!!! DEVELOPMENT MODE !!!

εξελίξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Re: εξελίξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

τεν τεν έγραψε: 27 Φεβ 2022, 18:07 Χιουμοριστικό διάλειμμα

https://twitter.com/IAPonomarenko/statu ... xIT9g&s=19
θα έβλεπα ένα buddy-troop ταινιάκι με αυτούς:

Ο Σάσα και ο Σεργκεί στον...πόλεμο
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

πατησιωτης έγραψε: 27 Φεβ 2022, 19:46 Eμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε ψυχρό πόλεμο μάθαμε ότι η αποφυγή του πυρηνικού πολέμου είναι υπεράνω όλων των άλλων δικαιωμάτων,εθνικών ή ατομικών για προφανείς λόγους.Οι δικαιωματιστές ήλθαν μετά όταν κανείς δεν πίστευε ότι κινδυνεύει από τις ατομικές βόμβες. :D
Δυνατό ποστ! :wave:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

George_V έγραψε: 27 Φεβ 2022, 19:46
Οργισμένος έγραψε: 27 Φεβ 2022, 19:34
George_V έγραψε: 27 Φεβ 2022, 18:46

Καλά οργιος είναι αυτός βλέπει οράματα.
Oyte to ληγοντα ανθυποπουτινισκε
Βασικά εσύ το κάνεις αυτό. Τα χελιδόνια τιτιβισαν η ακόμα? Ούτε το ληγοντα wannabe νεοφιλελε.

Και για να με λες έτσι σημαίνει ότι δεν έχεις διαβάσει τίποτα από ότι έχω γράψει εδώ μέσα.
Οχι εχω διαβασει και συμφωνω με ορισμενα που γραφεις, απλα ηθελα να σε πειραξω λιγακι επειδη στο συγκεκριμενο δλδ που μου την λες πρωτος δεν διαβλεπεις οτι απλα ριχνω λιγο δουλεμα και ειρωνια.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

ζει ακόμη αυτό το θλιβερό απολίθωμα;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:53
foscilis έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:19

Μα το ζητούμενο ή το ερώτημα δεν είναι το αν θα πέσει η Ουκρανία. Όλοι γνωρίζουμε ότι θα πέσει.
Δεν είναι τόσο προφανές, είναι μια πάρα πολύ μεγάλη χώρα με περίπου 5 εκατομμύρια μάχιμους και απ' ό,τι φαίνεται η εχθρική διάθεση προς τους εισβολείς είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα αναμέναμε με εθνοτικά κριτήρια. Πρέπει να πω ότι κι εγώ είχα υποτιμήσει την ικανότητα των Ουκρανών να αντισταθούν και υπερτιμήσει το ποσοστό που διάκειται φιλικά προς τη Ρωσία, αλλά τέλος πάντων εγώ λέω τη μαλακία μου από την άλλη άκρη της Ευρώπης, οι Ρώσοι είναι τελείως καραγκιόζηδες που έμπλεξαν σε κάτι τέτοιο ενώ όφειλαν να ξέρουν καλύτερα. Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι από πολεμικής άποψης η Ουκρανία εκατομμύρια στρατιώτες ακριβώς εκεί που πρέπει να τους έχει και το μόνο που χρειάζεται είναι να τους δώσει όπλα. Αυτό με όλες τις λογιστικές και πολιτικές δυσκολίες παραμένει πολύ πιο απλό από το να μεταφέρεις αντίστοιχο αριθμό ατόμων (όπως πρέπει να κάνει η Ρωσία). Δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο λοιπόν να πέσει η Ουκρανία εκτός αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει ακραία όπλα, μαζικής εξοντωσης.
Εκτός αυτού, έστω ότι πέφτει η Ουκρανία. Λόγω έκτασης οι ρώσοι θα πρέπει να αφιερώσουν δεκάδες (αν όχι χιλιάδες) εκατοντάδες στρατό για να διατηρήσουν την κυβέρνηση μαριονέτα που θα επιβάλουν και αυτό θα πρέπει να το κάνουν για μεγάλο διάστημα με τεράστιο κόστος. Οι αντάρτες εγγυημένα θα έχουν απεριόριστη τεχνική υποστήριξη από την Δύση, οπότε θα μιλάμε για Αφγανιστάν στο τετράγωνο. Και η Ρωσία θα πρέπει να υποστηρίξει αυτά τα στρατεύματα με μια οικονομία που θα πλησιάζει σε μέγεθος αυτή την Πολωνίας. Η Ρωσία είναι μεν μεγαλύτερη πληθυσμιακά από την Ουκρανία, αλλά δεν είναι τόσο μεγαλύτερη (145 εκ έναντι 44 εκ). Τα νούμερα για τους Ρώσους απλά δεν βγαίνουν.
Νομίζω ότι φαντάζονταν πως η Ουκρανία χωρίζεται σε περιοχές που είναι σαν την Κριμαία (συντριπτικό ποσοστό Ρώσων -όχι Ρωσόφωνων-) και σε περιοχές που είναι κάτι σαν τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, δηλαδή βασικά μαφιοζοκρατία με αδύναμη κυβέρνηση. Πίστεψαν το ίδιο τους το ψέμα ότι η πορτοκαλί επανάσταση ήταν astroturf και όχι κάτι που εξέφραζε τη βαθιά επιθυμία του λαού για σύνδεση με τη δυτική Ευρώπη.

