!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]
Λετε να κανουμε ενα νημα να δουμε τι συ,βαινει στο φορουμ; Θεωρω εδω δεν θα φοβηθει καποιος να πει ελευθερα αν πιστευει η οχι. Αν ειναι αθεος η οχι κλπ
Re: Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]
Η αλήθεια;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:13 Όταν μεγαλώνεις μέσα σε μια θρησκευτική κουλτούρα, είναι δύσκολο να την αποτινάξεις και να αποδεχτείς την αλήθεια, ειδικότερα όταν η αλήθεια έχει χρωματιστεί αρνητικά από αιώνες προπαγάνδας.
Είμαι περίεργος τι θα έλεγαν για την περίπτωση σου πρώην άθεοι νυν χριστιανοι όπως ο Jozef van den Berg,ο Alister MacGrath(συγγραφέας των βιβλίων η'' αυταπάτη του Ντοκινς'' και ''η αυταπατη των αθειστων'')hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 13:25Η τελευταία φορά που μου συνέβη αυτό ήταν το 1998, ήμουν αγνωστικιστής και απευθύνθηκα σε όποιον μπορεί να ακούει κι αν υπάρχει και ήμουν 16 χρονών. Έκτοτε έχουν συμβεί τα μύρια όσα αλλά δεν θυμάμαι να παρακάλεσα ποτέ κανένα υπερφυσικό ον που δεν υπάρχει.stergiosbik έγραψε: 02 Σεπ 2019, 10:00 Γενικη διαπιστωση.
Οσοι το παιζουν αθεοι,οταν παρουσιαζεται μια τρομακτικη δυσκολια(συνηθως οταν εχει να κανει με την υγεια),τοτε φτανει το σκατο στην καλτσα και αρχιζουν τα παρακαλια προς τον Θεο.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
Στο παλιο είχαμε κανει αρκετα(καποια εδειχναν μεγαλύτερα ποσοστα θρησκευομενων και καποια μικροτερα).Ωστόσο ένα φορουμ δεν είναι αντιπροσωπευτικο της ελληνικης κοινωνιας όπως είναι π.χ το Facebook,το Twitter κτλ(π.χ σε αυτό το φορουμ το ποσοστό των αριστερων είναι γενικα πολύ υψηλοτερο από ότι στην ελληνικη κοινωνια).Παντως και οι ερευνες που γινονται από το pew όπως αυτή και οι άλλες ερευνες από άλλες εταιρειες γινονται τηλεφωνικα και ανωνυμα.Στη Σουηδια μολις το 36% των ερωτηθέντων ειπαν πως πιστευουν στον Θεο και στην Ελλαδα το 92% ειπαν πως πιστευουν στο Θεο(μονο η Βοσνια,η Αρμενια,η Γεωργια,η Μαλτα,η Τουρκια,η Κυπρος και η Μολδαβια και καποιες φορες και η Σερβια και η Ρουμανια σημειωνουν υψηλοτερα ποσοστα από την Ελλαδα οσον αφορα πιστη στον Θεο σε πανευρωπαικες ερευνες) .Pedro έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:17 Λετε να κανουμε ενα νημα να δουμε τι συ,βαινει στο φορουμ; Θεωρω εδω δεν θα φοβηθει καποιος να πει ελευθερα αν πιστευει η οχι. Αν ειναι αθεος η οχι κλπ
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
- hellegennes
Ότι δεν πιστεύεις σε υπερφυσικά όντα.Parrot έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:18Η αλήθεια;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:13 Όταν μεγαλώνεις μέσα σε μια θρησκευτική κουλτούρα, είναι δύσκολο να την αποτινάξεις και να αποδεχτείς την αλήθεια, ειδικότερα όταν η αλήθεια έχει χρωματιστεί αρνητικά από αιώνες προπαγάνδας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Τι πιστεύεις ότι θα έλεγαν;Apergos8 έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:19Είμαι περίεργος τι θα έλεγαν για την περίπτωση σου πρώην άθεοι νυν χριστιανοι όπως ο Jozef van den Berg,ο Alister MacGrath(συγγραφέας των βιβλίων η'' αυταπάτη του Ντοκινς'' και ''η αυταπατη των αθειστων'')hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 13:25Η τελευταία φορά που μου συνέβη αυτό ήταν το 1998, ήμουν αγνωστικιστής και απευθύνθηκα σε όποιον μπορεί να ακούει κι αν υπάρχει και ήμουν 16 χρονών. Έκτοτε έχουν συμβεί τα μύρια όσα αλλά δεν θυμάμαι να παρακάλεσα ποτέ κανένα υπερφυσικό ον που δεν υπάρχει.stergiosbik έγραψε: 02 Σεπ 2019, 10:00 Γενικη διαπιστωση.
Οσοι το παιζουν αθεοι,οταν παρουσιαζεται μια τρομακτικη δυσκολια(συνηθως οταν εχει να κανει με την υγεια),τοτε φτανει το σκατο στην καλτσα και αρχιζουν τα παρακαλια προς τον Θεο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εμένα μου ειπώθηκε (δεν θα πω με ποιον τρόπο, πάντως όχι από άνθρωπο) ότι άλλοι επιβλέπουν και εκμεταλλεύονται αυτό τον κόσμο και εμάς και πάνω από αυτούς άλλοι εποπτεύουν. Δεν έχουν δικαίωμα να παρέμβουν παντού και πάντοτε. Τουλάχιστον έως το πλήρωμα του χρόνου ή κάτι τέτοιο. Ότι "τραβάνε" επίσης την ψυχή ( αν πιστεύει κανείς σε κάτι τέτοιο) για να δει αυτούς και όχι το σώμα που υποφέρει. Κάτι σαν εικονική πραγματικότητα δηλαδή. Αυτό δεν ξέρω αν το πιστεύω μετά τους τόσους βασανισμούς και βίαιους θανάτους που διαβάζουμε καθημερινά ή έχουμε διαβάσει στην ιστορία. Γιατί αυτό είναι το απόλυτο κακό. Θέλει τον βασανισμό ή και τον εξευτελισμό του θύματος πριν πεθάνει.
Θέλει να προκαλέσει και να φτύσει τον δημιουργό. Με αυτά τα θύματα τι συμβαίνει;
Θέλει να προκαλέσει και να φτύσει τον δημιουργό. Με αυτά τα θύματα τι συμβαίνει;
Εννοώ ότι θα ήθελα να δω ντιμπέιτ μεταξύ σας.hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:29Τι πιστεύεις ότι θα έλεγαν;Apergos8 έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:19Είμαι περίεργος τι θα έλεγαν για την περίπτωση σου πρώην άθεοι νυν χριστιανοι όπως ο Jozef van den Berg,ο Alister MacGrath(συγγραφέας των βιβλίων η'' αυταπάτη του Ντοκινς'' και ''η αυταπατη των αθειστων'')hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 13:25
Η τελευταία φορά που μου συνέβη αυτό ήταν το 1998, ήμουν αγνωστικιστής και απευθύνθηκα σε όποιον μπορεί να ακούει κι αν υπάρχει και ήμουν 16 χρονών. Έκτοτε έχουν συμβεί τα μύρια όσα αλλά δεν θυμάμαι να παρακάλεσα ποτέ κανένα υπερφυσικό ον που δεν υπάρχει.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
- hellegennes
Μου δημιουργείς περιέργεια ως προς το τι μπορεί να λένε σαν επαναβαπτισμένοι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα πιπιπλίζουν ξαναζεσταμένα κλισέ και θα χάσω τον χρόνο μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Σοβαρά; Και γω απαντώ: Κάτι τρέχει στα γύφτικα!Apergos8 έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:19Είμαι περίεργος τι θα έλεγαν για την περίπτωση σου πρώην άθεοι νυν χριστιανοι όπως ο Jozef van den Berg,ο Alister MacGrath(συγγραφέας των βιβλίων η'' αυταπάτη του Ντοκινς'' και ''η αυταπατη των αθειστων'')hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 13:25Η τελευταία φορά που μου συνέβη αυτό ήταν το 1998, ήμουν αγνωστικιστής και απευθύνθηκα σε όποιον μπορεί να ακούει κι αν υπάρχει και ήμουν 16 χρονών. Έκτοτε έχουν συμβεί τα μύρια όσα αλλά δεν θυμάμαι να παρακάλεσα ποτέ κανένα υπερφυσικό ον που δεν υπάρχει.stergiosbik έγραψε: 02 Σεπ 2019, 10:00 Γενικη διαπιστωση.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:28Ότι δεν πιστεύεις σε υπερφυσικά όντα.Parrot έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:18Η αλήθεια;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:13 Όταν μεγαλώνεις μέσα σε μια θρησκευτική κουλτούρα, είναι δύσκολο να την αποτινάξεις και να αποδεχτείς την αλήθεια, ειδικότερα όταν η αλήθεια έχει χρωματιστεί αρνητικά από αιώνες προπαγάνδας.
