Αν το κόστος του έργου της παραπάνω μακέτας είναι αντίστοιχου του "Μεγάλου Περίπατου", με βάση την περιγραφή του θα έλεγα ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια ευρώ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Hellinikon Complex
- hellegennes
Re: Hellinikon Complex
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ρε συ Χέλλη δεν έχουν βαρέσει πενιά στο Ελληνικόhellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:17Αν το κόστος του έργου της παραπάνω μακέτας είναι αντίστοιχου του "Μεγάλου Περίπατου", με βάση την περιγραφή του θα έλεγα ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Ούτε αποθήκη δεν έχουν φτιάξει 4 χρόνια
Και παρουσιάζουν το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο -που θα φτιαχτεί αφού τελειώσουν τα έργα στο Ελληνικό;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- hellegennes
Ζήτησα πληροφορίες πιο πίσω στο νήμα για το τι έχει γίνει ως τώρα και δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις. Ενώ υπάρχουν σχέδια, δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει τίποτα ουσιώδες ως τώρα.
Ότι θα φτιαχτεί τέτοιο πάρκο το θεωρώ απλώς σουρεαλισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μόνο γκρεμίσματα έχουν γίνειhellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:25 Ζήτησα πληροφορίες πιο πίσω στο νήμα για το τι έχει γίνει ως τώρα και δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις. Ενώ υπάρχουν σχέδια, δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει τίποτα ουσιώδες ως τώρα.
Τα κτίρια του αεροδρομίου που είχαν μείνει και το Κλειστό γήπεδο μπάσκετ
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Στην περιοχή περνάει η Κοσμοτέ τις νέες γραμμές, πώς και δεν το πήρε πρέφα κανένας να ισχυριστεί ότι ξεκίνησαν τα σκαψίματα στο Ελληνικό;;; Άντε παιδιά, μπαλίτσα μάθετε.
Διπλό ποστBeria έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:19Ρε συ Χέλλη δεν έχουν βαρέσει πενιά στο Ελληνικόhellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:17Αν το κόστος του έργου της παραπάνω μακέτας είναι αντίστοιχου του "Μεγάλου Περίπατου", με βάση την περιγραφή του θα έλεγα ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Και παρουσιάζουν το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο -που θα φτιαχτεί αφού τελειώσουν τα έργα στο Ελληνικό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 15 Ιουν 2022, 20:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τέσσερα χρόνια δεν είναι παράλογος χρόνος για τις προπαρασκευαστικες εργασίες ενός έργου τέτοιου μεγέθους (άδειες, εγκρίσεις, αναθέσεις, κατεδαφίσεις κτλ). Έχουμε δει να καθυστερούν απείρως περισσότερο έργα απείρως μικρότερα.Beria έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:19Ρε συ Χέλλη δεν έχουν βαρέσει πενιά στο Ελληνικόhellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:17Αν το κόστος του έργου της παραπάνω μακέτας είναι αντίστοιχου του "Μεγάλου Περίπατου", με βάση την περιγραφή του θα έλεγα ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Επίσης δεν είπε κανείς οτι το πάρκο θα φτιαχτεί αφού τελειώσουν τα υπόλοιπα έργα.
-
Γκουερινο 4
- Phorum.gr user: Gouerino
Αυτό το έργο θα άρχιζε σε δύο μήνες σύμφωνα με τον μπουμπουκοgassim έγραψε: 15 Ιουν 2022, 20:04Τέσσερα χρόνια δεν είναι παράλογος χρόνος για τις προπαρασκευαστικες εργασίες ενός έργου τέτοιου μεγέθους (άδειες, εγκρίσεις, αναθέσεις, κατεδαφίσεις κτλ). Έχουμε δει να καθυστερούν απείρως περισσότερο έργα απείρως μικρότερα.Beria έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:19Ρε συ Χέλλη δεν έχουν βαρέσει πενιά στο Ελληνικόhellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:17
Αν το κόστος του έργου της παραπάνω μακέτας είναι αντίστοιχου του "Μεγάλου Περίπατου", με βάση την περιγραφή του θα έλεγα ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Επίσης δεν είπε κανείς οτι το πάρκο θα φτιαχτεί αφού τελειώσουν τα υπόλοιπα έργα.