Και όπως είδαμε όλοι ο Πούτιν δε φερόταν ευγενικά σε όποιον ανώτατο συμβουλάτορα τόλμαγε να ψελλίσει κάποια ένσταση.
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:55
nrg έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:51
Green Dragon έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:45 Ρε παιδιά, πραγματικά νομίζετε ότι οι Ρώσοι πίστευαν πως θα πάρουν μιαν αχανή χώρα σαν την Ουκρανία με 200000 στρατό μέσα σε 3 μέρες;

Scouser
Τα εδάφη που κατέλαβε σε 3 μέρες συγκρίνονται με την έκταση της Ελλάδας.
Οπότε δεν το λες και σθεναρή αντίσταση...
είναι ίσωμα και υπήρξε ομολογουμένως επιτυχημένος αιφνιδιασμός από τη σκατότρυπα του λούκα. άμα δεις τον χάρτη που έβαλε ο σκάου (και στον βαθμό που ισχύει) τα γκέινς είναι μικρά στο μέτωπο με τους αυτονομιστές... όπως έγραψα και πριν κάποιοι συμβουλάτορες δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα από αύριο, έτσι που τον μπλέξανε τον κοντό
Δεν νομίζω ότι τον μπλέξανε και φυσικά κανείς δεν περίμενε να πέσει η Ουκρανία σε 3 μέρες...

Πάντως κρίνοντας από τις εκτάσεις που κατέλαβε και την ταχύτητα με την οποία έφτασε έξω από την πρωτεύουσα, δεν νομίζω να ίδρωσε το αυτί του...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Lugozzi έγραψε: 27 Φεβ 2022, 21:00
πατησιωτης έγραψε: 27 Φεβ 2022, 19:46 Eμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε ψυχρό πόλεμο μάθαμε ότι η αποφυγή του πυρηνικού πολέμου είναι υπεράνω όλων των άλλων δικαιωμάτων,εθνικών ή ατομικών για προφανείς λόγους.Οι δικαιωματιστές ήλθαν μετά όταν κανείς δεν πίστευε ότι κινδυνεύει από τις ατομικές βόμβες. :D
Δυνατό ποστ! :wave:
ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ η απειλη πυρηνικου πολεμου με τα ατομικα δικαιωματα μονον ο τραμπικος Πατ το γνωριζει. Καμια συναφεια και συνδεση μεταξυ των 2.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Οργισμένος έγραψε: 27 Φεβ 2022, 21:00
George_V έγραψε: 27 Φεβ 2022, 19:46
Οργισμένος έγραψε: 27 Φεβ 2022, 19:34
Oyte to ληγοντα ανθυποπουτινισκε
Βασικά εσύ το κάνεις αυτό. Τα χελιδόνια τιτιβισαν η ακόμα? Ούτε το ληγοντα wannabe νεοφιλελε.

