Ναι, ναι, ναι, ναι και ναι. Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα άλλο από την παιδική μου ηλικία ως σήμερα και γεννήθηκα το 1982.Naida έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 18:55 Εδώ έχουμε αυτούς που μεγάλωσαν σε μια άλλη κοινωνία που οι γειτονιές μοσχομυριζαν κρέμα και κανέλα. Τα αγόρια και κορίτσια έβγαιναν ως την ίδια ώρα, είχαν ιδια δικαιώματα στις εξόδους, στις σχέσεις, στο σεξ, στην εργασία.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
- hellegennes
Re: Υπερ γυναικων...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Και στην εποχή των παγετώνων, η προ500γιαγιά μου βρισκόταν υπό την διαρκή απειλή των μαμούθ. Ευτυχώς την φυλούσε ο προ500παππούς μου με το ακόντιο.Antares έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 19:51 Στην εποχή της γιαγιάς μου (γεννηθείς το 1918) όταν ήταν νέα, γύρω στα 30, το 1948 περίπου δηλαδή, η εκάστοτε δασκάλα του χωριού, βρισκόταν κάτω από μόνιμη απειλή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δηλαδή δεν είχαμε ισότητα ούτε καν νομικά, αλλά είχαμε κοινωνικάhellegennes έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 23:29Το είδα μετά και απάντησα. Πλήρη νομική ισότητα δεν είχαμε ακόμα όταν συντάχθηκε το σύνταγμα του 1975, αν και τα περισσότερα ζητήματα που έμεναν ήταν γραφειοκρατικά, όπως το συγκεκριμένο.Naida έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 23:18 Στο έχω μπολνταρει. Γιατί έπαιρναν τα παιδιά το επώνυμο του πατρός μόνο; αφού είχαμε ισότητα.
Αλλά το ότι δεν είχαμε πλήρη νομική ισότητα πάει αμφίδρομα, γιατί υπήρχαν δικαιώματα που είχαν μόνο οι γυναίκες, ενώ έχει μείνει ένα ουσιαστικό δικαίωμα που τυπικά -αν και όχι νομικά- έχουν μόνο οι γυναίκες: την αυτόματη απαλλαγή από τον στρατό, αν και το σύνταγμα προβλέπει στράτευση για όλους.
Υπήρχε και η επιμέλεια τέκνων, αλλά αυτό επιλύθηκε το μακρινό... 2021. Μόλις πέρυσι δηλαδή. Να θυμηθούμε εδώ βέβαια ότι οι φεμινίστριες έσκιζαν τα ρούχα τους για να μην περάσει αυτός ο νόμος.
Βέβαια αυτή η καραμέλα με την επιμέλεια έχει απαντηθεί άπειρες φορές.
Για πες μου καλό μου παιδί, γιατί το δικαστήριο όριζε να παίρνει μόνο η μάνα την επιμέλεια; α περίμενε θα σου πω εγώ γιατί. Γιατί είθισται κοινωνικά ο ρόλος της γυναίκας να είναι στο σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά. Ούτε εργασία και ένσημο, ούτε δικά της λεφτά.
Νόμοι βγαλμένοι από τα έγκατα της πατριαρχιας. Πράγμα που μέχρι το 2021 ακόμα κρατούσε..
Και όταν λένε οι φεμινιστριες ότι η πατριαρχια βλάπτει και τα δυο φύλα, εσείς σφύριζετε αδιάφορα. Και τι έλεγες για τον στρατό; α ναι το αδύναμο φύλο δεν πάει στρατό. Εσείς τα φτιάξατε, οι αντρηδες. Ξέρεις που φτιάχνατε τους νόμους.
Για αυτό φατε πατριαρχια που κρατά ακόμα και μην σκουζετε. Αλλιώς ελάτε να την παταξομεν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ψευταρε.hellegennes έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 23:31Ναι, ναι, ναι, ναι και ναι. Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα άλλο από την παιδική μου ηλικία ως σήμερα και γεννήθηκα το 1982.Naida έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 18:55 Εδώ έχουμε αυτούς που μεγάλωσαν σε μια άλλη κοινωνία που οι γειτονιές μοσχομυριζαν κρέμα και κανέλα. Τα αγόρια και κορίτσια έβγαιναν ως την ίδια ώρα, είχαν ιδια δικαιώματα στις εξόδους, στις σχέσεις, στο σεξ, στην εργασία.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Antares έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 19:51 Στην εποχή της γιαγιάς μου (γεννηθείς το 1918) όταν ήταν νέα, γύρω στα 30, το 1948 περίπου δηλαδή, η εκάστοτε δασκάλα του χωριού, βρισκόταν κάτω από μόνιμη απειλή.
