!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έπαθα κορονοϊό

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Re: Έπαθα κορονοϊό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

TheoPhrm έγραψε: 30 Δεκ 2021, 00:44
wooded glade έγραψε: 29 Δεκ 2021, 16:05 .
Το έδειξε και το τεστ - μετάλλαξις Ο.
Τα παλιά χρόνια, ας πούμε επί Συριζα, όταν γριπιαζώσουνα ρωτούσες ποια μετάλλαξη ιού σε τσίμπησε και πόσες ακίδες είχε;
Και τώρα που έμαθες ότι ήταν Ο τι κέρδισες;
Δυο τρείς μέρες θα είχες «γενικήν κακουχίαν, ρινικόν κατάρρουν μετά παραγωγικού βηχός» και μετά περδίκι.
Όμως μάλλον μάπα ήταν το καρπούζι. Παρά τις προσδοκίες πολλών για εκατόμβες νεκρών, φαίνεται ότι φθάνουμε στο τέλος της πανδημίας.
Ο ιός έκανε τον διετή περίπου κύκλο του και κατέληξε, όπως κάνουν όλοι οι ιοί, σε στέλεχος πολύ μεν μεταδοτικό αλλά και πολύ εξασθενημένο.

Στην πολυκατοικία μου κόλλησε η τρισεμβολίαστη κόρη φίλου μου και ψιθυρίζεται ότι υπάρχουν και άλλοι δύο κρυφοί.
Και ο ιός κάθεται και μας βλέπει χαμογελαστός αφού έχει επίγνωση ότι το μυαλουδάκι του ξεπερνάει κατά πολύ το μυαλό των ειδικών που μάταια προσπάθησαν να τον εξοντώσουν παίρνοντας μέτρα από τα εντελώς αυτονόητα μέχρι και τα απείρως ηλίθια.

Το κακό είναι ότι οι πάσης φύσεως ψεκ διαστροματώνονται οριζόντια σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Και οι αντιπολιτεύσεις σε παγκόσμια κλίμακα έχουν μπλέξει τα μπούτια τους και δεν ξέρουν τι συγκεκριμένο μέτρο να προτείνουν.
Πάντα οι μισοί φωνάζουν όχι άλλα μέτρα και οι άλλοι μισοί πάρτε επί τέλους πιο σκληρά μέτρα.

Επειδή έχω την εντύπωση ότι είσαι κάπως μεγαλούτσικος θα ρωτούσα αν θυμάσαι την Ασιατική Γρίπη του ’57.
Εγώ πήγαινα Τετάρτη ή Πέμπτη Δημοτικού.
Τα ραδιόφωνα αφιέρωσαν μερικά δεκάλεπτα οι εφημερίδες μερικά μονόστηλα.
Και το συμπέρασμα διατυπώθηκε λακωνικά.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα επειδή ο ιός διαρκώς μεταλλάσσεται.
Θα πεθαίνετε επί δύο χρόνια. Να αποφεύγετε το συνωστισμό.
Βέβαια το ράδιο αρβύλα δούλευε και τότε υποδειγματικά, όπως κάνει από τη νεολιθική εποχή.
Αλλά καμιά πληροφόρηση δεν υπήρχε πόσοι πέθαναν στο Τζιμπουτί και πόσοι στη Κωλοπετινίτσα.
Ούτε και μας ενδιέφερε. Υπήρχαν σοβαρότερα θέματα και προβλήματα.
Η σημερινή παγκόσμια παράκρουση μου φαίνεται αδιανόητη.
Γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να δεχθεί μια σκληρή ίσως πραγματικότητα και δέχεται να του φέρονται σαν μικρό παιδί που το κοροϊδεύεις δίνοντάς του ελπίδες που αποδεικνύονται εξακολουθητικά φρούδες;

Όντας πάνω από 59,999 ετών, για την ακρίβεια 76, οι σοφοί διατείνονται ότι κινδυνεύω ιδιαίτερα.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Είμαι ανεμβολίαστος αλλά όχι αντεμβολιαστής.
Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει.
Δεν φοβάμαι παρενέργειες των εμβολίων αλλά μάλλον τα θεωρώ ως εκ του αποτελέσματος νεράκι του Θεού.
Αφού δεν υπακούουν σχεδόν σε καμία από τις ιδιότητες ενός εμβολίου.
Επί τέλους ας μου έδιναν έστω και 50ε€ να κάνω πέντε.

