!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κρούσματα covid - μέλη του phorum

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

hellegennes έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:18
foscilis έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:15
hellegennes έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:05 Κι εγώ θα προτιμούσα να μην εκθέσω το παιδί μου σε σαλμονέλα και ένα δισεκατομμύριο άλλα παθογόνα για να γίνει το καπρίτσιο της κυβέρνησης. 100% άλλωστε θα έκανα καλύτερο homeschooling.

Εξάλλου έχω μαζί μου τον ΠΟΥ και όχι μόνο.
Ναι, π.χ. έχεις και τους μισούς ταξιτζήδες.
Σημασία έχει ότι έχω αξιόπιστους επιστήμονες. Αυτούς που μετράνε και δεν είναι φερέφωνα κυβερνήσεων. Και αυτοί λένε όχι μάσκες σε παιδιά και ότι οι μάσκες δεν υπάρχουν σοβαρά επιστημονικά στοιχεία ότι μπορεί να βοηθάνε. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθάνε ΜΟΝΟ σε συνδυασμό με άλλα μέτρα. Και επίσης φυσικά λένε ότι είναι επικίνδυνες, γιατί ενέχουν σοβαρές πιθανότητες μολύνσεων.
Για παιδιά συμφωνώ και εγώ πως δεν είναι απλή υπόθεση καθόλου, ιδίως αν δεν συντρέχουν άλλα ζητήματα.

Εκτός του ΠΟΥ έχεις κάποια παραπομπή άλλων επιστημόνων;
Ποιους θεωρείς φερέφωνα των κυυβερνήσεων, π.χ. όλους της επιτροπής ειδικών που προτείνουν τη χρήση μάσκας και για μαθητές;
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Oι ψεκασμένοι τα βάζουν με τις μάσκες όταν είναι δεδομένο πια οτι σώζουν ζωές. Φυσικά και θεωρούν οτι είναι τυχαίο οτι οι περισσότεροι που κολλούν είναι νέοι που κολλούν στα μπαράκια και στα καφέ που δεν φορούν μάσκες, ή ιερείς και ψάλτες που επίσης δεν φορούν. Και φυσικά η πτωτική πορεία του ιού παγκοσμίως σε σχέση με την θνητότητα και τους σοβαρά νοσούντες έχει να κάνει και με τη χρήση μάσκας που μειώνει το ιικό φορτίο. Αλλά ο ψεκασμός συνεχίζεται εις βάρος της δημόσιας υγείας. Εντάξει πάντως για τα παιδιά όλοι συμφωνούμε οτι σε παιδιά κάτω των 10 δύσκολα μπορεί να επιβληθεί η χρήση μάσκας και κυρίως η σωστή χρήση μάσκας. Τους πειράζει που τη φορούν και δέκα λεπτά. Εγώ την φοράω μέχρι και 3-4 ώρες συνεχόμενα και μιλάω κιολας συνέχεια και μια χαρά αναπνοές έχω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αρχέλαος έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:48
foscilis έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:15

Ναι, π.χ. έχεις και τους μισούς ταξιτζήδες.
Σημασία έχει ότι έχω αξιόπιστους επιστήμονες. Αυτούς που μετράνε και δεν είναι φερέφωνα κυβερνήσεων. Και αυτοί λένε όχι μάσκες σε παιδιά και ότι οι μάσκες δεν υπάρχουν σοβαρά επιστημονικά στοιχεία ότι μπορεί να βοηθάνε. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθάνε ΜΟΝΟ σε συνδυασμό με άλλα μέτρα. Και επίσης φυσικά λένε ότι είναι επικίνδυνες, γιατί ενέχουν σοβαρές πιθανότητες μολύνσεων.
Για παιδιά συμφωνώ και εγώ πως δεν είναι απλή υπόθεση καθόλου, ιδίως αν δεν συντρέχουν άλλα ζητήματα.