Τα απογεύματα πήγαιναν άνδρες στην γειτονιά όπου κατοικούσε και ξεσήκωναν τον κόσμο με αγριοφωνάρες έως αργά το βράδυ. Χωρίς λόγο, απλά επειδή ήταν μια γυναίκα μόνη, εργαζόμενη.
Μια φορά τους πήρε στο κυνήγι η γιαγιά μου με το σκόπι (όπως λέμε στο χωριό μου) και δεν ξαναεμφανίσθηκαν.
Σήμερα όλα αυτά και πολύ χειρότερα, γίνονται κάτω από κάλυμμα, πολλές φορές και του νόμου.
Σε παλαιότερες εποχές η ίδια η αστυνομία, παρενοχλούσε εργαζόμενες μόνες γυναίκες.
Δεν νομίζω να έχει ξεχάσει τις πρακτικές της.
Αυτό το πράγμα, να υφίσταται βία μια γυναίκα, είτε μέσα στην οικογένεια, είτε έξω, με οποιονδήποτε τρόπο, μόνο με την καταδίωξη των Εβραίων από τους Ναζί μπορεί να συγκριθεί. Δεν αναγνωρίζεις τον λόγο, είσαι δολοφόνος, βιάστρια, τι;
Η τοξικότητα γενικώς δεν θέλει κόπο (γκρίνια) θέλει τρόπο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Γιατί τα στερεότυπα για τους άντρες ήταν -και ακόμη είναι- πως είναι ανίκανοι να μεγαλώσουν παιδί, δεν έχουν την τρυφερότητα και την φροντίδα που χρειάζεται και γενικά είναι πολύ λιγότερο σημαντικοί ως γονείς.Naida έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 23:41
Για πες μου καλό μου παιδί, γιατί το δικαστήριο όριζε να παίρνει μόνο η μάνα την επιμέλεια;
Αυτά είναι στερεότυπα που δημιούργησαν οι γυναίκες για τους άντρες.
Ο νόμος δεν λέει ότι οι γυναίκες δεν είναι υποχρεωμένες σε στράτευση, το αντίθετο, λέει ότι ΕΙΝΑΙ. Απλά δεν το τόλμησε καμμιά κυβέρνηση για να μην έχουμε γυναικεία εξέγερση από τις καλομαθημένες κόρες που θα αναγκαστούν να ξεκουνηθούν από τον καναπέ.Naida έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 23:41 Και τι έλεγες για τον στρατό; α ναι το αδύναμο φύλο δεν πάει στρατό. Εσείς τα φτιάξατε, οι αντρηδες. Ξέρεις που φτιάχνατε τους νόμους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Σωστό είναι αυτό που λέει ο Χέλι για τα στερεότυπα που υπάρχουν για τους άντρες. Στερεότυπα υπάρχουν για πολλές ομάδες ανθρώπων με βάση ποικίλα χαρακτηριστικά (εθνοτική καταγωγή, χρώμα δέρματος, ντύσιμο κλπ). Θα ήταν λοιπόν δύσκολο να μην υπήρχαν καθόλου και για τους άνδρες. Αυτό όμως που πρέπει να τσεκάρουμε είναι κατά πόσο κάποια από αυτά τα στερεότυπα, τουλάχιστον τα πιο δημοφιλή σήμερα, είναι αποτέλεσμα αντίδρασης των γυναικών που βίωναν χρόνια ανισότητα ή ακόμα και αν δημιουργούνται από τους ίδιους τους άνδρες περιορίζοντας έτσι την ιδεατή συμπεριφορά του "νορμάλ" άντρα εντός συγκεκριμένων πλαισίων (π.χ. ότι πρέπει να είναι σκληρός, να μην εκδηλώνει συναισθήματα αδυναμίας κλπ.) με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι άντρες εκείνοι που δεν θέλουν να περιοριστούν σε αυστηρά καλούπια.
