τρελά γούστα στην Peak Districtelchav έγραψε: 14 Μάιος 2020, 13:08εντάξει, μην παίζεις τόσο, και εγώ έχω περάσει Μάηδες στη Βόρεια Αγγλία ενώ οι φίλοι μου ήταν Ελλάδα.Northern Spirit έγραψε: 14 Μάιος 2020, 06:41 Η Ελλαδαρα εχει υψηλου επιπεδου ζωη οχι μαλακιες..Ειδικα στην Αθηνα αλλο πραγμα σου λεω..![]()
Για να μην πιασω θεσσαλονικη..Πχιοτητα υψηλη σε ολα τα επιπεδα..Αφρικανικου επιπεδου..
BBC Weather και μόλις δεις 30λεπτο παράθυρο χωρίς βροχή, πήγαινε Peak District
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Που ειναι καλυτερα να ζει καποιος;Ελλαδα η Γερμανια;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Που ειναι καλυτερα να ζει καποιος;Ελλαδα η Γερμανια;
- wooded glade
Στην εποχή μας υπάρχει η τηλεδιάσκεψη.
Θα σας περιγράψω μία υποθετική κατάσταση που μπορούσε να είχε συμβεί τον παλιό καιρό:
Βάζει ένα διαγωνισμό μία εφημερίδα. Αν απαντήσετε σωστά μπαίνεται στην κλήρωση για μία τηλεόραση Loewe Opta - τις ασπρόμαυρες που είχαμε τότε. Βλακείες δηλαδή αλλά για την τιμή των όπλων παίρνουμε μέρος. Η ερώτηση είναι "έχει κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα Αγγλίας η Σέφφιλντ Γουένσντεϊ ;".
Που να το ξέρω εγώ αυτό ; Υπήρχε βέβαια -θεωρητικά- η λύση να πάρω τηλέφωνο μέσω ΟΤΕ τα γραφεία της Σέφφιλντ Γουένσντεϊ, αλλά είναι λίγο βαβούρα. Η πιό εύκολη λύση θα ήταν να πάω μέχρι το Βρεταννικό συμβούλιο που ξέρω ότι υπάρχει Rothmans football yearbook να δω την απάντηση.
Για να γίνει λοιπόν πρέπει από εδώ που είμαι, να πάρω το τρόλλεϋ και να κατέβω Σύνταγμα, να προχωρήσω πάνω της Βασιλίσσης Σοφίας μετά να περάσω απέναντι στην Κανάρη και να προχωρήσω μέχρι την πλατεία Κολωνακίου. Μετά το ίδιο και πρέπει τώρα να κατέβω την Βασιλέως Γεωργίου να πάρω το τρόλλεϋ της επιστροφής που σταμάταγε μπροστά στον Παπασπύρου (νυν Έβερεστ). Συνολικός χρόνος που απαιτείται, μία ώρα.
Με το τηλέφωνο τώρα θα μου πείτε, αλλά ήμουνα μικρός τότε και ντρεπόμουνα
Η νέα τεχνολογία πολλά από αυτά τα προβλήματα τα έχει λύσει. Ωστόσο ένα απεριτίφ - μπακάρντι με πατατάκια στην ταράτσα του Post Office Tower δεν θα έλεγα όχι.
Όπως όμως και να έχει το πράγμα προχωράμε προς μία ηλεκτρονική εποχή.
Το πρόβλημα μας είναι ότι εκτός από εμάς που προχωράμε προς μία ηλεκτρονική εποχή, προχωράνε και σχηματισμοί όπως Σύριζα-αβγά-ΚΚΕ που θέλουν να μας φορτώσουν τσιπάκια και να μας σταματάνε στο δρόμο να μας κάνουν κατάσχεση τα μονόλεπτα, που τα έχουμε μετρήσει για να μην χαλάμε εικοσάρικο στο σουπερμάρκετ.