Ποιους θεωρείς φερέφωνα των κυυβερνήσεων, π.χ. όλους της επιτροπής ειδικών που προτείνουν τη χρήση μάσκας και για μαθητές;
Α, δεν έχω εξετάσει ιδιαίτερα τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα σίγουρα είναι φαινόμενο φερεφώνου. Αν είχαν τα αρχίδια, θα έλεγαν ότι η δική τους πρόταση είναι για lockdown, αν θεωρούν ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι ανησυχητική ή τουλάχιστον μερικό lockdown και για λειτουργία σχολείων εκ περιτροπής και με ισχυρότερα μέτρα = μισές ώρες μαθημάτων, διπλάσια τμήματα, κτλ.

Για τους ενήλικες έχω πει πολλές φορές ότι αν και δεν υπάρχουν ποιοτικά επιστημονικά δεδομένα που να συνηγορούν υπέρ της αποτελεσματικότητας της μάσκας, δεν βρίσκω προβληματικό να προβλέπονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου η χρήση είναι ολιγόλεπτη (ψώνια, κούρεμα, μετακίνηση με ΜΜΜ, τράπεζες). Φυσικά θεωρώ απαραίτητο να υπάρχουν εντελώς συγκεκριμένες προδιαγραφές από το κράτος και να επιτρέπονται ΜΟΝΟ τέτοιες μάσκες, καθώς και διαρκείς καμπάνιες ενημέρωσης, μέχρι να ζαλιστούν τα αρχίδια όλων για το πώς φοριέται σωστά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
netmaggas21
Phorum.gr user: netmaggas21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από netmaggas21 »

hellegennes έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:55
Αρχέλαος έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:48

Α, δεν έχω εξετάσει ιδιαίτερα τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα σίγουρα είναι φαινόμενο φερεφώνου. Αν είχαν τα αρχίδια, θα έλεγαν ότι η δική τους πρόταση είναι για lockdown, αν θεωρούν ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι ανησυχητική ή τουλάχιστον μερικό lockdown και για λειτουργία σχολείων εκ περιτροπής και με ισχυρότερα μέτρα = μισές ώρες μαθημάτων, διπλάσια τμήματα, κτλ.

Για τους ενήλικες έχω πει πολλές φορές ότι αν και δεν υπάρχουν ποιοτικά επιστημονικά δεδομένα που να συνηγορούν υπέρ της αποτελεσματικότητας της μάσκας, δεν βρίσκω προβληματικό να προβλέπονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου η χρήση είναι ολιγόλεπτη (ψώνια, κούρεμα, μετακίνηση με ΜΜΜ, τράπεζες). Φυσικά θεωρώ απαραίτητο να υπάρχουν εντελώς συγκεκριμένες προδιαγραφές από το κράτος και να επιτρέπονται ΜΟΝΟ τέτοιες μάσκες, καθώς και διαρκείς καμπάνιες ενημέρωσης, μέχρι να ζαλιστούν τα αρχίδια όλων για το πώς φοριέται σωστά.
Και να έλεγα οτι προτείνουν lock down τι θα άλλαζε? Αφού δεν θα γίνει, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Η χρήση μάσκας είναι ολιγόλεπτη η έστω μικρής διάρκειας στο καταναλωτή άρα στη πλειοψηφία.
Από την άλλη όμως θα πας να κουρευτείς, θα φοράς μάσκα και ο κουρέας όχι? Ο τύπος που σου κόβει το ζαμπόν στο ΣΜ πάλι όχι?
Time is an illusion.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:53 Oι ψεκασμένοι τα βάζουν με τις μάσκες όταν είναι δεδομένο πια οτι σώζουν ζωές.
Δεν υπάρχει ούτε μισό δεδομένο ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Arisvilla έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:53Φυσικά και θεωρούν οτι είναι τυχαίο οτι οι περισσότεροι που κολλούν είναι νέοι που κολλούν στα μπαράκια και στα καφέ που δεν φορούν μάσκες, ή ιερείς και ψάλτες που επίσης δεν φορούν.
Δεν ξέρω από πού προκύπτουν αυτά τα πανηλίθια δεδομένα που υποστηρίζεις, αλλά η αύξηση της μετάδοσης στις παραγωγικές ηλικίες οφείλεται σε δύο πράγματα: γίνονται περισσότερα τεστ σ' αυτές τις ηλικίες και εργάζονται, άρα έχουν δυνητικά πολύ μεγαλύτερη έκθεση. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την γρίπη. Η μεγαλύτερη έκθεση είναι στις παραγωγικές ηλικίες.
Arisvilla έγραψε: 31 Αύγ 2020, 23:53Και φυσικά η πτωτική πορεία του ιού παγκοσμίως σε σχέση με την θνητότητα και τους σοβαρά νοσούντες έχει να κάνει και με τη χρήση μάσκας που μειώνει το ιικό φορτίο.
Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

