Το πρώτο ποστ γυναίκας σε νήμα του σεισμίκ.
Το νήμα είναι συνέχεια άλλων που κλειδώσανε ή διαγράφηκαν.
Τον πολεμάνε θεοί και δαίμονες.
Το πρώτο ποστ γυναίκας σε νήμα του σεισμίκ.
Ακυρώνεται μόνοι σας αυτά που κάνετε. Θα σου κάνω μια ερώτηση. Αφού πακτώνεται την κατασκευή μέσα στις βάσεις τότε για ποιον λόγο κατασκευάζεται τους πεδιλοδοκούς? Και έστω ότι είναι έτσι όπως λες για πες μου η πάκτωση εδάφους - βάσης έχει τα ίδια αποτελέσματα με αυτήν της πάκτωσης ανώτατων κόμβων και εδάφους που κάνω εγώ?Αγνοείς ότι 1) τις κατασκευές δεν τις ακουμπάμε στο έδαφος, τις θελεμειώνουμε, αν τις ακουμπούσαμε δεν θα υπήρχε λόγος να σκάψουμε για τη θεμελίωση, θα την κατασκευάζαμε επί της αρχικής στάθμης εδάφους
Τις οριζόντιες μετατοπίσεις σταματάω και εγώ χωρίς να αποκλείω και τις κατακόρυφες. Αν θες σου εξηγώ αναλυτικότατα.2) ο σεισμός δεν προκαλεί κατακόρυφες μετατοπίσεις αλλά οριζόντιες, αυτές είναι που προκαλούν τις βλάβες σε κατασκευές που πλήτονται από σεισμούς με μικρό εστιακό βάθος ή/και σε μεγάλη απόσταση)
Και γιατί δεν κατασκευάζεται και εσείς κουτιά άκαμπτα? Δεν μπορείτε δεν ξέρετε?3) αν έχεις μια κανονική κατασκευή και όχι ένα κουτί ακόμα και με την αυτοσχέδια σεισμική τρά[εζα της αυλής σου θα δεις ταλάντωση και όχι κίνηση στερεού σώματος
Την παραμόρφωση σταματάω και αυτό είναι δυνατόν4) είναι αδύνατο να σταματήσεις την ταλάντωση ειδικά όταν βάζεις μέλη (τένοντες) που δουλεύουν κάθετα στο επίπδο επί του οποίου πραγματοποιείται η ταλάντωση.Conceptually είσαι λάθος.
Εσύ τουλάχιστο ξέρεις από κουνήματα.
από g περισσότερα!
Αφού σχεδίασα κύβο με μηδενική ιδιοπερίοδο δείχνει ότι ξέρω αυτά που λες.1) δεν σχεδιάζεις για σειμό από συγκεκριμένη εστία αλλά αναλύσεις την κατασκευή για σεισμικές δυνάμεις σε 2 κάθετες μεταξύ τους διυθύνσεις και επαλληλίζεις χωρικά τα αποτελέσματα. έτσι διασφαλίζεις ότι από όποια διεύθυνση και να σου έρθει ο σεισμός έχεις επαρκή δυσκαμψία και αντοχή. Η μόνη περίπτωση να κάνεις αναλύσεις για διαφορετικε΄ς διευθύνσεις είναι σε pushover ανάλυση όπου θεωρείς διευθύνσεις σειμού μεταβαλλάομενες κατά 10-15 μοίρες και βλέπεις αποτελέσματα, τεσπα αυτά είναι βαθιά νερά
2) δεν σχεδιάζεις την περίοδο, η περίοδος προκύπτει από την κατανομή μάζα και δυσκαμψίας της κατακσευής. Με βάση τον σεισμικό χάρτη της χώρας σχεδιάσεις ανάλογια με την περιοχή με το ανάλογο φάσμα σχεδιασμού. Αν είναι λάθος ο κανονισμός (που δεν είναι) προφανώς και θα έχεις μη ικανοποιητικά αποτελέσματα. Άσε που δεν σχεδιάζεις μόνο για την προέχουσα ιδιοπερίοδο αλλά και για ανώτερες μέχρι να ενεργοποιήσεις τουλάχιστον το 90% της δρώσας μάζας. Τεσπα βαθειά νερά.
Μέχρι πόση επιτάχυνση και πόσο χρονικό διάστημα θα αντέξει? Εγώ δεν έχω όρια με την μέθοδό μου. Ελέγχω την παραμόρφωση 100% γιατί πολύ απλά παίρνω την δύναμη εξίσωσης της ισορροπίας δυνάμεων έξωθεν του κτιρίου. Δεν πιάνομαι από τα μαλλιά μου.3) Επειδή ακριβώς δεν μπορείς να προβλέψεις ούτε το συχνοτικό περιοχόμενο, ούτε την ένταση ούτε την μέγιστη επιτάχυνση εδάφους ούτε τη διάρκεια σχεδιάζεις ικανοτικά και μεγιστοποιείς την απόπσβεση ενέργειας που μπορέι να επιτύχει η κατασκευή σου. Έτσι έχεις περιθώρια να αντέξει το κτίριο και σε μεγαλύτερο σεισμό.
Και γιατί όλα αυτά αφού με τον μισώ οπλισμό σταματάς την παραμόρφωση και τις αστοχίες?4) δες παραπάνω. Μικρή σημασία έχεις αυτή καθαυτή η pga, όταν βάζεις ένας συντελεστή συμπεριφοράς 3.5 π.χ.. Ποιο πολύ επαφίεσαι στην ικανότητα απόσβεσης σεισμικής ενέργειας μέσω πλαστικών παραμορφώσεων με μεια σωστή διαστοασιολόγηση που σου εξασφαλίζεις πλαστιμότητα παρά στο να σχεδιάσεις για τις κατάλληλες σεισμικές δυνάμεις. Σχεδίασε ικανοτικά και για μικρότερη pga (εντός ορίων), πάλι πιο καλά θα τα πάει η κατασκευή σε σχέση με ελαστικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη επιτάχυνση βάσης.
