Μια μικρή παρατήρηση στο τελευταίο που έγραψεςstavmanr έγραψε: 05 Φεβ 2021, 09:25Όπως έγραψα και παραπάνω, ο όρος "σεξουαλική παρενόχληση" έχει αρκετά μεγάλη κλιμάκωση ως νομική έννοια και δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοια στην καθημερινότητα. Αν πεις ότι κάποιος σε παρενόχλησε σεξουαλικά, ο νους πηγαίνει σε συγκεκριμένες πράξεις/συμπεριφορές.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Φεβ 2021, 09:18Άρα
Οι υπερβολές και οι ακρότητες σε οποιοδήποτε κίνημα κάνουν καλό και τελικά βλάπτουν αυτό το κίνημα
Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το κίνημα εναντίον των σεξουαλικών παρενοχλησεων η βιασμών με η χωρίς εισαγωγικά αλλά και για όλα τα υπόλοιπα κινήματα
Όταν κάνουμε λάστιχο από πλευράς ορισμού και ερμηνείας τις λέξεις βιασμός σεξουαλική παρενόχληση ..ρατσισμός φασισμός κλπ κλπ κλπ ..τοτε περισσότερο κακό κάνουμε στον αγώνα για την καταπολέμηση των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ περιστατικών ..
Σαν την ιστορία με τον βοσκό που φωνάζοντας συνεχώς λύκος λύκος , όταν ήρθε πραγματικά ο λύκος στο κοπάδι του ,οι υπόλοιπο συγχωριανοί του δεν τον πιστεύουν
Ο όρος αυτός αφορά από μία άσεμνη χειρονομία ή έκφραση μέχρι και εκβιασμό/εκφοβισμό, κατά περίπτωση.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παράγει στο κοινό διφορούμενα συναισθήματα ως προς την πραγματική υπόσταση της παρενόχλησης. Διότι, μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι (στον ίδιο όρο) περιπτώσεις "πειράγματος" με περιπτώσεις στυγνών εκβιασμών.
Επίσης, ο όρος δεν αντιμετωπίζεται το ίδιο σε άντρες και γυναίκες, σε ετεροσεξουαλικούς και ομοσεξουαλικούς κλπ. Εκεί εισέρχεται και το στοιχείο της διάκρισης φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού, και προστίθεται και η κατηγορία του ρατσιστικού εγκλήματος.
Συνήθως οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα τουλάχιστο κάνουν σεξουαλική παρενοχληση στους υπόλοιπους άνδρες και όχι το αντίθετο
Και ..ρατσισμός από τους ομοφυλόφιλους στην Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και η αποριψη τους η το ότι δεν αποδέχομαι ως μη ομοφυλόφιλος το να κάνουν σεξουαλικές συμπεριφορές μπροστά μου χωρίς να έχω δυσφορία πχ να βλέπω δύο ομοφυλόφιλους άνδρες να φιλιούνται η να ερωτοτροπούν μπροστά μου σε δημόσιο χώρο (προσβολή δημόσιας αιδούς )