Περί νόμων τώρα, αυτό που έχω βρει είναι ότι υπάρχει ειδικός νόμος (705/1977) για τη στράτευση γυναικών και ορίζει ότι είναι υποχρεωτική μόνο σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η ένταξή τους στις ένοπλες δυνάμεις.
https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples ... -1977.html
Περί νόμων τώρα, αυτό που έχω βρει είναι ότι υπάρχει ειδικός νόμος (705/1977) για τη στράτευση γυναικών και ορίζει ότι είναι υποχρεωτική μόνο σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η ένταξή τους στις ένοπλες δυνάμεις.
https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples ... -1977.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 21 Ιούλ 2022, 05:22, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Jimmy81
Α, δηλαδή δεν είναι ύψιστη ΤΙΜΗ να υπηρετούμε την πατρίδα την ώρα που οι γυναίκες μας, φροντίζουν το ελληνικό νοικοκυριό; Ποιος είσαι εσύ που αμφισβητείς τις παραδόσεις μας; Πράκτορας του Σόρος μήπως;EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 15:06Καταργήθηκε δηλαδή πριν από πάνω από 20 χρόνια η αδικία αυτή (που νταξ τώρα κλαιν μαιν αλλά τεσπα) σε αντίθεση με τη στρατιωτική θητεία που υπάρχει ακόμα μόνο για άντρες.Jimmy81 έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 05:46 Ποια χωριά και πόλεις. Εδώ στο ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα υπήρχε καραμπινάτη διάκριση εις βάρος των γυναικών που καταργήθηκε το 2001.![]()
- Jimmy81
Δεν έχει σημασία αν η διάταξη αφορά μικρό ή μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Σημασία έχει η υποβόσκουσα ιδεολογία πίσω από την διάταξη που αποκαλύπτει σημάδια διατήρησης αναχρονιστικών πατριαρχικών αντιλήψεων θεωρώντας την καταγωγή από μητέρα (δηλαδή γυναίκα) ανεπαρκές κριτήριο για την ανάληψη των καθηκόντων του αρχηγού κράτους και "πρώτου πολίτη της χώρας". Μια φρικτή προκατάληψη κατά της γυναίκας κατ' εμέ, που ευτυχώς αργότερα διορθώθηκε ευθυγραμμισμένη με την αντίληψη της ισότητας των δύο φύλων στο πλαίσιο της ακώλυτης συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 15:13απίστευτη διάκριση, απορώ πώς την άντεχαν τόσα χρόνια οι γυναίκεςJimmy81 έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 05:46 Ποια χωριά και πόλεις. Εδώ στο ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα υπήρχε καραμπινάτη διάκριση εις βάρος των γυναικών που καταργήθηκε το 2001.
Από το Σύνταγμα του 1986.
https://www.huffingtonpost.gr/2016/06/1 ... 76526.html
Οι γυναίκες τι δημιούργησαν σε μια κοινωνία που οι γυναίκες ήταν κατώτερες ακόμα και βάσει νόμου; τς τς μπορείς καλύτερα.hellegennes έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 23:56Γιατί τα στερεότυπα για τους άντρες ήταν -και ακόμη είναι- πως είναι ανίκανοι να μεγαλώσουν παιδί, δεν έχουν την τρυφερότητα και την φροντίδα που χρειάζεται και γενικά είναι πολύ λιγότερο σημαντικοί ως γονείς.Naida έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 23:41
Για πες μου καλό μου παιδί, γιατί το δικαστήριο όριζε να παίρνει μόνο η μάνα την επιμέλεια;
Αυτά είναι στερεότυπα που δημιούργησαν οι γυναίκες για τους άντρες.
Ο νόμος δεν λέει ότι οι γυναίκες δεν είναι υποχρεωμένες σε στράτευση, το αντίθετο, λέει ότι ΕΙΝΑΙ. Απλά δεν το τόλμησε καμμιά κυβέρνηση για να μην έχουμε γυναικεία εξέγερση από τις καλομαθημένες κόρες που θα αναγκαστούν να ξεκουνηθούν από τον καναπέ.Naida έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 23:41 Και τι έλεγες για τον στρατό; α ναι το αδύναμο φύλο δεν πάει στρατό. Εσείς τα φτιάξατε, οι αντρηδες. Ξέρεις που φτιάχνατε τους νόμους.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
ισχυει.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 14:51Καλά αυτά τα συντηρούσαν οι ίδιοι οι άντρες για να μην τους βάλει κανείς να τηγανίσουν το αυγό.hellegennes έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 14:09Πέρα απ' αυτό, όποιος δεν θυμάται αμφίδρομο σεξισμό έχει σοβαρή απώλεια μνήμης. Οι άντρες είναι γουρούνια, οι άντρες είναι άχρηστοι, οι άντρες δεν μπορούν να απλώσουν ένα ρούχο και να τηγανίσουν ένα αβγό, κτλ...AlienWay έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 09:00 Στην δεκαετία του 80 υπήρχαν αρκετά φαινόμενα μείωσης των γυναικών στο δημόσιο διάλογο, ωστόσο η καταδίκη αυτής της συμεριφοράς δεν ήταν ρητή. Δηλαδή όσοι ακούγανε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες, είτε συμφωνούσαν, είτε λέγανε σε αυτόν που τους χρησιμοποιούσε "σοβαρέψου", είτε αδιαφορούσαν.
