!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Archmage

Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage »

seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 17:16 Φυσικά είμαι εδώ για τον λόγο που είστε και εσείς. Το ξέρω ότι δεν θα βρω χρήματα εδώ. Απλά κάποτε είχα την ελπίδα να βρω επιστημονικούς συνεργάτες. Και βρήκα. Όμως έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις και συνεργασίες που δεν ξέρετε και αποτέλεσμα μηδέν. Σας μιλάω για εταιρείες κολοσσούς. Στην τελική ούτε εγώ ξέρω τι κάνω και που πάω. Θέλει την βοήθεια του κράτους μια εφεύρεση σαν αυτή.
Απλά συνεχίζω την έρευνα και περιμένω. Τι δεν ξέρω. Απλά το κεφάλι μου πάει να σπάσει από την έρευνα. Έχω κολλήσει.
1. Επιστημονικούς συνεργάτες δε βρίσκεις στα φόρα, ειδικά με τον τρόπο που προσπαθείς να το κάνεις. Το αντίθετο αποτέλεσμα έχει η προσπάθειά σου, αποτρέπει οποιονδήποτε στο χώρο από το να συνεργαστεί μαζί σου.

2. Τις εταιρίες-κολοσσούς τις πλασάρεις εδώ και χρόνια. Όντως μπορεί να υπάρχουν, αλλά μέχρι να παρουσιάσεις κάτι απτό, είναι άνευ αξίας για οποιονδήποτε τυχόν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μαζί σου.

3. Βοήθεια του κράτους υπό ΚΣ δε θα πάρεις, γιατί αυτά που γράφεις (ακόμα κι αν έχουν ενδιαφέρον) τα γράφεις με παντελώς λάθος τρόπο. Μπορεί να νιώθεις καλύτερα να πιστεύεις ότι υπάρχει πλεκτάνη εναντίον σου, αλλά όπως και να έχει λεφτά από κει δεν πρόκειται να δεις.

4. Έχεις κολλήσει σε αυτό που ονομάζεις «έρευνα» και αρνείσαι να κάνεις οτιδήποτε για να έρθεις κοντά σε οποιονδήποτε τυχόν μπορεί να ενδιαφερθεί. Ένα απλό google λέει ότι αντιγράφεις (κυριολεκτικά, από πτυχιακές εργασίες) τα ίδια εδώ και 10 χρόνια και ούτε καν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό.

Συνεπώς, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ψάχνεις εδώ στο νετ ή γενικότερα τι περιμένεις να αλλάξει.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Αυτό που ψάχνω είναι ανθρώπους οι οποίοι όμως έχουν εξαφανιστεί Θεωρώ εγώ προσωπικά εγκληματίες αυτούς που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να σώσω κόσμο και δεν το κάνουν. Όταν μιλάμε για την εφεύρεσή μου δεν μιλάμε για ένα είδος προς πώληση αλλά για μια προσπάθεια να σωθεί κόσμος και περιουσίες. Μια παγκόσμια προσπάθεια έπρεπε να είναι. Έπρεπε να με προσέχεται σαν κόρη οφθαλμού.
Αφού θέλετε να τα ακούσετε ας αρχίσουμε. Ξέρετε γιατί είμαι εδώ. Για να μάθει ο κόσμος ότι αυτούς που πληρώνουμε για να μας σώσουν από τον σεισμό αδιαφορούν για την πρότασή μου γιατί απλά θέλουν να τρώνε τον αγλέουρα. Δεν μιλώ για τους απλούς μηχανικούς αλλά για τους αρμόδιους δεσμούς του κράτους. Φάτε φάτε φάτε μέχρι να σκάσετε. Ποιος ο λόγος να υπάρχετε αν δεν ερευνάτε αυτές τις προτάσεις?
Που είναι οι δικές σας έρευνες και που πάνε τα χρήματα των φορολογουμένων.
Για αυτό είμαι εδώ για να ενημερώσω τον κόσμο.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:26Αυτό που ψάχνω είναι ανθρώπους οι οποίοι όμως έχουν εξαφανιστεί
Δεν έχουν εξαφανιστεί, απλώς εσύ δεν καταλαβαίνεις αυτά που σου λένε.
seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:26Όταν μιλάμε για την εφεύρεσή μου
Όταν μιλάμε για την εφεύρεσή σου, εσύ νομίζεις ότι είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στην ιστορία της ανθρωπότητας και ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει ότι δεν καταλαβαίνεις πολλαπλασιασμό και διαίρεση.

