!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βιβλία Αποκρυφισμού δωρεάν στο διαδίκτυο Pdf

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Re: Βιβλία Αποκρυφισμού δωρεάν στο διαδίκτυο Pdf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Είναι αστείο πραγματικά που κάποιοι νομίζουν πως θα αποκτήσουν απόκρυφη γνώση διαβάζοντας κάτι στα ίντερνετς ή θυσιάζοντας ένα σκίουρο ή ένα κοτόπουλο στον άρχοντα του σκότους. Ακόμα πιο αστείο είναι που νομίζουν ότι θα αποκτήσουν μεταφυσικές δυνάμεις μέσω συγγραμάτων ή από βίντεο στο γιουτιουμπ.
Αν θέλετε πραγματικά να μυηθείτε στον αποκρυφισμό φίλοι μου, αν θέλετε πραγνατικά να αντικρύσετε το πρόσωπο του βασιλιά των μυγών, πρέπει να μοχθήσετε. Πρέπει να θυσιάσετε. Πρέπει να αφοσιωθειτε. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά. Δεν είναι διαφήμιση μάθετε γερμανικά σε 2 ώρες.
Είναι ένα μοναχικό ταξίδι μέσα σε θύελλα. Δεν είναι πήγα με τον Μήτσο για ουζάκια. Είναι πήγα με τον Μήτσο για ουζάκια και τον έκοψα κομματάκια σε ένα ξέφωτο. Ήπια το αίμα του σε χρυσό δισκοπότηρο τα μεσάνυχτα του θερινού ηλιοστάσιου. Περίμενα περίμενα τον διάβολο στην όχθη του ρέματος κι αυτός δεν ήρθε.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

relativer777 έγραψε: 19 Αύγ 2020, 15:27
stargazer έγραψε: 19 Αύγ 2020, 15:09
relativer777 έγραψε: 19 Αύγ 2020, 03:42

1) Για την επιβίωση από την ατομική βόμβα, βρίσκονταν σε βάρκα και απείχε κάποια μίλια από την στεριά. Τα πόσα δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος.
Περιγράφει όσο λεπτομερές μπόρεσε, γιατί ήταν σε ημιθανή κατάσταση, όποτε οι αισθήσεις του δεν λειτουργούσαν όλες σωστά.

2) Για το θέμα των χρωμάτων των συναισθημάτων είναι αμφιλεγόμενη ιδιότητα, Μιάς και έχουν την ιδιότητα
να βλέπουν τους χρωματισμούς ελάχιστοι διορατικοι μόνο. Ο Βίλχελμ Ράιχ "λέγεται " οτι ειχε ανακαλύψει μια μηχανή που εκανε ορατά αυτά τα χρώματα, καθώς
Και ένα Είδος ζωτικής ενέργειας που το ονόμασε οργόνη. Μπορείς να ψάξεις για την θεματολογία στο διαδίκτυο.
Οπότε και σε αυτό το θέμα Δεν μπορεί κανένας να τον βγάλει ψεύτη.
3Το πετρέλαιο ότι ήρθε από κάποιο ξένο ουράνιο σώμα
Το υποστηρίζουν πολλοί Γαιολόγοι, ορικτολογοι Φυσικοί και άλλοι. Απλά δεν γίνονται πιστεφτοί γιατί δεν μπορούν να αποδείξουν τα υπολείμματα του ξένου σώματος.
4) Ότι τα ζώα είναι τηλεπαθητικά Αληθεύει όπως είναι και άνθρωποι δεν είναι όμως όλα τα ζώα Όπως δεν είναι και όλοι οι άνθρωποι τηλεπαθητικοί Απλά υπερβάλλει λέγοντας όλα.
5) Για την κούφια γή έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία. Το υποστηρίζουν πολλοί Γαιολόγοι, Αστροφυσικοί και συγγραφείς, που
Πριν συνεχίσω, θα ήθελα να σου πω ότι έχω ασχοληθεί συστηματικά με τέτοιου είδους θέματα πάνω από 20ετια. Έχω διαβάσει αποκρυφιστές, γκουρού, προφήτες και διδασκάλους ένα σωρό. Από ινδους, μουσουλμανους, Κινέζους, Ελληνεσ, ινδιάνους, ότι θες. Μάλιστα το έχω ψάξει και από άλλες πλευρές όπως κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά. Και καινή διαθήκη και κοράνι και μπαγκαβατ γκιτα και Καμπάλα και βουδιστές και σατανιστές και γιόγκι, έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα. Αυτη την εποχή διαβάζω ταοιστες.