netmaggas21 έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:00

Η χρήση μάσκας είναι ολιγόλεπτη η έστω μικρής διάρκειας στο καταναλωτή άρα στη πλειοψηφία.
Από την άλλη όμως θα πας να κουρευτείς, θα φοράς μάσκα και ο κουρέας όχι? Ο τύπος που σου κόβει το ζαμπόν στο ΣΜ πάλι όχι?

Παιδιά, αν γίνεται, να λέει ο καθένας κι από ποια χώρα γράφει.
Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

netmaggas21 έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:00 Η χρήση μάσκας είναι ολιγόλεπτη η έστω μικρής διάρκειας στο καταναλωτή άρα στη πλειοψηφία.
Αυτός που σου κόβει το ζαμπόν ας φοράει προστατευτική ασπίδα, όπως ορίζει η νομοθεσία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

sloopy έγραψε: 31 Αύγ 2020, 21:56 Μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα σε Χαλκιδική, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μύκονο, Πάρο, Χανιά, Ηράκλειο αλλά για τη διασπορά του κορονοϊου σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν ευθύνεται ο τουρισμός.
Πάλι καλά να λες που δεν έχουμε ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε ανοιχτό τουρισμό από 15 Μαίου
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ. Ξέρεις γιατί δεν έχει γίνει αυτό? Γιατί φοράμε μάσκες και έχουμε ακόμα ανοιχτά παράθυρα. Αλλά ακόμα και σε κλειστούς χώρους οι μάσκες προστατεύουν. Το cluster στη Λέσβο που έχουμε και 2 θανάτους ξεκίνησε από εκκλησία και απο ιερείς και ψάλτες. Και guess what δεν φορούν μάσκα με απόφαση της κυβέρνησης.
ethereal

Arisvilla έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:08 Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ. Ξέρεις γιατί δεν έχει γίνει αυτό? Γιατί φοράμε μάσκες και έχουμε ακόμα ανοιχτά παράθυρα. Αλλά ακόμα και σε κλειστούς χώρους οι μάσκες προστατεύουν. Το cluster στη Λέσβο που έχουμε και 2 θανάτους ξεκίνησε από εκκλησία και απο ιερείς και ψάλτες. Και guess what δεν φορούν μάσκα με απόφαση της κυβέρνησης.
Συμπέρασμα:
Οι νέοι δεν θεωρούνται παραγωγική ηλικία και δεν είναι εργαζόμενοι.
Παρ' όλα αυτά πάνε διακοπούλες, γυρνώντας σε μπαρ και καφέ.
Και όταν επιστρέφουν σπεύδουν να κάνουν τεστ ώστε να αποτυπωθεί στη διάμεση ηλικία κρουσμάτων το τεράστιο μερίδιο ευθύνης τους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:08 Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ.
Τι «θα είχαμε γεμίσει» μού τσαμπουνάς; Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς για τριψήφιους αριθμούς σε 8ψηφιο πληθυσμό; Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή μέχρι σήμερα είναι κάτι ελάχιστο παραπάνω από 10.000. Μιλάμε για το 0,1% του πληθυσμού. Ποια είναι η πιθανότητα να ξέρεις έστω και 1 άτομο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Νότια Κορέα

Εικόνα
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
ethereal

Αρχέλαος έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:22 Νότια Κορέα

Εικόνα
Τις ζεστές μέρες υπάρχει η δυνατότητα να γεμίζει και με νερό αυτό;
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

ethereal έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:18
Arisvilla έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:08 Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ. Ξέρεις γιατί δεν έχει γίνει αυτό? Γιατί φοράμε μάσκες και έχουμε ακόμα ανοιχτά παράθυρα. Αλλά ακόμα και σε κλειστούς χώρους οι μάσκες προστατεύουν. Το cluster στη Λέσβο που έχουμε και 2 θανάτους ξεκίνησε από εκκλησία και απο ιερείς και ψάλτες. Και guess what δεν φορούν μάσκα με απόφαση της κυβέρνησης.
Συμπέρασμα:
Οι νέοι δεν θεωρούνται παραγωγική ηλικία και δεν είναι εργαζόμενοι.
Παρ' όλα αυτά πάνε διακοπούλες, γυρνώντας σε μπαρ και καφέ.
Και όταν επιστρέφουν σπεύδουν να κάνουν τεστ ώστε να αποτυπωθεί στη διάμεση ηλικία κρουσμάτων το τεράστιο μερίδιο ευθύνης τους.
Συμπέρασμα είναι οτι δεν κολλούν στη δουλειά τους. Γιατί εκεί πια φορούν μάσκα ως επί τω πλείστω. Κολλούν εκεί που δεν φορούν μάσκες δηλαδή σε καφε, μπαρ, κοινωνικές εκδηλώσεις, γλέντια κτλ. Αν κολλούσες πιο εύκολα στη δουλειά θα είχαν κολλήσει όλοι οι λογιστές, κομμωτές κτλ. Εγώ πχ που δέχομαι στη δουλειά εδώ και 3 μήνες δεκάδες άτομα τη μέρα θα έπρεπε να έχω κολλήσει ήδη αν δεν προστατεύει η μάσκα. Αλλά ούτε εγώ κόλλησα (η τουλάχιστον δεν έχω συμπτώματα) ούτε έχω ακούσει για συναδέλφους που να κόλλησαν. Και δεχόμαστε και για ώρα κόσμο σε κλειστό χώρο και μιλάμε μαζί τους. Σε εργοστάσια έχουν κολλήσει κάποιοι προφανώς επειδή δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν αποστάσεις μεταξύ τους.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:21
Arisvilla έγραψε: 01 Σεπ 2020, 00:08 Ο χρήστης hellegenes μας λεει οτι κολλούν οι παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται χαχαχα. Οχι οι νέοι κολλούν κυρίως που πάνε διακοπούλες και γυρνούν με φιλαράκια στα καφέ και στα μπαρ χωρίς μάσκα. Αν κολλούσαν οι εργαζόμενοι θα είχαμε γεμίσει με κρούσματα σε σουπερ μαρκετ, λογιστικά γραφεία κτλ.
Τι «θα είχαμε γεμίσει» μού τσαμπουνάς; Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς για τριψήφιους αριθμούς σε 8ψηφιο πληθυσμό; Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή μέχρι σήμερα είναι κάτι ελάχιστο παραπάνω από 10.000. Μιλάμε για το 0,1% του πληθυσμού. Ποια είναι η πιθανότητα να ξέρεις έστω και 1 άτομο;
Ξέρεις δεν γνωρίζω κανένα λογιστή ή Συμβολαιογράφο που να έχει κολλήσει. Αντίθετα ξέρω αρκετούς ψάλτες και ιερείς. Δεν σου λέει κάτι αυτό?
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”