Δεν έβγαζαν αφρούς από το στόμα και έσκιζαν τα ρούχα τους από αγανάκτηση, όπως συμβαίνει στις μέρες μας.
Ερχονται λοιπόν σήμερα οι αναθεωρητές/εφαρμωσμένοι μεταμοντερνιστές και επιβάλλουν τον εξής αναθεωρητισμό: Σου λέει "τότε ήταν λίγοι αυτοί που βγάζανε αφρούς από το στόμα και σκίζανε τα ρούχα τους, άρα θα ισχυριστούμε ότι όλοι υποβίβαζαν και μιλούσαν μειωτικά για τις γυναίκες. Οτι δηλαδή αυτές οι συμπεριφορές αποτελούσαν τη νόρμα. Με αυτό τον τρόπο, θα πάρουμε την εκδίκησή μας".
Και αυτομαστιγώνονται σαν τον ρούμπο, ή κάνουν σαν υστερικοί όπως τη Καλογεροπούλου.![]()
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Αποτυχημενες θλιβερες και φαιδρες υπαρξεις οι πιο πολλοι απο αυτους που γνωρισα απο τα παιδικα μου χρονια οταν αρχισα να καταλαβαινω.
Απειρα παραδειγματα και εικονες μου ρχονται στο μυαλο.
Τα πιο πολλα κερατα, θυμαμαι παντα τα τρωγαν οι και καλα σκληροι αντρες, οι μαγκες και τα αλανια. Αυτοι, ειναι και οι πιο αστειες περιπτωσεις.
Διαφοροι αλλοι, τεμπεληδες, στον καφενε ή στα προποτζιδικα συνεχεια με τους ομοιους τους. Παρατουσαν την οικογενεια σπιτι και οταν επεστρεφαν βρωμουσαν απο πανω εως κατω καπνιλα και ουζιλα-τσιπουριλα-κρασιλα. Στις πιο πολλες των περιπτωσεων, ειχαν φαει εκει που πηγαν τα λεφτα που ηταν αναγκαια για τις αναγκες του σπιτιου, αρκετα συχνα ετρωγαν λεφτα που δεν ειχαν δουλεψει!
Ο πατερας μου, μεγαλωσε ορφανος σε ορφανοτροφειο, μαζι με τις αδερφες του. Οταν βγηκαν, αρχισε να εργαζεται και να συντηρει τις αδερφες του. Μια απο αυτες, ειχε διαφορα προβληματα αυτοπεποιθησης και αυτοεκτιμησης. Σε αυτα πατησε ο τυπος που τη πλησιασε και της πουλουσε ερωτες και λουλουδια. Ρεμπεσκες, του καφενειου, της πρεφας και της ποτηριας τυπος. Οταν το μαθε ο πατερας μου, μιλησε με την θεια και αυτη επεμενε και χτυπιοταν οτι θα πεθανει αν δεν τον παντρευτει κτλπ. Βρε αμαν, βρε ζαμαν, τιποτα! Της εδωσε ο πατερας οτι βοηθεια μπορουσε, χρεωθηκε και πηγε και της πηρε τα ηλεκτρικα τα επιπλα κτλπ και της εκανε τον γαμο.
