!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αυξήσεις και αναδρομικά τον Ιούλιο. Βάστα Σοιμπλε.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αυξήσεις και αναδρομικά τον Ιούλιο. Βάστα Σοιμπλε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:57
Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:48 Νεοδημοκράτες.
Ψηφίζουν τον Κούλη για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά, και πανηγυρίζουν όταν μοιράζει λεφτά δεξιά κι αριστερά.
Κάτι μου λέει οτι αν την βγάλει ον κάμερα κι αρχίσει να την παίζει, πάλι θα χειροκροτάνε. :lol:
Που το είδες το χειροκρότημα;

Εγώ άλλα βλέπω.

Ότι ΟΛΑ τα αντινουδουλικά βατραχάκια, κουφαίνονται, στραβώνονται και μουγκαίνονται όταν ο Βρούτσης ανακοινώνει αναδρομικά τον Ιούλιο για τις ...ευπαθείς ομάδες. :lol: :lol: :lol:
Πότε πρόλαβε σε 10 μήνες η νουδού και δημιούργησε τόσο πλούτο και δίνει τόσα λεφτά, βρε γάτα μου?
Δεν έχω ιδέα, βρε χελώνε μου αλλά σε κάθε περίπτωση διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με αυτόν τον τρόπο διάθεσης του ...κυβερνητικού :) πλούτου και κάθε άλλο παρά ως αναπτυξιακή προσέγγιση τη βλέπω.

Εσύ δεν μας είπες τη γνώμη σου ακόμη. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:40 Ανοίγεις πολλά θέματα μαζί. Θα κάνω μια προσπάθεια.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Αυτό που λες για τις ελληνικές κυβερνήσεις, μπορείς απλά να το πεις με πιο απλό χαρακτηρισμό. Υπηρέτες των ξένων.
Δεν το δέχομαι γιατί εμείς (μπορεί όχι εσύ κι εγώ) τους ψηφίζουμε. Ας ήμασταν προσεκτικότεροι ή ας βάζαμε το κοινωνικό πάνω από το ατομικό συμφέρον, να είχαμε καλύτερους πολιτικούς
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δεχτούν να μην υπάρχει άλλο αεροδρόμιο στο νομό Αττικής. Να πουληθούν οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας. Το ασφαλιστικό θυμάσαι ότι το έπαιξε στην πόκα κάποια κυβέρνηση. Τα δανεικά τα έπαιρνε ενώ δεν χρειαζόντουσαν. Στην πραγματικότητα μιζαδόροι ωφελήθηκαν. προγράμματα για νέους αγρότες τύπου και λοιπές αηδίες όπου μέλη των κλαδικών ήταν χωμένοι μέσα και τσιμπούσαν εκατομμυριάκια ενώ καμία επένδυση δεν έγινε και τίποτα το αναπτυξιακό. Ποια νοοτροπία μου λες;. Σχέδιο ήταν τα δάνεια ακριβώς για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. λες να μη συμφέρει κάποιους να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση;
Επίσης δεν το δέχομαι. Εξηγώ για την νοοτροπία. Την εποχή που δίνονταν τα δανεικά αβέρτα δεν πήρα δραχμή ούτε Ευρώ. Έβλεπα τους άλλους να κυκλοφορούν με αμαξάρες και αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο (κουβάς με ρόδες) στα τριανταφεύγα όταν ήταν απολύτως απαραίτητο. Έκαναν οι άλλοι διακοπές 3-4 εβδομάδες και ταξιδάκια ΣΚ στο εξωτερικό και πάντα πήγαινα όπου και όσο μου επέτρεπε η τσέπη μου έχοντας φροντίσει να πληρώσω πρώτα όλες τις άλλες υποχρεώσεις. Όποτε είδα λεφτά από το κράτος σαν ιδιώτης ή εργαζόμενος, έγιναν αυτό που ακριβώς προβλέπεται.
Να δεχθώ ότι θα έπρεπε το κράτος να φροντίσει να μη δίνονται τόσο εύκολα δανεικά; Το δέχομαι. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι επιρρεπείς στη σπατάλη ή το τζόγο. Αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι δεν υπάρχει ατομική ευθύνη.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Μεταξύ μας ρε. Πιστεύεις πραγματικά ότι η ΕΟΚ έγινε για κάτι καλό και δημιουργικό για τους λαούς;
Για μένα είναι ευλογία το ότι δεν έζησα το αιματοκύλισμα των ισχυρών της Ευρώπης. Πόσους πολέμους μπορεί να γλίτωσαν οι 2-3 τελευταίες γενιές στατιστικά με βάση την ιστορία των προηγούμενων αιώνων;
Προβλήματα σαφώς και υπάρχουν. Και όντας αδύναμοι υφιστάμεθα τις συνέπειες των παιχνιδιών εξουσίας των ισχυρών. Δεν έχω πειστεί ότι εκτός ΕΟΚ, ΕΕ θα ήταν λιγότερες.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Το ότι ο Μαρξισμός τα περιγράφει αυτά μια χαρά προφανώς δεν σου λέει κάτι. Ούτε την προπαγάνδα δεκαετιών υπολογίζεις. να υπακούς τυφλά και να γίνεται αξία στη ζωή σου το να εχθρεύεσαι τους αμφισβητίες αυτού του συστήματος. Βλέπεις σοβαρά καμιά αγάπη για την Ελλάδα

Και καμιά ανησυχία για το μέλλον της από όσους εδώ μέσα βρίζουν εμάς που είμαστε αντίθετοι στα καπιταλιστικά τερτίπια;
Ντρέπομαι, αλλά δεν έχω μελετήσει συστηματικά τον μαρξισμό και δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο οι εξηγήσεις που προσφέρει είναι σωστές ή όχι. Η αγάπη για την μοντέρνα τέχνη και η αδυναμία μου να μισώ κάποιους συλλογικά (ταξικό μίσος) με απομακρύνουν κάπως.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Και πάει στο διάλο, ας πούμε,ε δεν γουστάρεις ελεγχόμενη οικονομία γουστάρεις ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι κάτι υγιές αυτό που έγινε στην Ελλάδα; Η άρχουσα τάξη εδώ δεν είχα κανέναν κοινωνικό χαρακτήρα αλλά ληστρικό. πουθενά στη φύση δεν θα βρεις άτομα που να καταναλώνουν όλους τους πόρους δίχως να νοιάζονται για το αύριο. παντού παίζει κάποια ισορροπία, ανανέωση και διατήρηση. Εδώ η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε είναι να τα φας όλα και να μη σε νοιάζει το αύριο. προσωπικά και τη μετανάστευση από τους Έλληνες ποτέ δεν την είδα με καλό μάτι.
Δεν μου αρέσει ο καπιταλισμός απλά με τον κομμουνισμό έχω ακόμα περισσότερα θέματα. Αν η ερώτηση είναι τι προτιμάς τις ανισότητες του καπιταλισμού όπου οι πολύ πλούσιοι ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις ή τον κομμουνισμό (έτσι όπως τον είδαμε να εφαρμόζεται) όπου οι προσκείμενοι στο κόμμα αποκτούν υπερβολικές εξουσίες, η απάντηση είναι ξεκάθαρα τίποτα από δύο.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Δες το νήμα και όλα τα νήματα. όσοι είναι αντίθετοι με αυτά που λέμε (περί οικονομίας και Ελλάδας, άσε τα κοινωνικά που μπορείς να έχεις ενστάσεις από διάφορες καθυστεριές της γενικότερης αριστεράς). Οι αντιαριστεροί δεν έχουν να προτείνουν κάτι και δεν κάνουν δημιουργικό διάλογο. Την κομπλεξιά τους μόνο να βγάλουν ενάντια στους αριστερούς έτσι για να νιώσουν ότι υπάρχουν.
Προσπαθώ να μην προσδιορίζομαι ως αντιαριστερός. Ασκώ κριτική κατά περίπτωση όσο μου κόβει. Στο συγκεκριμένο νήμα πρέπει να είναι φανερό.
αυτό που είπες για το ατοκίνητο στα 30φεύγα με αγγίζει πολύ και κάπως νιώθω ακόμα πιο κοντά σου. Έτσι κι αλλιώς σε εκτιμούσα.
Το κειμενακι αυτό που έγραψες είναι πολύ καλό και έχεις δίκιο. Τα άλλα που λες (δεν τα παίρνω αποσπασματικά όπως κάνεις εσύ γιατί αλλιώς θέλω τώρα να τα σκεφτώ και να τα πω) είναι συναισυθηματικά. Οκ κι εγώ συχνά οικτίρω τον άνθρωπο και την προσωπική ευθύνη. άλλες φορές πάλι τον βλέπω σαν μη δυνάμενο. Τέλος πάντων.

Το ταξικό μίσος δεν είναι ιδεολόγημα του μαρξισμού. Ένα προϊόν είναι από την πολιτική και ιδεολογική δράση. Δεν είναι προαπαιτούμενο για να δεχτεί τη θεωρία. κι εγώ έχω μίσος και όχι μόνο ταξικό. Ακόμα και αδερφικό μου βγαίνει πολλές φορές. άλλες φορές το αντικαθιστώ μες αγάπη.
Είναι χαοτικό φαινόμενο κ αυτό και δεν χρειάζεται να το κουβεντιάσουμε. Για μένα δεν υπάρχει. Εκτός αν σου έχει κάτσει τόσο έντονα ( για να το αναφέρεις όμως... μάλλον έτσι θα είναι) και σε έχει σημαδέψει. ε όχι, δεν είναι η φάτσα που σου έρχεται στο μυαλό και τη σιχάθηκες, ο μαρξισμός. Ούτε εγώ είμαι που κάποια στιγμή θα μου τη δώσει και θα βρίσω πολύ άσχημα τον άλλον και θα επηρεαστείς. Εγώ θα το κάνω από το μπάχαλο που παίζει στη ψυχή μου και δεν είναι ιδεολογικό. αντιθέτως δες κάποιους που μας βρίζουν με ψυχραιμία και μέθοδο κιόλας. Χωρίς συναίσθημα. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Θα δεχτώ κάποιον που θα βρίσει άσχημα σε μια στιγμή γιατί είναι κάπως. αλλά δες αυτόν που θα ανοίγει νήματα κάθε μέρα και μεήπιο δήθεν τρόπο (όχι δήθεν. Ήπιο αλήθεια) παίζει το πούστικο παιχνίδι του.

Όχι δεν ισχυρίζομαι ότι θα ήταν καλύτερα το Έξω από την ΕΟΚ. και πριν τη συνθήκη παιχνίδια κάνανε πάνω μας. απλά λέω να το έχουμε υπόψιν μας. κι όσο γίνεται να μην βαθαίνουμε σε αυτόν το βόρβορο.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:23
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:19
Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:13 Πότε πρόλαβε σε 10 μήνες η νουδού και δημιούργησε τόσο πλούτο και δίνει τόσα λεφτά, βρε γάτα μου?
Ωραία ερώτηση. Είτε έχεις ανάπτυξη, την φορολογείς κι έχεις λεφτά να δίνεις, είτε έχεις πλεόνασμα με τους φόρους και τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών κι έχεις περίσσευμα να δίνεις. Ο Μητσοτάκης έκανε το δεύτερο.
Και τρίτο ενδεχόμενο τα δανεικά. Η γνωστή τακτική του "τα φορτώνω στους επόμενους".
Η τωρινή κυβέρνηση παρέλαβε κάποια δις ευρώ ως κάβα, δηλαδή ταμειακά διαθέσιμα που άφησαν οι Τσιπροκαμμένοι από διάφορες καταστάσεις και του παρελθόντος. Δηλαδή όχι μόνο δική τους δράση αλλά π.χ. και από αποκρατικοποιήσεις και επιστροφές ποσών από το 2015 που ήταν να πάρουμε τότε αλλά λόγω διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη δεν τα πήραμε και δόθηκαν από το 2018 κλπ αν θυμάμαι καλώς. Δυστυχώς εδω δεν μπορώ να κάνω παραπομπή σε στοιχεία ως συνήθως, τα γράφω εκ μνήμης.

Τώρα υπάρχει και το μαξιλάρι όπως έχουμε πει δίνει ρευστότητα αλλά κυρίως δανεική.
Πρόκειται για 32-37 δις ευρώ, από τα οποία 16 δις ευρώ που δεν αγγίζονται με την καμία, ανήκουν στον ESM κλπ. και απαιτούν έγκριση και προφανώς μέτρα.
Τα υπόλοιπα 16-20 δις ευρώ κατά την μεγάλη τους πλειονότητα είναι χρήματα για να το πω απλοϊκά πανεπιστημίων, ασφαλιστικών ταμείων, δήμων κλπ που έχει δανειστεί η κυβέρνηση.
Αυτά αν χρησιμοποιηθούν μετά πρέπει προφανώς να επιστραφούν.

Ο Σταϊκούρας πιθανώς να έχει ήδη χρησιμοποιήσει ένα ποσό, ενώ άντλησε από τις αγορές ακόμα 2 δις ευρώ.
Φαίνεται τώρα να υπάρχει η σκέψη για δεκαετές ομόλογο με λογικό επιτόκιο ώστε να μην χρησιμοποιηθεί στην ολότητα του το μαξιλάρι του εσωτερικού δανεισμού.
Αν δεν ευοδωθεί θα χρησιμοποιηθεί, μετά θα πρέπει όμως από δανεισμό στις αγορές ή από μνημόνιο να επανατοποθετηθούν τα χρήματα ή και με τη βοήθεια των εσόδων αν μεσομακροπρόθεσμα είναι αυτό ικανό.

Εν ολίγοις, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία από το 2018 πιστεύουν στο μαξιλάρι, το υπερασπίζονται και θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν προληπτική πιστωτική γραμμή από τον ESM, δηλαδή μνημόνιο.
Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια, μπορεί να ακουστεί παράδοξο όμως η προσφυγή στον ESM με κάποιες διευθετήσεις που θα μπορούσαν να τις εγκρίνουν οι θεσμοί καθώς δεν είναι ριζοσπαστικές όπως ένα ευρω-ομόλογο, ίσως να συνέφερε μία τέτοια ενέργεια.
Άλλωστε το μαξιλάρι ως ασφάλιστρο για να υπάρχει αξιοπιστία και χαμηλό επιτόκιο για δανεισμό από τις αγορές δεν βοήθησε. Η παρέμβαση της Λαγκάρντ με την ΕΚΤ αποκλιμάκωσε τα επιτόκια.
Ο χρόνος θα δείξει.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:43
πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:32 Εσείς που τότε θα φωνάζετε γιατί βιάζεστε τώρα;
Δεν νομίζω ότι εννοείς εμένα. Απλά τελευταία καλλιεργείται ένα κλίμα ευφορίας και λεφτόδεντρων με τα διάφορα επιδόματα και η συγκεκριμένη είδηση ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Ως προς τα άλλα που λες μάλλον συμφωνώ.
Πέρα από το τι καλλιεργείται υπάρχει ένας ασφαλιστικός νόμος.Για να μην εφαρμοσθεί ο νόμος πρέπει να βγει άλλος νόμος που να τον τροποποιεί,αλλιώς τα υπουργεία πρέπει να τον εφαρμόσουν.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

panos291 έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:10 Εδώ ο κόσμος χάνεται, η οικονομία καταρρέει, και θα δώσουν λένε αυξήσεις σε επικουρικες, αναδρομικά κλπ :o

Πολ Τομσεν, και Σοιμπλε, και Νταιζελμπλουμ που θελει αυτή η κωλοχωρα..

Εικόνα

Απόλυτο δίκιο είχαν τελικά.

https://www.google.com/amp/s/www.tanea. ... kseis/amp/

18/04/2020 - 10:07
Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις που φτάνουν στα 206 ευρώ τον μήνα με αναδρομικά που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ έρχονται τον Ιούλιο για περίπου 300.000 συνταξιούχους από 21 Ταμεία.
Η απόφαση αυτή «κλείδωσε» στο υπουργείο Εργασίας τις προηγούμενες μέρες και το πράσινο φως για την πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών στις επικουρικές που μειώθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2016 άναψε με την εγκύκλιο για τον επανυπολογισμό τους στο ποσό που έπαιρναν οι συνταξιούχοι προτού γίνει η περικοπή.

Τα τελικά ποσά αυξήσεων και αναδρομικών αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής με αναλυτικούς -ενδεικτικούς- πίνακες για 14 επικουρικά ταμεία.

Η αποκατάσταση αφορά σε επικουρικές που μαζί με τις κύριες συντάξεις είχαν άθροισμα πάνω από τα 1.300 ευρώ τον Μάιο του 2016 και από τον Ιούνιο του 2016 με τον νόμο 4387 (νόμος Κατρούγκαλου) μειώθηκαν ως και 55%.

Οι μειώσεις αυτές κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές τον Οκτώβριο του 2019 με την απόφαση 1890 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με το σκεπτικό ότι δεν βασίστηκαν σε μελέτη και ότι ελήφθη αυθαίρετα ως κριτήριο το άθροισμα συντάξεων πάνω από τα 1.300 ευρώ, βάζοντας στο ίδιο «καζάνι» κύριες και επικουρικές. Η ακύρωση των περικοπών πέρασε στον νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση για το ασφαλιστικό) και η κυβέρνηση επαναφέρει τις επικουρικές στο ίδιο ποσό που έπαιρναν οι συνταξιούχοι πριν από τις περικοπές, με αναδρομικά αυξήσεων από τον Οκτώβριο του 2019.
Οι αυξήσεις θα πληρωθούν από τον Ιούλιο του 2020 όπως εξετάζεται, με αναδρομικά για το διάστημα Οκτωβρίου 2019-Ιουνίου 2020, δηλαδή αναδρομικά αυξήσεων για 9 μήνες. Το ποσό για το 2020 υπολογίστηκε στα 370 εκατ. ευρώ και στα 280 εκατ. ευρώ για τα επόμενα έτη.
Οι αυξήσεις θα είναι πολλών ταχυτήτων και οι συνταξιούχοι θα επανέλθουν στο μικτό άθροισμα πάνω από τα 1.300 ευρώ που είχαν πριν από τις μειώσεις. Για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ είχαν μειώσεις 50,73% και θα έχουν ανάλογη αύξηση τον Ιούλιο με αναδρομικά 9 μηνών.
Το ίδιο και οι συνταξιούχοι με επικουρική από ταμεία τραπεζών (πρώην Πίστεως, Εμπορική) ή του ΝΑΤ, όπως και του ταμείου των εμποροϋπαλλήλων, όπου οι μειώσεις ήταν μεταξύ 40% και 55%.
Εντάξει, ντροπή!
Άλλες χώρες ετοιμάζονται να ξαναποκτήσουν εγχώρια παραγωγή υγειονομικών υλικών για να είναι ανεξάρτητες από τις γνωστές ασιατικές χώρες και εμείς στηρίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ζουμε σε μια γυναικοκεντρικη boomerικη πραγματικοτητα

την λυση την ξερετε :g030:

https://www.protagon.gr/epikairotita/pi ... 4341915369

εφαρμογη ΧΘΕΣ :g030: :g030: :g030:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:09
Antares έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:07
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:02
3. Τι εννοείς μη καίρια πόστα; Η διάλυση του ΕΣΥ γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του. Για παράδειγμα είναι 100 κλίνες ΜΕΘ κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά ο Κούλης βρήκε λεφτά (με το διπλάσιο της τιμής) για ιδιωτικές ΜΕΘ.
:fp: Δεν το ήξερα. Να αυτά εννοώ. Παιχνίδι μέσα και έξω από το δημόσιο από όλες τις κυβερνήσεις από το οποίο ωφελούνται οι πελάτες του συστήματος.
Ώστε δεν θέτε δημόσιο; Καλή τύχη με τους ιδιώτες.
ΔΕΗ θα λέτε κια θα κλαίτε όταν ο ιδιώτης θα σας κόβει το ρεύμα για να το πουλάει έξω ακριβότερα. :wave:
Δεν λέω στο μήνυμα ότι δεν θέλω δημόσιο, λέω ότι θέλω μη διεφθαρμένο δημόσιο.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Antares έγραψε: 21 Απρ 2020, 10:10
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:09
Antares έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:07

:fp: Δεν το ήξερα. Να αυτά εννοώ. Παιχνίδι μέσα και έξω από το δημόσιο από όλες τις κυβερνήσεις από το οποίο ωφελούνται οι πελάτες του συστήματος.
Ώστε δεν θέτε δημόσιο; Καλή τύχη με τους ιδιώτες.
ΔΕΗ θα λέτε κια θα κλαίτε όταν ο ιδιώτης θα σας κόβει το ρεύμα για να το πουλάει έξω ακριβότερα. :wave:
Δεν λέω στο μήνυμα ότι δεν θέλω δημόσιο, λέω ότι θέλω μη διεφθαρμένο δημόσιο.
Δεν υπάρχει διαφθορά η διεφθαρμένο δημόσιο υπάρχει παρανομία η παρανομίες στο δημόσιο ..
ΑΙΝΕΙΑΝ06

πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2020, 20:02
πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:32 Εσείς που τότε θα φωνάζετε γιατί βιάζεστε τώρα;
Δεν νομίζω ότι εννοείς εμένα. Απλά τελευταία καλλιεργείται ένα κλίμα ευφορίας και λεφτόδεντρων με τα διάφορα επιδόματα και η συγκεκριμένη είδηση ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Πέρα από το τι καλλιεργείται υπάρχει ένας ασφαλιστικός νόμος.Για να μην εφαρμοσθεί ο νόμος πρέπει να βγει άλλος νόμος που να τον τροποποιεί,αλλιώς τα υπουργεία πρέπει να τον εφαρμόσουν.
Δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το ζητούμενο

Να μην δοθούν τα αναδρομικά και οι αυξήσεις στους μισθωτούς και συνταξιούχους , οι οποίοι τα δικαιούνται βάση νόμου και με απόφαση δικαστηρίου και ..να σωθούν σε ιδιώτες επιχειρηματίες για να "αναπτυχθούν" ;
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:30
ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:17 Είναι δυνατόν;
Φυσικά και είναι. Τόνωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Από ποιους περιμένεις διαμαρτυρία; :lol:
Η τόνωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας σημαίνει ότι θα πρέπει ιδιώτες επιχειρηματίες να ..παρουν κρατικό χρήμα (το οποίο θα κοπεί από συντάξεις και μισθούς , για να ..τονωθούν να παράγουν;)
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Απρ 2020, 10:56

Να μην δοθούν τα αναδρομικά και οι αυξήσεις στους μισθωτούς και συνταξιούχους , οι οποίοι τα δικαιούνται βάση νόμου και με απόφαση δικαστηρίου και ..να σωθούν σε ιδιώτες επιχειρηματίες για να "αναπτυχθούν" ;
Το ζητούμενο για το επόμενο διάστημα, αν υποτεθεί ότι ισχύουν τα περί ύφεσης που μπορεί να αγγίξει και το 10%, είναι να γίνει η κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων προκειμένου να μη βγουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην ανεργία και καταστραφούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ποιοι θα είναι οι τρόποι ανάσχεσης μιας τέτοιας χιονοστιβάδας δεν ξέρω, είναι σίγουρος όμως ότι στην λογική των προτεραιοτήτων θα υπάρχουν πιεστικότερες ανάγκες από την απόδοση αναδρομικών.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Τα αναδρομικά και οι αυξήσεις δεν είναι από μαγικά λεφτόδεντρα, είναι από την φορολογία των επιχειρηματιών.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Πως λέμε
Μειωστε μισθούς και συντάξεις και δώστε κρατικό χρήμα σε λαμόγια επιχειρηματίες ..μήπως και παράγουν κάτι και προσλάβουν κάποιον άνεργο (όχι απαραίτητα Έλληνα) με μισθούς πείνας ;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Απρ 2020, 10:59 Η τόνωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας σημαίνει ότι θα πρέπει ιδιώτες επιχειρηματίες να ..παρουν κρατικό χρήμα (το οποίο θα κοπεί από συντάξεις και μισθούς , για να ..τονωθούν να παράγουν;)
Δεν είπε κάποιος ότι αυτός είναι ο βέλτιστος τρόπος να περιοριστούν οι συνέπειες της κρίσης. Αυτό που λέμε είναι ότι όταν πρόκειται να λείψουν απότομα από την οικονομία πολλά λεφτά, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να δώσεις αναδρομικά.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Juno έγραψε: 21 Απρ 2020, 11:01

Τα αναδρομικά και οι αυξήσεις δεν είναι από μαγικά λεφτόδεντρα, είναι από την φορολογία των επιχειρηματιών.
Και όχι μόνο των επιχειρηματιών αλλά και από τον ΕΦΚΑ που πληρώνω και εγώ στα ακίνητα μου
Λοιπόν ;

Και τα λεφτά που βγάζουν οι επιχειρηματίες είναι από την υπεραξία των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτούς
Και από το ότι εγώ ο μισθωτός η συνταξιούχος έχω την δυνατότητα να αγοράζω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους
Παρακάτω ..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”