Σελίδα 59 από 60
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 06 Ιουν 2021, 23:11
από George_V
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 26 Φεβ 2019, 15:33
Θα γράψω επίσης ότι δεν θυμάμαι πώς είναι τα μακαρόνια, γιατί κάθε φορά που τα τρώω κρύβονται κάτω από ένα τόνο τυρί
Κι εγώ αυτό κάνω.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 04:20
από Πτολεμαίος
Cecily Anne έγραψε: 06 Ιουν 2021, 22:37
Πτολεμαίος έγραψε: 06 Ιουν 2021, 22:27
kongrosian έγραψε: 06 Ιουν 2021, 22:01
έτσι τα τρώνε οι ιταλοί. εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, αλήτεψα σε λαϊκές συνοικίες της ελλάδας. έτσι τα έμαθα.
Και γω λόγω του πατέρα μου έμαθα τα μακαρόνια νιανια μέχρι που πήγα φαντάρος και έγινα μάγειρας. Πότε δεν είναι αργά να βελτιώνεις τις συνήθειες σου.
Το μακαρόνι είναι απόλαυση όταν νιώθεις το "δάγκωμα" σου πάνω του. Άμα θέλω να φάω "λάσπη" υπάρχουν κι άλλα φαγιά.
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Δεν τα ξέρω αυτά τα επιστημονικά. Εμπιστεύομαι την κρίση μου που όπως δείχνει με βάση αυτά που λες, είναι μια χαρά

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 12:31
από Ασέβαστος
Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιουν 2021, 15:22
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Ιουν 2021, 15:21
Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιουν 2021, 15:15
Ψωμί με μακαρόνια και κολύμπι σε σάλτσα είναι άσχημα, όντως.
Τα υπόλοιπα τί πρόβλημα έχουν, δεν κατάλαβα. Ιδιαίτερα η χιονισμένη με τυρί μακαρονάδα, σε μαύρο μακαρόνι (σουπιά ή χαρούπι) είναι και οπτικά όμορφη, πέρα από νόστιμη.
Δηλαδή με τη χρήση κουταλιού είσαι εντάξει;
Δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον να τρώει με κουτάλι τα μακαρόνια. Ίσως κανά φιδέ. Αστικός μύθος είναι αυτός, δε γίνεται.
εγω.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 19:25
από Σπύρος
Cecily Anne έγραψε: 06 Ιουν 2021, 22:37
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 19:28
από Feindflug
Σπύρος έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:25
Cecily Anne έγραψε: 06 Ιουν 2021, 22:37
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.
Αν είναι misko, Ακακ... εεεεε, τύπε;
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 19:30
από Σπύρος
Feindflug έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:28
Αν είναι misko, Ακακ... εεεεε, τύπε;
Τα μακαρόνια ζέα της Μίσκο είναι μάπα. Τα καλύτερα ευρείας κυκλοφορίας συμβατικά πλήρη μακαρόνια είναι της Μπαρίλα.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 19:39
από Cecily Anne
Σπύρος έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:25
Cecily Anne έγραψε: 06 Ιουν 2021, 22:37
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.
Nαι, δεν έγραψε κανείς ότι τρώει ωμά μακαρόνια βρε συ. Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία. Ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι 75 στα λευκά, ενώ το λευκό ψωμί 71. Ίδιοι δηλαδή. Αυτό που θα τον αλλάξει είναι τα ολικής άλεσης και μη επεξεργασμένοι σπόροι, αναποφλοίωτοι κλπ. Παραπάνω περιγράφω μακαρόνι βρασμένο κανονικά με μακαρόνι πουρέ, όπως το περιγράφουν εδώ. Εκεί έχει διαφορά γλυκαιμικού δείκτη ΣΤΟ ΙΔΙΟ μακαρόνι.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 19:43
από Fluffy
Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:39
Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία.
Δεν το πετάς στο πλακακι να κολλήσει;
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 19:45
από Cecily Anne
Fluffy έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:43
Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:39
Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία.
Δεν το πετάς στο πλακακι να κολλήσει;
Όχι, με το μάτι φαίνεται, όταν αλλάξει χρώμα το άμυλο και οριακά δοκιμάζεις ένα. Αλλά γενικά, κοιτάς ρολόι και ξεμπερδεύεις, αν μαγειρεύεις πρώτη φορά. Βέβαια, έχουμε δει και διάφορα κουλά: να συμπεριλαμβάνουν το χρόνο βρασίματος νερού, να χρησιμοποιούν χρόνο σπαγγέτι για τα μακαρόνια στο παστίτσιο, να μην σκέφτονται ότι θα γίνει έξτρα επεξεργασία σε φούρνο και να καταλήγει πουρές. ΚΛΠ.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 19:53
από Fluffy
ξερω.
Τώρα που είπες παστίτσιο με το που θα κλεισω τον κύκλο διατροφής και θ αρχίσω να τρώω απόλα μου τάζω να κάνω παστίτσιο με μανέστρα.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 20:00
από Gherschaagk
Πατημένη μανέστρα θα γίνει στόκος και υπερβολικά δυσκολοχώνευτη.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 20:04
από Feindflug
Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:39
Σπύρος έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:25
Cecily Anne έγραψε: 06 Ιουν 2021, 22:37
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.
Nαι, δεν έγραψε κανείς ότι τρώει ωμά μακαρόνια βρε συ. Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία. Ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι 75 στα λευκά, ενώ το λευκό ψωμί 71. Ίδιοι δηλαδή. Αυτό που θα τον αλλάξει είναι τα ολικής άλεσης και μη επεξεργασμένοι σπόροι, αναποφλοίωτοι κλπ. Παραπάνω περιγράφω μακαρόνι βρασμένο κανονικά με μακαρόνι πουρέ, όπως το περιγράφουν εδώ. Εκεί έχει διαφορά γλυκαιμικού δείκτη ΣΤΟ ΙΔΙΟ μακαρόνι.
Στις παρακάτω επιλογές, τύπισσες και τύποι, προσθέστε και το μακαρονοflexing στο πχόρουμ
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 20:07
από Cecily Anne
Fluffy έγραψε: 07 Ιουν 2021, 19:53
ξερω.
Τώρα που είπες παστίτσιο με το που θα κλεισω τον κύκλο διατροφής και θ αρχίσω να τρώω απόλα μου τάζω να κάνω παστίτσιο με μανέστρα.
Εννοείς με κριθαράκι; ΈΛΑ ΡΕ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 20:11
από Fluffy
έτσι, 2 φορές έχω κάνει παστίτσιο, πεντανόστιμα κατα τύχη. Εκτιμώ πως δομικά θα προσφέρει το κάτι παραπάνω.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2021, 20:20
από Cavaliere
Fluffy έγραψε: 07 Ιουν 2021, 20:11
έτσι, 2 φορές έχω κάνει παστίτσιο, πεντανόστιμα κατα τύχη. Εκτιμώ πως δομικά θα προσφέρει το κάτι παραπάνω.
ΟΙΚΤΟ!!!!!