Πέρασαν τρία χρόνια αλλά δεν γαμεις όλα καλά
Κι εσύ δίκιο έχεις κι εγώ δίκιο έχω. Το οτι ο μπουμπούκος λαϊκιζε με αυτο το θέμα δεν αναιρεί αυτο που λέω εγω.Γκουερινο 4 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 20:07Αυτό το έργο θα άρχιζε σε δύο μήνες σύμφωνα με τον μπουμπουκοgassim έγραψε: 15 Ιουν 2022, 20:04Τέσσερα χρόνια δεν είναι παράλογος χρόνος για τις προπαρασκευαστικες εργασίες ενός έργου τέτοιου μεγέθους (άδειες, εγκρίσεις, αναθέσεις, κατεδαφίσεις κτλ). Έχουμε δει να καθυστερούν απείρως περισσότερο έργα απείρως μικρότερα.Beria έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:19
Ρε συ Χέλλη δεν έχουν βαρέσει πενιά στο Ελληνικό
Πέρασαν τρία χρόνια αλλά δεν γαμεις όλα καλά
- hellegennes
Τέσσερα χρόνια έκανε να χτιστεί το Burj Khalifa, που είναι ουρανοξύστης 800 μέτρων. Ίσως είναι υπερβολικό το παράδειγμα, αλλά 4 χρόνια είναι πολύς χρόνος για μηδέν έργο.gassim έγραψε: 15 Ιουν 2022, 20:04Τέσσερα χρόνια δεν είναι παράλογος χρόνος για τις προπαρασκευαστικες εργασίες ενός έργου τέτοιου μεγέθους (άδειες, εγκρίσεις, αναθέσεις, κατεδαφίσεις κτλ). Έχουμε δει να καθυστερούν απείρως περισσότερο έργα απείρως μικρότερα.Beria έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:19Ρε συ Χέλλη δεν έχουν βαρέσει πενιά στο Ελληνικόhellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2022, 16:17
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα κι όποιος μπορεί ας διαφωτίσει.
Θα γίνουν έστω και καθυστερημένα κάποια από τα μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάστηκαν στην αρχή του νήματος ή απλά πάμε πλέον για ένα μεγάλο πάρκο;
Θα γίνουν έστω και καθυστερημένα κάποια από τα μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάστηκαν στην αρχή του νήματος ή απλά πάμε πλέον για ένα μεγάλο πάρκο;
- hellegennes
Άγνωστο τι θα γίνει, γιατί για πολλά πράγματα δεν έχουν μπει ακόμα υπογραφές.ST48410 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 23:23 Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα κι όποιος μπορεί ας διαφωτίσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η ιδέα του πάρκου πρασίνου είναι μια υπερβολή για το κλίμα της Αθήνας και για την συγκεκριμένη περιοχή. Αφενός μεν γιατί οι κάτοικοι των γύρω περιοχών είναι αρκετά προνομιούχοι και αφετέρου γιατί πολύ εύκολα φτιάχνεται παραθαλάσσια υποδομή για σουλάτσο που έχει σαφώς χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Έργα χρειάζονται που θα δώσουν εργασία σε κόσμο και ας έχει επικουρικά και πάρκο τριγύρω. Όχι ατέλειωτους χώρους πρασίνου. Δεν θα πληρώσει κάποιος εισιτήριο για να έρθει από την άλλη άκρη της Ευρώπης να δει κήπους εδώ. Έχει καλύτερους στη χώρα του όπου το κλίμα είναι σαφώς ευνοϊκότερο. Μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική κατασκευή μπορεί και θα φέρει κόσμο. Αλλά θα πρέπει να πέσει αρκετό χρήμα και να προσληφθεί πραγματικά κορυφαίος αρχιτεκτονικός οίκος.