Θα σας περιγράψω μία υποθετική κατάσταση που μπορούσε να είχε συμβεί τον παλιό καιρό:
Βάζει ένα διαγωνισμό μία εφημερίδα. Αν απαντήσετε σωστά μπαίνεται στην κλήρωση για μία τηλεόραση Loewe Opta - τις ασπρόμαυρες που είχαμε τότε. Βλακείες δηλαδή αλλά για την τιμή των όπλων παίρνουμε μέρος. Η ερώτηση είναι "έχει κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα Αγγλίας η Σέφφιλντ Γουένσντεϊ ;".
Που να το ξέρω εγώ αυτό ; Υπήρχε βέβαια -θεωρητικά- η λύση να πάρω τηλέφωνο μέσω ΟΤΕ τα γραφεία της Σέφφιλντ Γουένσντεϊ, αλλά είναι λίγο βαβούρα. Η πιό εύκολη λύση θα ήταν να πάω μέχρι το Βρεταννικό συμβούλιο που ξέρω ότι υπάρχει Rothmans football yearbook να δω την απάντηση.
Για να γίνει λοιπόν πρέπει από εδώ που είμαι, να πάρω το τρόλλεϋ και να κατέβω Σύνταγμα, να προχωρήσω πάνω της Βασιλίσσης Σοφίας μετά να περάσω απέναντι στην Κανάρη και να προχωρήσω μέχρι την πλατεία Κολωνακίου. Μετά το ίδιο και πρέπει τώρα να κατέβω την Βασιλέως Γεωργίου να πάρω το τρόλλεϋ της επιστροφής που σταμάταγε μπροστά στον Παπασπύρου (νυν Έβερεστ). Συνολικός χρόνος που απαιτείται, μία ώρα.
Με το τηλέφωνο τώρα θα μου πείτε, αλλά ήμουνα μικρός τότε και ντρεπόμουνα
Η νέα τεχνολογία πολλά από αυτά τα προβλήματα τα έχει λύσει. Ωστόσο ένα απεριτίφ - μπακάρντι με πατατάκια στην ταράτσα του Post Office Tower δεν θα έλεγα όχι.
Όπως όμως και να έχει το πράγμα προχωράμε προς μία ηλεκτρονική εποχή.
Το πρόβλημα μας είναι ότι εκτός από εμάς που προχωράμε προς μία ηλεκτρονική εποχή, προχωράνε και σχηματισμοί όπως Σύριζα-αβγά-ΚΚΕ που θέλουν να μας φορτώσουν τσιπάκια και να μας σταματάνε στο δρόμο να μας κάνουν κατάσχεση τα μονόλεπτα, που τα έχουμε μετρήσει για να μην χαλάμε εικοσάρικο στο σουπερμάρκετ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 14 Μάιος 2020, 13:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- hellegennes
Πρώτον αυτά που είπε ο Chill. Δεύτερον, ο περισσότερος κόσμος που φεύγει στο εξωτερικό δεν βγάζει με την καμμία πολλαπλάσια λεφτά, στις περισσότερες περιπτώσεις βγάζει όσα θα έβγαζε και στην Ελλάδα, αν όχι λιγότερα, και δεν μιλάω για χαμηλόμισθη εργασία. Εκτός αν δεν μένεις σε κάποια μεγάλη πόλη αλλά στις μικρότερές τους ή σε κανένα χωριό, όπου το κόστος ζωής είναι δραματικά μικρότερο. Εκεί βέβαια θα κόψεις φλέβες Χ 1000, αλλά μπορεί και να σ' αρέσει, δεν ξέρω.Cavaliere έγραψε: 14 Μάιος 2020, 03:34Γιατί να γυρίσεις, αν βγάζεις τα τριπλάσια ή πολλαπλάσια και έρχεσαι Ελλάδα για μπάνια;hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2020, 03:21Εγώ το αντίθετο ξέρω. Ότι είναι πανεύκολο να φύγεις και πολύ δύσκολο να γυρίσεις. Πανεύκολο γιατί μέσα στην ΕΕ δεν χρειάζεσαι καμμιά τυπική διαδικασία, απλά μαζεύεις τα πράγματά σου και μετακομίζεις και γιατί όλοι πιστεύουν ότι θα βγάζουν λεφτά. Ακούνε μεγαλύτερους μισθούς και δεν αντιλαμβάνονται το κόστος ζωής.