Και για να με λες έτσι σημαίνει ότι δεν έχεις διαβάσει τίποτα από ότι έχω γράψει εδώ μέσα.
Οχι εχω διαβασει και συμφωνω με ορισμενα που γραφεις, απλα ηθελα να σε πειραξω λιγακι επειδη στο συγκεκριμενο δλδ που μου την λες πρωτος δεν διαβλεπεις οτι απλα ριχνω λιγο δουλεμα και ειρωνια.
Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

Green Dragon έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:56 Αποκλείεται να μην είχαν και σχέδια για την περίπτωση που αυτό δεν γινόταν ακόμα και αν έδιναν πιθανότητες σε κάτι τέτοιο που δεν το πιστεύω και πολύ. Δεν ξεκινάς τέτοια κολοσσιαία επιχείρηση χωρίς να έχεις εξετάσει 1000 φορές όλα τα σενάρια και να έχεις ετοιμάσει τρόπους αντίδρασης για το καθένα.
H πιο ωραία θεωρία που διάβασα αυτές τις ώρες στα σόσιαλ είναι οτι ο Πούτιν ήταν κρυφά ερωτευμένος εδώ και χρόνια με τον Ζελένσκι κ κάνει τον πόλεμο για να του την μπει στο μάτι. Αύριο στις διαπραγματεύσεις θα τον ξεμοναχιάσει και θα του κάνει πρόταση γάμου. Αν πει ναι τότε θα αποσύρει τα πάντα. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Bill Hicks έγραψε: 27 Φεβ 2022, 17:09
sys3x έγραψε: 27 Φεβ 2022, 15:34
Bill Hicks έγραψε: 27 Φεβ 2022, 15:21 sharp, ωχ, άρχισε η προπαγάνδα. :o

Breaking News: Putin Puts Russian Nuclear Deterrence Forces on High Alert Over Aggressive Statements by NATO
Ρε μαλάκες, τι ακριβώς περιμένατε να γίνει όταν η απόλυτη μέχρι στιγμής υπερδύναμη τσιγκλάει επί δεκαετίες την αμέσως επόμενη (ή έστω παραεπόμενη) στρατιωτικά υπερδύναμη του πλανήτη με το ενδεχόμενο να φυτέψει πυρηνικά κατά μήκος ολόκληρης της δυτικής πλευράς της αυλής της; ειδικά όταν μιλάμε για μια υπερδύναμη σαν Ρωσία με την ποσότητα πυρηνικών που διαθέτει και την αντίστοιχη "ρωσική" μενταλιτέ;
Τι; τι ακριβώς περιμένατε;
Και σκεφτείτε ότι οι Αμερικάνοι παίζουν εκ του ασφαλούς τόσο στο θέμα των στρατιωτικών επιπτώσεων όσο των οικονομικών με τις αλαζονικές μαλακίες που κάνανε όλες τις τελευταίες δεκαετίες. Είστε διατεθειμένοι, είστε πρόθυμοι να πληρώσετε εσείς την νύφη στο τέλος ενώ οι Αμερικάνοι πίνουν τον καφέ τους στα σούπερ ασφαλή γραφεία του fo τους στις ΗΠΑ; γιατί περί αυτού πρόκειται, τα τερτίπια τους καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι σε αυτήν την πλευρά της υφηλίου για να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και εξουσία πάνω σε ολόκληρη την γη.
το ότι γαμιούνται οι Αμερικάνοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να στήνουμε κώλο στον Πούτιν. ακριβώς λόγω τής ρωσικής απειλής οι ανατολικές χώρες έσπευσαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, δεν τις ανάγκασε κανείς, και η εισβολή στην Ουκρανία δικαιώνει αυτήν την απόφαση.

