Καθε 5 ως 10 χρονια.Japetus έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:54 Μετά τον αρχικό εμβολιασμό και τις επόμενες εντός του έτους αναμνηστικές δόσεις για το εμβόλιο, η επόμενη αναμνηστική σε πόσα χρόνια είναι;
Είχα κάνει θυμάμαι στα πέντε χρόνια, αλλά πρόπερσι που ήταν να ξανακάνω υπήρχε έλλειψη εμβολίων και οι περισσότεροι φαρμακοποιοί και νοσηλευτές που ρώτησα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται για προληπτικούς λόγους εμβολιασμός και ότι σαν κίνδυνος έχει καιρό να εμφανιστεί τέτανος στην Ελλάδα. Την έκανα τελικά φέτος την αναμνηστική στα επτά χρόνια..
Ο γιατρός που συμβουλεύτηκα και μου είχε κάνει τον αρχικό εμβολιασμό πριν χρόνια, μου είπε ότι κάποιοι την κάνουν και στη δεκαετία την αναμνηστική και ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί σε κάθε περίπτωση, αν κάποια στιγμή μεταβείς στα επείγοντα με περιστατικό που ενέχει κίνδυνο τετάνου, έχεις δεν έχεις εμβολιαστεί, θα σου χορηγηθεί αντιτετανικός ορός...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αντιτετανικος;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
Ορέστης 35
Re: Αντιτετανικος;
Στον Στρατο τι εμβολιο μας κανουν; Ποσο κραταει;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- blackpaint
δεν νομιζω, δεν εχω τετοια αναμνηση, ουτε και εντονου πονου απο την ενεση.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:44Τοτε οκ. Πολλοι ξερουν να κανουν ενεση. Αλλη φορα να ξερεις οτι σε καλυπτει το εμβολιο.
Σου εκανε λιγο ζαλαδα η ανοσοσφαιρινη;
Και πώς αποδεικνύεται ο εμβολιασμός; Εμένα στον αρχικό εμβολιασμό (που είχε γίνει στην τότε δουλειά μου από τον γιατρό εργασίας) μου είχαν δώσει μια απλή καρτέλα που με τα χρόνια κατάντησε μπακαλοτέφτερο -σχίστηκε, διπλώθηκε, λερώθηκε... Φαρμακοποιοί που μου έκαναν τις αναμνηστικές δεν ήθελαν να υπογράψουν στην κάρτα ότι πραγματοποίησαν την αναμνηστική δόση και έγραψαν μόνο ημερομηνία, άλλες καταχωρήσεις γράφτηκαν πρωθύστερα κλπ..
Υπάρχει κάποιο επίσημο πρότυπο καρτέλας εμβολιασμού και ποιοι έχουν δικαίωμα να υπογράψουν σε αυτή;
Υπάρχει κάποιο επίσημο πρότυπο καρτέλας εμβολιασμού και ποιοι έχουν δικαίωμα να υπογράψουν σε αυτή;
-
Ορέστης 35
Μου περασε ο πονος, λιγακι ζαλαδα εχω τωρα. Παω για καμια βουτια.
To νου σου μην εχουμε αλλα....Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 18:12 Μου περασε ο πονος, λιγακι ζαλαδα εχω τωρα. Παω για καμια βουτια.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
Χόρχε ντελ Σάλτο
Καλύτερα μείνε στη παραλία και ψάξε να βρεις γκομεναΟρέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 18:12 Μου περασε ο πονος, λιγακι ζαλαδα εχω τωρα. Παω για καμια βουτια.
Κάνε και κανέναν αντιτιτανικό, τύπε, να μην βουλιάξεις.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 18:12 Μου περασε ο πονος, λιγακι ζαλαδα εχω τωρα. Παω για καμια βουτια.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- blackpaint
Feindflug έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 18:32Κάνε και κανέναν αντιτιτανικό, τύπε, να μην βουλιάξεις.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 18:12 Μου περασε ο πονος, λιγακι ζαλαδα εχω τωρα. Παω για καμια βουτια.
Γλέντησε τους λαιμαι, το βράδυ να τους πεις για τσούχτρες και αχινούς.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 18:12 Μου περασε ο πονος, λιγακι ζαλαδα εχω τωρα. Παω για καμια βουτια.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Feindflug έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 18:32Κάνε και κανέναν αντιτιτανικό, τύπε, να μην βουλιάξεις.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 18:12 Μου περασε ο πονος, λιγακι ζαλαδα εχω τωρα. Παω για καμια βουτια.
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Δηλαδή χημικά τι προκαλεί η σκουριά;
Ειναι οξειδωμένος σίδηρος έτσι;
-
Ορέστης 35
Υπαρχει ο αστικος μυθος οτι επανω ζει το μικροβιο που προκαλει τετανο αλλα στην πραγματικοτητα το χωμα εχει περισσοτερα απο αυτα τα μικροβια.independent_44 έγραψε: 25 Ιούλ 2019, 00:30 Δηλαδή χημικά τι προκαλεί η σκουριά;
Τα συμπτωματα που ειχα μου περασαν αλλα με ποναει το αριστερο γονατο. Δεν ξερω αν σχετιζεται. Για τα ενδιαφεροντα της ημερας μου στα χαιλαιτς
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Δεν παθαίνεις τίποτα μη φοβάσαι.Ορέστης 35 έγραψε: 25 Ιούλ 2019, 00:48Υπαρχει ο αστικος μυθος οτι επανω ζει το μικροβιο που προκαλει τετανο αλλα στην πραγματικοτητα το χωμα εχει περισσοτερα απο αυτα τα μικροβια.independent_44 έγραψε: 25 Ιούλ 2019, 00:30 Δηλαδή χημικά τι προκαλεί η σκουριά;
Τα συμπτωματα που ειχα μου περασαν αλλα με ποναει το αριστερο γονατο. Δεν ξερω αν σχετιζεται. Για τα ενδιαφεροντα της ημερας μου στα χαιλαιτς![]()
Θα είχα πεθάνει 3 χιλιάδες φορές ως τώρα..