Οι στατιστικές και οι πιθανότητες έχουν πάθει τη πλάκα τους.
Στην αρχή όταν είχε εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού λογικά θα περίμενε κανείς ανάλογη μείωση των κρουσμάτων.
Αντίθετα είχαμε αύξηση. Τελικά μάθαμε ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι και προσβάλλονται και μεταδίδουν αλλά μόνο το 2,146% θα πεθάνουν. Φωτιστήκαμε.

Ποτέ δεν μάθαμε τι θα πει κρούσμα.
Αφήνεται εννοηθεί ότι είναι ένα πολύ κακό πράμα.
Λογικά νομίζω ότι ένα θετικό τεστ σημαίνει ότι το άτομο ήρθε σε επαφή με τον ιό, χωρίς καμία βεβαιότητα ότι θα νοσήσει ή θα πεθάνει.

Για μένα πάντως το πιο ανησυχητικό για τις επόμενες γενιές είναι μια πρακτική που σιγά σιγά θα παγιώνεται.

Οι θρησκείες αργοπεθαίνουν.
Οι ιδεολογίες δεν συναγείρουν όσο παλιότερα τα πλήθη, ή μεταλλάσσονται και γίνονται αγνώριστες.
Ο Μεγάλος Αδελφός δεν ήταν δυνατόν να μείνει άπραγος και να ανεχθεί την αποπροβατοποίηση των μαζών.

Έτσι αργά αλλά σταθερά, από κάποια κέντρα που ούτε γνωρίζω αλλά ούτε και με ενδιαφέρουν, διαμορφώνεται μια κρατούσα «επιστημονική» άποψη.
Τα εισαγωγικά τα βάζω επειδή η πεμπτουσία της επιστήμης σε θέματα που η θεωρητική ή η πειραματική απόδειξη επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι να μη δογματίζει αλλά να επιτρέπει, αν όχι να επιδιώκει, να συζητείται καλόπιστα κάθε σοβαρή αντίθετη άποψη.

Αντίθετα γίνεται συστηματική εκστρατεία γελοιοποίησης οπουδήποτε, έστω και κατά τεκμήριο ειδικού, που θα τολμήσει να ψελλίσει κάτι διαφορετικό.
Κατασκευάζονται ή υπερπροβάλλονται τερατολογήματα ομολογουμένως ψεκασμένων ανόητων, για να φοβάται όποιος κάπου διαφωνήσει ότι αυτόματα θα καταταχθεί στη χορεία εκείνων.

Και η ιατρική δεν άργησε να συμμετάσχει στο πανηγυράκι. Ανακάλυψέ μάλιστα και ένα ακαταμάχητο δόγμα στο οποίο δύσκολα μπορείς να αντιταχθείς:

Εσύ αν θέλεις ψόφα. Αλλά δεν θα σε αφήσω να σκοτώσεις εμένα.

Καιρό είχα να μπω και μου βγήκε διπλοσέντονο ξεγυρισμένο. Συγγνώμη.
Εάν είσαι 76 κιόλας και δεν έχεις κάνει εμβόλιο, νομίζω ότι πας γυρεύοντας.
Όπως έχουν δείξει τα στατιστικά θανάτων εμβολιασμενων-ανεμβολιαστων δεν είναι "νεράκι του θεού".
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

TheoPhrm έγραψε: 30 Δεκ 2021, 00:44
wooded glade έγραψε: 29 Δεκ 2021, 16:05 .
Τα παλιά χρόνια, ας πούμε επί Συριζα, όταν γριπιαζώσουνα ρωτούσες ποια μετάλλαξη ιού σε τσίμπησε και πόσες ακίδες είχε;
Και τώρα που έμαθες ότι ήταν Ο τι κέρδισες;
Δυο τρείς μέρες θα είχες «γενικήν κακουχίαν, ρινικόν κατάρρουν μετά παραγωγικού βηχός» και μετά περδίκι.
Όμως μάλλον μάπα ήταν το καρπούζι. Παρά τις προσδοκίες πολλών για εκατόμβες νεκρών, φαίνεται ότι φθάνουμε στο τέλος της πανδημίας.
Ο ιός έκανε τον διετή περίπου κύκλο του και κατέληξε, όπως κάνουν όλοι οι ιοί, σε στέλεχος πολύ μεν μεταδοτικό αλλά και πολύ εξασθενημένο.