στην προκειμένη:

NATO: *aggressive statements*
Putin: "We'll nuke the shit out of you."
"Top officials of leading NATO nations indulge in making aggressive statements about our country. Therefore, I am ordering the minister of defence and the chief of the general staff to put the deterrence forces of the Russian army into special combat duty mode," Putin said in a briefing with Defence Minister Sergei Shoigu and Chief of General Staff Valery Gerasimov in Moscow.
:roll:

NATO: "We'll defend our allies if necessary, like we're supposed to."
Putin: "Wut? You mean I'm not allowed to swing my dick around and get slapped on the wrist for it anymore?!"
NATO, Putin said, has not limited its actions only to "unfriendly actions against our country in the economic sphere" in the form of sanctions.
:salicry:
Αυτό σε λέω πούλιμ, τι ακριβώς περίμενες να κάνει ένας αυταρχικός ηγέτης όταν αργά αλλά σταθερά τον περικυκλώνεις σχεδόν στο σύνολο των δυτικών συνόρων του (της μεγαλύτερης σε έκταση χώρα στον πλανήτη ffs) προσπαθώντας να φυτεύσεις βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικά ολούθε.
Το ότι αυτές οι χώρες ζητήσανε εντελώς μόνες τους να μπουν στο ΝΑΤΟ είναι debatable, αυτό που που λες, η εκ των υστέρων δικαίωση, μοιάζει περισσότερο με αυτοεκλπηρώμενη προφητεία, οι Αμερικάνοι δώσανε όλες τις εξασφαλίσεις στον Ρώσο από την πτώση του τείχους και μετά ότι δεν θα επεκταθεί το ΝΑΤΟ προς τα "χωράφια" τους και καλά έκανε γιατί πλέον δεν υπήρχε και λόγος, με την καταπάτηση όλων των συμφωνιών βέβαια (Μινσκ et al) δημιούργησαν επί τούτου, κατά την γνώμη μου και εκ των υστέρων θεωρώ ότι είναι ένα ασφαλές συμπέρασμα αυτό, νέους τεχνητά κατασκευασμένους λόγους καθώς ο Ρώσος αισθάνεται ότι απειλείται (και δικαίως κατά την γνώμη μου όπως αντίστροφα δικαίως θα αισθανόντουσαν οι Αμερικανοί) οπότε και αντιδράει σαν γουέλ... Ρώσος, ασχέτως αν διαφωνούμε εγώ και εσύ με αυτήν την αντίδραση.
Μην ξεχνάς ότι οι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που απέρριψαν την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ το 2000-2001 και γενικότερα όλοι οι χειρισμοί τους από το 1996 και έπειτα ήταν αυτοί που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Οι Αμερικάνοι επίσης παίζουν εκ του ασφαλούς καθώς σε κάθε περίπτωση εμείς εδώ στην Ευρώπη τρώμε την πούτσα των οικονομικών και god forbid στρατιωτικών επιπτώσεων.
Μου κάνει δε τρομερή εντύπωση ότι εσύ ειδικά υποτιμάς τρομερά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη των πολιτικών που εφαρμόζει το foreign office τις τελευταίες δεκαετίες, λες και δεν ξέρουμε όλοι μας (πάνω κάτω) τι ρόλο βαράνε τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Αμερικάνοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 27 Φεβ 2022, 21:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Menios_mikroulis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Menios_mikroulis »

Καραμελίτσα έγραψε: 27 Φεβ 2022, 18:28
John Brown Gun Club έγραψε: 27 Φεβ 2022, 18:27
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Φεβ 2022, 18:21

Χμμμ, βλέπω σε πείραξε που ειρωνεύτηκα το άλλο προπαγανδιστικό σκουπίδι που έφερες με τη λίστα προγραφών.

