Όποιος είναι άξιος παίρνει το δίπλωμα με το σπαθί του από τον πασά!panos291 έγραψε: 11 Μάιος 2018, 13:32Φαγητό εστιατορίου με αστέρια μισελεν = σκατα και πουτσες
Ελ ίντερνετ, οχι αστεια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Mε 1 αστέρι Μισελίμ τιμωρούν από χθες οι οπαδοί του Γλωσσίδη το fb page του Funky Gourmet
Re: Mε 1 αστέρι Μισελίμ τιμωρούν από χθες οι οπαδοί του Γλωσσίδη το fb page του Funky Gourmet
Re: Mε 1 αστέρι Μισελίμ τιμωρούν από χθες οι οπαδοί του Γλωσσίδη το fb page του Funky Gourmet
Δεν το κατάλαβα κι έβαλα και την ποιότητα μέσα.Ερμής έγραψε: 11 Μάιος 2018, 13:34 Θα φέρω 2 πραγματικά παραδείγματα
1) Αγορά χοιρινού λαιμού και λάπας με τιμή χονδρικής 2ευρώ το κιλό, πώληση 9 ευρώ τα 350-400 γραμμάρια
2) Αγορά αμερικανικού Ribeye με τιμή χονδρικής 32-35ευρώ το κιλό, πώληση 38 ευρώ τα 250-300γρ.
ποιος σε κλέβει περισσότερο;
Σίγουρα το 1.
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Απλά μαθηματικά είναι.Isomnia έγραψε: 11 Μάιος 2018, 13:37Δεν το κατάλαβα κι έβαλα και την ποιότητα μέσα.Ερμής έγραψε: 11 Μάιος 2018, 13:34 Θα φέρω 2 πραγματικά παραδείγματα
1) Αγορά χοιρινού λαιμού και λάπας με τιμή χονδρικής 2ευρώ το κιλό, πώληση 9 ευρώ τα 350-400 γραμμάρια
2) Αγορά αμερικανικού Ribeye με τιμή χονδρικής 32-35ευρώ το κιλό, πώληση 38 ευρώ τα 250-300γρ.
ποιος σε κλέβει περισσότερο;
Σίγουρα το 1.
Και πρόσεξε, τα υπολόγισα με βάση τιμή κόστους και δεν έβαλα μέσα άλλους παράγοντες.
Αν πάμε και σε υπολογισμό συνθηκών μαγειρέματος, τότε η κλίμακα κλεψίματος στο φαινομενικά "φτηνό" είναι επικίνδυνα μεγάλη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Πρέπει επίσης κάποιος να σκεφτεί και τις εργατοώρες που ξοδεύονται για μια παρασκευή.Ερμής έγραψε: 11 Μάιος 2018, 13:39 Απλά μαθηματικά είναι.
Και πρόσεξε, τα υπολόγισα με βάση τιμή κόστους και δεν έβαλα μέσα άλλους παράγοντες.
Αν πάμε και σε υπολογισμό συνθηκών μαγειρέματος, τότε η κλίμακα κλεψίματος στο φαινομενικά "φτηνό" είναι επικίνδυνα μεγάλη.
Άλλο η σάλτσα του Μήτσουλα και άλλο μια γκουρμέ.
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Να και η απαραίτητη μαρξιστική πινελιά. Εύγε
Επίσης βλέπω οτι κοροϊδεύουν τη molecular gastronomy. Ας σκεφτούν ένα μηχάνημα μιας τέτοιας κουζίνας, κοστίζει όσο 4 ταβέρνες του μήτσουλα. Με τις προμήθειες.Isomnia έγραψε: 11 Μάιος 2018, 13:41Πρέπει επίσης κάποιος να σκεφτεί και τις εργατοώρες που ξοδεύονται για μια παρασκευή.Ερμής έγραψε: 11 Μάιος 2018, 13:39 Απλά μαθηματικά είναι.
Τι θέλω να πω, οτι κάποιος που έχει δαπανήσει τέτοια ποσά για επένδυση, δε το βλέπει ως αρπαχτή και πως θα τα πάρουμε καραμπαμπίστικα απο το πόπολο ναουμ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ποσοι ξερουν πως τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια μισελεν χανουν λεφτα? To διασημοτερο τριαστερο το Εl Bulli, εχανε περιπου 1εκ το χρονο.
Επειδη λογω δουλειας εχω ασχοληθεί λιγο με κουζινες και μαγειρους, οποιος κανει λιγο παρεα με καλους σεφ θα καταλαβει οτι το μαγειρεμα σε τετοια επιπεδα ειναι επιστημη. Αλλο θελει κατσαρόλα, αλλο sous vide. Oι θερμοκρασίες θελουν ακριβεια, και τα λαθη διορθωνονται απο δυσκολα στη μαγειρικη, εως καθολου στην ζαχαροπλαστικη.
Οσο για την ποιοτητα των υλικων, να πω 1 απλο παραδειγμα απο 100 που μπορω να βρω. Οι σαλτσες που μπαινουν στο 95% των εστιατοριων ειναι σκονες που προσθετεις νερο. Πχ οποιος φαει σκονομπεαρνεζ, και μπεαρνεζ με φρεσκο βούτυρο και εστραγκον, θα πει οτι ειναι η μερα με την νυχτα.
Επειδη λογω δουλειας εχω ασχοληθεί λιγο με κουζινες και μαγειρους, οποιος κανει λιγο παρεα με καλους σεφ θα καταλαβει οτι το μαγειρεμα σε τετοια επιπεδα ειναι επιστημη. Αλλο θελει κατσαρόλα, αλλο sous vide. Oι θερμοκρασίες θελουν ακριβεια, και τα λαθη διορθωνονται απο δυσκολα στη μαγειρικη, εως καθολου στην ζαχαροπλαστικη.
Οσο για την ποιοτητα των υλικων, να πω 1 απλο παραδειγμα απο 100 που μπορω να βρω. Οι σαλτσες που μπαινουν στο 95% των εστιατοριων ειναι σκονες που προσθετεις νερο. Πχ οποιος φαει σκονομπεαρνεζ, και μπεαρνεζ με φρεσκο βούτυρο και εστραγκον, θα πει οτι ειναι η μερα με την νυχτα.
Μα αυτό έχει σημασία, να αναγκάζεστε να φτάνετε στο μαρξισμό από μόνες/οι σαςΊφιδα έγραψε: 11 Μάιος 2018, 14:22 Γνωστή κομμουνίστρια η Ινσόμνια, πού τη χάνεις πού τη βρίσκεις, σε καμια κοβα, στα πανεπιστήμια και σε πορείες της κνε
- hellegennes
Αγενείς και μαλάκες είναι αυτοί στο Μάστερ Σεφ. Σκουπίδια, πραγματικά. Ο Μποτρίνι βγάζει θεατρινισμό και αν τον παρακολουθήσεις στ' αλήθεια θα δεις ότι είναι πραγματικός άνθρωπος, με ήθος και συναίσθημα.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 09 Μάιος 2018, 21:10 Δεν μπορώ να δω Μποντρίνι, δεν έχω θέμα με την τρας τιβι, αγαπω, μόνο τέτοια βλέπω και κράζω τον εαυτό μου που τόσα χρόνια έκανα την νυχτα μέρα και δεν είχα ανακαλύψει την χαρά της τηλεορασης, θα είχα γλυτώσει τόσα φράγκα, αφροδίσια, ενα γαμημένο συκώτι.
Μποντρίνι όμως δεν, είναι αγενής και μαλάκας,καπιταλιστική προπαγάνδα για εθίζει το προλεταριάτο στην υποταγή και gay power επιβολή. Του εύχομαι να μείνει άνεργος, να κλείσουν οι ταβέρνες του και να φτάσει να καθαρίζει την τούρκικη τουαλέτα στο καπηλειο του Σελίμ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Σα να μπαίνουμε στο δρομο του θεού ενα πράγμα.
- Cecily Anne
Δεν ισχύει αυτό. Έχει να κάνει με τη σάλτσα καθεαυτή και όχι με το ποιός την κάνει.Isomnia έγραψε: 11 Μάιος 2018, 13:41
Πρέπει επίσης κάποιος να σκεφτεί και τις εργατοώρες που ξοδεύονται για μια παρασκευή.
Μια στρογγανώφ παρασκευή, όπου και να την φας, υποχρεωτικά θα έχει πέσει εργατοώρα με το κιλό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Ορέστης 35
Σε τετοιο μερος; Θα εχανα παση ιδεα!Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 12:22Αν σε καλούσε και πλήρωνε άλλη ;Ορέστης 35 έγραψε: 11 Μάιος 2018, 12:19 Πρεπει να ειναι πολυ ψωνια οσοι επισκεπτονται τετοια μαγαζια. Παρελαση λαμογιων των ΒΠ. Θα σιχαινομουν να κατσω διπλα τους.
Ο πριγκηπας Καρολος που ειναι πραγματικος αριστοκρατης πηγε σε καφε στην Καπνικαρεα. Οπου συχναζω εγω δηλαδη.
-
Ορέστης 35
Εγω δε μιλαω για την ποιοτητα των υλικων αλλα για την αισθητικη που εχει το μαγαζι και το ηθος που αντιπροσωπευει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 821 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
-
- 4 Απαντήσεις