Ο άνθρωπος πάντοτε πιστεύει σε υπερφυσικά όντα (πέρα από τη γνωστή φύση του). Απλά τα ονομάζει αλλιώς και τους αποδίδει άλλες ιδιότητες.
* Υπερφυσικό δεν είναι μόνο αυτό που υπερβαίνει τις γνώσεις του και είναι μεγάλο. Υπερφυσικό είναι κι εκείνο που υπερβαίνει τις γνώσεις του και μικραίνει τον κόσμο, με υπαρκτικές αποφάνσεις του τύπου "δεν υπάρχει κακό/ομορφιά/μεταφυσική" κλπ.
Πχ. η πίστη σε έναν κόσμο χωρίς ηθική είναι υπερφυσική δοξασία, πέρα από τη φύση του κόσμου αυτού.
Τέλος, το φυσικό δεν είναι το υπαρκτό. Φυσικό είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις φυσικές θεωρίες μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 02 Σεπ 2019, 22:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Εννοείς τα σχετικά με τους Νεφελίμ κλπ;Natasha έγραψε: 02 Σεπ 2019, 20:30Καλα λεω ότι μονο τα γεγονότα θα τον δικαιωσουν και αυτον και εμας που τον πιστευουμε. Δεν βλέπω αλλο τρόπο.Nandros έγραψε: 02 Σεπ 2019, 20:25Απατεώνας είναι, σαν τον Βέλο και τον Σώρα, μόνο που είναι αρκετά έξυπνος να κινείται εντός του νόμου!Natasha έγραψε: 02 Σεπ 2019, 20:22 Υστερα λες τί τους λειπει. Αμα δεν καταλαβαίνετε ότι είναι θεόσταλτος και ότι για καποιο λόγο δίνει ολη αυτην την γνωση, εγω φταίω μετα που λεω ότι σας λείπει νοημοσυνη;
ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕ!
Αν εννοείς αυτά θα πρέπει να είστε σαν τον μαθουσάλα..οχι ότι θα γίνουν και ποτέ...
Καταστροφές και βίαιες αναταραχές θα υπάρξουν αλλα και ποτε δεν υπήρχαν;
Παρατηρητής...
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
To pewresearch είναι εγκυρότατο, αλλά δεν έκανε λεπτομερή έρευνα σαν αυτή:Apergos8 έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:22Στο παλιο είχαμε κανει αρκετα(καποια εδειχναν μεγαλύτερα ποσοστα θρησκευομενων και καποια μικροτερα).Ωστόσο ένα φορουμ δεν είναι αντιπροσωπευτικο της ελληνικης κοινωνιας όπως είναι π.χ το Facebook,το Twitter κτλ(π.χ σε αυτό το φορουμ το ποσοστό των αριστερων είναι γενικα πολύ υψηλοτερο από ότι στην ελληνικη κοινωνια).Παντως και οι ερευνες που γινονται από το pew όπως αυτή και οι άλλες ερευνες από άλλες εταιρειες γινονται τηλεφωνικα και ανωνυμα.Στη Σουηδια μολις το 36% των ερωτηθέντων ειπαν πως πιστευουν στον Θεο και στην Ελλαδα το 92% ειπαν πως πιστευουν στο Θεο(μονο η Βοσνια,η Αρμενια,η Γεωργια,η Μαλτα,η Τουρκια,η Κυπρος και η Μολδαβια και καποιες φορες και η Σερβια και η Ρουμανια σημειωνουν υψηλοτερα ποσοστα από την Ελλαδα οσον αφορα πιστη στον Θεο σε πανευρωπαικες ερευνες) .Pedro έγραψε: 02 Σεπ 2019, 21:17 Λετε να κανουμε ενα νημα να δουμε τι συ,βαινει στο φορουμ; Θεωρω εδω δεν θα φοβηθει καποιος να πει ελευθερα αν πιστευει η οχι. Αν ειναι αθεος η οχι κλπ
Σου φαίνονται πολύ χριστιανοί αυτοί;Nandros έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 22:56 Χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά… μια φορά τον χρόνο
από το 2006 ως το 2015 το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι έχει μειωθεί κατά 34%!