Είπα ότι θεωρούσα την εισβολή απίθανή εκτός αν ξεκινήσει κλιμάκωση στο Ντόνμπας.
η ψευδεπιγραφη κρυπτοφασιστικη με αριστερο προσωπειο περσονα σου ειναι που με ενοχλει και οχι τοσο οι αναμενομενες κωλοτουμπες και πιρουετες σου.
Δε θα έπρεπε. Είσαι ο ορισμός του ψευτοαριστερού φασίστα, αν ήμουν όπως το λες θα ήμασταν κολλητάρια.

:popc: :popc: :popc: :popc: :popc: :popc:
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

Green Dragon έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:45 Ρε παιδιά, πραγματικά νομίζετε ότι οι Ρώσοι πίστευαν πως θα πάρουν μιαν αχανή χώρα σαν την Ουκρανία με 200000 στρατό μέσα σε 3 μέρες;

Scouser
όχι ΑΛΛΑ από ότι φαίνεται είχαν στόχο σε ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου εντός 48 ωρών.

Μετά μάλλον θεωρούσαν ότι όλα τα μέτωπα ανατολικά του Δνείπειρου θα κατέρρεαν

(και δεν ήταν μακριά από το να τα καταφέρουν).
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

nrg έγραψε: 27 Φεβ 2022, 21:01
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:55
nrg έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:51

Τα εδάφη που κατέλαβε σε 3 μέρες συγκρίνονται με την έκταση της Ελλάδας.
Οπότε δεν το λες και σθεναρή αντίσταση...
είναι ίσωμα και υπήρξε ομολογουμένως επιτυχημένος αιφνιδιασμός από τη σκατότρυπα του λούκα. άμα δεις τον χάρτη που έβαλε ο σκάου (και στον βαθμό που ισχύει) τα γκέινς είναι μικρά στο μέτωπο με τους αυτονομιστές... όπως έγραψα και πριν κάποιοι συμβουλάτορες δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα από αύριο, έτσι που τον μπλέξανε τον κοντό
Δεν νομίζω ότι τον μπλέξανε και φυσικά κανείς δεν περίμενε να πέσει η Ουκρανία σε 3 μέρες...

Πάντως κρίνοντας από τις εκτάσεις που κατέλαβε και την ταχύτητα με την οποία έφτασε έξω από την πρωτεύουσα, δεν νομίζω να ίδρωσε το αυτί του...
Στον πραγματικο κοσμο ειναι πασιφανες οτι απετυχε οικτρα αφου 3 μερες τωρα μετραει τρομερες απωλειες απο τους ξυπολυτους της Ουκρανιας και εχει βαλτωσει στα 3 μετωπα καθιμενος ωσαν παπια να τρωει τα τζαβελιν στον κωλο. Μαλιστα το ηθικο του στρατευματος του δεν το βλεπω και πολυ καλα. Μην φυγει κανα πυραυλακι προς Μοσχα μερια να προσεχει απο κανα δικο του τεκνο.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Beria έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:58
Green Dragon έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:56
hades έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:50 εγώ πιστεύω ότι υπολόγιζαν να καταρρεύσει ο στρατός και όταν έκαναν την πρώτη μέρα την αεραμεταφορά στο αεροδρόμιο το έκαναν κυρίως για να κάνουν την κυβέρνηση να φύγει και να καταρρεύσει το οικοδόμημα. Δεν τους βγήκε ο υπολογισμός και έμπλεξαν

