Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
Bazoomba έγραψε: 09 Ιαν 2023, 10:55
Tρώει επί 8 μέρες φασόλια. Κάπου διάβασα ότι το να τα μυρίζεις ενισχύει το ανοσοποιητικό.
9
Θα προσπαθήσω και 10η
Γιατί το κάνεις αυτό;
Η αρχική αιτία ήταν ότι πήραμε χύτρα και τα έκανε υπεργαμάτα, δηλαδή άλλαξε τελείως η άποψή μου για το φασόλι. Δεν τρώω όμως *μόνο* φασόλια (αν και έγινε και αυτό Δευτέρα και Πέμπτη), πιο πολύ σαν συνοδευτικό: σαλάτα piyaz, μαυρομάτικα με αβοκάντο, μαυρομάτικα με χόρτα, κι άλλο piyaz... Χθες το βράδυ αποφάσισα να φάω κάτι ελαφρύ κι άνοιξα μια κονσέρβα τονοσαλάτα νομίζοντας ότι θα είναι αυτή με το κους κους αλλά τελικά ήταν η Μεξικάνα με τα μαύρα φασόλια. Ε τώρα αφού πήγα 9 μέρες σερί γιατί να μην πάω και 10η;
Η αρχική αιτία ήταν ότι πήραμε χύτρα και τα έκανε υπεργαμάτα, δηλαδή άλλαξε τελείως η άποψή μου για το φασόλι. Δεν τρώω όμως *μόνο* φασόλια (αν και έγινε και αυτό Δευτέρα και Πέμπτη), πιο πολύ σαν συνοδευτικό: σαλάτα piyaz, μαυρομάτικα με αβοκάντο, μαυρομάτικα με χόρτα, κι άλλο piyaz... Χθες το βράδυ αποφάσισα να φάω κάτι ελαφρύ κι άνοιξα μια κονσέρβα τονοσαλάτα νομίζοντας ότι θα είναι αυτή με το κους κους αλλά τελικά ήταν η Μεξικάνα με τα μαύρα φασόλια. Ε τώρα αφού πήγα 9 μέρες σερί γιατί να μην πάω και 10η;
Α ΟΚ, περνάς φασολοφάση δηλαδή.
btw η χύτρα είναι μαγικό εργαλείο. Ακούω π.χ. τον άλλον, λέει είχα το χοιρινό τέσσερις ώρες στο φούρνο. Γιατί ρε μάστορα;
Αλατώνεις, πιπερώνεις, μαρινάρεις από βραδύς και ψυγείο. Το πρωί τσιγαρίζεις κρεμμυδάκι και σκορδάκι, βάζεις το χοιρινό με τα ζουμιά στη χύτρα 20-30 λεπτά, σβήνεις, άλλα 10 λεπτά τις πατάτες, σβήνεις, πετάς στο φούρνο 30-40 λεπτά κι έτοιμο το χοιρινό στον φούρνο σε μιάμιση ώρα max. Λουκούμι, κόβεται το κρέας με το κουτάλι.
Ναύτης έγραψε: 09 Ιαν 2023, 11:05
Γιατί το κάνεις αυτό;
Η αρχική αιτία ήταν ότι πήραμε χύτρα και τα έκανε υπεργαμάτα, δηλαδή άλλαξε τελείως η άποψή μου για το φασόλι. Δεν τρώω όμως *μόνο* φασόλια (αν και έγινε και αυτό Δευτέρα και Πέμπτη), πιο πολύ σαν συνοδευτικό: σαλάτα piyaz, μαυρομάτικα με αβοκάντο, μαυρομάτικα με χόρτα, κι άλλο piyaz... Χθες το βράδυ αποφάσισα να φάω κάτι ελαφρύ κι άνοιξα μια κονσέρβα τονοσαλάτα νομίζοντας ότι θα είναι αυτή με το κους κους αλλά τελικά ήταν η Μεξικάνα με τα μαύρα φασόλια. Ε τώρα αφού πήγα 9 μέρες σερί γιατί να μην πάω και 10η;
Α ΟΚ, περνάς φασολοφάση δηλαδή.
btw η χύτρα είναι μαγικό εργαλείο. Ακούω π.χ. τον άλλον, λέει είχα το χοιρινό τέσσερις ώρες στο φούρνο. Γιατί ρε μάστορα;
Αλατώνεις, πιπερώνεις, μαρινάρεις από βραδύς και ψυγείο. Το πρωί τσιγαρίζεις κρεμμυδάκι και σκορδάκι, βάζεις το χοιρινό με τα ζουμιά στη χύτρα 20-30 λεπτά, σβήνεις, άλλα 10 λεπτά τις πατάτες, σβήνεις, πετάς στο φούρνο 30-40 λεπτά κι έτοιμο το χοιρινό στον φούρνο σε μιάμιση ώρα max. Λουκούμι, κόβεται το κρέας με το κουτάλι.
Η αρχική αιτία ήταν ότι πήραμε χύτρα και τα έκανε υπεργαμάτα, δηλαδή άλλαξε τελείως η άποψή μου για το φασόλι. Δεν τρώω όμως *μόνο* φασόλια (αν και έγινε και αυτό Δευτέρα και Πέμπτη), πιο πολύ σαν συνοδευτικό: σαλάτα piyaz, μαυρομάτικα με αβοκάντο, μαυρομάτικα με χόρτα, κι άλλο piyaz... Χθες το βράδυ αποφάσισα να φάω κάτι ελαφρύ κι άνοιξα μια κονσέρβα τονοσαλάτα νομίζοντας ότι θα είναι αυτή με το κους κους αλλά τελικά ήταν η Μεξικάνα με τα μαύρα φασόλια. Ε τώρα αφού πήγα 9 μέρες σερί γιατί να μην πάω και 10η;
Α ΟΚ, περνάς φασολοφάση δηλαδή.
btw η χύτρα είναι μαγικό εργαλείο. Ακούω π.χ. τον άλλον, λέει είχα το χοιρινό τέσσερις ώρες στο φούρνο. Γιατί ρε μάστορα;
Αλατώνεις, πιπερώνεις, μαρινάρεις από βραδύς και ψυγείο. Το πρωί τσιγαρίζεις κρεμμυδάκι και σκορδάκι, βάζεις το χοιρινό με τα ζουμιά στη χύτρα 20-30 λεπτά, σβήνεις, άλλα 10 λεπτά τις πατάτες, σβήνεις, πετάς στο φούρνο 30-40 λεπτά κι έτοιμο το χοιρινό στον φούρνο σε μιάμιση ώρα max. Λουκούμι, κόβεται το κρέας με το κουτάλι.
Καλά, κάτσε εσύ να κοιτάς ένα 4ωρο τον φούρνο.
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:08
από Ερμής
Γιατί να τον κοιτάς; Μη κλάψει ή μη χεστεί;
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:12
από Gherschaagk
Το πεθαμένο χοιρινό;;
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:17
από Cecily Anne
Ποιός έχει χρόνο να ψήνει 4 ώρες; Ή τα παρατάτε ανοιχτά και φεύγετε;
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:18
από Gherschaagk
Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:19
από Cecily Anne
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18
Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Κι εσύ πού είσαι;
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Δημοσιεύτηκε: 09 Ιαν 2023, 12:22
από enterprise-psi
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:17
Ποιός έχει χρόνο να ψήνει 4 ώρες; Ή τα παρατάτε ανοιχτά και φεύγετε;