Στη συνεχεια, εκανε τον δικο του γαμο με την μανα μου. Η αδερφη, ερχοταν 2-3 φορες τον μηνα για λεφτα, συνηθως ερχοταν και με σημαδια απο το ξυλο που ετρωγε οταν ο τυπος επεστρεφε σπιτι σουρωμενος και ζητουσε λεφτα για να συνεχισει το παιχνιδι στη πρεφα στον καφενε. Οποτε πηγαινε ο πατερας να του μιλησει και να ξηγηθει μαζι του, τα λεγε στη θεια και ερχοταν μετα η θεια και εκανε σαματαδες και χτυπιοταν οτι γιατι στενοχωρησε ο πατερας τον λεγαμενο. Της ελεγε η μανα μου αν ξανασηκωσει χερι πηγαινε στην αστυνομια, τι πραγματα ειναι αυτα;
Οταν ο πατερας μετα απο χρονια καταφερε να βγει απο τη φτωχεια, ο τυπος εβαζε τη θεια να κανει τραβηχτικες για να παιζει ακομα πιο δυνατα, ηθελε να αναβαθμιστει και να αρχισει να παιζει σε σπιτια στο δυνατο παιγνιο. Μια δυο πεντε δεκα, η θεια του λεγε δεν παω αλλο στον αδερφο μου να του λεω ψεματα για να τα τρως εσυ στα χαρτια και να ζουμε χαλια μεσα στο σπιτι. Ηταν η γιορτη της θειας, ο πατερας ειπε με τη μανα να της κανουν επισκεψη για τα χρονια πολλα. Τους ανοιγει τη πορτα, ξαφνιαζεται. Το ρεζουμε, ενω της εδινε ενα σεβαστο ποσο ανα μηνα ο πατερας για να ζει ανετα και να μην της λειπει κατι, δεν ειχαν καν ρευμα!!! Δεν της αφηνε ουτε τα λεφτα για τους λογαριασμους! Το σπιτι μεσα χαλια, τα χε πουλησει ολα! Δεν υπηρχαν καν τα ηλεκτρικα και τα επιπλα που της τα χε κανει ο πατερας χρονια πριν.
Ετσι για την ιστορια, μετα απο χρονια μαθαινω οτι πανω σε καυγα με τη θεια οταν του ειπε οτι δεν θα μου δωσει πιο πολλα λεφτα που θες ο αδερφος μου, ξερει την αληθεια οτι μου τα τρως στα χαρτια, ο τυπος ειπε: Εμ βεβαια, πως να στα δωσει να σε βοηθησει, αφου του τα τρωει εκεινη η πουτανα!
Αυτο ηταν, μολις ειπε αυτο για τη μανα μου (επειδη της ειχε σταθει τοσα χρονια στα παντα), του ειπε τι ειναι αυτα που λες, την εσπασε στο ξυλο την εκανε μαυρη απο τις μελανιες. Πηγε στην αστυνομια, επιτελους! Στη συνεχεια εζησε με τα παιδια της ηρεμη και αξιοπρεπως, ο πατερας ανελαβε να σπουδασουν τα παιδια, τους πηρε και καινουριο πιο μεγαλο σπιτι να ειναι κοντα στο δικο μας και ολα μια χαρα. Τα 3 του παιδια, δεν θελουν ουτε να τον δουν μπροστα τους, μαθαμε οτι οταν εμπαιναν στη μεση για να μην χτυπαει τη μανα τους, τα σπρωχνε στην ακρη και εβλεπαν τη μανα τους να τρωει ξυλο απο τον τυπο.
Αυτο, ηταν ενα απο τα πολλα παραδειγματα που εχω βιωσει!
10αδες τα περιστατικα αηδιαστικων μουνοδουλων, creepy τυπων περιεργων, βλαμμενων, ανωμαλων, ανευθυνων, πονηρων, υποκριτων, απατεωνων κτλπ που εχω συναντησει ειδικα στα επαγγελματικα θεματα. Χαμος! Αηδιαστικοι! Μιζεροψυχοι, τιποτενιοι. Υποκρισια και ψευτια!
Απειρα παραδειγματα και εικονες μου ρχονται στο μυαλο.
Τα πιο πολλα κερατα, θυμαμαι παντα τα τρωγαν οι και καλα σκληροι αντρες, οι μαγκες και τα αλανια. Αυτοι, ειναι και οι πιο αστειες περιπτωσεις.
Διαφοροι αλλοι, τεμπεληδες, στον καφενε ή στα προποτζιδικα συνεχεια με τους ομοιους τους. Παρατουσαν την οικογενεια σπιτι και οταν επεστρεφαν βρωμουσαν απο πανω εως κατω καπνιλα και ουζιλα-τσιπουριλα-κρασιλα. Στις πιο πολλες των περιπτωσεων, ειχαν φαει εκει που πηγαν τα λεφτα που ηταν αναγκαια για τις αναγκες του σπιτιου, αρκετα συχνα ετρωγαν λεφτα που δεν ειχαν δουλεψει!