Μην παρεξηγηθώ. Προφανώς και χρειάζονται χώροι πρασίνου στο λεκανοπέδιο. Αλλά η πολύ πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν έχουμε την δυνατότητα ή την οργάνωση να διατηρήσουμε χώρους πρασίνου τύπου κήπου (με καλλωπιστικά φυτά) ούτε καν για μικρά χρονικά διαστήματα.
Πλέον πρόσφατο παράδειγμα οι ζαρντινιέρες του απίθανου στην Πανεπιστημίου. Ούτε μέχρι το πρώτο καλοκαίρι δεν άντεξαν τα φυτά. Κι ας πότιζαν τα συνεργεία του δήμου κι ας έτρεχαν τα λασπόνερα βρομίζοντας το δρόμο. Και προσοχή οι ζαρντινιέρες ειπώθηκε ότι θα μεταφέρονταν (αφού γινόταν το πείραμα της πεζοδρόμησης) αλλού. Δεν είναι πως έβαλαν εκεί κάποια φυτά πρόχειρα απλά για να πιάσουν τόπο. Η εικόνα εξακολουθεί (παρόλο ότι ήταν project γοήτρου για το δήμαρχο) να είναι εξετευλιστικά άσχημη και να δείχνει εικόνα εγκατάλειψης.
Δεύτερο παράδειγμα με περισσότερο χρήμα, προσοχή και μελέτη το πάρκο γύρω από της εγκαταστάσεις στο Ίδρυμα Νιάρχου, στον παλιό ιππόδρομο. Όταν πρωτοάνοιξε για το κοινό ήταν εντυπωσιακό και ο κήπος πάνω στη στέγη αλλά και τα δέντρα που κάλυπταν τη γέφυρα και έφταναν μέχρι τη θάλασσα. Στα επόμενα χρόνια εμφανίστηκαν ασθένειες στα δέντρα και τα φυτά περιορίστηκαν δραστικά. Παρόλο που όλα ποτίζονται με αυτόματα συστήματα, που προφανώς επιλέχθηκαν από ειδικούς για να είναι ανθεκτικά, η αρχική εικόνα δεν μπόρεσε να διατηρηθεί.
Τρίτο παράδειγμα οι γλάστρες με καλλωπιστικά φυτά στο δήμο Πειραιά. Πολύ όμορφες, αλλά κάθε τόσο αναγκάζονται και τις αλλάζουν, δεδομένου ότι τα φυτά δεν αντέχουν στη μεγάλη ζέστη ή ό,τι άλλο. Δεν μπορεί να έχουμε ένα πάρκο που θα πρέπει να ανανεώνονται τα φυτά συνέχεια με τεράστιο κόστος. Αργά ή γρήγορα θα σταματήσει η όποια προσπάθεια.
Αν κάναμε όλες αυτές τις εργασίες για να πουλάει απλώς οικόπεδα η LAMDA και να φτιάξουμε μεγάλους χώρους πρασίνου είναι ντροπή και η όποια κριτική προς τον Γεωργιάδη θα είναι απολύτως δικαιολογημένη. Αν δούμε έργα με κομψά κτίρια που θα προσελκύουν τουρίστες και θα δώσουν εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους, θα πω μπράβο ακόμα κι αν χρειαστούν 10 χρόνια.
Μην παρεξηγηθώ. Προφανώς και χρειάζονται χώροι πρασίνου στο λεκανοπέδιο. Αλλά η πολύ πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν έχουμε την δυνατότητα ή την οργάνωση να διατηρήσουμε χώρους πρασίνου τύπου κήπου (με καλλωπιστικά φυτά) ούτε καν για μικρά χρονικά διαστήματα.
