Cecily Anne έγραψε: 15 Απρ 2022, 18:45
Δημοκράτης έγραψε: 15 Απρ 2022, 18:42
Arisvilla έγραψε: 15 Απρ 2022, 18:39
Οι γκρούπις του Κούλη προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη νέα πατάτα Κούλη και προκαλούν τον γέλωτα. Εχουν φύγει σχεδόν όλοι οι νεοι με σπουδές και προσόντα στο εξωτερικό και δεν θα μεινει κανένας στην Ψωροκώσταινα των χαμηλών μισθων και του υψηλού κόστους ζωής. Και ο Κούλης μιλά για έλλειψη δεξιοτήτων προφανώς για να κονομησει κανένας κολλητός με προγράμματα κατάρτισης στυλ σκοιλ ελικικου.
Δεν μιλάει γενικώς για έλλειψη δεξιοτήτων, μιλάει για έλλειψη από τους ανέργους. Ναι για να είναι άνεργος ο άλλος αντικειμενικά δεν ξέρει να κάνει κάτι που να έχει δουλειά. Εσύ τι νομίζεις δηλαδή ότι τον εμποδίζει να βρει δολυειά; ΓΙατί παρά το 12% ανεργίας στην ΕΛλάδα αν πας πχ στο skywalker έχει κάθε μέρα ένα σκασμό αγγελίες για δουλειά
Τί δεξιότητα λείπει από τις "αγγελίες" αυτές; Οι 9 στους 10 είναι overqualified για το είδος της εργασίας που βλέπεις σε βασικές αγγελίες. Να μη σχολιάσω ότι οι "δεξιότητες" στις οποίες αναφέρεται είναι της πλάκας και μαθαίνονται σε μισή μέρα. Δηλαδή να στο κάνω λιανά, πόσο καιρό νομίζεις θέλω να μάθω τη δουλειά του υδραυλικού, ούσα παντελώς άσχετη από το μηδέν; Για να έρθει ο ντολμάς να μου πει ότι μας λείπουν δεξιότητες. Ναι μαλάκα μου, όταν η βασική σου δεξιότητα είναι να τραβάς ως δεξιόχειρας μαλακία με το αριστερό, άντε βγάλε άκρη.
Τύπισσα, απαντώ σε αυτήν σου την ανάρτηση, αν και οι επόμενες είναι χειρότερες.
Το ότι έσφιξες μια βρύση και άλλαξες ένα ντουί, δεν σε κάνει ούτε υδραυλικό, ούτε ηλεκτρολόγο.
Ξεκίνησα να σου γράφω μια λογική απάντηση, αλλά σταμάτησα γιατί κατάλαβα ότι τα επίπεδα Αντουανετισμού σου φτάνουν στο + άπειρο (είδα ένα βιντεάκι με μαθηματικά και έγινα μαθηματικός και γω).
Δεν ξέρω αν αυτήν την συμπεριφορά σου την κληρονόμησες ή την απόκτησες στην πορεία, αλλά βαδίζεις τελείως λάθος. Πιθανότατα θα σου κοστίσει κάποτε και ίσως ακριβότερα από ένα φθηνό, για τα δεδομένα σου, δώρο, από τον πεθερό στον γαμπρό.
Μάθε να σέβεσαι τους κόπους των συνανθρώπων γύρω σου, που δεν είχαν τα ταλέντα, τις ευκαιρίες ή την θέληση για κάτι καλύτερο γιατί θα έρθει καμμία κρίση άσχημη και θα παρακαλάς κανέναν αγράμματο βοσκό ή αγρότη, να σου δώσει κάτι να φας, κανέναν υδραυλικό να σου φέρει πόσιμο νερό, κανέναν ηλεκτρολόγο να σε συνδέσει σε μια παροχή ρεύματος, έστω και κλεμμένη, με κάθε αντίτιμο.