Συνεπώς, όσο και να φωνάζεις και να κλαίγεσαι, δεν πρόκειται να σου δώσουν σημασία. Δέκα χρόνια τώρα αυτό συμβαίνει, πόσο IQ χρειάζεται για να καταλάβεις ότι αυτός ο τρόπος δε δουλεύει; Δε θα αλλάξουν όλοι οι άλλοι επειδή εσύ δεν μπορείς να μάθεις βασικές έννοιες.

Αν θες όντως να σε ακούσει κάποιος τότε υποχρεωτικά θα κάνεις ένα εκ των δύο: Είτε μια παρουσίαση της προκοπής, στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι άλλοι και με τη μέθοδο που απαιτούν, είτε θα βρεις λεφτά και θα χτίσεις πραγματικό σπίτι που αντέχει σε 100000g για να τους βουλώσεις το στόμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς κλάψα.
seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:26Για αυτό είμαι εδώ για να ενημερώσω τον κόσμο.
Μπορεί να έχεις όλη την καλή πρόθεση, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται να ενημερωθεί από σένα, όπως δεν ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική από το μπακάλη της γειτονιάς.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:26 Όταν μιλάμε για την εφεύρεσή μου δεν μιλάμε για ένα είδος προς πώληση αλλά για μια προσπάθεια να σωθεί κόσμος και περιουσίες. Μια παγκόσμια προσπάθεια έπρεπε να είναι. Έπρεπε να με προσέχεται σαν κόρη οφθαλμού.
δεσμούς του κράτους.
Για αυτό είμαι εδώ για να ενημερώσω τον κόσμο.
Εικόνα
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
seismic

Archmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:43
seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:26Αυτό που ψάχνω είναι ανθρώπους οι οποίοι όμως έχουν εξαφανιστεί
Δεν έχουν εξαφανιστεί, απλώς εσύ δεν καταλαβαίνεις αυτά που σου λένε.
seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:26Όταν μιλάμε για την εφεύρεσή μου
Όταν μιλάμε για την εφεύρεσή σου, εσύ νομίζεις ότι είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στην ιστορία της ανθρωπότητας και ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει ότι δεν καταλαβαίνεις πολλαπλασιασμό και διαίρεση.

Συνεπώς, όσο και να φωνάζεις και να κλαίγεσαι, δεν πρόκειται να σου δώσουν σημασία. Δέκα χρόνια τώρα αυτό συμβαίνει, πόσο IQ χρειάζεται για να καταλάβεις ότι αυτός ο τρόπος δε δουλεύει; Δε θα αλλάξουν όλοι οι άλλοι επειδή εσύ δεν μπορείς να μάθεις βασικές έννοιες.