Έχω βγάλει μετά από όλα αυτά ένα συμπέρασμα το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σου

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του, επειδή του το είπε άγγελος, ένας ζητιάνος, η γάτα του. οι μυστικοί επτά σοφοί, ο μύστης που δεν έχει δει κανένας, το όνειρό του κλπ. Το 90% αυτών που μίλησαν το έκαναν για το χρήμα, το υπόλοιπο 10% ήταν είτε αφελείς είτε ψυχοπαθείς.

Πάμε τώρα σε αυτά που έγραψες για τον "γκουρού" Υπ όψιν αυτά που έγραψα πριν, ήταν από 5 λεπτά που κοίταξα τις εισαγωγές στα βιβλία. Αν κάτσω και διαβάσω τι λέει το βιβλίο πάω στοίχημα ότι θα στον αποδομησω στο μισάωρο και πολύ λέω. Θα δοκιμάσω να το κάνω το σκ που θα έχω χρόνο.

1. Υπάρχει μάρτυρας που τον είδε; Κάποιος που να τον είδε έστω στην Ιαπωνία; Η ιστορία μου φαίνεται πολύ τραβηγμένη. Πάω στοίχημα πως όχι.

2. Είμαι πολύ εξοικειωμενος με το έργο του ραιχ, φυσικά και γνωρίζω τα περί οργονης αλλά και την σύνδεση που έκανε ψυχοθεραπευτικα της ψυχής με το σώμα. Με σιγουριά λέω ότι ηταν ψυχακιας και όλα αυτά που είπε είναι μπούρδες. Δεν το λεω μόνο εγώ, μέχρι και ο αινσταιν του το είχε γράψει ευθέως. Ο ραιχ πέθανε από ανακοπή στην φυλακή, όπου βρισκόταν μετά από μήνυση για απάτη από την αμερικανική ψυχιατρική εταιρία. Η οργονη δεν ανιχνεύθηκε ποτέ από κανένα επιστημονικό εργαλείο και σαν κονσεπτ είναι ίδιο με αυτό του "αιθέρα" που είχαν οι αρχαίοι Ελληνες το οποίο επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει.

3 Ε αν δεν έχουν αποδείξεις τι να λέμε. Δυστυχώς οι άλλοι που λένε ότι το πετρέλαιο δημιουργειται στην γη έχουν.

4 Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για τηλεπάθεια. Αντίθετα όλες οι γνωστές περιπτώσεις αποδείχθηκαν απάτη.

5 Αυτό έχει ενδιαφέρον, γιατί ο πρώτος που έχω διαβάσει να αναφέρεται σε κούφια γης ήταν ο Χάλεϊ, αυτός που υπολόγισε την τροχιά του γνωστού κομήτη. Αυτός λοιπόν ήταν συνεργάτης του Νεύτωνα όταν ο δεύτερος έγραφε την θεωρία της βαρύτητας. Ερμηνεύοντας λάθος τις εξισώσεις, είδε ότι δεν υπολόγιζαν σωστά την βαρυτικη έλξη μεταξύ γης-σελήνης, οπότε για να βγουν οι πράξεις θεώρησε οτι η γη είναι κούφια και ότι έχει μέσα δυο ήλιους!! Από κει και πέρα μέχρι σήμερα το λάθος του Χάλεϊ έγινε ακόμα μια ψεκασμένη θεωρία

Ουσιαστικά η απάντηση είναι ότι αν η γη ήταν κούφια, λόγω της βαρυτικης έλξης θα είχε σκάσει σαν καρπούζι στο διάστημα.