5) είσαι μια χαρά αν έχεις κάνει ικανοτικό κόμβων (ή έχεις τοιχώμαρα), έχεις εξασφαλίσει ότι δεν θα προηγηθεί η διατμητική της καμπτικής αστοχίας και ότι δεν θα αστοχήσει η θεμελίωση ή το έδαφος. Απλώς μετα΄μπορεί η κατασκευή να είναι μη επιδιορθώσιμη. Είναι σαν να λες τι κάνω αν ο προφυλακτήρας του αυτοκινήτου αντέχει σύγρκουση με 25 χμ την ώρα και παω με 50. Απλά θα πάθει ζημιές το αυτοκίνητο λογικά θα την παλέψεις αν πας με 100 μάλλον τη γλυτώνεις αν πας με 200 ας πρόσεχες.
Πλήρης αντισειμικός σχεδιασμός δεν υπάρχει. Πάντα υπάρχει μια απειροελάχιστη πιθανότητα να συμβεί σεισμός μεγαλύτερος από όποιο μέγεθος εσύ διαλέξεις.
Ευχαριστώ!
Εγώ δεν κάνω μπετά Παλιά είχα συνεργείο και έκανα. Ξέρω η βαρέλα το πουλάει 120 ευρώ το κυβικό. Σίδερο 80 λεπτά το κιλό Πρέσα 160 ευρώ αν είναι λίγα τα κυβικά. Φατούρα 120 ευρώ το κυβικό. Υπάρχει μάντρα που πουλάει σίδερα και έχει συνεργείο που σιδερώνει.Μηχανικός έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:10 Σεισμίκ πόσο παίρνουν οι μπετατζήδες στην Ίο;
Οι ίδιοι κάνουν και το σιδέρωμα ή έχουν συνεργεία οι μάντρες;
Για βάλε κανά συμφωνητικό να δω τιμές.
Μη σε πτοεί το ότι δεν μπορείς να παρουσιάσεις ούτε μια πράξη για αυτά - διότι δεν υφίστανται στον πραγματικό κόσμοseismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:03σχεδίασα κύβο με μηδενική ιδιοπερίοδο
Ελέγχω την παραμόρφωση 100% γιατί πολύ απλά παίρνω την δύναμη εξίσωσης της ισορροπίας δυνάμεων έξωθεν του κτιρίου
σταματά[ω] την παραμόρφωση
Βρε καρούμπαλο ολόκληρο φορέα κτιριοκατασκευής 100 και 400 τετραγωνικών σου παρουσίασα από ένα μέχρι 6 ορόφους λυμένο ως προς τις κατακόρυφες εντάσεις ( Ν ) kNArchmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:21Μη σε πτοεί το ότι δεν μπορείς να παρουσιάσεις ούτε μια πράξη για αυτά - διότι δεν υφίστανται στον πραγματικό κόσμοseismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:03σχεδίασα κύβο με μηδενική ιδιοπερίοδο
Ελέγχω την παραμόρφωση 100% γιατί πολύ απλά παίρνω την δύναμη εξίσωσης της ισορροπίας δυνάμεων έξωθεν του κτιρίου
σταματά[ω] την παραμόρφωση![]()
Μέσα στις προσβολές ξέχασες να μου δείξεις πού και πώς υπολογίζεις ιδιοπερίοδο και παραμόρφωση.seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:25Βρε καρούμπαλο ολόκληρο φορέα κτιριοκατασκευής 100 και 400 τετραγωνικών σου παρουσίασα από ένα μέχρι 6 ορόφους λυμένο ως προς τις κατακόρυφες εντάσεις ( Ν ) kNArchmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:21Μη σε πτοεί το ότι δεν μπορείς να παρουσιάσεις ούτε μια πράξη για αυτά - διότι δεν υφίστανται στον πραγματικό κόσμοseismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:03σχεδίασα κύβο με μηδενική ιδιοπερίοδο
σταματά[ω] την παραμόρφωση![]()
![]()
Έτσι! Ούτε καν μάζα - θα μένουμε σε etherια σπίτια, που λικνίζονται αρμονικά στο αεράκι αλλά μένουν ακούνητα στο σεισμόDaje έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:39 Αφου ειναι ολα μηδενικα σου ειπε.
Μηδενιζει μαζες, ιδιοπεριοδους, παραμορφωσεις.
Παιρνει τ’αρχιδια του ο σεισμος.
Ερχεται ορεξατος και μενει με την καυλα στο χερι.
τώρα πραγαμτικά περιμένεις να δεις υπολογισμό που να βγάζει μηδενική ιδιοπερίοδο?Archmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:37Μέσα στις προσβολές ξέχασες να μου δείξεις πού και πώς υπολογίζεις ιδιοπερίοδο και παραμόρφωση.seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:25Βρε καρούμπαλο ολόκληρο φορέα κτιριοκατασκευής 100 και 400 τετραγωνικών σου παρουσίασα από ένα μέχρι 6 ορόφους λυμένο ως προς τις κατακόρυφες εντάσεις ( Ν ) kNArchmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 22:21
Μη σε πτοεί το ότι δεν μπορείς να παρουσιάσεις ούτε μια πράξη για αυτά - διότι δεν υφίστανται στον πραγματικό κόσμο![]()
![]()
Αλλά δεν πειράζει, θα το κάνεις τώρα. Μπορείς, έτσι δεν είναι;![]()