Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Arisvilla έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:08
Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ. Ξέρεις γιατί δεν έχει γίνει αυτό? Γιατί φοράμε μάσκες και έχουμε ακόμα ανοιχτά παράθυρα. Αλλά ακόμα και σε κλειστούς χώρους οι μάσκες προστατεύουν. Το cluster στη Λέσβο που έχουμε και 2 θανάτους ξεκίνησε από εκκλησία και απο ιερείς και ψάλτες. Και guess what δεν φορούν μάσκα με απόφαση της κυβέρνησης.
Συμπέρασμα:
Οι νέοι δεν θεωρούνται παραγωγική ηλικία και δεν είναι εργαζόμενοι.
Παρ' όλα αυτά πάνε διακοπούλες, γυρνώντας σε μπαρ και καφέ.
Και όταν επιστρέφουν σπεύδουν να κάνουν τεστ ώστε να αποτυπωθεί στη διάμεση ηλικία κρουσμάτων το τεράστιο μερίδιο ευθύνης τους.
Συμπέρασμα είναι οτι δεν κολλούν στη δουλειά τους. Γιατί εκεί πια φορούν μάσκα ως επί τω πλείστω. Κολλούν εκεί που δεν φορούν μάσκες δηλαδή σε καφε, μπαρ, κοινωνικές εκδηλώσεις, γλέντια κτλ. Αν κολλούσες πιο εύκολα στη δουλειά θα είχαν κολλήσει όλοι οι λογιστές, κομμωτές κτλ. Εγώ πχ που δέχομαι στη δουλειά εδώ και 3 μήνες δεκάδες άτομα τη μέρα θα έπρεπε να έχω κολλήσει ήδη αν δεν προστατεύει η μάσκα. Αλλά ούτε εγώ κόλλησα (η τουλάχιστον δεν έχω συμπτώματα) ούτε έχω ακούσει για συναδέλφους που να κόλλησαν. Και δεχόμαστε και για ώρα κόσμο σε κλειστό χώρο και μιλάμε μαζί τους. Σε εργοστάσια έχουν κολλήσει κάποιοι προφανώς επειδή δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν αποστάσεις μεταξύ τους.
Ξέρεις υπάρχουν και δουλειές ακριβώς όπως τις περιγράφεις που οι εργαζόμενοι δεν φορούν μάσκες.
Έπρεπε να τους μαζεύαμε σαν τις μύγες τώρα ε;
Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ.
Τι «θα είχαμε γεμίσει» μού τσαμπουνάς; Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς για τριψήφιους αριθμούς σε 8ψηφιο πληθυσμό; Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή μέχρι σήμερα είναι κάτι ελάχιστο παραπάνω από 10.000. Μιλάμε για το 0,1% του πληθυσμού. Ποια είναι η πιθανότητα να ξέρεις έστω και 1 άτομο;
Ξέρεις δεν γνωρίζω κανένα λογιστή ή Συμβολαιογράφο που να έχει κολλήσει. Αντίθετα ξέρω αρκετούς ψάλτες και ιερείς. Δεν σου λέει κάτι αυτό?
Ότι οι ψάλτες και ιερείς συχνάζουν σε μπαρ;
...όχι;
Τι «θα είχαμε γεμίσει» μού τσαμπουνάς; Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς για τριψήφιους αριθμούς σε 8ψηφιο πληθυσμό; Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή μέχρι σήμερα είναι κάτι ελάχιστο παραπάνω από 10.000. Μιλάμε για το 0,1% του πληθυσμού. Ποια είναι η πιθανότητα να ξέρεις έστω και 1 άτομο;
Ξέρεις δεν γνωρίζω κανένα λογιστή ή Συμβολαιογράφο που να έχει κολλήσει. Αντίθετα ξέρω αρκετούς ψάλτες και ιερείς. Δεν σου λέει κάτι αυτό?
...όχι;
Arisvilla έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:28
...όχι;
Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ.
Προσωπικά; Τους ξέρεις προσωπικά; Ή εννοείς από τις ειδήσεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Προσωπικά; Τους ξέρεις προσωπικά; Ή εννοείς από τις ειδήσεις;
Δυο τρεις και προσωπικά. Από τις ειδήσεις πολλούς παραπάνω. Συνάδελφο κανένα ούτε προσωπικά ούτε από τις ειδήσεις. Ούτε δικηγόρο, λογιστή κτλ.
