Σελίδα 7 από 8
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 11:22
από Ασέβαστος
the comet the course the tail έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 10:53
κι όμως σαρδέλα και γάβρος είναι τα πιο υγιεινά ψάρια. είναι ελευθέρας βοσκής, έχουν μικρό κύκλο ζωής με αποτέλεσμα λιγότερα βλαβερά (βαρέα μέταλλα κλπ) στο σώμα τους και έχουν και ω3.
ψάρι στο φούρνο = μπουρτζόβλαχος βουνίσιος
σωστος για τα μικροψαρα, και δυστυχως, επισης σωστος για το φουρνο, αλλα βαζω συνεχεια, επειδη ειναι ευκολο

Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 11:24
από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:19
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:18
Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:15
γαμανε οι σαρδέλες. Θα έπρεπε να είναι στα πρώτα ψάρια.
Πυτε ψήνεις Επόμενη μασαμπού στο ψαριστον;
Δεν εχω πάει ποτέ αλλά αργεί η σειρά μου να διαλέξω.

Αστειευομουν, αν παραγγείλει εκει ο ονησεας, την κάτσαμε την βάρκα
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 11:24
από Ασέβαστος
Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:15
γαμανε οι σαρδέλες. Θα έπρεπε να είναι στα πρώτα ψάρια.
ειναι πολυ λαθος ο διαχωρισμος σε πρωτα και δευτερα ψαρια.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 11:25
από Ασέβαστος
ανοιγμα στη μεση, σαν βιβλιο, και ψησιμο.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 11:26
από νύχτα
Ασέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:24
Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:15
γαμανε οι σαρδέλες. Θα έπρεπε να είναι στα πρώτα ψάρια.
ειναι πολυ λαθος ο διαχωρισμος σε πρωτα και δευτερα ψαρια.
σωστά
έχω φάει σάλπα τηγανητή μια ώρα μετά το ψάρεμα και ήταν ωραιότατη
(γιατί πιάνονται τόσο εύκολα βρε ασέβαστε; )
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 11:36
από Ασέβαστος
νύχτα έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:26
Ασέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:24
Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:15
γαμανε οι σαρδέλες. Θα έπρεπε να είναι στα πρώτα ψάρια.
ειναι πολυ λαθος ο διαχωρισμος σε πρωτα και δευτερα ψαρια.
σωστά
έχω φάει σάλπα τηγανητή μια ώρα μετά το ψάρεμα και ήταν ωραιότατη
(γιατί πιάνονται τόσο εύκολα βρε ασέβαστε; )
γιατι θεωρουνται δευτεροτριτα ψαρια, και δεν τις ψαρευει σχεδον κανεις. επισης ειναι φυτοφαγες, οποτε δεν πεφτουν στα συνηθη δολωματα. θα πιαστηκε σε καμμια ζυμη, φανταζομαι. για τους παραπανω λογους, ειναι παρα πολλες, και συχναζουν σε ρηχα νερα.
τρωνε φυκια. αν δεν τις καθαρισεις το συντομοτερο δυνατον, αποκτουν βαρια γευση και μυρωδια απο τα μισοχωνεμενα φυκια στο στομαχι τους.
ουτε εγω τις κυνηγω. πρεπει να ειναι καμμια πολυ μεγαλη, και σε μερα με γενικη αψαρια για να ριξω, δεν μου πολυαρεσουν. απο την αλλη δεν μου αρεσουν και οι σαργοι, που ειναι πρωτο ψαρι.
ο σωστος διαχωρισμος για μενα ειναι φρεσκα και μη. αυτο το "μια ωρα μετα " που ειπες ειναι που μετατρεπει καθε ψαρι σε "πρωτο"
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 11:43
από νύχτα
Ασέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:36
γιατι θεωρουνται δευτεροτριτα ψαρια, και δεν τις ψαρευει σχεδον κανεις. επισης ειναι φυτοφαγες, οποτε δεν πεφτουν στα συνηθη δολωματα. θα πιαστηκε σε καμμια ζυμη, φανταζομαι. για τους παραπανω λογους, ειναι παρα πολλες, και συχναζουν σε ρηχα νερα.
τρωνε φυκια. αν δεν τις καθαρισεις το συντομοτερο δυνατον, αποκτουν βαρια γευση και μυρωδια απο τα μισοχωνεμενα φυκια στο στομαχι τους.
ουτε εγω τις κυνηγω. πρεπει να ειναι καμμια πολυ μεγαλη, και σε μερα με γενικη αψαρια για να ριξω, δεν μου πολυαρεσουν. απο την αλλη δεν μου αρεσουν και οι σαργοι, που ειναι πρωτο ψαρι.
ο σωστος διαχωρισμος για μενα ειναι φρεσκα και μη. αυτο το "μια ωρα μετα " που ειπες ειναι που μετατρεπει καθε ψαρι σε "πρωτο"
ναι με ψωμί μόνο, σε όλα μέσα έπεσες
γι αυτό πάντοτε έχουν μαμούνι στο στόμα;
σπανιότερα τα μελανούρια, κι ακόμη σπανιότερα τα κεφαλόπουλα
σύμφωνα με την δική μου εμπειρία
συμφωνώ για τον διαχωρισμό, γι αυτό έκανα και την αναφορά σ αυτό
το "ταπεινό" ψάρι
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 11:59
από O I
the comet the course the tail έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 10:47
με ένα γκουγκλάρισμα θα βρείτε εύκολα πόσο χάλια είναι οι συνθήκες στις ιχθυοκαλλιέργειες και πόσο χάλια τα ψάρια ιχθυοτροφείου.
φάτε καμιά σαρδέλα και γάβρο.
Το καλύτερο!
(για όλες τις τσέπες)
Στο φούρνο με ελαιόλαδο, σκόρδο ψιλοκομμένο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι είναι νόστιμο. Στα κάρβουνα μαριναρισμένο με τα ανωτέρω υλικά ακόμα καλύτερο.
Το καλύτερο τιγανόψαρο. Μπαρμπούναρος! (α ρε Δέλτα που είσαι..

)
Το καλύτερο ψητό μεσαίου μεγέθους, φυσικά Γοφάρι! κι αν μιλάμε για μεγάλου μεγέθους, φυσικά Φαγκρί (1-6 kg)!!! Δεύτερο Συναγρίδα στα ίδια κιλά!
Για σούπα η Πεσκαδρίτσα είναι υπερεκτιμημένη. Το καλύτερο είναι Σκορπιομάννα (700-800+ γρ.) και Χελιδονόψαρο!
Εννοείται όλα ελευθέρας και απ' ευθείας από τη θάλασσα. Φυσικά δεν λέει να τα αγοράσει κανείς αλλά αν ψαρεύει, ξέρει...
.,
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 12:08
από Ερμής
Ασέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:24
Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:15
γαμανε οι σαρδέλες. Θα έπρεπε να είναι στα πρώτα ψάρια.
ειναι πολυ λαθος ο διαχωρισμος σε πρωτα και δευτερα ψαρια.
Λάθος. Απλά τα πρώτα και τα δεύτερα είναι τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 13:02
από Cavaliere
Σαρδέλα, γάβρος, πολύ ωραία. Σαρδέλα στο κάρβουνο, το αγαπημένο μου.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 14:02
από Αγις
Ασέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 10:31
Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:25
ναι - κ ειναι τα ιδια σκατα με λιμανισιους κεφαλους
Πελαγισιο λαυρακα - λυκο δεν θα βρεις - εκτος αν ...
τα λιμανισια οτι και ναναι, σκατα θαναι.
τα λαυρακια δεν τρωνε ποντικια. ολα τα κυνηγοψαρα, τρωνε οτι κινηται. δεν ειναι αδυνατον να βρεθει ποντικι στη θαλασσα και να του την πεσει καποιο κυνηγοψαρο, αλλα αυτο δεν θα ειναι απαραιτητα λαυρακι, και ειναι αλλωστε τοσο σπανιο, που δεν αξιζει να συζητιεται. για να μην αρχισουμε με το τι τρωνε τα γουρουνια και οι κοτες.
πελαγισια λαυρακια φυσικα και υπαρχουν.
Ειναι γνωστοι σαν ποντικοφαγοι - ετσι πειραζουμε οσους τους αρεσουν πολυ
Πελαγισιο δεν βρισκεις εκτος αν ..το πληρωσεις .
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2019, 15:10
από Cavaliere
Ιχθυοτροφείου στη Γερμανία πάει 17 ευρώ το κιλό.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 15:01
από Tarkovsky
Ασέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 10:37
Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:40
φαγγριά, μυτάκια, λαβράκια
δεν τα έχουν περιορισμένα, αλλά τα ταΐζουν καθημερινώς σε συγκεκριμένους τόπους όπου και τα παγιδεύουν όταν φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος
μακριά
δεν το εχω δει ουτε ακουσει ποτε και πουθενα αυτο.
τσιπουρα, λαυρακι, μυλοκοπι, φαγκρι, καλλιεργουνται κανονικα σε κλουβια με ταισμα ιχθυαλευρο.
τσιπουρα λαυρακι κεφαλος, συλλαμβανονται μαζικα σε διβαρια (λιμνοθαλασσες που πανε για να γεννησουν) αλλα τρωνε απο μονα τους, δεν τα ταιζει κανεις.
αυτο που λες εσυ μοιαζει αδυνατον.
εκτεταμένο
μαλάγρωμα
από εργαζόμενο στον κόλπο Μεγάλο Νεώριο (Τροιζήνα)
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 15:15
από Tarkovsky
Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:09
Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:03
Τορνεαδόρ, την καλύτερη ψαραγορά εκτός αθηναϊκού κέντρου διαθέτει η Νέα Ιωνία.
η καλυτερη ''ψαραγορα'' ειναι εκει που εχουν χρημα
ΝΟΜΟΣ( παναρχαιος - απαραβατος κ χωρις εξαιρεσεις)
οι
καλά πλούσιοι δεν στέλνουν στον ιχθυοπώλη της γειτονιάς τη Φιλιππινίς, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει την τύφλα της από ψάρια της Μεσογείου
οι
καλά πλούσιοι επιλέγουν την απευθείας εκ της πηγής κατ' οίκον παράδοση που περιέγραψες πριν:
viewtopic.php?p=970066#p970066
για τους νεόπλουτους υπάρχει ο ψαράς της γωνίας και για μας τα φτωχαδάκια η ψαραγορά
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 15:19
από Σουβλίτσα
Και πού ξέρουμε (όταν δεν ξέρουμε να αγοράζουμε ψάρια) αν αυτό που μας πουλάνε είναι ιχθυοτροφείου ή πελαγίσιο?
Εντάξει, η τσιπούρα ας πούμε λένε η πελαγίσια έχει μια κίτρινη αντάυγεια στην πλάτη, αλλά άμα δεν γνωρίζεις...