάξεις. Ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Καλά αφού ξέρεις τι υπάρχει γενικότερα τι να πούμε εμείς;
Αυτά που λέτε για τους ψωνάρες γονείς που δεν εκτιμούν πάντα τη δημόσια παιδεία και για το απίστευτο θράσος τους να μην ανέχονται ψιλολεπτομέρειες όπως μπούλινγκ στα παιδιά τους ή εναρμόνιση των μαθημάτων στα ζητούμενα της ανεκτικής κοινωνίας, τί άλλο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2022, 22:36
Πασιφάη έγραψε: 22 Αύγ 2022, 22:28

Εγώ το βλέπω ότι ικανότητες πρέπει να αποκτήσουν όλοι και να το θέλουν. Μια κοινωνία που εξορισμού σημαίνει συνεργασία και αλληλεξάρτηση ανθρώπων, πρέπει να βάζει μέσα στο παιχνίδι όλον τον κόσμο. Άρα το σχολείο πρέπει να έχει να επιτελέσει το έργο της προετοιμασίας όλων των παιδιών. όχι το ξεχώρισμα των παιδιών.

Απαράδεκτα τα φροντιστήρια. όχι οι καθηγητές τους, το σύστημα έτσι πως είναι.

Είπες ότι είναι μεγάλη κουβέντα. Ναι είναι. Πιο πίσω από όλα αυτά είναι το αξίωση έχεις για το παιδί σου. Πως βλέπεις το ρόλο σου στη ζωή του και πολλά τέτοια.
Προσυπογράφω.

Απλά στο μόνο που ψιλοδιαφωνώ είναι πως το κάθε παιδί είναι ξεχωριστή οντότητα και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Το τι αξιώνουμε εμείς είναι το ήμισυ. Αυτό που φέρνει την ολοκλήρωση, είναι να του δημιουργήσεις επιλογές και να το βάλεις στη διαδικασία σκέψης. Και εννοείται πως δεν το προωθείς στην δική σου ''πεπατημένη'', αλλά το εξωθείς σε μονοπάτια να ψαχτεί.
Δεν χρειαζόμαστε άλλους δυστυχισμένους ανθρώπους που δεν αγαπούν αυτό που κάνουν. Γνώμη μου.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Gherschaagk έγραψε: 22 Αύγ 2022, 22:39
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2022, 22:13

Εννοείται, τι θα έλεγες;
Μην διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω.

Το ποστ μου λέει επί λέξει πως έχω άπειρο σεβασμό για εκείνον που δεν κλέβει κι ας ντύνεται απ'τα πανέρια της λαϊκής σε αντίθεση με τον αυτόν που ντύνεται από τον Καρούζο με κλεμμένα λεφτά.

Είναι ξεκάθαρο τι γράφω. Το ότι πρέπει να επανέλθω και να εξηγήσω ξανά δεν σε τιμά.

Κατάλαβες τώρα ποια είναι η Βλάχα και ποια η βλαχάρα;
Ναι αλλά ποιος γαμεί την βλαχάρα και το συνδέεις αυτό που λες με ατό που λέω εγώ; Το ότι έκλεψε δεν το έπιασα σαν θέμα. Είπα για τα ιδιωτικά μια σκέψη μου. όχι για τα ιδιωτικά μόνα τους, για μία νοοτροπία γύρω από αυτό. Ανέφερα και την συγκεκριμένη ως παράδειγμα στην νοοτροπία αυτή κι όχι τι έκανε και τι όχι. Σιγά μην κάθομαι να κράζω όποιον έχει κάνει πουστιά και μαλακία, όπως κάνετε κάθε μέρα σε θέματα που πάντα ανανεώνονται. Έτσι όχλος "Α! τον πούστη έκλεψε!", "Α τον πούστη βίασε!" "Α τον πούστη πούστεψε". Άσε με μωρέ.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”