Δύσκολο είναι να γυρίσεις αν έχεις προσπαθήσει 2-3 χρόνια και χρειάζεται πάλι να φεύγεις. Επίσης εγωισμός.
Επί προσωπικού, γνωρίζω πολύ κόσμο που είναι έξω, κυρίως Αγγλία και Γερμανία. Φίλους, γνωστούς και αρκετούς συγγενείς. Μέχρι τώρα δεν έχω πέσει σε περίπτωση που χαίρονται που έφυγαν και δεν ξέρω κανέναν που να μην ψάχνει ευκαιρία να γυρίσει. Αλλά δεν είναι στατιστικό δείγμα ο κύκλος μου, οπότε αυτό το επισημαίνω επικουρικά μόνο.Σε οποιοδήποτε επάγγελμα, ακόμα και στον Τουρισμό. Αν δεν δουλεύεις σε καμιά λαζοντόιτς ταβέρνα ως σκλάβος, γιατί να γυρίσεις; Δεν λέω για μένα που έπρεπε να αποφασίσω λόγω οικογενειακού διχασμού.Αλλά, κακά τα ψέμματα, ένας οποιοσδήποτε εργαζόμενος που μιλάει τη γλώσσα μητρική και δεν είναι alien, θα ερχόταν Ελλάδα μόνο για διακοπές.
Έχω έναν πρώτο ξάδερφο στην Γερμανία (και αρκετά δεύτερα ξαδέρφια), που τελείωσε εδώ περιβαλλοντολόγος μηχανικός. Άριστος μαθητής, ψιλοαριστερός (προοδευτικός, όχι βλάκας), άθεος. Ένιωθε να τον πνίγει η Ελλάδα ήδη από το γυμνάσιο. Δεν του άρεσε η νοοτροπία, η χαλαρότητα στην αξιοκρατία και στην τήρηση των νόμων, οι προοπτικές στην δουλειά του. Κάποια στιγμή όταν τελείωσε με μεταπτυχιακά, σηκώθηκε και πήγε Βερολίνο. Βγάζει μερικά χιλιάρικα τον μήνα αλλά δεν έρχεται συχνά γιατί δεν του περισσεύουν. Του φεύγουν όλα σε φόρους και ενοίκια. Μένει σε ένα διαμέρισμα 65 τ.μ. Θα ήθελε με τα χίλια να γυρίσει στην Ελλάδα αλλά νιώθει εγκλωβισμένος. Ήταν να παντρευτεί τώρα, αλλά αναβλήθηκε λόγω ιού.
Στο Ντίσελντορφ έχω δύο δεύτερα ξαδέρφια (από διαφορετικές οικογένειες, άσχετες μεταξύ τους). Ο ένας έμενε Γερμανία όταν ήταν πιτσιρίκος, μετά σπούδασε γεωλογία και δούλευε χρόνια στο ΑΠΘ. Κάποια στιγμή έφυγε Γερμανία για καλύτερα και το έχει σκυλομετανιώσει, για παρόμοιους λόγους (μένει σε ένα μίζερο διαμέρισμα, τα λεφτά που βγάζει είναι περισσότερα αλλά τού μένουν λιγότερα, κτλ).
Η άλλη οικογένεια είναι θείος μου που παντρεύτηκε Σλοβάκα στην Γερμανία. Γύρισαν Ελλάδα όταν τα παιδιά τους ήταν πολύ μικρά. Τον έναν ξάδερφό μου τον έκανα ιδιαίτερα κάποια χρόνια, ο άλλος έχει δυσλεξία και έκανε μαθήματα με ειδικούς (πληρωμένους από το κράτος). Πριν 2-3 χρόνια έφυγαν πάλι Γερμανία. Ο μεγάλος του γιος επέστρεψε Ελλάδα μόλις τελείωσε το σχολείο και τώρα σπουδάζει εδώ βιοϊατρική (και δεν θέλει να ξαναγυρίσει Γερμανία ούτε με σφαίρες). Ο άλλος, στο καλό γερμανικό σύστημα, έμεινε μια χρονιά στην ίδια τάξη και τα πάει χάλια στο σχολείο γιατί το γερμανικό κράτος έκρινε ότι δεν χρειάζεται βοήθεια.
Έχω και έναν καλό μου φίλο που μένει Λονδίνο. Δουλεύει σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, ήμασταν συμφοιτητές και συγκάτοικοι. Μένει σε σχετικά καλή περιοχή (Πάτνεϊ, κοντά στην γέφυρα). Του περισσεύουν ακριβώς μηδέν λεφτά. Θα ήθελε πολύ να επιστρέψει Ελλάδα το ίδιο και η αρραβωνιαστικά του (παρότι είναι Ρουμάνα). Μου έλεγαν και οι δυο ότι η ζωή στο Λονδίνο αποδείχθηκε πολύ για τον πούτσο. Φίλους δεν έχουν, γιατί είναι όλοι από τον εργασιακό τους κύκλο και σε κάθε αφορμή πέφτουν πισωμαχαιρώματα.
Αυτά είναι απλώς ιστορίες. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολύς κόσμος που είναι ευχαριστημένος με την ζωή του. Εξαρτάται και τι θέλεις απ' την ζωή σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μητέρα Ελλάδα βέβαια. Ολόκληρη η Γερμανία είναι γεμάτη π υτάνες, αλκοολικούς και ναρκομανείς, σαν ένα μεγεθυμένο, απέραντο κέντρο Αθηνών είναι...
Δεν έχω ζήσει στο εξωτερικό αλλά θα μπορούσα να προσθέσω αρκετές παρόμοιες ιστορίες.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2020, 13:45
Αυτά είναι απλώς ιστορίες. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολύς κόσμος που είναι ευχαριστημένος με την ζωή του. Εξαρτάται και τι θέλεις απ' την ζωή σου.
Ο κανών πάντως, στον οποίο έχω καταλήξει προσωπικά, είναι το σημείο εκκίνησης του καθενός και σε ό,τι αφορά ειδικώς στη Γερμανία, αυτό είναι σταθερό. Δεν ξέρω ούτε έναν Έλληνα με καλό μισθό (ή έσοδα γενικότερα) που να αποφάσισε να πάει στη Γερμανία για να ανεβάσει το επίπεδο της ζωής του. Αντιθέτως, ξέρω πολλούς Γερμανούς, που βρέθηκαν στην Ελλάδα ως στελέχη πολυεθνικών και όταν πήραν μετάθεση για Γερμανία, ήταν πραγματικά δυστυχείς, ακόμη και αν αυτό σήμαινε προαγωγή. Και όσοι από αυτούς είναι κοντά στη σύνταξη, θα επιστρέψουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πόσοι όμως βγάζουν τόσα χρήματα ώστε να μην σκέφτονται επιστροφή; Δεν αρκεί να έχεις μια μέση δουλειά. Πρέπει να είσαι στο το 20% των μισθωτώνCavaliere έγραψε: 14 Μάιος 2020, 03:34 Γιατί να γυρίσεις, αν βγάζεις τα τριπλάσια ή πολλαπλάσια και έρχεσαι Ελλάδα για μπάνια;Σε οποιοδήποτε επάγγελμα, ακόμα και στον Τουρισμό. Αν δεν δουλεύεις σε καμιά λαζοντόιτς ταβέρνα ως σκλάβος, γιατί να γυρίσεις; Δεν λέω για μένα που έπρεπε να αποφασίσω λόγω οικογενειακού διχασμού.Αλλά, κακά τα ψέμματα, ένας οποιοσδήποτε εργαζόμενος που μιλάει τη γλώσσα μητρική και δεν είναι alien, θα ερχόταν Ελλάδα μόνο για διακοπές.
τουλάχιστο για να αξίζει. Αλλιώς κάθεσαι επειδή δεν έχει επιλογή.
- wooded glade
Δεν έχω πάει στο Γκερμάνιεν είναι η αλήθεια.
Έχω περάσει από μέσα και μου έκαναν εντύπωση οι ίσιοι δρόμοι, αλλά ούτε λουκάνικα δεν μπόρεσα να φάω. Στο σταθμό του Μονάχου, η μπαργούμαν δεν καταλάβαινε λέξη γρυ από Αγγλικά (!) να μου αλλάξει τα δολλάρια σε μάρκα και έτσι έφυγα χωρίς λουκάνικο.
Ωστόσο είναι μία χώρα μαγική, με τις μπιραρίεν και το Οκτόμπερ φεστ.
Το Αγγλίος έχουμε πει και το Γαλλίος που έχω μείνει λίγο επίσης καλό φαίνεται. Στο εστιατόριο σου σερβίρουν μία ντομάτα γίγας, ενώ στο Αγγλίος η ντομάτα τους είναι για να τους συλλαμβάνει το αγκορανομίος.
Έχω περάσει από μέσα και μου έκαναν εντύπωση οι ίσιοι δρόμοι, αλλά ούτε λουκάνικα δεν μπόρεσα να φάω. Στο σταθμό του Μονάχου, η μπαργούμαν δεν καταλάβαινε λέξη γρυ από Αγγλικά (!) να μου αλλάξει τα δολλάρια σε μάρκα και έτσι έφυγα χωρίς λουκάνικο.
Ωστόσο είναι μία χώρα μαγική, με τις μπιραρίεν και το Οκτόμπερ φεστ.
Το Αγγλίος έχουμε πει και το Γαλλίος που έχω μείνει λίγο επίσης καλό φαίνεται. Στο εστιατόριο σου σερβίρουν μία ντομάτα γίγας, ενώ στο Αγγλίος η ντομάτα τους είναι για να τους συλλαμβάνει το αγκορανομίος.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Το οικογενειακό δίχτυ αναπληρώνει το προβληματικό κράτος πρόνοιας.talaipwros έγραψε: 14 Μάιος 2020, 01:30στη βρετανια υπαρχει πολυ μεγαλυτερο κρατικο διχτυ προστασιας απο την ελλαδα, καμια συγκριση ακομα και τωρα.Αν πας σε καμια Σκωτια δε, μη το συζητας ( οκ, οικογενειακο διχτυ δεν υπαρχει)ΟΥΤΙΣ έγραψε: 14 Μάιος 2020, 01:15 Η Ελλάδα είναι πραγματικά μια ωραία χώρα για να ζει ένας φτωχός και όχι ένας πλούσιος. Αν είσαι πλούσιος, παντού ωραία είναι.
Στην Ελλάδα μπορεί να είσαι φτωχός, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει ένα κεραμίδι να βάλεις από κάτω το κεφάλι σου. Πιθανότατα, θα έχεις έναν συγγενή που θα σε στηρίζει και δεν θα πεινάς με την έννοια της πείνας που σαρώνει αλλού στον κόσμο, ακόμη και ανεπτυγμένες χώρες. Ή θα βρίσκεις την άκρη σε κάποιο συσσίτιο της Εκκλησίας ή του Δήμου. Ή θα ψωνίζεις από κάποιο κοινωνικό παντοπωλείο.
Έχεις μια δομή υγείας, έστω στοιχειώδη, που θα σου παράσχει φροντίδα και νοσηλεία και δεν θα πεθάνεις στο πεζοδρόμιο του νοσοκομείου, επειδή είσαι ανασφάλιστος.
Το παιδί σου θα πάει στο ίδιο πάνω κάτω σχολείο με το παιδί της μεσαίας τάξης και θα λάβει την ίδια εκπαίδευση. Δεν θα μπορέσεις να το στείλεις φροντιστήριο, ίσως, αλλά και πάλι θα έχει καλές ελπίδες να εισέλθει και να φοιτήσει σε μια σχολή, έστω και της κακιάς ώρας.