Ο πατερας μου, μεγαλωσε ορφανος σε ορφανοτροφειο, μαζι με τις αδερφες του. Οταν βγηκαν, αρχισε να εργαζεται και να συντηρει τις αδερφες του. Μια απο αυτες, ειχε διαφορα προβληματα αυτοπεποιθησης και αυτοεκτιμησης. Σε αυτα πατησε ο τυπος που τη πλησιασε και της πουλουσε ερωτες και λουλουδια. Ρεμπεσκες, του καφενειου, της πρεφας και της ποτηριας τυπος. Οταν το μαθε ο πατερας μου, μιλησε με την θεια και αυτη επεμενε και χτυπιοταν οτι θα πεθανει αν δεν τον παντρευτει κτλπ. Βρε αμαν, βρε ζαμαν, τιποτα! Της εδωσε ο πατερας οτι βοηθεια μπορουσε, χρεωθηκε και πηγε και της πηρε τα ηλεκτρικα τα επιπλα κτλπ και της εκανε τον γαμο.
Στη συνεχεια, εκανε τον δικο του γαμο με την μανα μου. Η αδερφη, ερχοταν 2-3 φορες τον μηνα για λεφτα, συνηθως ερχοταν και με σημαδια απο το ξυλο που ετρωγε οταν ο τυπος επεστρεφε σπιτι σουρωμενος και ζητουσε λεφτα για να συνεχισει το παιχνιδι στη πρεφα στον καφενε. Οποτε πηγαινε ο πατερας να του μιλησει και να ξηγηθει μαζι του, τα λεγε στη θεια και ερχοταν μετα η θεια και εκανε σαματαδες και χτυπιοταν οτι γιατι στενοχωρησε ο πατερας τον λεγαμενο. Της ελεγε η μανα μου αν ξανασηκωσει χερι πηγαινε στην αστυνομια, τι πραγματα ειναι αυτα;
Οταν ο πατερας μετα απο χρονια καταφερε να βγει απο τη φτωχεια, ο τυπος εβαζε τη θεια να κανει τραβηχτικες για να παιζει ακομα πιο δυνατα, ηθελε να αναβαθμιστει και να αρχισει να παιζει σε σπιτια στο δυνατο παιγνιο. Μια δυο πεντε δεκα, η θεια του λεγε δεν παω αλλο στον αδερφο μου να του λεω ψεματα για να τα τρως εσυ στα χαρτια και να ζουμε χαλια μεσα στο σπιτι. Ηταν η γιορτη της θειας, ο πατερας ειπε με τη μανα να της κανουν επισκεψη για τα χρονια πολλα. Τους ανοιγει τη πορτα, ξαφνιαζεται. Το ρεζουμε, ενω της εδινε ενα σεβαστο ποσο ανα μηνα ο πατερας για να ζει ανετα και να μην της λειπει κατι, δεν ειχαν καν ρευμα!!! Δεν της αφηνε ουτε τα λεφτα για τους λογαριασμους! Το σπιτι μεσα χαλια, τα χε πουλησει ολα! Δεν υπηρχαν καν τα ηλεκτρικα και τα επιπλα που της τα χε κανει ο πατερας χρονια πριν.
Ετσι για την ιστορια, μετα απο χρονια μαθαινω οτι πανω σε καυγα με τη θεια οταν του ειπε οτι δεν θα μου δωσει πιο πολλα λεφτα που θες ο αδερφος μου, ξερει την αληθεια οτι μου τα τρως στα χαρτια, ο τυπος ειπε: Εμ βεβαια, πως να στα δωσει να σε βοηθησει, αφου του τα τρωει εκεινη η πουτανα!
Αυτο ηταν, μολις ειπε αυτο για τη μανα μου (επειδη της ειχε σταθει τοσα χρονια στα παντα), του ειπε τι ειναι αυτα που λες, την εσπασε στο ξυλο την εκανε μαυρη απο τις μελανιες. Πηγε στην αστυνομια, επιτελους! Στη συνεχεια εζησε με τα παιδια της ηρεμη και αξιοπρεπως, ο πατερας ανελαβε να σπουδασουν τα παιδια, τους πηρε και καινουριο πιο μεγαλο σπιτι να ειναι κοντα στο δικο μας και ολα μια χαρα. Τα 3 του παιδια, δεν θελουν ουτε να τον δουν μπροστα τους, μαθαμε οτι οταν εμπαιναν στη μεση για να μην χτυπαει τη μανα τους, τα σπρωχνε στην ακρη και εβλεπαν τη μανα τους να τρωει ξυλο απο τον τυπο.
