!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Συγχώρεση - η λύση των αρνητικών δεσμών...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Συγχώρεση - η λύση των αρνητικών δεσμών...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

νύχτα έγραψε: 22 Ιούλ 2020, 20:03 πάψε να χαρείς, θα κλάψω

έντιτ διευκρινιστικό: πιθανώς να εκλήφθηκε ως απότομο το ύφος, δεν ήταν
Δεν εκλήφθηκε ως απότομο. :)

μονάχα εμένα χάσκει ακόμα
χωρίς μια στέγη ετούτη η αλήθεια

Εκπληκτικός στίχος, έτσι; :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

stavmanr έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 09:12

Η συγχώρεση δεν γίνεται για τον άλλο. Γίνεται για τον εαυτό μας. Είναι η δραστηριότητα με την οποία διώχνουμε κάθε ίχνος κακού προς κάποιο πρόσωπο από μέσα μας. Εξοικονομούμε χώρο στο καλό αντί να γεμίζουμε κακές σκέψεις και συναισθήματα.
Στη χριστιανική θεολογία αυτός που σώζει τον εαυτό του σώζεται. Μιλάμε για τη σωτηρία της ψυχής του καθενός. Την κάθαρση. Την προσωπική ευθύνη καθενός να διώξει τα πάθη.
Άψογος. Για αυτό είπα κι εγώ ότι μικρή σημασία έχει αν θα μας συγχωρέσει ο άλλος. Το παν είναι να συγχωρεσουμε τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.
Όπως επίσης το να συγχωρεσουμε τον άλλο είναι κάτι που γίνεται συνήθως με τη πάροδο του χρονου που ξεθυμαίνει οτιδήποτε.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 09:08
Ομελέτιος Δανιμαρκίας έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 02:17 Όμορφο ποστ, αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι εξ' αφορμής πρόσφατης προσωπικής εμπειρίας. Η συγχώρεση όπως την εννοείς νομίζω (και γενικά όπως την καταλαβαίνω) επιτελεί τη θεραπευτική λειτουργία της,
όταν π.χ. ο Α συγχωρεί τον Β, ο οποίος Β αναγνωρίζει ότι έχει κάνει μαλακία στον Α και αισθάνεται τύψεις. Έτσι ο Α συγχωρώντας τον Β, τον λυτρώνει από τις ενοχές του και παράλληλα λυτρώνεται και ο ίδιος από αρνητικά συναισθηματικά κατάλοιπα (και μπορούν έτσι και οι δύο να προχωρήσουν με τη ζωή τους).
Τι γίνεται σε περίπτωση που ο Β όχι μόνο δεν αισθάνεται τύψεις, αλλά υποκρίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται καν τι κακό έκανε στον Α (φούλ κακοπροαίρετα και σκατόψυχα)? Τι οφείλει να πράξει εδώ ο Α?
Το θέμα είναι ότι η συγχώρεση ,όπως την αντιλαμβάνομαι, μπορεί να οδηγήσει σε αποκατάσταση της ισορροπίας μόνο όταν και τα δύο μέρη αναγνωρίζουν ότι έλαβε χώρα αδικία, και επιθυμούν, συνεργαζόμενα ουσιαστικά, να ξεπεράσουν το σημείο αυτό. Όταν ο Β ούτε αξίζει, ούτε και επιζητεί συγχώρεση, τι θέση μπορεί να λάβει ο Α?
AlienWay έγραψε:Η συγχώρεση είναι κάτι που δίδεται όταν κάποιος κρίνει ότι το να συγχωρέσει είναι λιγότερο φασαρία ή επιβλαβές από το να μη συγχωρέσει.
Νύχτα έγραψε:είναι αδύνατο να καταφέρεις να συγχωρέσεις κάποιον ο οποίος
δεν θέλει να συγχωρεθεί
Η συγχώρεση δεν γίνεται για τον άλλο. Γίνεται για τον εαυτό μας. Είναι η δραστηριότητα με την οποία διώχνουμε κάθε ίχνος κακού προς κάποιο πρόσωπο από μέσα μας. Εξοικονομούμε χώρο στο καλό αντί να γεμίζουμε κακές σκέψεις και συναισθήματα.
Στη χριστιανική θεολογία αυτός που σώζει τον εαυτό του σώζεται. Μιλάμε για τη σωτηρία της ψυχής του καθενός. Την κάθαρση. Την προσωπική ευθύνη καθενός να διώξει τα πάθη.
Kαι η "διαγραφή" του άλλου από τη ζωή μας για τον εαυτό μας γίνεται. :lol:
Είναι η αποτοξίνωση που περιγράφεις.