Στην πολυκατοικία μου κόλλησε η τρισεμβολίαστη κόρη φίλου μου και ψιθυρίζεται ότι υπάρχουν και άλλοι δύο κρυφοί.
Και ο ιός κάθεται και μας βλέπει χαμογελαστός αφού έχει επίγνωση ότι το μυαλουδάκι του ξεπερνάει κατά πολύ το μυαλό των ειδικών που μάταια προσπάθησαν να τον εξοντώσουν παίρνοντας μέτρα από τα εντελώς αυτονόητα μέχρι και τα απείρως ηλίθια.

Το κακό είναι ότι οι πάσης φύσεως ψεκ διαστροματώνονται οριζόντια σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Και οι αντιπολιτεύσεις σε παγκόσμια κλίμακα έχουν μπλέξει τα μπούτια τους και δεν ξέρουν τι συγκεκριμένο μέτρο να προτείνουν.
Πάντα οι μισοί φωνάζουν όχι άλλα μέτρα και οι άλλοι μισοί πάρτε επί τέλους πιο σκληρά μέτρα.

Επειδή έχω την εντύπωση ότι είσαι κάπως μεγαλούτσικος θα ρωτούσα αν θυμάσαι την Ασιατική Γρίπη του ’57.
Εγώ πήγαινα Τετάρτη ή Πέμπτη Δημοτικού.
Τα ραδιόφωνα αφιέρωσαν μερικά δεκάλεπτα οι εφημερίδες μερικά μονόστηλα.
Και το συμπέρασμα διατυπώθηκε λακωνικά.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα επειδή ο ιός διαρκώς μεταλλάσσεται.
Θα πεθαίνετε επί δύο χρόνια. Να αποφεύγετε το συνωστισμό.
Βέβαια το ράδιο αρβύλα δούλευε και τότε υποδειγματικά, όπως κάνει από τη νεολιθική εποχή.
Αλλά καμιά πληροφόρηση δεν υπήρχε πόσοι πέθαναν στο Τζιμπουτί και πόσοι στη Κωλοπετινίτσα.
Ούτε και μας ενδιέφερε. Υπήρχαν σοβαρότερα θέματα και προβλήματα.
Η σημερινή παγκόσμια παράκρουση μου φαίνεται αδιανόητη.
Γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να δεχθεί μια σκληρή ίσως πραγματικότητα και δέχεται να του φέρονται σαν μικρό παιδί που το κοροϊδεύεις δίνοντάς του ελπίδες που αποδεικνύονται εξακολουθητικά φρούδες;

Όντας πάνω από 59,999 ετών, για την ακρίβεια 76, οι σοφοί διατείνονται ότι κινδυνεύω ιδιαίτερα.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Είμαι ανεμβολίαστος αλλά όχι αντεμβολιαστής.
Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει.
Δεν φοβάμαι παρενέργειες των εμβολίων αλλά μάλλον τα θεωρώ ως εκ του αποτελέσματος νεράκι του Θεού.
Αφού δεν υπακούουν σχεδόν σε καμία από τις ιδιότητες ενός εμβολίου.
Επί τέλους ας μου έδιναν έστω και 50ε€ να κάνω πέντε.

Οι στατιστικές και οι πιθανότητες έχουν πάθει τη πλάκα τους.
Στην αρχή όταν είχε εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού λογικά θα περίμενε κανείς ανάλογη μείωση των κρουσμάτων.
Αντίθετα είχαμε αύξηση. Τελικά μάθαμε ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι και προσβάλλονται και μεταδίδουν αλλά μόνο το 2,146% θα πεθάνουν. Φωτιστήκαμε.

Ποτέ δεν μάθαμε τι θα πει κρούσμα.
Αφήνεται εννοηθεί ότι είναι ένα πολύ κακό πράμα.
Λογικά νομίζω ότι ένα θετικό τεστ σημαίνει ότι το άτομο ήρθε σε επαφή με τον ιό, χωρίς καμία βεβαιότητα ότι θα νοσήσει ή θα πεθάνει.