Το ποσοστό των πιστών που πηγαίνουν τουλάχιστον μία φορά στην εκκλησία μειώθηκε κατά 16%. Και το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι το Πάσχα δεν τους λέει τίποτα το ιδιαίτερο και που δεν τους γεννά κανένα συναίσθημα αυξήθηκε κατά 13%.
Το 75,2% δηλώνει ότι πηγαίνει στην εκκλησία την Ανάσταση, ενώ το 42,5% δηλώνει ότι νηστεύει τη Μεγάλη Εβδομάδα. Από εκείνους όμως που νηστεύουν μόνο το 20,8% μεταλαμβάνει, ενώ μόνο ένα ποσοστό 9,9% νηστεύει ολόκληρη τη Σαρακοστή.
.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- hellegennes
Όχι, γιατί από τελεολογικής άποψης σού διαφεύγει μια σημαντική λεπτομέρεια. Αν όντως υπήρχε κάποιος σκοπός στην ύπαρξή μου, αυτό θα σήμαινε ότι η ύπαρξή μου ήταν προδιαγεγραμμένη. Από αιτιακή άποψη όμως, ο λόγος που γεννήθηκα ήταν γιατί έκαναν σεξ μια συγκεκριμένη μέρα οι γονείς μου. Αν αποφάσιζαν να κάνουν σεξ μια μέρα πριν το σπερματοζωάριο που είναι ο μισός μου εαυτός έπεφτε στην ουρά της επιδιδυμίδας του πατέρα μου, ένα άλλο σπερματοζωάριο θα προωθούνταν και κατά πάσα πιθανότητα θα είχε ως αποτέλεσμα την γονιμοποίηση.Natasha έγραψε: 02 Σεπ 2019, 18:44hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 18:34Ναι, κάτι θα ένιωθαν όταν συνευρέθηκαν, υποθέτω. Κι εγώ νιώθω κάτι όταν συνευρίσκομαι. Δυστυχώς διαρκεί λίγο (από δεκάλεπτο ως δίωρο).Natasha έγραψε: 02 Σεπ 2019, 18:30 Μηπως είσαι λίγο πεζός; Ο γονείς σου όταν συνευρεθηκαν δεν ενιωθαν ΚΑΤΙ;;; Αυτό το "κατι" εσυ το θεωρείς ότι είναι τυχαίο; Εχω πει καπου αλλου ότι τα ενστικτα μας (στην προκειμενη το γενετησιο) προερχονται απο τον Θεό! Κανείς δεν σχολίασε τίποτα απ ότι θυμαμαι.![]()
![]()
![]()
Δεν συγκινείσαι με τίποτα...είσαι και ποιητης!...
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ύπαρξή μου είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης του πατέρα και της μητέρας μου να κάνουν σεξ μια δεδομένη στιγμή. Αν υπήρχε ένα μέγα σχέδιο όπου η ύπαρξή μου είχε σκοπό, αυτό θα ακύρωνε την ελεύθερη βούληση των γονιών μου, κατά την χριστιανική θεώρηση, γιατί θα σήμαινε ότι ΕΠΡΕΠΕ να κάνουν σεξ την συγκεκριμένη στιγμή. Αν η ύπαρξή μου απαιτείται, δεν θα μπορούσαν οι γονείς μου να έχουν επιλογή.
Οπότε η τελεολογική αιτία της ύπαρξής μου έρχεται σε αντίθεση με το δώρο της ελεύθερης βούλησης κατά την χριστιανική θεώρηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απο οσο ξερω τα γουρουνια τα γουρουνια εχουν τοσο μεγαλο οργασμο.hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 18:34 ι
Ναι, κάτι θα ένιωθαν όταν συνευρέθηκαν, υποθέτω. Κι εγώ νιώθω κάτι όταν συνευρίσκομαι. Δυστυχώς διαρκεί λίγο (από δεκάλεπτο ως δίωρο).
Τους μοιαζεις φαινεται.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 433 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στρακαστρουκας
-