Natasha έγραψε: 06 Απρ 2018, 23:47
chris έγραψε: 06 Απρ 2018, 08:56
Καλημέρα Natasha,
Μα δεν είπε κανείς ότι ο Θεός αν υπάρχει δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει, όλοι οι Θεοί κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας κάνουν υπερφυσικά πράγματα αλλιώς πως θα πείθονταν οι άνθρωποι για την θεικότητά τους;
Εγώ ρώτησα όμως το εξής: αν σου φέρω ένα θαύμα με περιγραφή παρόμοια με δική σου, αλλά είναι πχ του Αλλάχ, ή του Βούδα, ή του Μανιτού, θα το πιστέψεις και αυτό;
Η παραπάνω κυρία που σου έδωσα το link λέει και αυτή ότι είναι ο Θεός και ότι έχει κάνει και αυτή απίστευτα πράγματα (εσύ η ίδια είπες ότι ο Θεός ήταν ανάμεσά στους ανθρώπους και δεν τον πίστευαν). Αποκλείεις να λέει αλήθεια;
Γιατί επιλέγεις να ΜΗΝ τα πιστεύεις αυτά; Ρωτάω τώρα, μήπως επιλέγεις τι πιστεύεις ανάλογα με το αν ενισχύει αυτό που ήδη πιστεύεις ή όχι;
Τώρα για την αλλαγή κάποιων ανθρώπων που την θεωρείς θαύμα, λυπάμαι, διαφωνώ, δηλαδή τι; χρειάζεται θεική παρέμβαση ένας άνθρωπος για να αλλάξει; Υποβιβάζεις πάρα πολύ την ικανότητα του ανθρώπου έτσι, δεν μπορώ να το δεχτώ (κατ'εικόνα και ομοίωση δεν υποτίθεται ότι είμαστε;)
φιλικά και χωρίς καμμιά διάθεση για προσβολές ούτε παρεξηγήσεις έτσι; μέρα που είναι ...
chris
Γειά σου Natasha και χρόνια πολλά,
Πολύ μου τα μπλέκεις βρε συ, θα προσπαθήσω να απαντήσω, καλοπροαίρετα πάντα.
Όταν λες να μου φέρεις ένα θαύμα με περιγραφή όπως η δική μου και να είναι του Αλλαχ ή του Βουδα, τί εννοείς;
Η κυρία που λες τί σόι εμπειρία είχε; Δεν μιλώ για τρέλες και χαζά να νομίζει κανείς ότι είναι ο Θεός, αλλά να έχει μέσα του ενεργοποιημένο τον Θεό, το άγιο Πνεύμα και να του αποκαλύπτεται! Κατάλαβες;
Λέω πολύ απλά ότι τέτοιες ιστορίες λένε οι πιστοί όλων των θρησκειών, θεωρώντας ότι ο αντίστοιχος θεός τους κάνει ανάλογα θαύματα, και φυσικά τις πιστεύουν μόνο οι πιστοί της αντίστοιχης θρησκείας.
Πχ, ο Βούδας ισχυρίζονται οι πιστοί του ότι
- δημιούργησε θαυματουργικά ένα δέντρο που εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες,
- δημιούργησε μια μεγάλη λίμνη όταν πέταξε το νερό με το οποίο έπλυνε τα πόδια του και λέγεται μάλιστα ότι το νερό αυτό θεράπευε όλες τις αρρώστιες,
- έβγαζε φως και όλοι ανέπτυξαν απέραντη συμπόνια και αγάπη κ.α.
Αυτά τα πιστεύουμε; είναι και αυτά αλήθεια; αν όχι, γιατί; σε τι διαφέρουν από την δική σου ιστορία (η οποία παρεπιμπτόντως να πω ότι είναι και
κακή ιστορία, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...)!
τι λες;
Όταν υπάρξει ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΕΟΥ μέσα σου, τότε βλέπεις τον τριαδικό Θεό! ΔΕΝ βλέπεις άλλον Θεό. Πρόσεξε, μιλώ για αποκάλυψη θεού και όχι για απλά θαύματα-επιδείξεις που μπορεί κάλιστα να προέρχονται από την δύναμη του Διαβόλου.
Μπορείς να τα διακρίνεις;
Η απάντησή μου εδώ είναι όχι, δεν μπορώ να διακρίνω αυτό που λες, για μένα δεν υπάρχουν καν θαύματα τέτοιας φύσης.
Όμως...σέβομαι και εσένα και την συγκεκριμένη κυρία και περιμένω να σεβαστείς τα πιστεύω της και συ όμως!
Η κυρία λέει ότι είχε αποκάλυψη Θεού και μάλιστα ο Θεός ζει μέσα της με κάποια μορφή τέλος πάντων. Έρχεσαι εσύ και λες ναι όντως γίνονται τέτοια πράγματα, τα κάνει ο Θεός που πιστεύετε και οι δυο σας, ο ίδιος είναι!
Περιμένω να μου εξηγήσεις γιατί αυτά που λέει η κυρία είναι λάθος. Πρόσεξε όμως, τα κριτήρια που θα θέσεις σε προειδοποιώ ότι θα τα εφαρμόσω και στην δική σου ιστορία μετέπειτα!
Διαφώνώ κάθετα και οριζόντια και διαγώνια με όσα λες για την δύναμη του ανθρώπου. "Χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα"! Τον θυμάσαι αυτόν τον λόγο του Χριστου; Μπορεί ένας τζιχαντιστής να γίνει άνθρωπος από μόνος του;;; Χωρίς την θεία ενέργεια που θα τον ποτίσει με καλοσύνη και θα του φωτίσει την συνείδηση να καταλάβει τί κάνει;;;
Ε εντάξει τώρα, το έχεις τραβήξει από τα μαλλιά! Μπλέκεις πολιτική,θρησκεία, οικον. συμφέροντα και ένα κάρο άλλα πράγματα. Να σου θυμίσω ότι ο ISIS είχε μια 30.000 μαχητές από ένα σύνολο 1.5 δις μουσουλμάνων.
Καταρχήν, να πάρουμε ένα παράδειγμα, ο Τζιχάντι John (αν ξέρεις ποιόν λέω), είχε γεννηθεί στην Αγγλία, ήταν μουσικός ή κάτι τέτοιο και σε πληροφορώ ήταν ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ άνθρωπος. Το ότι του έκαναν πλύση εγκεφάλου και τον έστειλαν να σφάζει στην Συρία δεν το αναιρεί αυτό.
Σίγουρα όμως άλλαξε - προς το χειρότερο ναι, αλλά άλλαξε, δεν μπορείς να διαφωνήσεις σε αυτό! Επομένως αυτό που λες είναι λάθος, οι άνθρωποι αλλάζουν (είτε από μόνοι τους είτε με εξωτερική βοήθεια αλλάζουν, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο ανάλογα τις καταστάσεις αλλάζουν- ούτε συ ξέρεις τι μπορεί να έκανες αν ήσουνα εκεί κάτω...)
Όταν μπλέκει ο φανατισμός (και ο θρησκευτικός δεν είναι εξαίρεση...) με μίσος, βία, μισαλλοδοξία πάντα φρικαλεότητες έχουμε- γεμάτη η ιστορία από δαύτα!
Τέλος, η φράση "χωρίς εμένα κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα", εγώ θεωρώ ότι σημαίνει πως κάθε δύναμη και κάθε εξουσία στον κόσμο εκπορεύεται από εκείνον, για την ταπείνωση μιλάει, όχι για το ότι δεν μπορούμε ως άνθρωποι να αλλάξουμε, να κάνουμε το καλό ή το κακό.
Αγαπάτε αλλήλους κανείς; :-)
Το ξέρω ότι μιλάς φιλικά, να είσαι καλά.
... ποτέ κακοπροαίρετα και χωρίς να προσπαθώ να πείσω κανέναν
Να'σαι καλά και καλή ανάσταση να έχουμε,
chris