Τέλος, η εγκληματικότητα για χώρα του Δυτικού κόσμου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν φοβάσαι ότι θα βρεθείς εν μέσω πυρών αντίπαλων συμμοριών πηγαίνοντας στο φούρνο να αγοράσεις ψωμί.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Είναι σαν να έχεις την Άννα. Διμετρο μοντέλο, πολύ καλός χαρακτήρας, πανέξυπνη. Όμως δεν έχει προίκα.
Και δίπλα να έχεις την Ευλαμπια. Εμφανισιακά είναι χάλια, έχει πολλά κόμπλεξ και είναι σκατανθρωπος. Δίδεται όμως πακέτο με πολύ μεγάλη προίκα.
Ε, οποίοι θα διάλεγαν την Ευλαμπια για σύζυγο, διαλέγουν και τη Γερμανία για διαμονή , γιατί τα φράγκα είναι ο νούμερο ένα στόχος.
Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λεγαμε
Και δίπλα να έχεις την Ευλαμπια. Εμφανισιακά είναι χάλια, έχει πολλά κόμπλεξ και είναι σκατανθρωπος. Δίδεται όμως πακέτο με πολύ μεγάλη προίκα.
Ε, οποίοι θα διάλεγαν την Ευλαμπια για σύζυγο, διαλέγουν και τη Γερμανία για διαμονή , γιατί τα φράγκα είναι ο νούμερο ένα στόχος.
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
- EKPLIKTIKOS
Δεν ειναι μονο τα λεφτα στη ζωη. Αλλιως θα γινόμασταν ολοι πρωτοι μηχανικοι σε κανα γκαζαδικο να βγάζουμε 10 χιλιάρικα + το μήνα.Prepon έγραψε: 14 Μάιος 2020, 14:15 Είναι σαν να έχεις την Άννα. Διμετρο μοντέλο, πολύ καλός χαρακτήρας, πανέξυπνη. Όμως δεν έχει προίκα.
Για τον απλό χοϊκό λαό είναι, δεν είναι όλοι σαν εμάς αγαπητέ.EKPLIKTIKOS έγραψε: 14 Μάιος 2020, 14:17Δεν ειναι μονο τα λεφτα στη ζωη. Αλλιως θα γινόμασταν ολοι πρωτοι μηχανικοι σε κανα γκαζαδικο να βγάζουμε 10 χιλιάρικα + το μήνα.Prepon έγραψε: 14 Μάιος 2020, 14:15 Είναι σαν να έχεις την Άννα. Διμετρο μοντέλο, πολύ καλός χαρακτήρας, πανέξυπνη. Όμως δεν έχει προίκα.
Σαφώς.EKPLIKTIKOS έγραψε: 14 Μάιος 2020, 14:17Δεν ειναι μονο τα λεφτα στη ζωη. Αλλιως θα γινόμασταν ολοι πρωτοι μηχανικοι σε κανα γκαζαδικο να βγάζουμε 10 χιλιάρικα + το μήνα.Prepon έγραψε: 14 Μάιος 2020, 14:15 Είναι σαν να έχεις την Άννα. Διμετρο μοντέλο, πολύ καλός χαρακτήρας, πανέξυπνη. Όμως δεν έχει προίκα.
Δεν είπα ότι όλοι επιλεγουν την Ευλαμπια ή τη Γερμανία
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Αυτη τη στιγμη εχει σκατοκαιρο εδω κ σεις πινετε φραπεδια.. με νταλα ηλιο
Αλλα για να μην ξεχνιομαστε ντϋτσλ;ντ ουμπερ αλλες.
Αλλα για να μην ξεχνιομαστε ντϋτσλ;ντ ουμπερ αλλες.
Μπορεις να απολαμβανεις την προικα της ευλαμπιας με την ανναPrepon έγραψε: 14 Μάιος 2020, 14:15 Είναι σαν να έχεις την Άννα. Διμετρο μοντέλο, πολύ καλός χαρακτήρας, πανέξυπνη. Όμως δεν έχει προίκα.
Ζουμε στο 2020
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 956 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis