Εάν είσαι 76 κιόλας και δεν έχεις κάνει εμβόλιο, νομίζω ότι πας γυρεύοντας.TheoPhrm έγραψε: 30 Δεκ 2021, 00:44Τα παλιά χρόνια, ας πούμε επί Συριζα, όταν γριπιαζώσουνα ρωτούσες ποια μετάλλαξη ιού σε τσίμπησε και πόσες ακίδες είχε;
Και τώρα που έμαθες ότι ήταν Ο τι κέρδισες;
Δυο τρείς μέρες θα είχες «γενικήν κακουχίαν, ρινικόν κατάρρουν μετά παραγωγικού βηχός» και μετά περδίκι.
Όμως μάλλον μάπα ήταν το καρπούζι. Παρά τις προσδοκίες πολλών για εκατόμβες νεκρών, φαίνεται ότι φθάνουμε στο τέλος της πανδημίας.
Ο ιός έκανε τον διετή περίπου κύκλο του και κατέληξε, όπως κάνουν όλοι οι ιοί, σε στέλεχος πολύ μεν μεταδοτικό αλλά και πολύ εξασθενημένο.
Στην πολυκατοικία μου κόλλησε η τρισεμβολίαστη κόρη φίλου μου και ψιθυρίζεται ότι υπάρχουν και άλλοι δύο κρυφοί.
Και ο ιός κάθεται και μας βλέπει χαμογελαστός αφού έχει επίγνωση ότι το μυαλουδάκι του ξεπερνάει κατά πολύ το μυαλό των ειδικών που μάταια προσπάθησαν να τον εξοντώσουν παίρνοντας μέτρα από τα εντελώς αυτονόητα μέχρι και τα απείρως ηλίθια.
Το κακό είναι ότι οι πάσης φύσεως ψεκ διαστροματώνονται οριζόντια σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Και οι αντιπολιτεύσεις σε παγκόσμια κλίμακα έχουν μπλέξει τα μπούτια τους και δεν ξέρουν τι συγκεκριμένο μέτρο να προτείνουν.
Πάντα οι μισοί φωνάζουν όχι άλλα μέτρα και οι άλλοι μισοί πάρτε επί τέλους πιο σκληρά μέτρα.
Επειδή έχω την εντύπωση ότι είσαι κάπως μεγαλούτσικος θα ρωτούσα αν θυμάσαι την Ασιατική Γρίπη του ’57.
Εγώ πήγαινα Τετάρτη ή Πέμπτη Δημοτικού.
Τα ραδιόφωνα αφιέρωσαν μερικά δεκάλεπτα οι εφημερίδες μερικά μονόστηλα.
Και το συμπέρασμα διατυπώθηκε λακωνικά.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα επειδή ο ιός διαρκώς μεταλλάσσεται.
Θα πεθαίνετε επί δύο χρόνια. Να αποφεύγετε το συνωστισμό.
Βέβαια το ράδιο αρβύλα δούλευε και τότε υποδειγματικά, όπως κάνει από τη νεολιθική εποχή.
Αλλά καμιά πληροφόρηση δεν υπήρχε πόσοι πέθαναν στο Τζιμπουτί και πόσοι στη Κωλοπετινίτσα.
Ούτε και μας ενδιέφερε. Υπήρχαν σοβαρότερα θέματα και προβλήματα.
Η σημερινή παγκόσμια παράκρουση μου φαίνεται αδιανόητη.
Γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να δεχθεί μια σκληρή ίσως πραγματικότητα και δέχεται να του φέρονται σαν μικρό παιδί που το κοροϊδεύεις δίνοντάς του ελπίδες που αποδεικνύονται εξακολουθητικά φρούδες;
Όντας πάνω από 59,999 ετών, για την ακρίβεια 76, οι σοφοί διατείνονται ότι κινδυνεύω ιδιαίτερα.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Είμαι ανεμβολίαστος αλλά όχι αντεμβολιαστής.
Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει.
Δεν φοβάμαι παρενέργειες των εμβολίων αλλά μάλλον τα θεωρώ ως εκ του αποτελέσματος νεράκι του Θεού.
Αφού δεν υπακούουν σχεδόν σε καμία από τις ιδιότητες ενός εμβολίου.
Επί τέλους ας μου έδιναν έστω και 50ε€ να κάνω πέντε.
Οι στατιστικές και οι πιθανότητες έχουν πάθει τη πλάκα τους.
Στην αρχή όταν είχε εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού λογικά θα περίμενε κανείς ανάλογη μείωση των κρουσμάτων.
Αντίθετα είχαμε αύξηση. Τελικά μάθαμε ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι και προσβάλλονται και μεταδίδουν αλλά μόνο το 2,146% θα πεθάνουν. Φωτιστήκαμε.
Ποτέ δεν μάθαμε τι θα πει κρούσμα.
Αφήνεται εννοηθεί ότι είναι ένα πολύ κακό πράμα.
Λογικά νομίζω ότι ένα θετικό τεστ σημαίνει ότι το άτομο ήρθε σε επαφή με τον ιό, χωρίς καμία βεβαιότητα ότι θα νοσήσει ή θα πεθάνει.
Για μένα πάντως το πιο ανησυχητικό για τις επόμενες γενιές είναι μια πρακτική που σιγά σιγά θα παγιώνεται.
Οι θρησκείες αργοπεθαίνουν.
Οι ιδεολογίες δεν συναγείρουν όσο παλιότερα τα πλήθη, ή μεταλλάσσονται και γίνονται αγνώριστες.
Ο Μεγάλος Αδελφός δεν ήταν δυνατόν να μείνει άπραγος και να ανεχθεί την αποπροβατοποίηση των μαζών.
Έτσι αργά αλλά σταθερά, από κάποια κέντρα που ούτε γνωρίζω αλλά ούτε και με ενδιαφέρουν, διαμορφώνεται μια κρατούσα «επιστημονική» άποψη.
Τα εισαγωγικά τα βάζω επειδή η πεμπτουσία της επιστήμης σε θέματα που η θεωρητική ή η πειραματική απόδειξη επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι να μη δογματίζει αλλά να επιτρέπει, αν όχι να επιδιώκει, να συζητείται καλόπιστα κάθε σοβαρή αντίθετη άποψη.
Αντίθετα γίνεται συστηματική εκστρατεία γελοιοποίησης οπουδήποτε, έστω και κατά τεκμήριο ειδικού, που θα τολμήσει να ψελλίσει κάτι διαφορετικό.
Κατασκευάζονται ή υπερπροβάλλονται τερατολογήματα ομολογουμένως ψεκασμένων ανόητων, για να φοβάται όποιος κάπου διαφωνήσει ότι αυτόματα θα καταταχθεί στη χορεία εκείνων.
Και η ιατρική δεν άργησε να συμμετάσχει στο πανηγυράκι. Ανακάλυψέ μάλιστα και ένα ακαταμάχητο δόγμα στο οποίο δύσκολα μπορείς να αντιταχθείς:
Εσύ αν θέλεις ψόφα. Αλλά δεν θα σε αφήσω να σκοτώσεις εμένα.
Καιρό είχα να μπω και μου βγήκε διπλοσέντονο ξεγυρισμένο. Συγγνώμη.
Όπως έχουν δείξει τα στατιστικά θανάτων εμβολιασμενων-ανεμβολιαστων δεν είναι "νεράκι του θεού".