Γενικά είχαν στο μυαλό τους το τι έγινε στην Κριμαία το 2014 που την πήραν χωρίς πυροβολισμό και μετά που μπούκαραν για να ενισχύσουν τους αυτονομιστές όταν έχαναν και να σύρουν στην συμφωνία του Μινσκ την Ουκρανία
Αποκλείεται να μην είχαν και σχέδια για την περίπτωση που αυτό δεν γινόταν ακόμα και αν έδιναν πιθανότητες σε κάτι τέτοιο που δεν το πιστεύω και πολύ. Δεν ξεκινάς τέτοια κολοσσιαία επιχείρηση χωρίς να έχεις εξετάσει 1000 φορές όλα τα σενάρια και να έχεις ετοιμάσει τρόπους αντίδρασης για το καθένα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παρανοϊκός δικτάτορας δεν ακούει τους επιτελείς του και σέρνει τον στρατό σε ένα δικό του σχέδιο
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το επίπεδο του κρεμλίνου είναι διαφορετικό από αυτό των παπαροαναλυτών του φόρουμ που λένε μασώντας τσίχλα και ρουφώντας από στραβό καλαμάκι φρέντο, ρε ε ίινεται λαίμε, έχουν τον νορ στριμ; Προσοχή, δε λέμε για το επίπεδο πληροφόρησης, λέμε για την ικανότητα ανάλυσης. (Αυτό που ξεκλείδωσε τη δυναμική αυτή βέβαια ήταν η στάση της κυβ των ούκρο και η τουλάχιστον επαρκής πολεμική των προετοιμασία, που εδωσε επιλογές στη διεθνή κοινό)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Αρίστος έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:57
nik_killthemall έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:40
Αρίστος έγραψε: 27 Φεβ 2022, 20:34

Προσεξτε τωρα.

Οταν οι Ουκρανοι αποδεδειγμενα βομβαρδιζαν και δολοφονουσαν Ελληνες το 2014...

η ελληνικη κυβερνηση δεν ζητουσε ευθυνες απο τους Ουκρανους...

γιατι τοτε οι Ουκρανοι ηταν η Δυση.

Spoiler
Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου για το θάνατο ατόμων ελληνικής καταγωγής στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο, ότι μεταξύ των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από οβίδα πυροβολικού που ερρίφθη, χθες, στο χωριό Σαρτανά, πλησίον της Μαριούπολης, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, και άτομα ελληνικής καταγωγής.

Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων. Η στήριξη μας θα είναι άμεση.

Στις δύσκολες αυτές ώρες, η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό των ομογενών της Ουκρανίας και ήδη έχουν δοθεί εντολές στον Γενικό μας Πρόξενο στη Μαριούπολη, όπως παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους καθώς και των τραυματιών.

Η προστασία των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Μαριούπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι η πρώτη μέριμνά μας. Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση. Αυτός είναι ο άξονας της πολιτικής μας ευθύς εξαρχής, τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, όσο και διμερώς».

https://www.mfa.gr/epikairotita/dilosei ... poles.html

Τωρα ζηταει ευθυνες απο τους Ρωσους ομως ακριβως για τους ιδιο αριθμο νεκρων και στο ιδιο χωριο καταδικαζοντας τους προκαταβολικα και χωρις να περιμενει μια απαντηση εκ μερους τους. Κι αυτο ενω γνωριζει πολυ καλα ποιοι σκοτωναν Ελληνες με βομβες μεχρι τωρα σε αυτο το χωριο.

.
Το μονο που προσεχουμε ειναι πως εχεις ξεκουτιανει και δεν εισαι ικανος πλεον ουτε αναγνωση κειμενου να κανεις ! Βρε σεφερλη του φορουμ ξεστραβωσου και διαβασε το λινκ που ΕΣΥ εφερες ΤΙ λεει :
Κατά τον πόλεμο στο Ντονμπάς, ο Σαρτανάς βρέθηκε από τα τέλη του 2014 στα διαφιλονικούμενα εδάφη ανάμεσα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τις αντίστοιχες των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ[2][19][20]. Στις 14 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, η κωμόπολη βλήθηκε από όλμους, ένας από τους οποίους χτύπησε πομπή κηδείας[21] με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άτομα και να τραυματιστούν άλλα 17[22][23]. Η ευθύνη αποδόθηκε στις δυνάμεις των αυτονομιστών, για τις οποίες ειπώθηκε πως πιθανόν στόχευαν φυλάκιο[21] του ουκρανικού στρατού
Εν ολιγοις ΚΑΙ το 2014 οι ρωσοι αυτονομιστες ειχαν σκοτωσει τους ομογενεις Ελληνες, στοχευοντας φυλακιο των Ουκρανων, και ΟΧΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ οπως μας τα εχεις κανει ζεμπελιν τοσες μερες με τα μυθευματα σου !