Για μένα πάντως το πιο ανησυχητικό για τις επόμενες γενιές είναι μια πρακτική που σιγά σιγά θα παγιώνεται.

Οι θρησκείες αργοπεθαίνουν.
Οι ιδεολογίες δεν συναγείρουν όσο παλιότερα τα πλήθη, ή μεταλλάσσονται και γίνονται αγνώριστες.
Ο Μεγάλος Αδελφός δεν ήταν δυνατόν να μείνει άπραγος και να ανεχθεί την αποπροβατοποίηση των μαζών.

Έτσι αργά αλλά σταθερά, από κάποια κέντρα που ούτε γνωρίζω αλλά ούτε και με ενδιαφέρουν, διαμορφώνεται μια κρατούσα «επιστημονική» άποψη.
Τα εισαγωγικά τα βάζω επειδή η πεμπτουσία της επιστήμης σε θέματα που η θεωρητική ή η πειραματική απόδειξη επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι να μη δογματίζει αλλά να επιτρέπει, αν όχι να επιδιώκει, να συζητείται καλόπιστα κάθε σοβαρή αντίθετη άποψη.

Αντίθετα γίνεται συστηματική εκστρατεία γελοιοποίησης οπουδήποτε, έστω και κατά τεκμήριο ειδικού, που θα τολμήσει να ψελλίσει κάτι διαφορετικό.
Κατασκευάζονται ή υπερπροβάλλονται τερατολογήματα ομολογουμένως ψεκασμένων ανόητων, για να φοβάται όποιος κάπου διαφωνήσει ότι αυτόματα θα καταταχθεί στη χορεία εκείνων.

Και η ιατρική δεν άργησε να συμμετάσχει στο πανηγυράκι. Ανακάλυψέ μάλιστα και ένα ακαταμάχητο δόγμα στο οποίο δύσκολα μπορείς να αντιταχθείς:

Εσύ αν θέλεις ψόφα. Αλλά δεν θα σε αφήσω να σκοτώσεις εμένα.

Καιρό είχα να μπω και μου βγήκε διπλοσέντονο ξεγυρισμένο. Συγγνώμη.
Διαμαντάκι η δημοσίευση σου.
Χρόνια σου πολλά με υγεία.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

sys3x έγραψε: 29 Δεκ 2021, 21:58
Nostalgia έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:45 Περαστικα, απο οτι φαινεται ολοι θα την περασουμε την Ομικρον....
Έτσι... Χρόνια πολλά μπρο με υγεία!
:wave:
Xρονια πολλα ρε συ! Υγεια σε σενα και τους αγαπημενους σου!
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Καdy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καdy »

αλλος ενα βακσινειτεντ πλειγκ ρατ/σουπερ σπρεντερ
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Ενδιαφέρουσα η επισήμανση της ασιατικής γρίππης του 1957:
https://www.kathimerini.gr/society/5613 ... xechasame/
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Ο ή Νόργουϊτς.
Ο Γκέϊτς μου την έστειλε στην Isthmian league.
Κρίμα για Τούχελ χτες.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

wooded glade έγραψε: 30 Δεκ 2021, 14:35 Ο ή Νόργουϊτς.
Ο Γκέϊτς μου την έστειλε στην Isthmian league.
Κρίμα για Τούχελ χτες.
Να και η επιστημονική επαλήθευση:

https://www.newsit.gr/ygeia/metallaksi- ... i/3437978/
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Aυτος πλασιε δεν ειναι ετσι και αλλιως?
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Αυτός είναι ο Μπόλεκ και ο Άδωνις ο Λωλεκ;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Πως το περνάς wooded? Είσαι καλά ;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 31 Δεκ 2021, 10:11
Αυτός είναι ο Μπόλεκ και ο Άδωνις ο Λωλεκ;
Εικόνα
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

wooded glade έγραψε: 29 Δεκ 2021, 16:05 Οι συριζοψέκ - κορονοϊάκηδες με κόλλησαν.
Πιστεύω ότι ο Γκέϊτς έχει κλείσει στα καρρέ του τον κορονοϊό με αλλεπάλληλες διεισδύσεις αλλά θα δούμε τι θα πει το τανγκό.
Περαστικά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Με το Γούντι είναι λίγο αντίστροφα τα πράγματα, όσο παραληρεί σημαίνει ότι δεν έχει πυρετό.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”