Αυτο, ηταν ενα απο τα πολλα παραδειγματα που εχω βιωσει!
10αδες τα περιστατικα αηδιαστικων μουνοδουλων, creepy τυπων περιεργων, βλαμμενων, ανωμαλων, ανευθυνων, πονηρων, υποκριτων, απατεωνων κτλπ που εχω συναντησει ειδικα στα επαγγελματικα θεματα. Χαμος! Αηδιαστικοι! Μιζεροψυχοι, τιποτενιοι. Υποκρισια και ψευτια!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
σε ακριβως ιδιο ποσοστο, ειναι οι φαιδρες και θλιβερες γυναικες.Volk έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 09:45 Αποτυχημενες θλιβερες και φαιδρες υπαρξεις οι πιο πολλοι απο αυτους που γνωρισα απο τα παιδικα μου χρονια οταν αρχισα να καταλαβαινω.
το μεγαλο λαθος, ειναι οτι κατηγορουμε η υπερασπιζομαστε καποιο φυλο, φυλη, κοινωνικη ομαδα γενικοτερα, και δεν αντιλαμβανομαστε οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι εξισου καθικια (η και οχι).
εκτος απο τους γυφτους, που δεν ειναι ανθρωποι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Συνηθως, οι περιπτωσεις των γυναικων πουν δεν εχουν καλη πορεια στη ζωη τους, ειναι γυναικες που ειχαν λαθος προτυπα πατερα, ειχαν θεματα με τον πατερα τους γενικα μεσα στο σπιτι, αν ηταν παρων!Ασέβαστος έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 09:55σε ακριβως ιδιο ποσοστο, ειναι οι φαιδρες και θλιβερες γυναικες.Volk έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 09:45 Αποτυχημενες θλιβερες και φαιδρες υπαρξεις οι πιο πολλοι απο αυτους που γνωρισα απο τα παιδικα μου χρονια οταν αρχισα να καταλαβαινω.
το μεγαλο λαθος, ειναι οτι κατηγορουμε η υπερασπιζομαστε καποιο φυλο, φυλη, κοινωνικη ομαδα γενικοτερα, και δεν αντιλαμβανομαστε οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι εξισου καθικια (η και οχι).
εκτος απο τους γυφτους, που δεν ειναι ανθρωποι.![]()
Father issues λεγεται η φαση.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- taxalata xalasa
Νατάσα Μαέλ,
τα ελοχίμια φταίνε για την πατριάρχια... που βιάσανε τα κοριτσόπλα και βγήκανε τα νεφελίμια...
αφού στα χει απαντήσει ο διδάσκατος μαγκνους Λοιμοσθένης Διακοπόπουλος...
τι ρωτάς τα ίδια;
που πας αδιάβαστη;
τζάμπα στα έδωκε τα 4-2α ο Λοίμος ; δεν πλέρωκες;
διαβασέτα ....
μήπως ο Πολεμαρχίδης είναι Πολεμαρχίδα και θα καταθρουμβώσει τον μπρατσερη σου τον Σαμ Αελ και την πατράρχια συνάμα;
για ρωτά τον «Τι και πως; κάνω διακοπές συνέχεια πουλώντας φίδια...»
τα ελοχίμια φταίνε για την πατριάρχια... που βιάσανε τα κοριτσόπλα και βγήκανε τα νεφελίμια...
αφού στα χει απαντήσει ο διδάσκατος μαγκνους Λοιμοσθένης Διακοπόπουλος...
τι ρωτάς τα ίδια;
που πας αδιάβαστη;
τζάμπα στα έδωκε τα 4-2α ο Λοίμος ; δεν πλέρωκες;
διαβασέτα ....
μήπως ο Πολεμαρχίδης είναι Πολεμαρχίδα και θα καταθρουμβώσει τον μπρατσερη σου τον Σαμ Αελ και την πατράρχια συνάμα;
για ρωτά τον «Τι και πως; κάνω διακοπές συνέχεια πουλώντας φίδια...»
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-
- 101 Απαντήσεις