Γιατί ακόμη και από την πλευρά της ενσυναίσθησης να το δεις, αυτός που θέλει να συγχωρεθεί, εκπέμπει σήματα. Αν αυτό που εκπέμπεται δεν είναι σήμα για συγχώρεση, δηλαδή συνειδητοποίηση του κακού που έκανε αλλά επιμονή, η τοξικότητα και ο χώρος για το κακό -ή ανάξιο για περισσότερη χαμένη ενέργεια- θα διευρυνθεί.
Η συγχώρεση, κατά τη χριστιανική θεολογία δεν γίνεται για τον άλλο. Δεν είναι μέσο κοινωνικής συμμόρφωσης. Είναι εργαλείο που αφορά μόνο τον φορέα της κι αφορά την κάθαρση της δικής του ψυχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση του Χριστού στο σταυρό, που συγχωρεί τους σταυρωτές του.

Για εκείνους που δεν σχετίζονται με τη χριστιανική θεολογία είναι φυσικό να φαίνεται περίεργο, αφού πιθανότατα έμαθαν να ετεροκαθορίζονται (να περιμένουν από κάποιον άλλο ανταλλάγματα κλπ).
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 09:27 μονάχα εμένα χάσκει ακόμα

άτιμη Γαλή, με διαβάζεις
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

νύχτα έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 21:08

άτιμη Γαλή, με διαβάζεις
και οι κατάρες προς τον Θεό ... γίναν τραγούδι και τέχνη...τι πτώση Θεε μου..!!! :fp:
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 09:44
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 09:08

Kαι η "διαγραφή" του άλλου από τη ζωή μας για τον εαυτό μας γίνεται. :lol:
Είναι η αποτοξίνωση που περιγράφεις.

Γιατί ακόμη και από την πλευρά της ενσυναίσθησης να το δεις, αυτός που θέλει να συγχωρεθεί, εκπέμπει σήματα. Αν αυτό που εκπέμπεται δεν είναι σήμα για συγχώρεση, δηλαδή συνειδητοποίηση του κακού που έκανε αλλά επιμονή, η τοξικότητα και ο χώρος για το κακό -ή ανάξιο για περισσότερη χαμένη ενέργεια- θα διευρυνθεί.
Η συγχώρεση, κατά τη χριστιανική θεολογία δεν γίνεται για τον άλλο. Δεν είναι μέσο κοινωνικής συμμόρφωσης. Είναι εργαλείο που αφορά μόνο τον φορέα της κι αφορά την κάθαρση της δικής του ψυχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση του Χριστού στο σταυρό, που συγχωρεί τους σταυρωτές του.

Για εκείνους που δεν σχετίζονται με τη χριστιανική θεολογία είναι φυσικό να φαίνεται περίεργο, αφού πιθανότατα έμαθαν να ετεροκαθορίζονται (να περιμένουν από κάποιον άλλο ανταλλάγματα κλπ).
Ναι, ο Χριστός συγχώρεσε τους σταυρωτές του αλλά στο πλευρό του δέχεται μόνον όσους μετανοούν. Εννοώ ότι ακόμη και για τον Παράδεισο (όπως κι αν γίνεται αντιληπτός) υπάρχει κριτήριο εισόδου. Και είναι κάτι που ισχύει για όλες τις θρησκείες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμη και στο πιο ανοικτό μεταφυσικό πλαίσιο υπάρχουν αξιολογήσεις.

Μπορεί να λέγεται Παράδεισος, ανώτερο ή κατώτερο επίπεδο μετενσάρκωσης, κάρμα κλπ αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει.

Και για τους άθεους, το παιχνίδι παίζεται μόνον εδώ. Στον επίγειο βίο.

Όπως και να το δεις, πάντα υπάρχει ένα τίμημα, παντού και πάντα κάποιος πληρώνει τον βαρκάρη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

tanipteros έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:42
και οι κατάρες προς τον Θεό ... γίναν τραγούδι και τέχνη...τι πτώση Θεε μου..!!! :fp:
έφαγα ένα νεκταρίνι και γλείφω το κουκούτσι
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

άτιμη Γαλή, με διαβάζεις
Πρώτον, ο στίχος δεν λέει "Θεός αν είσαι" αλλά "Θεός αν είναι". Βασικό.

Δεύτερον, ό,τι και να έλεγε ο στίχος, εσύ έπρεπε να συγχωρήσεις, να αγαπήσεις, να ταυτιστείς με τον στιχουργό και όχι να αρχίζεις τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του.

Έτσι, δεν γίνεται δουλειά, εντάξει; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

νύχτα έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:47
έφαγα ένα νεκταρίνι και γλείφω το κουκούτσι
:lol: :lol: :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:48

άτιμη Γαλή, με διαβάζεις

Δεύτερον, ό,τι και να έλεγε ο στίχος, εσύ έπρεπε να συγχωρήσεις, να αγαπήσεις, να ταυτιστείς με τον στιχουργό και όχι να αρχίζεις τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του.

απλά μπορώ να αντιληφθώ πόσο πίκρα πρέπει να χει ζήσει κάποιος για να κάνει μια κατάρα τραγούδι...τα πρόβατα θα το ακούσουν και χωρίς να πολυκαταλάβουν τι γίνεται θα το τραγουδάνε...

και φυσικά τους συγχωρώ όλους... αυτό θα κάνει καλό σε μένα...αυτοί όμως θα παραμείνουν υβριστές...στην πτώση...για αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και πολλά εκτός από μια μικρή ευχή να βρουν την αλήθεια.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet »

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:43 Μπορεί να λέγεται Παράδεισος, ανώτερο ή κατώτερο επίπεδο μετενσάρκωσης, κάρμα κλπ αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει.

Δεν ειναι σωστο αυτο που γραφεις. Σε γκαλοπ της Καππα Research τo 2015(!) μονο το 30.2% των Ελληνων πιστευουν σε παραδεισο και κολαση. Σημερα, μετα απο 5 χρονια, το ποσοστο θα ειναι ακομα πιο χαμηλο.
https://kaparesearch.com/en/survey-on-e ... in-greece/

Εικόνα
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

Alphabet έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:09
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:43 Μπορεί να λέγεται Παράδεισος, ανώτερο ή κατώτερο επίπεδο μετενσάρκωσης, κάρμα κλπ αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει.

Δεν ειναι σωστο αυτο που γραφεις. Σε γκαλοπ της Καππα Research τo 2015(!) μονο το 30.2% των Ελληνων πιστευουν σε παραδεισο και κολαση. Σημερα, μετα απο 5 χρονια, το ποσοστο θα ειναι ακομα πιο χαμηλο.

Εικόνα
οι εξωγήινοι τι δουλειά έχουν στην "έρευνα" αυτή; :p2:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

tanipteros έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:48

απλά μπορώ να αντιληφθώ πόσο πίκρα πρέπει να χει ζήσει κάποιος για να κάνει μια κατάρα τραγούδι...τα πρόβατα θα το ακούσουν και χωρίς να πολυκαταλάβουν τι γίνεται θα το τραγουδάνε...

και φυσικά τους συγχωρώ όλους... αυτό θα κάνει καλό σε μένα...αυτοί όμως θα παραμείνουν υβριστές...στην πτώση...για αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και πολλά εκτός από μια μικρή ευχή να βρουν την αλήθεια.
Να σου πω, αν όντως σε κάνει να νοιώθεις καλά η συγχώρεση που μας δίνεις, όλα καλά. Για σένα.

Εγώ πάντως νοιώθω ακριβώς το ίδιο που ένοιωθα πριν με σχωρέσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

ταμπτρ νομίζω έχει πιτσικάρει λίγο το φωτοστέφανο,για τσεκάρισε το
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Alphabet έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:09

Εικόνα
Εντάξει, χρησιμοποίησα τους όρους τελείως σχηματικά. Όποιος όντως πιστεύει στον Παράδεισο και την Κόλαση όπως περιγράφονται σε ζωγραφιές, κάτι δεν έχει καταλάβει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”