hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2020, 02:20
AlienWay έγραψε: 04 Απρ 2020, 01:52
Northern Spirit έγραψε: 04 Απρ 2020, 00:45
Τελικα το herd immunity παραμεινει η μονη λυση.
Πώς παραμένει η μόνη λύση; Εδώ σου λέει ο άλλος ότι όποιος αναρρώνει μπορεί να ξαναπροσβληθεί. Και δεν έχει διαψευστεί επίσημα.
Και παραμένει ανοιχτό το σενάριο του herd immunity έτσι κι αλλιώς. Το εμβόλιο είναι πιθανότερο πως δεν θα βρεθεί ποτέ. (Οι ίδιοι οι επιστήμονες το λένε). Αρα το ζήτημα είναι να αρρωστήσει ο περισσότερος πληθυσμός βαθμιαία και όχι μαζικά για να μην κλατάρουν τα συστήματα υγείας. Ετσι θα υπάρξει herd immunity.
Εν τω μεταξύ, το πιθήκι δεν ξέρει καν τι είναι ανοσία αγέλης. Είναι ένας όρος που τον πρωτάκουσε από την μαϊμού που κυβερνάει το ΗΒ και την πιπιλάει.
Ανοσία αγέλης για να επιτευχθεί απέναντι σε κορωνοϊό, μπορεί να απαιτεί ως και 80% του πληθυσμού, όπου αν νοσήσει στ' αλήθεια το 80% όλο μαζί θα πεθάνουν πολλά εκατομμύρια. Στην γρίπη ας πούμε είναι το μισό, περίπου 30%-40%. Το έχω ξαναπεί στο νήμα με την ψηφοφορία για το εμβόλιο γρίπης.
Το μόνο παράπτωμα της δύσης είναι ότι αντιμετώπισε το ζήτημα τεχνοκρατικά στην αρχή και όχι ανθρωποκεντρικά-ανθρωπιστικά. Εγώ με τα ίδια μου τα αφτιά είχα ακούσει από ειδικό επιστήμονα (μου διαφεύγει το όνομά του) στην τηλεόραση να λέει ότι "ο κορονοϊος θα φτάσει στην χώρα μας και θα νοσήσει το 15-20% του πληθυσμού μας", όταν ακόμη τα κρούσματα είχαν φτάσει μέχρι το Ιράν. Το έλεγε αυτό ψύχραιμα, σαν να ήταν κάτι το αναμενόμενο.
Εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. Οταν το κακό χτύπησε την πόρτα της κάθε χώρας ξεχωριστά, τότε οι κυβερνήσεις συνειδητοποίησαν ότι η κάθε ζωή μετράει. Επομένως έπρεπε να δράσουν άμεσα, με τα μέτρα που λήφθησαν.
Τώρα πια δεν είναι "φυσιολογικό" να νοσήσει το 20%. Τώρα γίνονται τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Εν ολίγοις, είναι διαφορετικό να βλέπει κάποιος το κακό να έρχεται, από το να βρίσκεται ήδη εντός των συνόρων του.
Δεν λέω ότι υπήρξε ολιγωρία καθώς τα περισσότερα κράτη έπραξαν τα δέοντα. Οι Ιταλοί συμβούλευαν τις άλλες ευρωπαικές χώρες να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον ιό και όχι να τον κυνηγάνε, προκειμένου να μην πάθουν αυτά που έπαθαν οι ίδιοι.
Οσον αφορά τη δική μας, θεωρώ ότι υπήρξε μια μέση οδός σε ότι αφορά τον χρόνο λήψεως των μέτρων. Δεν κυνηγάμε τον ιό όπως οι Ιταλοί, ούτε βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά του. Μάλλον πηγαίνουμε παράλληλα με αυτόν.
Και τέλος (κάτι που αποτελεί μια διαφορετική συζήτηση), οι "ειδικοί", μερικά πράγματα τα μασάνε. Είτε κρύβουν κάποιες διαπιστώσεις στον βωμό του να μη προκληθεί πανικός, είτε δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι γίνεται με τον συγκεκριμένο ιό και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Ενα από τα δύο συμβαίνει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.