Σελίδα 562 από 1025

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:34
από Ναύτης
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:35
από Αγις
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:25
enterprise-psi έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:22
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:17 Ποιός έχει χρόνο να ψήνει 4 ώρες; Ή τα παρατάτε ανοιχτά και φεύγετε;
Από το κινητό την κλείνουμε :003:
Ο φούρνος σου κλείνει από το κινητό;
ολα γινονται πολυ ευκολα οπως να παρακολουθεις την εσωτερικη θερμοκρασια του κρεατος κ του φουρνου πινοντας νεγκρονι στο καφεμπαρ να κανεις ορεξη

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:37
από Cecily Anne
Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:35
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:25
enterprise-psi έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:22

Από το κινητό την κλείνουμε :003:
Ο φούρνος σου κλείνει από το κινητό;
ολα γινονται πολυ ευκολα οπως να παρακολουθεις την εσωτερικη θερμοκρασια του κρεατος κ του φουρνου πινοντας νεγκρονι στο καφεμπαρ να κανεις ορεξη
Ναι, εντάξει, γενικά όλοι οι αργόσχολοι εύκολα τα βρίσκουν. Ας επανέλθουμε τώρα στην πραγματικότητα.

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:41
από Αγις
η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:44
από Cecily Anne
Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41 η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Μην εκνευρίζεσαι :lol:

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 14:00
από Gherschaagk
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:19
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Κι εσύ πού είσαι;
Εγώ μπορεί να είμαι κάπου εκεί κοντά.

Αλλά συνήθως φαγητό σαν αυτό είναι κυριακάτικο και πρωινά Κυριακής είμαι σπίτι.

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 14:01
από Cecily Anne
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:00
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:19
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Κι εσύ πού είσαι;
Εγώ μπορεί να είμαι κάπου εκεί κοντά.

Αλλά συνήθως φαγητό σαν αυτό είναι κυριακάτικο και πρωινά Κυριακής είμαι σπίτι.
Χαίρω πολύ, αυτό ακριβώς λέμε. Είσαι εκεί και επιβλέπεις.

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 14:06
από Στύγιος
Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41 η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Ρε μλκ σε 4 ώρες αρχίζουν και τελειώνουν πόλεμοι κι εσύ περιμένεις σα γιαγιάκα το φαί να σιγοβράσει ...............................

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 14:07
από Gherschaagk
Ναύτης έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:34
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Ναι και σου λένε πως κάτι που θέλει φούρνο για να μαγειρευτεί σωστά, όταν το βάζεις στην χύτρα, κάτι χάνεις.

Αν μιλάμε για κάτι που είναι της κατσαρόλας, να πω οκ. Αλλά που να χτυπηθώ κάτω αν πάρω τα υλικά για μπριάμ και τα βάλω στην χύτρα και τους δώσω ένα ντουμάνιασμα, και μετά στον φούρνο για να το πω μπριάμ τελικά, ε, δεν είναι το ίδιο με το να βάλω τα λαχανικά από την αρχή στην γάστρα και να περιμένω να ψηθούν. Κι επειδή χρησιμοποιώ γάστρα, δεν βάζω καθόλου νερό.

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 14:10
από Gherschaagk
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:01
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:00
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:19

Κι εσύ πού είσαι;
Εγώ μπορεί να είμαι κάπου εκεί κοντά.

Αλλά συνήθως φαγητό σαν αυτό είναι κυριακάτικο και πρωινά Κυριακής είμαι σπίτι.
Χαίρω πολύ, αυτό ακριβώς λέμε. Είσαι εκεί και επιβλέπεις.
Όχι πάντα. Τα έχω άφησε κι έχω φύγει. Για να ψωνίσω κάτι που ξέχασα συνήθως.

Δεν θα πάω για καφέ και θα τον πίνω ξέγνοιαστα για 2 ώρες.

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 14:56
από Cecily Anne
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:07
Ναύτης έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:34
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Ναι και σου λένε πως κάτι που θέλει φούρνο για να μαγειρευτεί σωστά, όταν το βάζεις στην χύτρα, κάτι χάνεις.

Αν μιλάμε για κάτι που είναι της κατσαρόλας, να πω οκ. Αλλά που να χτυπηθώ κάτω αν πάρω τα υλικά για μπριάμ και τα βάλω στην χύτρα και τους δώσω ένα ντουμάνιασμα, και μετά στον φούρνο για να το πω μπριάμ τελικά, ε, δεν είναι το ίδιο με το να βάλω τα λαχανικά από την αρχή στην γάστρα και να περιμένω να ψηθούν. Κι επειδή χρησιμοποιώ γάστρα, δεν βάζω καθόλου νερό.
Δεν μπορείς να κάνεις μπριάμ στη χύτρα. Η χύτρα είναι για πράγματα που θέλουν ώρες. Το μπριάμ θα σου γίνει σούπα. ΠΧ εγώ κάνω ρεβύθια την προηγούμενη στην χύτρα μόνο με νερό, τα βάζω ψυγείο και την επόμενη μισό μπατς στο φούρνο για κρουτόν για σαλάτες, και τα υπόλοιπα σούπα στην κατσαρόλα. Έτσι ουσιαστικά έχω ασχοληθεί μισή ώρα για 2 γεύματα κατσαρόλας*2 και ένα βάζο για σαλάτες που κρατάει καιρό. Σιγά μη κάτσω να περιμένω τα ρεβύθια να βράσουν. Ούτε καν τα μουλιάζω.

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 15:04
από Αγις
Στύγιος έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:06
Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41 η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Ρε μλκ σε 4 ώρες αρχίζουν και τελειώνουν πόλεμοι κι εσύ περιμένεις σα γιαγιάκα το φαί να σιγοβράσει ...............................
σπαλες χοιρινες απο 8 εως 10 ωρες :003:
κοτσια το ιδιο
σιδηροδρομοι 6 ωρες
αρνισια παιδακια 75- 90 λεπτα

να συνεχισω ;

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 15:18
από ksk
Στύγιος έγραψε: 08 Ιαν 2023, 22:52
Casp έγραψε: 08 Ιαν 2023, 22:47
Ε δεν είναι και καμιά δουλειά wow :lol: εγώ μένω με τους δικούς μου και μαζεύω στην άκρη λεφτά για να μπω στο δικό μου διαμέρισμα. Αν ζούσα μόνη μου ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ, δεν θα έμενε τίποτα, με το ζόρι θα τα έβγαζα πέρα.


Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 15:20
από ΓΑΛΗ
Στύγιος έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:06
Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41 η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Ρε μλκ σε 4 ώρες αρχίζουν και τελειώνουν πόλεμοι κι εσύ περιμένεις σα γιαγιάκα το φαί να σιγοβράσει ...............................
Εγώ ναι, το περιμένω. Αν όχι 4 ώρες, τις 3 τις έχω σιγουράκι.

Για τα εγγόνια που βαριούνται, προτείνω έτοιμες μερίδες πάσας τροφής και συνταγής. Υπάρχουν διαθέσιμες σε όλα τα σ/μ και στην τελική ίσως να είναι και πιο οικονομικές.

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 15:21
από ksk
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:12 Το πεθαμένο χοιρινό;;
Μπλιαχ,μια χαρά το ειπες!
:003: