σωστος για τα μικροψαρα, και δυστυχως, επισης σωστος για το φουρνο, αλλα βαζω συνεχεια, επειδη ειναι ευκολοthe comet the course the tail έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 10:53
κι όμως σαρδέλα και γάβρος είναι τα πιο υγιεινά ψάρια. είναι ελευθέρας βοσκής, έχουν μικρό κύκλο ζωής με αποτέλεσμα λιγότερα βλαβερά (βαρέα μέταλλα κλπ) στο σώμα τους και έχουν και ω3.
ψάρι στο φούρνο = μπουρτζόβλαχος βουνίσιος
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πεσκανδρίτσα.
Re: Πεσκανδρίτσα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
- Δημοσιεύσεις: 472
- Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37
Re: Πεσκανδρίτσα.
Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:19Δεν εχω πάει ποτέ αλλά αργεί η σειρά μου να διαλέξω.Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:18Πυτε ψήνεις Επόμενη μασαμπού στο ψαριστον;
Αστειευομουν, αν παραγγείλει εκει ο ονησεας, την κάτσαμε την βάρκα
Re: Πεσκανδρίτσα.
ειναι πολυ λαθος ο διαχωρισμος σε πρωτα και δευτερα ψαρια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Πεσκανδρίτσα.
ανοιγμα στη μεση, σαν βιβλιο, και ψησιμο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Πεσκανδρίτσα.
σωστά
έχω φάει σάλπα τηγανητή μια ώρα μετά το ψάρεμα και ήταν ωραιότατη
(γιατί πιάνονται τόσο εύκολα βρε ασέβαστε; )
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Re: Πεσκανδρίτσα.
γιατι θεωρουνται δευτεροτριτα ψαρια, και δεν τις ψαρευει σχεδον κανεις. επισης ειναι φυτοφαγες, οποτε δεν πεφτουν στα συνηθη δολωματα. θα πιαστηκε σε καμμια ζυμη, φανταζομαι. για τους παραπανω λογους, ειναι παρα πολλες, και συχναζουν σε ρηχα νερα.νύχτα έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:26σωστά
έχω φάει σάλπα τηγανητή μια ώρα μετά το ψάρεμα και ήταν ωραιότατη![]()
(γιατί πιάνονται τόσο εύκολα βρε ασέβαστε; )
τρωνε φυκια. αν δεν τις καθαρισεις το συντομοτερο δυνατον, αποκτουν βαρια γευση και μυρωδια απο τα μισοχωνεμενα φυκια στο στομαχι τους.
ουτε εγω τις κυνηγω. πρεπει να ειναι καμμια πολυ μεγαλη, και σε μερα με γενικη αψαρια για να ριξω, δεν μου πολυαρεσουν. απο την αλλη δεν μου αρεσουν και οι σαργοι, που ειναι πρωτο ψαρι.
ο σωστος διαχωρισμος για μενα ειναι φρεσκα και μη. αυτο το "μια ωρα μετα " που ειπες ειναι που μετατρεπει καθε ψαρι σε "πρωτο"
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Πεσκανδρίτσα.
ναι με ψωμί μόνο, σε όλα μέσα έπεσεςΑσέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 11:36
γιατι θεωρουνται δευτεροτριτα ψαρια, και δεν τις ψαρευει σχεδον κανεις. επισης ειναι φυτοφαγες, οποτε δεν πεφτουν στα συνηθη δολωματα. θα πιαστηκε σε καμμια ζυμη, φανταζομαι. για τους παραπανω λογους, ειναι παρα πολλες, και συχναζουν σε ρηχα νερα.
τρωνε φυκια. αν δεν τις καθαρισεις το συντομοτερο δυνατον, αποκτουν βαρια γευση και μυρωδια απο τα μισοχωνεμενα φυκια στο στομαχι τους.
ουτε εγω τις κυνηγω. πρεπει να ειναι καμμια πολυ μεγαλη, και σε μερα με γενικη αψαρια για να ριξω, δεν μου πολυαρεσουν. απο την αλλη δεν μου αρεσουν και οι σαργοι, που ειναι πρωτο ψαρι.
ο σωστος διαχωρισμος για μενα ειναι φρεσκα και μη. αυτο το "μια ωρα μετα " που ειπες ειναι που μετατρεπει καθε ψαρι σε "πρωτο"
γι αυτό πάντοτε έχουν μαμούνι στο στόμα;
σπανιότερα τα μελανούρια, κι ακόμη σπανιότερα τα κεφαλόπουλα
σύμφωνα με την δική μου εμπειρία
συμφωνώ για τον διαχωρισμό, γι αυτό έκανα και την αναφορά σ αυτό
το "ταπεινό" ψάρι
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Re: Πεσκανδρίτσα.
Το καλύτερο! (για όλες τις τσέπες)the comet the course the tail έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 10:47 με ένα γκουγκλάρισμα θα βρείτε εύκολα πόσο χάλια είναι οι συνθήκες στις ιχθυοκαλλιέργειες και πόσο χάλια τα ψάρια ιχθυοτροφείου.
φάτε καμιά σαρδέλα και γάβρο.
Στο φούρνο με ελαιόλαδο, σκόρδο ψιλοκομμένο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι είναι νόστιμο. Στα κάρβουνα μαριναρισμένο με τα ανωτέρω υλικά ακόμα καλύτερο.
Το καλύτερο τιγανόψαρο. Μπαρμπούναρος! (α ρε Δέλτα που είσαι..
Το καλύτερο ψητό μεσαίου μεγέθους, φυσικά Γοφάρι! κι αν μιλάμε για μεγάλου μεγέθους, φυσικά Φαγκρί (1-6 kg)!!! Δεύτερο Συναγρίδα στα ίδια κιλά!
Για σούπα η Πεσκαδρίτσα είναι υπερεκτιμημένη. Το καλύτερο είναι Σκορπιομάννα (700-800+ γρ.) και Χελιδονόψαρο!
Εννοείται όλα ελευθέρας και απ' ευθείας από τη θάλασσα. Φυσικά δεν λέει να τα αγοράσει κανείς αλλά αν ψαρεύει, ξέρει...
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Λάθος. Απλά τα πρώτα και τα δεύτερα είναι τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Πεσκανδρίτσα.
Σαρδέλα, γάβρος, πολύ ωραία. Σαρδέλα στο κάρβουνο, το αγαπημένο μου.
Ordem e Progresso.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Ειναι γνωστοι σαν ποντικοφαγοι - ετσι πειραζουμε οσους τους αρεσουν πολυΑσέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 10:31τα λιμανισια οτι και ναναι, σκατα θαναι.Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:25
ναι - κ ειναι τα ιδια σκατα με λιμανισιους κεφαλους
Πελαγισιο λαυρακα - λυκο δεν θα βρεις - εκτος αν ...![]()
τα λαυρακια δεν τρωνε ποντικια. ολα τα κυνηγοψαρα, τρωνε οτι κινηται. δεν ειναι αδυνατον να βρεθει ποντικι στη θαλασσα και να του την πεσει καποιο κυνηγοψαρο, αλλα αυτο δεν θα ειναι απαραιτητα λαυρακι, και ειναι αλλωστε τοσο σπανιο, που δεν αξιζει να συζητιεται. για να μην αρχισουμε με το τι τρωνε τα γουρουνια και οι κοτες.
πελαγισια λαυρακια φυσικα και υπαρχουν.
Πελαγισιο δεν βρισκεις εκτος αν ..το πληρωσεις .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Πεσκανδρίτσα.
εκτεταμένο μαλάγρωμαΑσέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 10:37δεν το εχω δει ουτε ακουσει ποτε και πουθενα αυτο.Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:40
φαγγριά, μυτάκια, λαβράκια
δεν τα έχουν περιορισμένα, αλλά τα ταΐζουν καθημερινώς σε συγκεκριμένους τόπους όπου και τα παγιδεύουν όταν φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος
μακριά
τσιπουρα, λαυρακι, μυλοκοπι, φαγκρι, καλλιεργουνται κανονικα σε κλουβια με ταισμα ιχθυαλευρο.
τσιπουρα λαυρακι κεφαλος, συλλαμβανονται μαζικα σε διβαρια (λιμνοθαλασσες που πανε για να γεννησουν) αλλα τρωνε απο μονα τους, δεν τα ταιζει κανεις.
αυτο που λες εσυ μοιαζει αδυνατον.
από εργαζόμενο στον κόλπο Μεγάλο Νεώριο (Τροιζήνα)
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Re: Πεσκανδρίτσα.
οι καλά πλούσιοι δεν στέλνουν στον ιχθυοπώλη της γειτονιάς τη Φιλιππινίς, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει την τύφλα της από ψάρια της Μεσογείου
οι καλά πλούσιοι επιλέγουν την απευθείας εκ της πηγής κατ' οίκον παράδοση που περιέγραψες πριν:
viewtopic.php?p=970066#p970066
για τους νεόπλουτους υπάρχει ο ψαράς της γωνίας και για μας τα φτωχαδάκια η ψαραγορά
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Re: Πεσκανδρίτσα.
Και πού ξέρουμε (όταν δεν ξέρουμε να αγοράζουμε ψάρια) αν αυτό που μας πουλάνε είναι ιχθυοτροφείου ή πελαγίσιο?
Εντάξει, η τσιπούρα ας πούμε λένε η πελαγίσια έχει μια κίτρινη αντάυγεια στην πλάτη, αλλά άμα δεν γνωρίζεις...
Εντάξει, η τσιπούρα ας πούμε λένε η πελαγίσια έχει μια κίτρινη αντάυγεια στην πλάτη, αλλά άμα δεν γνωρίζεις...
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...