Το επομενο βημα ειναι αφου καταφερεις να αναγνωσεις τι σκατα φερνεις ως πηγη, για να μην παραδεχτεις πως ειπες μλκια να προσπαθησεις να μας πεισεις πως τελικα το 2014 τον ολμο που στοχευε το φυλακιο του ουκρανικου στρατου και σκοτωσε τους ομογενεις, τον εριξε ο ιδιος ο ουκρανικος στρατος ...

Spoiler
Το χωριο ηταν τοτε αναμεσα στα πυρα και των δυο.

«Μας πυροβολούν από δύο πλευρές, από τη μία οι ανεξάρτητοι και από την άλλη οι ουκρανικές δυνάμεις» είπε η Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, η οποία επισκέφθηκε την Αθήνα αυτή την εβδομάδα για να επικοινωνήσει τα θέματα της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης.
«Από τα 22 ελληνικά χωριά τα επτά βρίσκονται σήμερα στους ανεξάρτητους του Ντονέτσκ και τα υπόλοιπα στην ουκρανική πλευρά» προσέθεσε τονίζοντας ότι πολλά είναι ακριβώς στη μέση και οι σφαίρες πέφτουν καθημερινά. «Υπάρχουν χωριά που δεν έχουν κάνει μαθήματα από τον Σεπτέμβριο, όπου δεν λειτουργεί τίποτα, ούτε το ταχυδρομείο ούτε οι πολυκλινικές, και υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα».
Χάνα Νόιμαν: «Η έλλειψη εναρμόνισης στις ευρωπαϊκές εξαγωγές όπλων δημιουργεί προβλήματα»
Παρά την εκεχειρία – η οποία δεν πέτυχε άλλο από το να απομακρυνθεί ο βαρύς οπλισμός αλλά δεν έβαλε τέλος στις ανταλλαγές πυροβολισμών -, οι μάχες συνεχίζονται ως σήμερα. Η ελληνική ομογένεια έχει θρηνήσει περίπου 100 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε-έξι παιδιά.
Η κυρία Προτσένκο-Πιτσατζή, που επί σχεδόν 20 χρόνια υπήρξε διευθύντρια σχολείου στην περιοχή, μετέφερε σε μια συνάντηση με λίγους δημοσιογράφους στην Αθήνα το παράπονο της ομογένειας. «Πρέπει να έχουμε προστασία από την πατρίδα. Η Ελλάδα πρέπει να δώσει λίγη προσοχή σε μας» είπε.
«Ο Σαρτανάς, μια κωμόπολη 11.000 κατοίκων, έχει βομβαρδιστεί τέσσερις φορές από τον Σεπτέμβριο. Σκοτώθηκαν οκτώ άμαχοι και γκρεμίστηκαν 93 σπίτια. Στις 24 Φεβρουαρίου βομβαρδίστηκε μια περιοχή στην Ανατολική Μαριούπολη – σκοτώθηκαν 31 άτομα, τραυματίστηκαν περισσότερα από 100 και υπέστησαν ζημιές 77 πολυκατοικίες όπου ζουν περισσότερα από 2.000 άτομα» είπε ο Στέφανος Μάκσμα, δήμαρχος του Σαρτανά και μέλος της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Αθήνα διευκρινίζοντας ότι τον πόλεμο τον ονομάζουν τώρα «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις».

https://www.tovima.gr/2015/05/29/world/ ... -kindynoy/

........................................................................................................