ΥΓ Την θιβετιανη βίβλο είχα διαβάσει τα 90ς, αλλά δεν με ενδιαφέρει και πολύ τι παραμύθια σκέφτηκαν κάποιοι Ινδοί κατσικογαμηδες για να μαζεύουν τα λεφτά των υπολοίπων.
ΥΓ2 Ο Καστανεντα είπε ψέμματα, δεν υπήρχε κανένας Δον Χουάν, τα έβγαλε όλα απ το κεφάλι του.
Φίλε stargazer γειά σου.
Έχω ασχοληθεί σχεδόν με τα πάντα και τους πάντες.
Ασχολούμαι περίπου 50 χρόνια.
Τα συμπεράσματά μου είναι σχεδόν τα ίδια με τα δικά σου.
Απλά, αυτό που έχω μάθει είναι ότι τα πάντα πρέπει να τα φιλτράρεις καλά να τα αντιπαραβάλεις με άλλα και να βγάζεις δικό σου πόρισμα.
Ο Carlos Castanenta είναι καλός ώς συγγραφέας φανταστικών μυθιστορημάτων.
Το ίδιο και ο Λόμπσανγκ Ράμπα καθώς και οι υπόλοιποι. Όλοι ανεξαιρέτως γράφουν φανταστικές διδαχές και ιστορίες. Έχω ασχοληθεί σχεδόν με όλες τις θρησκείες του κόσμου, και έχω καταλήξει ότι είναι απάτη όλες από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Αρκετά συγγράμματα παρουσιάζουν ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον ως μυθιστορήματα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου διότι και εγώ στα ίδια συμπεράσματα έχω καταλήξει μετά από 50 Χρόνια.
Τα λέμε. :wave:
Δεν διάβασα αυτά που λέτε αλλά λέω τον κακό σας τον καιρό και στους δυο σας
φυσικα και υπαρχει κατι παραπανω απο τις αισθήσεις που πιάνουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2020, 21:08
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2020, 15:40
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2020, 15:37

Και ο πορνόγερος ο Osho, είχε σουκσέ μία περίοδο.
Τι ήταν αυτός; Και γιατί τον λες πορνόγερο τον άνθρωπο; Γούσταρε πιπίνια; Καλά έκανε ρε. Τι να σας κάνουμε εσάς;
Ό,τι κάνουμε κι εμείς εσάς, καλό μου. :lol:

Απλώς θεωρώ υπερβολή το να δίνεται φιλοσοφική ή θρησκευτική προσέγγιση στην εκτίμηση της σφριγηλότητας του κάλλους. Είναι μια απολύτως φυσική τάση και τίποτα περισσότερο.
Και για τους πούστηδοι;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 »

nemo έγραψε: 19 Αύγ 2020, 21:40
relativer777 έγραψε: 19 Αύγ 2020, 15:27
stargazer έγραψε: 19 Αύγ 2020, 15:09

Πριν συνεχίσω, θα ήθελα να σου πω ότι έχω ασχοληθεί συστηματικά με τέτοιου είδους θέματα πάνω από 20ετια. Έχω διαβάσει αποκρυφιστές, γκουρού, προφήτες και διδασκάλους ένα σωρό. Από ινδους, μουσουλμανους, Κινέζους, Ελληνεσ, ινδιάνους, ότι θες. Μάλιστα το έχω ψάξει και από άλλες πλευρές όπως κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά. Και καινή διαθήκη και κοράνι και μπαγκαβατ γκιτα και Καμπάλα και βουδιστές και σατανιστές και γιόγκι, έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα. Αυτη την εποχή διαβάζω ταοιστες.

Έχω βγάλει μετά από όλα αυτά ένα συμπέρασμα το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σου

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του, επειδή του το είπε άγγελος, ένας ζητιάνος, η γάτα του. οι μυστικοί επτά σοφοί, ο μύστης που δεν έχει δει κανένας, το όνειρό του κλπ. Το 90% αυτών που μίλησαν το έκαναν για το χρήμα, το υπόλοιπο 10% ήταν είτε αφελείς είτε ψυχοπαθείς.

