H ύπαιθρος είναι άγριο πράμα, έχει φοβερή ζέστη. Ξηρή ζέστη, διαφορετική, και κρύο το βράδι (ανάλογα πού είσαι). Τώρα ήμουνα μια βδομάδα Φιλιπ Άϊλαντ και μέσα στο ίδιο 24ωρο ήθελες μαγιώ, σαγιονάρες, γυαλιά ηλίου, μπουφάν, σκούφο και χοντρές κάλτσες. Μιλάμε έφευγες λίγο παραέξω στην παραλία και έβλεπες πιγκουίνους. Κανονικούς πιγκουίνους, όχι μαλακίες.
Αγριογούρουνα, κουνέλια, αλεπούδες, αγριόγατες, ντίνγκο, το κυνήγι είναι ελεύθερο γιατί έχουν ξεφύγει απ'τον έλεγχο και θεωρούνται παράσιτα, και κατά καιρούς όντως έχουν πληρώσει τοπικές κυβερνήσεις για εκκαθαρίσεις γιατί κάνουν καταστροφές. Πάπιες πάλι θέλει ένα σωρό άδειες και ισχυρή αστυνόμευση γιατί είναι πολύ δημοφιλές σπορ και κινδυνεύουν να τις εξολοθρεύσουν τελείως.
Γενικά οι άνθρωποι ασχολούνται με τελείως διαφορετικά πράματα από ότι εμείς. Η Αυστραλία είναι καλή άμα σου αρέσει το κυνήγι, ποδηλασία, ψάρεμα ανοιχτής θάλασσας, τροχόσπιτα, σκηνές, τα χόμπι του γκαράζ (πχ κλασσικά αυτοκίνητα, να φτιάξεις ροκ συγκρότημα, να φτιάχνεις λουκάνικα και τέτοια), τα χόμπι του πάρκου (μπάρμπεκιου-μπαλίτσα-κρίκετ) έχει εγκαταστάσεις για ό,τι κουφό σπορ μπορείς να φανταστείς, τα δημοφιλή σπόρ είναι άλλα απ'την Ελλάδα, η φύση είναι διαφορετική, οι αποστάσεις διαφορετικές, ο ωκεανός είναι άλλο πράμα απ'τη Μεσόγειο και θέλει άλλο τρόπο για να τον χαρείς, δε μπορείς να σκάσεις μύτη με τη σαγιονάρα και τα μάλμπορο και να περιμένεις να βρεις ξαπλώστρα με ομπρέλα. Δεν έχει. Γενικά αν είσαι Έλληνας και ψαχνεις Τσάμπιονς Λιγκ, τασάκι, πεζοδρόμιο να καβαλήσεις με τ'αμάξι, μπαράκι με λίγο κόσμο μεσοβδόμαδα, περίπτερο, φραπέ, γκαρσόνι, σουβλατζίδικο, χώρο καπνιστών και φούρνο με κασερόπιτες θα μαραζώσεις. Οι περισσότεροι που ξέρω ή μαραζώνουν ή κάνουν καμμιά δεκαετία να προσαρμοστούν. Ή και τα δύο
(γιατί έχω την εντύπωση ότι τα έχω ξαναγράψει κάπου αυτά; Μάλλον τα έχω ξαναγράψει. Μάλλον εδώ κιόλας

)