Δηλαδή πόσους ιερείς στο σύνολο γνωρίζεις προσωπικά; Από παπαδοσόι είσαι;
Και πώς θα ήξερες για λογιστές και δικηγόρους από τις ειδήσεις; Θα έλεγαν «δικηγόρος κόλλησε covid»;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγώ δουλεύω με μάσκα μιλώντας 4-5 συνεχόμενες ώρες
Νταξει δεν είναι και η καλυτερη μου αλλά όχι ότι αισθάνομαι και ότι θα πεθάνω
Πιο πολύ ενοχλεί ότι πρέπει να την στρώνεις μην πέσει όταν μιλάς συνέχεια
hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:46
Ρε φίλε στα Τρίκαλα μένω μικρή κοινωνία είμαστε. Αυτόν που κόλλησε και είχε κάνει τις δηλώσεις τον ξέρω σε μια εκκλησία δίπλα είναι. Οπως και τον παπά σε ένα μοναστήρι σε ένα χωριό της περιοχής που κόλλησε. Και φυσικά να μην μιλήσω για τους ψάλτες και ιερείς στην Καρδίτσα που δεν τους ξέρω προσωπικά βέβαια αλλά έχω μιλήσει με άτομα που τους ξέρουν. Αν εσύ το θεωρείς αυτό τυχαίο οκ. Οι Ψάλτες και οι ιερείς δεν φορούν μάσκα κατά την τέλεση των καθηκόντων τους. Και συναναστρέφονται με πολύ κόσμο που οταν τους πλησιάζει για τη θεία κοινωνία πχ βγάζει τη μάσκα.
Να μου πεις ότι φταίει η κοντινή επαφή από την θεία κοινωνία και τα πιες-πίνω, ναι. Αλλά αυτό με την μάσκα είναι πραγματικά αστείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ. Ξέρεις γιατί δεν έχει γίνει αυτό? Γιατί φοράμε μάσκες και έχουμε ακόμα ανοιχτά παράθυρα. Αλλά ακόμα και σε κλειστούς χώρους οι μάσκες προστατεύουν. Το cluster στη Λέσβο που έχουμε και 2 θανάτους ξεκίνησε από εκκλησία και απο ιερείς και ψάλτες. Και guess what δεν φορούν μάσκα με απόφαση της κυβέρνησης.
Συμπέρασμα:
Οι νέοι δεν θεωρούνται παραγωγική ηλικία και δεν είναι εργαζόμενοι.
Παρ' όλα αυτά πάνε διακοπούλες, γυρνώντας σε μπαρ και καφέ.
Ναι είναι περίεργο αλλά οι διακοπουλες και το ψωλαρμενισμα σε μπαράκια δεν έχουν ΚΑΔ. Πολεμουνται σαν επαγγελματα.
Με μασκες και στους εξωτερικους χωρους για 5-6 κρουσματα την μερα στο Ηρακλειο Κρητης δηλαδη σε εναν νομο 300 χιλιάδων, αποφασισαν οι Μεγκελε του τουρισμού.
panos291 έγραψε: 01 Σεπ 2020, 09:07
Με μασκες και στους εξωτερικους χωρους για 5-6 κρουσματα την μερα στο Ηρακλειο Κρητης δηλαδη σε εναν νομο 300 χιλιάδων, αποφασισαν οι Μεγκελε του τουρισμού.
Προφανώς δεν ήταν 5-6 τα κρούσματα ή/και παρατήρησαν μεγάλη αύξηση στους νοσηλευόμενους.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:46
Ρε φίλε στα Τρίκαλα μένω μικρή κοινωνία είμαστε. Αυτόν που κόλλησε και είχε κάνει τις δηλώσεις τον ξέρω σε μια εκκλησία δίπλα είναι. Οπως και τον παπά σε ένα μοναστήρι σε ένα χωριό της περιοχής που κόλλησε. Και φυσικά να μην μιλήσω για τους ψάλτες και ιερείς στην Καρδίτσα που δεν τους ξέρω προσωπικά βέβαια αλλά έχω μιλήσει με άτομα που τους ξέρουν. Αν εσύ το θεωρείς αυτό τυχαίο οκ. Οι Ψάλτες και οι ιερείς δεν φορούν μάσκα κατά την τέλεση των καθηκόντων τους. Και συναναστρέφονται με πολύ κόσμο που οταν τους πλησιάζει για τη θεία κοινωνία πχ βγάζει τη μάσκα.
Μας κάνεις και ντρεπόμαστε για την ιδιαίτερη πατρίδα μας