Πάμε τώρα σε αυτά που έγραψες για τον "γκουρού" Υπ όψιν αυτά που έγραψα πριν, ήταν από 5 λεπτά που κοίταξα τις εισαγωγές στα βιβλία. Αν κάτσω και διαβάσω τι λέει το βιβλίο πάω στοίχημα ότι θα στον αποδομησω στο μισάωρο και πολύ λέω. Θα δοκιμάσω να το κάνω το σκ που θα έχω χρόνο.

1. Υπάρχει μάρτυρας που τον είδε; Κάποιος που να τον είδε έστω στην Ιαπωνία; Η ιστορία μου φαίνεται πολύ τραβηγμένη. Πάω στοίχημα πως όχι.

2. Είμαι πολύ εξοικειωμενος με το έργο του ραιχ, φυσικά και γνωρίζω τα περί οργονης αλλά και την σύνδεση που έκανε ψυχοθεραπευτικα της ψυχής με το σώμα. Με σιγουριά λέω ότι ηταν ψυχακιας και όλα αυτά που είπε είναι μπούρδες. Δεν το λεω μόνο εγώ, μέχρι και ο αινσταιν του το είχε γράψει ευθέως. Ο ραιχ πέθανε από ανακοπή στην φυλακή, όπου βρισκόταν μετά από μήνυση για απάτη από την αμερικανική ψυχιατρική εταιρία. Η οργονη δεν ανιχνεύθηκε ποτέ από κανένα επιστημονικό εργαλείο και σαν κονσεπτ είναι ίδιο με αυτό του "αιθέρα" που είχαν οι αρχαίοι Ελληνες το οποίο επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει.

3 Ε αν δεν έχουν αποδείξεις τι να λέμε. Δυστυχώς οι άλλοι που λένε ότι το πετρέλαιο δημιουργειται στην γη έχουν.

4 Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για τηλεπάθεια. Αντίθετα όλες οι γνωστές περιπτώσεις αποδείχθηκαν απάτη.

5 Αυτό έχει ενδιαφέρον, γιατί ο πρώτος που έχω διαβάσει να αναφέρεται σε κούφια γης ήταν ο Χάλεϊ, αυτός που υπολόγισε την τροχιά του γνωστού κομήτη. Αυτός λοιπόν ήταν συνεργάτης του Νεύτωνα όταν ο δεύτερος έγραφε την θεωρία της βαρύτητας. Ερμηνεύοντας λάθος τις εξισώσεις, είδε ότι δεν υπολόγιζαν σωστά την βαρυτικη έλξη μεταξύ γης-σελήνης, οπότε για να βγουν οι πράξεις θεώρησε οτι η γη είναι κούφια και ότι έχει μέσα δυο ήλιους!! Από κει και πέρα μέχρι σήμερα το λάθος του Χάλεϊ έγινε ακόμα μια ψεκασμένη θεωρία

Ουσιαστικά η απάντηση είναι ότι αν η γη ήταν κούφια, λόγω της βαρυτικης έλξης θα είχε σκάσει σαν καρπούζι στο διάστημα.

ΥΓ Την θιβετιανη βίβλο είχα διαβάσει τα 90ς, αλλά δεν με ενδιαφέρει και πολύ τι παραμύθια σκέφτηκαν κάποιοι Ινδοί κατσικογαμηδες για να μαζεύουν τα λεφτά των υπολοίπων.
ΥΓ2 Ο Καστανεντα είπε ψέμματα, δεν υπήρχε κανένας Δον Χουάν, τα έβγαλε όλα απ το κεφάλι του.
Φίλε stargazer γειά σου.
Έχω ασχοληθεί σχεδόν με τα πάντα και τους πάντες.
Ασχολούμαι περίπου 50 χρόνια.
Τα συμπεράσματά μου είναι σχεδόν τα ίδια με τα δικά σου.
Απλά, αυτό που έχω μάθει είναι ότι τα πάντα πρέπει να τα φιλτράρεις καλά να τα αντιπαραβάλεις με άλλα και να βγάζεις δικό σου πόρισμα.
Ο Carlos Castanenta είναι καλός ώς συγγραφέας φανταστικών μυθιστορημάτων.
Το ίδιο και ο Λόμπσανγκ Ράμπα καθώς και οι υπόλοιποι. Όλοι ανεξαιρέτως γράφουν φανταστικές διδαχές και ιστορίες. Έχω ασχοληθεί σχεδόν με όλες τις θρησκείες του κόσμου, και έχω καταλήξει ότι είναι απάτη όλες από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Αρκετά συγγράμματα παρουσιάζουν ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον ως μυθιστορήματα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου διότι και εγώ στα ίδια συμπεράσματα έχω καταλήξει μετά από 50 Χρόνια.
Τα λέμε. :wave:
Δεν διάβασα αυτά που λέτε αλλά λέω τον κακό σας τον καιρό και στους δυο σας
φυσικα και υπαρχει κατι παραπανω απο τις αισθήσεις που πιάνουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι
Ρέ nemo να καταλαβαίνεις τί γράφουμε και έπειτα διαφώνησε !
Δέν είπαμε ότι δεν υπάρχει αυτό το παραπάνω που λές, αλλά ότι η φυσιολογία των ανθρώπων, δεν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και να
Αλληλο επιδράσει με αυτό.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
nemo

