Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2021, 06:13
Έχω φάει μια φορά μακαρονάδα φούρνου, σε σπίτι, την έφτιαξε ένας Δραμινός. Ωραία ήταν, ψιλοσουφλεδοειδές, αλλά έκανε πολλή ώρα. Δεν ξαναμπήκα στον κόπο.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Για ποιο λες; Αυτό που καυλαντιζεστε με τη Ναιδα;Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 03:44Καλά σου ρε, μην ψωνίσεις κι από το μαγαζάκι μας λίγο. Εντάξει![]()
Διαφωνείς;Αγις έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:07Λίνο Βεντούρα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:16με μια πέτρα ψησίματος για τον φούρνο γίνεται γαμάτη η πίτσαwaldorf έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:11 Ότι δηλαδή το τυρί είναι το πρόβλημα.Αν το λύσουμε αυτό μιά χαρά πίτσα ψήνεις σε οικιακό φούρνο στους 250.![]()
η πιτσα ψηνεται σε 60-90 δευτερολεπταΛίνο Βεντούρα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 08:13Διαφωνείς;Αγις έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:07Λίνο Βεντούρα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:16
με μια πέτρα ψησίματος για τον φούρνο γίνεται γαμάτη η πίτσα![]()
Ακριβώς. Η πίτσα στον σωστό φούρνο θέλει ελάχιστο χρόνο για να γίνει.Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:18η πιτσα ψηνεται σε 60-90 δευτερολεπτα
τπτ αλλο δεν μπορει να το εξασφαλισει εκτος απο καταλληλο φουρνο κ θερμοκρασια
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Εσύ έλεγες πως ξέρεις από γυναίκες....Τώρα ξέρεις κι απο ΠΙΤΣΕΣ;Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:18η πιτσα ψηνεται σε 60-90 δευτερολεπτα
τπτ αλλο δεν μπορει να το εξασφαλισει εκτος απο καταλληλο φουρνο κ θερμοκρασια
δεν ειναι επαναστατικο το κανονικο - ευτυχως δεν προτεινε μακαροναδα βραστη στο αλουμινενιο σκευος μιας χρησηςCavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
το μονο που γνωριζω σιγουρα ειναι πως πεταχτηκες να γραψεις αλλη μια μαλακιαΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:35Εσύ έλεγες πως ξέρεις από γυναίκες....Τώρα ξέρεις κι απο ΠΙΤΣΕΣ;Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:18η πιτσα ψηνεται σε 60-90 δευτερολεπτα
τπτ αλλο δεν μπορει να το εξασφαλισει εκτος απο καταλληλο φουρνο κ θερμοκρασια
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:32Ε δεν μας γαμάς;kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.![]()
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.![]()
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;![]()
![]()
Γκούντα ρε. Τι άλλο; Μια χαρά είναι ο φούρνος. Στο 180-200 θα το βάλεις. Προς το τέλος ανοίγεις το γκριλ άμα έχει να αρπάξει λίγο από πάνω και να γίνει ψιλοκαφέ σε κάποια σημεία.
Μπορείς να βάλεις και κανένα φετοειδές. Όχι πολύ αλμυρό, θα τα επισκιάσει όλα. Μπορείς όμως να βάλεις ροκφόρ - τρίψε το να πέφτει λίγο λίγο, με το χέρι - και να βάλεις και ανανά. Όπως θα τον δαγκώνεις θα σε ξεπλένει από την αλμυρίλα και θα παντρεύει και το γκούντα.
Βάλε γλυκάνισο στη σάλτσα. Αλλιώς μη λες ότι έκανες πίτσα. Κάνα κρεμμυδάκι, λίγο κι αυτό, κάνα ντοματίνι, πάρε και κάνα μπαστουρμά ρε να κάνεις υπέροχα πράγματα.
το γκουγκλ τα λεει ολα - εσυ εισαι αναλφαβητος κ γραφεις οτι σου κατεβει δλδ μαλακιεςkongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:40 το ζυμάρι και γενικότερα η πίτσα η ιταλική, αν είναι λεπτή, όπως συνήθως, γίνεται σε 2 λεπτά.
έτσι όπως τη κάνουν στην ελλάδα - χοντρή ζύμη κλπ - θέλει παραπάνω.
αυτά βέβαια δεν τα λέει το google.
Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:43το γκουγκλ τα λεει ολα - εσυ εισαι αναλφαβητος κ γραφεις οτι σου κατεβει δλδ μαλακιεςkongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:40 το ζυμάρι και γενικότερα η πίτσα η ιταλική, αν είναι λεπτή, όπως συνήθως, γίνεται σε 2 λεπτά.
έτσι όπως τη κάνουν στην ελλάδα - χοντρή ζύμη κλπ - θέλει παραπάνω.
αυτά βέβαια δεν τα λέει το google.
το να εισαι ασχετος δεν ειναι κακο το να εισαι αριστερομπας παπαρολογος ομως ειναι ξεφτιλαkongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:45Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:43το γκουγκλ τα λεει ολα - εσυ εισαι αναλφαβητος κ γραφεις οτι σου κατεβει δλδ μαλακιεςkongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:40 το ζυμάρι και γενικότερα η πίτσα η ιταλική, αν είναι λεπτή, όπως συνήθως, γίνεται σε 2 λεπτά.
έτσι όπως τη κάνουν στην ελλάδα - χοντρή ζύμη κλπ - θέλει παραπάνω.
αυτά βέβαια δεν τα λέει το google.
σου βάζω λίγους γνώριμους ήχους, μπας και ηρεμήσεις.
Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:47το να εισαι ασχετος δεν ειναι κακο το να εισαι αριστερομπας παπαρολογος ομως ειναι ξεφτιλαkongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:45Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:43
το γκουγκλ τα λεει ολα - εσυ εισαι αναλφαβητος κ γραφεις οτι σου κατεβει δλδ μαλακιες
σου βάζω λίγους γνώριμους ήχους, μπας και ηρεμήσεις.