100 Ελληνες νεκροί στην Ουκρανία

Η ελληνική ομογένεια έχει θρηνήσει περίπου 100 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.

Η Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή, πρόεδροςΟμοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, επισκέφθηκε την Αθήνα για να ζήτήσει βοήθεια στα θέματα της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης.

Από τα 22 ελληνικά χωριά τα επτά βρίσκονται σήμερα στους ανεξάρτητους του Ντονέτσκ και τα υπόλοιπα στην ουκρανική πλευρά, και η ομογένεια βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στα πυρά.
Ο δήμαρχος του Σαρτανά και μέλος της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Αθήνα , Στέφανος Μάκσμα, διευκρίνισε ότι τον πόλεμο τον ονομάζουν τώρα «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις»!
Ο Σαρτανάς, μια κωμόπολη 11.000 κατοίκων, έχει βομβαρδιστεί τέσσερις φορές από τον Σεπτέμβριο. Σκοτώθηκαν οκτώ άμαχοι και γκρεμίστηκαν 93 σπίτια. Στις 24 Φεβρουαρίου βομβαρδίστηκε μια περιοχή στην Ανατολική Μαριούπολη – σκοτώθηκαν 31 άτομα, τραυματίστηκαν περισσότερα από 100 και υπέστησαν ζημιές 77 πολυκατοικίες όπου ζουν περισσότερα από 2.000 άτομα, ανέφερε ο Μάκσμα.
“Δεν λειτουργεί τίποτα, ούτε το ταχυδρομείο ούτε οι πολυκλινικές, και υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα” είπε η Προτσένκο-Πιτσατζή, που επί σχεδόν 20 χρόνια υπήρξε διευθύντρια σχολείου στην περιοχή και ζήτησε προστασία απο τη πατρίδα.
.«Να δείξει η Ελλάδα ότι δεν μας ξέχασε» είπε η κυρία Προτσένκο-Πιτσατζή και επεσήμανε πως άλλες χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία και το Ισραήλ πήραν τις μειονότητές τους από την Ουκρανία και ζήτησε , αν γίνεται να υπάρξει φιλοξενία, έστω για ένα μήνα για 300 συνταξιούχους και γυναίκες με παιδια .

Η κοινότητα παρουσίασε το αίτημα της προς τηυν Αθήνα να διευκολυνθεί η χορήγηση εγγράφων προς όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και η κα Προτσένκο-Πιτσατζή τόνισε «Ο νόμος 2790 του 2000 δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης να υποβάλουν τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι ο ένας γονιός τους είναι ελληνικής καταγωγής και να λάβουν ειδική ταυτότητα ή ιθαγένεια» «Για να πάρουν τα παιδιά την ιθαγένεια θα χρειαστούν τέσσερα-πέντε χρόνια το λιγότερο» προσέθεσε. Αυτό δεν βοηθά καθόλου όσους ομογενείς πασχίζουν να ξεφύγουν από τις σφαίρες.

https://katohika.gr/diethni/100-%CE%B5% ... %AF%CE%B1/
.
2 επιπλεον σεντονια εφερες πουθενα δεν λενε πως οι Ουκρανοι σκοτωσαν τους ομογενεις, ενω το πρωτο λινκ που εφερες απο wiki λεει οτι τους σκοτωσαν οι φιλοΡωσοι αυτονομιστες, και εισαι εντελως αξιολυπητος για να παραδεχτεις πως ετη μια φορα εγραψες ΜΠΟΥΡΔΕΣ !

Ειδικα εσυ δεν εισαι σε θεση να κραζεις τον Ζελενσκι, γιατι εισαι ξεκαθαρα πολυ μεγαλυτερος κωμικος απο αυτον ! Δεν εχει νοημα καμια κουβεντα μαζι σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 27 Φεβ 2022, 21:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”