relativer777 έγραψε: 19 Αύγ 2020, 21:48

Δέν είπαμε ότι δεν υπάρχει αυτό το παραπάνω που λές, αλλά ότι η φυσιολογία των ανθρώπων, δεν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και να
καταλαβα και συμφωνώ αλλα αυτό το απόλυτο που λέτε με νευρίασε
θα επιμένω σε ότι- υπάρχουν άνθρωποι που το κατορθώνουν ως ένα βαθμό .. :D
Άβαταρ μέλους
relativer777

nemo έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:06

Το γνωρίζω ότι αυτό Ισχυρίζονται, αλλά απλά δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός τους.
Έτσι παραμένει αμφιλεγόμενος ο ισχυρισμός τους.
:102:
nemo

relativer777 έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:11
nemo έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:06

Το γνωρίζω ότι αυτό Ισχυρίζονται, αλλά απλά δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός τους.
Έτσι παραμένει αμφιλεγόμενος ο ισχυρισμός τους.
:102:
δεν λέω για αυτούς που γράφουν βιβλία και που νιώθουν καποια ψήγματα αλλά για πραγματικά περιστατικά
που δεν κάθονται να τα γράψουν και απλά τα χρησιμοποιούν χωρίς να τα κάνουν γνωστά
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Κάποτε έφευγαν πακέτα ολόκληρα από τον γνωστό τηλεπλασιέ. Αποκρυφισμός, ορθοδοξία, συνωμοσιολογία, ουφολογία...όλα με τη μέθοδο του Προκρούστη. Ωραίες, cult εποχές. :8)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
relativer777

Jimmy81 έγραψε: 20 Αύγ 2020, 00:52 Κάποτε έφευγαν πακέτα ολόκληρα από τον γνωστό τηλεπλασιέ. Αποκρυφισμός, ορθοδοξία, συνωμοσιολογία, ουφολογία...όλα με τη μέθοδο του Προκρούστη. Ωραίες, cult εποχές. :8)

Εικόνα
Με την διαφορά ότι εκεί τα βιβλία τα πλήρωνες εγώ αναφέρομαι σε 19 δωρεάν βιβλία για όποιον ενδιαφέρεται για τη θεματολογία ή για να διαβάσει κάποια μυθιστορήματα γιατί περισσότερο μυθιστορήματα είναι παρά κάποιες αλήθειες.
Και το σημαντικότερο αυτά τα βιβλία τα κατεβάζεις εντελώς νόμιμα.
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

Παραμυθάκια της Χαλιμάς για τους αφελείς, τους καμένους και τους αργόσχολους.

Αν θέλετε να επενδύσετε κάπου σοβαρά τον χρόνο σας μελετήστε κάποια επιστήμη. Το βάθος τους είναι υπεραρκετό για να ικανοποιήσει την περιέργειά σας. Και bonus: αφορά τον (υπαρκτό) φυσικό κόσμο.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet »

nemo έγραψε: 19 Αύγ 2020, 21:40 φυσικα και υπαρχει κατι παραπανω απο τις αισθήσεις που πιάνουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι
Τι ειναι αυτο το κατι παραπανω και πως ξερουμε οτι υπαρχει;
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Άβαταρ μέλους
Alphabet

parafrwn έγραψε: 21 Αύγ 2020, 18:49 Παραμυθάκια της Χαλιμάς για τους αφελείς, τους καμένους και τους αργόσχολους.

Αν θέλετε να επενδύσετε κάπου σοβαρά τον χρόνο σας μελετήστε κάποια επιστήμη. Το βάθος τους είναι υπεραρκετό για να ικανοποιήσει την περιέργειά σας. Και bonus: αφορά τον (υπαρκτό) φυσικό κόσμο.
:smt023
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Πράγματι με την επιστήμη του 2020, οι περισσότεροι από τους "φωτισμένους" έχουν γίνει παρωχημένοι. Εδω που τα λέμε έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αιώνες. Απορώ με κάποιους συνανθρώπους μας που ψάχνουν να βρουν απαντήσεις σε δοξασίες που, μαζί με την "γνώση" που δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε, πίστευαν πράγματα όπως

Ο ήλιος σβήνει την νύχτα σε μια πηγή στην έρημο

Τα αστέρια είναι κεριά που κάθε πρωί τα ανάβει ο θεός (όποιος)

Όταν βρέχει ανοίγουν οι ουρανοί τον θόλο και πέφτουν τα νερά που συγκρατεί. Υπάρχουν νερά από πάνω για αυτό άλλωστε και ο ουρανός είναι μπλε σαν την θάλασσα

Υπήρχαν γίγαντες

Άμα άνοιγες μια τρύπα στο κεφάλι κάποιου, έφευγαν τα πνεύματα και μαζί οι αρρώστιες

Η γη έχει ιστορία 7000 χρόνων

Το σύμπαν (ουσιαστικά το ηλιακό μας σύστημα) είναι μοιρασμένο σε 7 ομόκεντρους κύκλους με διάφορα πλάσματα να κατοικούν ανάμεσα και φυσικά όλα γυρνάνε γύρω μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αυτές τις ιστορίες που ο εκάστοτε εκλεκτός ανεβαίνει στους ουρανούς; Επειδή πίστευαν οτι στον 7ο κύκλο είναι ο θεός. Σήμερα η πιο ρεαλιστική εικόνα είναι ενός ανθρώπου με κελεμπία και σανδάλια να κάνει διαγαλαξιακό ταξίδι με ταχύτητα που πλησιάζει αυτή του φωτός για να φτάσει κάπου μετά από μίνιμουμ 2εκατ χρόνια.

Βαριέμαι να γράψω άλλα, αλλά υπόσχομαι σεντόνια με παραδείγματα αν κάποιος έχει αμφιβολίες. Οι επιστήμες σήμερα όπως η αστροφυσική, η βιολογία , η κβαντομηχανική κλπ έχουν να δείξουν ανακαλύψεις που είναι πολύ πιο συναρπαστικές από τα οράματα κάποιου πρωτόγονου που πίστευε όλα τα αποπάνω ενώ παράλληλα είχε να φάει, να δει άνθρωπο η να κοιμηθεί 40 μέρες.

Και μόνο το πως όρισε την βαρύτητα ο Αϊνστάιν και κατ επέκταση το τι είναι ο χώρος και ο χρόνος αν διαβάσει κάποιος, θα του ανατιναχτεί ο εγκέφαλος. Και δεν μιλάω για εξισώσεις, αλλά για εκλαϊκευμένα βιβλία για όλους εμάς τους απλούς ανθρώπους που ακούμε "γραμμική άλγεβρα" και νομίζουμε ότι είναι επιτραπέζιο.

Στο φινάλε αν ήταν αλήθεια αυτό που βλέπανε οι "φωτισμένοι", θα βλέπανε όλοι το ίδιο...
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Πάνε αυτά, χάσανε την αίγλη και τον μύθο τους. Τώρα με το διαδίκτυο μόνο ορθολογιστικη φάση παίζει στυγνη.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Alphabet

Πραγματι, το διαδυκτιο εκανε τρομερη ζημια σε θρησκειες και σε υπερφυσικες/μεταφυσικες θεωριες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”