Πλέον πρόσφατο παράδειγμα οι ζαρντινιέρες του απίθανου στην Πανεπιστημίου. Ούτε μέχρι το πρώτο καλοκαίρι δεν άντεξαν τα φυτά. Κι ας πότιζαν τα συνεργεία του δήμου κι ας έτρεχαν τα λασπόνερα βρομίζοντας το δρόμο. Και προσοχή οι ζαρντινιέρες ειπώθηκε ότι θα μεταφέρονταν (αφού γινόταν το πείραμα της πεζοδρόμησης) αλλού. Δεν είναι πως έβαλαν εκεί κάποια φυτά πρόχειρα απλά για να πιάσουν τόπο. Η εικόνα εξακολουθεί (παρόλο ότι ήταν project γοήτρου για το δήμαρχο) να είναι εξετευλιστικά άσχημη και να δείχνει εικόνα εγκατάλειψης.
Δεύτερο παράδειγμα με περισσότερο χρήμα, προσοχή και μελέτη το πάρκο γύρω από της εγκαταστάσεις στο Ίδρυμα Νιάρχου, στον παλιό ιππόδρομο. Όταν πρωτοάνοιξε για το κοινό ήταν εντυπωσιακό και ο κήπος πάνω στη στέγη αλλά και τα δέντρα που κάλυπταν τη γέφυρα και έφταναν μέχρι τη θάλασσα. Στα επόμενα χρόνια εμφανίστηκαν ασθένειες στα δέντρα και τα φυτά περιορίστηκαν δραστικά. Παρόλο που όλα ποτίζονται με αυτόματα συστήματα, που προφανώς επιλέχθηκαν από ειδικούς για να είναι ανθεκτικά, η αρχική εικόνα δεν μπόρεσε να διατηρηθεί.
Τρίτο παράδειγμα οι γλάστρες με καλλωπιστικά φυτά στο δήμο Πειραιά. Πολύ όμορφες, αλλά κάθε τόσο αναγκάζονται και τις αλλάζουν, δεδομένου ότι τα φυτά δεν αντέχουν στη μεγάλη ζέστη ή ό,τι άλλο. Δεν μπορεί να έχουμε ένα πάρκο που θα πρέπει να ανανεώνονται τα φυτά συνέχεια με τεράστιο κόστος. Αργά ή γρήγορα θα σταματήσει η όποια προσπάθεια.
Αν κάναμε όλες αυτές τις εργασίες για να πουλάει απλώς οικόπεδα η LAMDA και να φτιάξουμε μεγάλους χώρους πρασίνου είναι ντροπή και η όποια κριτική προς τον Γεωργιάδη θα είναι απολύτως δικαιολογημένη. Αν δούμε έργα με κομψά κτίρια που θα προσελκύουν τουρίστες και θα δώσουν εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους, θα πω μπράβο ακόμα κι αν χρειαστούν 10 χρόνια.
- Υδράργυρος
Τιποτα απ τα δυο. Ο κουλης θα το αφησει περιπου οπως το παρελαβε απο τον τσιπραST48410 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 23:23 Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα κι όποιος μπορεί ας διαφωτίσει.
Κατανοώ ότι κάποιες διαδικασίες χρονίζουν πολύ περισσότερο στη χώρα μας, ιδίως όταν χρειάζονται εγκρίσεις από αρχαιολογικές επιτροπές κοκ. Εγώ θέλω να δω ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι για κάτι αξιόλογο ακόμα κι αν το ολοκληρώσει η επόμενη ή η μεθεπόμενη κυβέρνηση. Σε αυτή τη φάση ρωτάω λοιπόν αν μένουμε σταθεροί στο αρχικό πλάνο και τις μακέτες που παρουσιάστηκαν ή έχει υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση προς το χειρότερο.Υδράργυρος έγραψε: 16 Ιουν 2022, 00:09Τιποτα απ τα δυο. Ο κουλης θα το αφησει περιπου οπως το παρελαβε απο τον τσιπραST48410 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 23:23 Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα κι όποιος μπορεί ας διαφωτίσει.