Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Καdy έγραψε: 12 Ιαν 2022, 23:24
γνωριζετε καποιον που να εχει πεθανει λογω σαρ; προβιντ 2,ή εστω να το εχει περασει πολυ βαρια?
δεν χρειαζεται να πειτε για νεους υγιεις,ακομα και ετοιμαθανατους 90χρονους.ηερετε προσωπικα καποιον?
Εσύ ήξερες προσωπικά κάποιον από αυτούς που πέθαναν ή έστω το πέρασαν βαριά και αποδεδειγμένα ήταν κάτι άλλο;
πρόσωπικα δεν γνωρίζω κάποιον,για αυτό ρωτάω
δεν κάνω πλάκα ποτέ δε κάνω πλάκα με πραγματικούς νεκρούς
γνωριζετε καποιον που να εχει πεθανει λογω σαρ; προβιντ 2,ή εστω να το εχει περασει πολυ βαρια?
δεν χρειαζεται να πειτε για νεους υγιεις,ακομα και ετοιμαθανατους 90χρονους.ηερετε προσωπικα καποιον?
Εσύ ήξερες προσωπικά κάποιον από αυτούς που πέθαναν ή έστω το πέρασαν βαριά και αποδεδειγμένα ήταν κάτι άλλο;
'Ησουν απο αυτους που στις αρχες της πανδημιας ρωτουσες "ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΒΙΝΤ" ?
Καdy έγραψε: 13 Ιαν 2022, 14:49
Τα συλλυπητήρια μου σε όσους έχασαν ανθρώπους λόγω κοβιντ
βέβαια,για όσους πέθαναν από γριππη κτλ δεν έχετε την ίδια ευαισθησία
Ετσι σε βολευει να νομιζεις ε?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Μα δεν αναφέρομαι στον κόβιντ αλλά σε όσους εσύ θεωρείς πραγματικούς νεκρούς και αποδέχτηκες την αιτία θανάτου τους.
Ναι. Πολλους.
Τελευταιο παραδειγμα καλος φιλος ο οποιος δεν ειχε εμβολιαστει ισχυριζομενος οτι προσπαθει να κανει 2ο παιδι με τη συζυγο.
Μπηκε στο νοσοκομειο και παραλιγο να χαθει η μπαλα.
Τωρα εχει βγει υπερμετανιωμενος και προς το παρον ι ιος του εχει αφησει καποια κουσουρια αλλα ελπιζει να επανελθει 100%.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
ναι ένας γειτονας, μικρότερος σε ηλικία από μένα, σε καλύτερη κατάσταση υγείας και φιτ, είχε νοσήσει τον αυγουστο, δεν προλαβε να κανει το εμβολιο, τον ξαναχτυπησε, αντε γεια.
κριμα και ηταν πολυ καλο παιδι.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Ναι.
Ο πλησιέστερος μου που πέθανε απο κορωνοΐο ειναι η μεγαλύτερη αδελφή της μάνας μου.
Ενας ξαδελφός μου αρρωστησε απο κορωνοιο.
Εχω μάθει για συγγενείς/φίλους/γνωστούς οι οποίοι ειτε πέθαναν είτε αρρωστησαν, γενικά ξέρω πολύ κοσμο που αρρωστησε.
Αρχές Ιουλίου 2022 είχα δυσφορία, δεν αντεχα ουτε να περπατήσω και κουραζόμουν εύκολα. Το πρωτο τεστ ηταν αρνητικό. Το δεύτερο τεστ την επομένη ηταν θετικό. Μου κοβόταν συνέχεια η αναπνοή και μερικές στιγμές ανοιγα το στομα και αισθανόμουν οτι δεν ειχα αέρα στους πνεύμονες.
Νοσηλεύθηκα σε θάλαμο απομόνωσης στο Ιπποκράτειο μέχρι τις 16 Ιούλιου 2022. Δεν με διασωλήνωσαν (οι διασωληνομένοι ηταν σε άλλους θαλάμους σε άλλη πτέρυγα) αλλά ημουν υπό συνεχή παροχή οξυγόνου με σωληνάκια απο την μυτη με συνεχή ορό και αντιβίωση.
Μετα το εξιτήριο ημουν σε απομόνωση στο σπίτι επι δυο εβδομάδες.
Ακόμα και ενα μηνα μετα την αποθεραπεία μου κοβόταν η φωνη και μερικές στιγμές μπούκωνε το αναπνευστικό. Γενικά συμπρώματα (οπως κούραση και κράμπες στα πόδια είχα επι πολλές εβδομάδες μετα την ασθενεια.
Θυμάμαι οταν με πήγαν με το φορείο στο θάλαμο απομόνωσης, περάσαμε μπροστά απο τις ΜΕΘ που ηταν οι διασωληνένοι και και σκεφτόμουν γαμώτο με πάνε για διασωλήνωση και δεν θέλουν να το καταλάβω, εκει παρ' όλο που ημουν αδύναμος ήθελα να πεταχτω και να φυγω.
Μην κάνετα αστεια με το θέμα. Ειδα μερικά άτομα (αντρες και γυναίκες) απο τους νοσηλευόμενους σε θάλαμο απομόνωσης που εκτός απο κορωνοΐο ηταν σε ψυχολογικό σοκ , ηταν σε μονιμη υπερδιέγερση και ιστερία.
Ενα βράδυ ακούγαμε φωνές απο κάποιον διπλανό θάλαμο. Το άτομο δεν μπορούσαν να τον συνεφέρουν οι νοσοκόμες. Σε κάποια φάση τους ξέφυγε, εβγαλε του ορούς και πέταξε τις βελόνες που ηταν συνδεδεμένος με τον ορό. Τον κυνηγούσαν και για λίγο μπηκε γυμνός και ματωμένος στον θάλαμο που ειμασταν εμεις.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Εύχομαι να έχει αποκατασταθεί πλήρως η υγεία σου μέχρι τώρα.
Υπήρχε κάποιος παράγοντας αυξημένου κινδύνου στην περίπτωσή σου; Μην μπεις σε λεπτομέρειες που αφορούν προσωπικά δεδομένα, απλώς αν ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο να το περάσεις πιο βαριά.
Πολύ σημαντικό επίσης που μοιράζεσαι αυτή την εμπειρία. Στον κύκλο μου όλοι έχουν χαλαρώσει και πιστεύουν ότι αν κολλήσουν θα πρόκειται για κάτι σαν απλό κρυολόγημα.