Λευκός Λύκος έγραψε: 11 Ιούλ 2021, 20:39
Ο Κας έπρεπε να φύγει από την χα πολλά χρόνια πριν.
Τώρα είναι ένα ακόμη καμένο χαρτί.
Δεν έχει την παραμικρή ελπίδα για κάτι παραπάνω του 1%.
Εθνικιστικό κίνημα/κόμμα,θα κάνει πολλά χρονια να δει η Ελλαδα.Την ταφόπλακα την έριξε ο Μιχαλολιάκος με τις πρακτικές του.
Δυστυχώς.
Μην έχεις απόλυτη άποψη σε αυτό. Εαν αρχίσουν να υπάρχουν οικονομικές συνέπειες απο τις πολιτικές των lockdown, μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα.
Θα μου πεις να μην είμαι τόσο αισιόδοξος γιατί ο κόσμος ινδαλματοποιεί τον πρώτο παπατζή που θα βρει μπροστά του. Αναδείχθηκαν ενμ μέσω lockdown στα σόσιαλ μίντια ως..."προσωπικότητες", παπατζήδες χειρότεροι κι απο τον "έχω 300 δις"... Απο την άλλη δεν βλέπω τους φορείς τους να προχωρούν... Μόνο φαν κλαμπ. Κι όλοι αυτοί φέρεται να ελπίζουν στο...κόμμα του Τράγκα. Αλλά νομίζω ότι όλους αυτούς τους έχει για ψωμοτύρι ο Βελόπουλος.
Το κόμμα του Ηλία όμως οργανώνεται.
Τώρα όσον αφορά τη ΧΑ, την αυτοδιάλυση δεν την έφερε κάτι άλλο απο τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες που είχαν αναδυθεί και κυριαρχίσει. Δεν είναι μόνο διάφοροι που πήγαν να πολιτευθούν (μπορώ μάλιστα να σου πω ότι είχε υπάρξει και καινούργιος κόσμος με πίστη). Αυτές οι καταστάσεις είχαν επιρρεάσει και στελέχη.
Αυτό όμως δεν είναι ευθύνη του Μιχαλολιάκου. Ή τουλάχιστον όχι μόνον αυτού.
Ευθύνη ενδεχομένως έχει (κι εκεί αναλόγως σε τί βαθμό) που δεν ήταν υποψήφιοι παλαιά πρώην στελέχη, αλλά πάντως άτομα με συγκρότηση. Δεν λέω ότι ντε και καλά ήταν κάτι σπουδαίο όλοι αυτοί, αλλά πιστεύω ότι ως άτομα με συγκρότηση θα είχαν πιο αξιοπρεπή θέση απο τον τάδε που μέχρι το 2011, ούτε που μπορούσε να διανοηθεί ότι θα πολιτευόταν, τουλάχιστον όχι για λόγο πέρα απο το να μπει το όνομά του για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο και που μετά την εκλογή του νόμιζε ότι έγινε κάποιου είδους "αστέρας" και το 'παιζε εσωκομματικός παράγοντας κλπ κλπ και ανταγωνιζόταν με κάποιον άλλο αντίστοιχο για ανταγωνισμούς παλαιοκομματικών αντιλήψεων, τελείως ξένων προς τη ΧΑ κατα το παρελθόν.
Απο την άλλη είναι θέμα και οι επιλογές του κόσμου. Σε περιφέρεια της Πελοποννήσου πχ το '12 ήταν υποψήφιος ένας ιατροδικαστής που ήταν στη ΧΑ απο το '89. Οι ψηφοφόροι προτίμησαν τον προερχόμενο απο τη ΝΔ υποψήφιο, στον οποίο ως βουλευτής δεν του έφτανε ο βουλευτικός μισθός και ο οποίος μερικά χρόνια μετά αποχώρησε για να μην κατέβει στο ψηφοδέλτιο κάποιος άλλος που ενδεχομένως φοβόταν ότι μπορεί να κέρδιζε την έδρα. Απο την άλλη όμως και το παλαιό στέλεχος είχε αποχωρήσει μετά την αποτυχία της εκλογής του... Το τελευταίο δεν νομίζω πως είναι ευθύνη του Μιχαλολιάκου...
Όσον αφορά το κόμμα του Ηλία, είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνει υπομονή για να συγκροτηθεί καλά ως κομματικός μηχανισμός και μετά να ασχοληθεί με τον εκλογικό στίβο. Απο την άλλη, η μη συμμετοχή στις εξελιξεις μπορεί να τις αφήσει να σε ξεπεράσουν...