Αν θες όντως να σε ακούσει κάποιος τότε υποχρεωτικά θα κάνεις ένα εκ των δύο: Είτε μια παρουσίαση της προκοπής, στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι άλλοι και με τη μέθοδο που απαιτούν, είτε θα βρεις λεφτά και θα χτίσεις πραγματικό σπίτι που αντέχει σε 100000g για να τους βουλώσεις το στόμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς κλάψα.
seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:26Για αυτό είμαι εδώ για να ενημερώσω τον κόσμο.
Μπορεί να έχεις όλη την καλή πρόθεση, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται να ενημερωθεί από σένα, όπως δεν ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική από το μπακάλη της γειτονιάς.
Δεν περίμενα κάτι περισσότερο από την αξιωματική αντιπολίτευση. Άποψή σου αυτά που λες. Για εμένα είσαστε εγκληματίες που αδιαφορείτε για την πρότασή μου. Έχω παρουσιάσει τα πάντα. Εσείς δεν έχετε παρουσιάσει απαντήσεις σε αυτά που λέω μέσο έρευνας.
Η συκοφαντία που κάνεις είναι προϊόν εγκληματιών. Η επιστημονική τεκμηρίωση είναι το προϊόν της επιστήμης και αυτή την έχω κάνει.
Αν θες απάντησε σε αυτή την απλή ανάλυση που είμαι λάθος ή κάνε χαρακίρι.
. Τα τοιχώματα κατά το λίκνισμα της κατασκευής παραλαμβάνουν ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q )Το τοίχωμα υπό την επιβολή των θλιπτικών εντάσεων του μηχανισμού, της τάξεως 50% σθρ., αυξάνει την αντοχή του ως προς τις τέμνουσες ( Q ) κατά 36%. Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές εφαρμόζεται για τον μηδενισμό των εφελκυστικών εντάσεων, την δημιουργία ροπών ευστάθειας και την αύξηση αντοχή της διατομής προς τις τέμνουσες. Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων έχει πολύ θετικά αποτελέσματα καθότι βελτιώνει τις τροχιές του λοξού εφελκυσμού, εξασφαλίζει μειωμένη ρηγμάτωση λόγο θλίψης, αυξάνοντας συγχρόνως την ενεργή διατομή του τοιχώματος.
Τις θλιπτικές δυνάμεις ( Ν ) τις παραλαμβάνει η διατομή του τοιχώματος και τις μεταφέρει στον μηχανισμό πάκτωσης εδάφους, ο οποίος τις στέλνει στα πρανή της γεώτρησης. Ο μηχανισμός πάκτωσης αυξάνει την αντοχή του χαλαρού εδάφους θεμελίωσης δημιουργώντας ισχυρές εδαφικές ζώνες παλαβής φορτίων. Οι ανοδικές εντάσεις του τοιχώματος, και οι κατακόρυφες συνιστώσες φορτίων, δημιουργούν εφελκυσμό ( Ν ) Οι ανοδικές εντάσεις παραλαμβάνονται από τον τένοντα από τους κόμβους της ανώτατης στάθμης και εκτρέποντας αυτές τις κατευθύνει μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας την μια εκ των δύο δυνάμεων που δημιουργεί τον εφελκυσμό στην παρειά του τοιχώματος. Κατά αυτήν την μέθοδο σταματά η ανάκληση του πέλματος βάσης καθώς και κάμψη του τοιχώματος, αιτίες οι οποίες δημιουργούν τις ροπές ( Μ ) στους κόμβους υπεύθυνες για την κάμψη του κορμού των στοιχείων του φέροντα οργανισμού.Οι εντάσεις εφελκυσμού ( Ν ) στην παρειά, πλέον δεν υφίστανται.Με την μέθοδο σχεδιασμού, πάκτωσης των κόμβων της ανώτατης στάθμης με το έδαφος ευελπιστώ να εκτρέψω τις εντάσεις αδράνειας της κατασκευής μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας αυτές από τις περιοχές που οδηγούνται σήμερα, προλαμβάνοντας και αποτρέποντας τις παραμορφοσιακές ιδιομορφές που είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού, ώστε η ένταση στον φορέα να είναι περιορισμένη, εξασφαλίζοντας συγχρόνως μία πιο ισχυρή φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης. Με την σωστή διαστασιολόγιση των τοιχωμάτων και την τοποθέτησή τους σε κατάλληλες θέσεις αποτρέπουμε τον στρεπτοκαμπτικό λυγισμό σε ασύμμετρες και μεταλλικές υψίκορμες κατασκευές. Η γεώτρηση μας δείχνει την ποιότητα του εδάφους θεμελίωσης το οποίο κρύβει πολλές εκπλήξεις λόγο της φυσικής του ανομοιογένειας . Η πάκτωση κατασκευής εδάφους δεν επιτρέπει κατακόρυφες αναπηδήσεις , εξαλείφοντας τις κρουστικές εντάσεις οι οποίες αυξάνουν τα φορτία κατασκευής και εδάφους. Διατηρεί την κατασκευή, μέσα στα όρια μετατόπισης της ελαστικής φάσης, ανεξαρτήτως τις έντασης και διάρκειας του σεισμού, αποτρέποντας τον συντονισμό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 01 Ιούλ 2019, 20:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:51Η επιστημονική τεκμηρίωση είναι το προϊόν της επιστήμης και αυτή την έχω κάνει.
Σχολικές εκθέσεις, μετρήσεις με το μάτι, ανύπαρκτη μεθοδολογία και πλήρης έλλειψη βιβλιογραφίας για το μπετό που κουνάς στην αυλή σου δε συνιστούν τεκμηρίωση.

Δικαίωμά σου να μη θες να το καταλάβεις. Τι θες να κάνουμε τώρα;
seismic

Archmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:08
seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 19:51Η επιστημονική τεκμηρίωση είναι το προϊόν της επιστήμης και αυτή την έχω κάνει.
Σχολικές εκθέσεις, μετρήσεις με το μάτι, ανύπαρκτη μεθοδολογία και πλήρης έλλειψη βιβλιογραφίας για το μπετό που κουνάς στην αυλή σου δε συνιστούν τεκμηρίωση.

Αυτά πάρα πάνω δεν σου λένε τίποτα είναι σχολικές εκθέσεις? Δεν απαντάς να μου πεις όμως που είμαι λάθος και αυτό είναι το ξεβράκωμα που σου κάνω.
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:14Αυτά πάρα πάνω δεν σου λένε τίποτα είναι σχολικές εκθέσεις? Δεν απαντάς να μου πεις όμως που είμαι λάθος και αυτό είναι το ξεβράκωμα που σου κάνω.
Σιγά θα σκίσεις το καλσόν :smt005:

Πρώτον, έχεις το κάκιστο συνήθειο να αλλάζεις τα μηνύματά σου εκ των υστέρων.

Δεύτερον, αν και δε σκαμπάζεις όσο και αν στο λένε: Δεν κάνεις εσύ ερωτήσεις. Παρουσιάζεις την υποτιθέμενη έρευνά σου και ΑΠΑΝΤΑΣ σε ερωτήσεις. Απάντηση δεν μπόρεσες να δώσεις όταν ρωτήθηκες για τα βασικά. Άρα είσαι είτε άσχετος είτε απατεώνας.

Τρίτον, αυτό που ονομάζεις ανάλυση είναι σχολική έκθεση, δεν έχει ούτε μία εξίσωση. Ώπα, ξέχασα, δεν ξέρεις τι είναι η εξίσωση, άρα πώς να τη γράψεις; :lol:
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:14
Archmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:08

Αυτά πάρα πάνω δεν σου λένε τίποτα είναι σχολικές εκθέσεις? Δεν απαντάς να μου πεις όμως που είμαι λάθος και αυτό είναι το ξεβράκωμα που σου κάνω.
σου έχουμε απαντήσει 100 φορές, δεν θέλεις να το καταλάβεις.
Ο σεισμός επιβάλλει κυρίως οριζόντιες μετατοπίσεις και επιταχύνσεις στην κατασκευή. Εσύ το αγνοείς αυτό και θεωρείς ότι ο σεισμός προκαλέι ανασήκωση της κατασκευής ως στερεό σώμα, πράγμα που δεν συμβαίνει καθώς το ίδιο βάρος της, η θεμελίωση και τα κινητά φορτία την κρατάνανε στο έδαφος - αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους κανονισμούς καθώς επιτρέπεται η αγνόηση της κατακόρυφης συνιστώσας της σεισμικής έντασης. Εσύ θεωρείς ότι αν με κάποιον τρόπο σταματήσεις τη στροφή των τοιχωμάτων στην ανώτερη στάθμη θα σταματήσεις/εξαφανίσεις και την ταλάντωση. Αυτό απλά δεν ισχύει. Δεν είναι θέμα υπολογισμού ή σχεδιασμούς των τενόντων ή της τοποθεσίας τους, η όλη σύλληψη είναι λανθασμένη.
Έκανες ένα πείραμα στο οποίο έχεις μια αθεεμελίωτη κατασκευή ακουμπισμένη σε μία αυτοσχέδια σεισμική τράπεζα και την κουνάς πέρα δώθε. Λόγω υπερδιστασιολόγησης των δομικών της στοιχείς (κουτί από μπετον) η κατασκευή είναι άκαμπτη και συμπεριφέρεται σαν στερεό σώμα - στρέφεται περί τη μία ακμή της και ανα σηκώνεται από την άλλη πλευρά. Αυτή η κίνηση στερεού σώματος επιβάλλει κρουστικά φορτία στην κατασκευή- πρακτικά την ησκώνεις και την πετάς από μικρό ύψος - αυτό προκλαίε βλάβες και αστοχία.
Μετά παίρνεις την ίδια κατασκευή και τη δένεις με το έδαφος. Σταματάς την κίνηση/στροφή στερεού σώματος και λες "θαύμα, η κατασκευή δεν παθαίνει ζημιά στο σεισμό".
Αγνοείς ότι 1) τις κατασκευές δεν τις ακουμπάμε στο έδαφος, τις θελεμειώνουμε, αν τις ακουμπούσαμε δεν θα υπήρχε λόγος να σκάψουμε για τη θεμελίωση, θα την κατασκευάζαμε επί της αρχικής στάθμης εδάφους
2) ο σεισμός δεν προκαλεί κατακόρυφες μετατοπίσεις αλλά οριζόντιες, αυτές είναι που προκαλούν τις βλάβες σε κατασκευές που πλήτονται από σεισμούς με μικρό εστιακό βάθος ή/και σε μεγάλη απόσταση)
3) αν έχεις μια κανονική κατασκευή και όχι ένα κουτί ακόμα και με την αυτοσχέδια σεισμική τρά[εζα της αυλής σου θα δεις ταλάντωση και όχι κίνηση στερεού σώματος
4) είναι αδύνατο να σταματήσεις την ταλάντωση ειδικά όταν βάζεις μέλη (τένοντες) που δουλεύουν κάθετα στο επίπδο επί του οποίου πραγματοποιείται η ταλάντωση.Conceptually είσαι λάθος.
Αν θες να πιστεύεις ότι σε κυνηγάνε πίστευέ το, αν θες μια σοβαρή γνώμη για την "εμπειρική αντισεισμική τεχνολογία" σου στείλε μια εργασία σε σοβαρό περιοδικό με κριτές (σου έδωσα μια λίστα με 3-4 καλά διεθνή περιοδικά).
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
seismic

Archmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:23
seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:14Αυτά πάρα πάνω δεν σου λένε τίποτα είναι σχολικές εκθέσεις? Δεν απαντάς να μου πεις όμως που είμαι λάθος και αυτό είναι το ξεβράκωμα που σου κάνω.
Σιγά θα σκίσεις το καλσόν :smt005:

Πρώτον, έχεις το κάκιστο συνήθειο να αλλάζεις τα μηνύματά σου εκ των υστέρων.

Δεύτερον, αν και δε σκαμπάζεις όσο και αν στο λένε: Δεν κάνεις εσύ ερωτήσεις. Παρουσιάζεις την υποτιθέμενη έρευνά σου και ΑΠΑΝΤΑΣ σε ερωτήσεις. Απάντηση δεν μπόρεσες να δώσεις όταν ρωτήθηκες για τα βασικά. Άρα είσαι είτε άσχετος είτε απατεώνας.

Τρίτον, αυτό που ονομάζεις ανάλυση είναι σχολική έκθεση, δεν έχει ούτε μία εξίσωση. Ώπα, ξέχασα, δεν ξέρεις τι είναι η εξίσωση, άρα πώς να τη γράψεις; :lol:
Να η εξίσωση
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:34Να η εξίσωση
Ξαναρωτάω, άσχετος είσαι ή απατεώνας;
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 11:00
Archmage έγραψε: 29 Ιουν 2019, 07:46
seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 06:52Ούτε και εσείς είσαστε σίγουροι για τους υπολογισμούς που κάνετε. Δεν υπολογίζονται με μαθηματικά αυτά τα πράγματα.
Αλλά με τι υπολογίζονται, με wikipedia & youtube? :smt005:

Βασικά μιλάς από άγνοια. Μια χαρά υπολογίζονται «αυτά τα πράγματα» αλλά επειδή ούτε ξέρεις ούτε θες να μάθεις, θα συνεχίσεις να ζεις με τις φαντασιώσεις σου.
Οι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. (Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της.) Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%.
1) Αν για κάποιο λόγο εσύ έχεις κάνει την διαστασιολόγηση έτσι γιατί περιμένεις το σεισμικό κύμα να σου έρθει από το Φάληρο και αυτό σου έρχεται από το Κερατσίνι. Τι κάνεις?
2) Αν έχεις σχεδιάσει την περίοδο με ένα συχνοτικό εύρος και ο σεισμός σου φέρει ένα άλλο και προκύψει η ιδιοπερίοδος τότε τι κάνεις?
3) Αν στην ιδιοπερίοδο προστεθεί και μεγάλη σεισμική χρονική διάρκεια τότε τι κάνεις?
4) Αν η επιτάχυνση σχεδιασμού είναι μικρότερη της σεισμικής επιτάχυνσης που θα προκύψει τι κάνεις?
5) Αν έχεις σχεδιάσει ( λόγο κόστους ) με τον μερικό αντισεισμικό σχεδιασμό αντί του πλήρη αντισεισμικού σχεδιασμού και προκύψει μεγάλη επιτάχυνση τι κάνεις?
Προσεύχεσαι να υπάρχουν αρκετές πλαστικές περιοχές να απορροφήσουν την ανελαστική μετατόπιση οι οποίες να μην περάσουν το σθρ. :blm:
Φυσικά η κατασκευή μετά θέλει στην καλύτερη την μπουλντόζα αν δεν έχει πέσει να μας πλακώσει.
Φυσικά πρέπει να έχεις υπολογίσει σωστά και τα πάρα κάτω που σιγά μην το κάνετε.... :lol:
Εδώ ούτε δειγματοληψία του εδάφους θεμελίωσης δεν κάνετε πριν τον σχεδιασμό. :a040:
Ο συσχετισμός των ποσοτήτων όπως είναι οι “αδρανειακές εντάσεις – δυνάμεις απόσβεσης – ελαστικές δυνάμεις- δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής – αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής – επιβαλλόμενη κίνηση εδάφους” είναι μη γραμμικής κατεύθυνσης . Σύμφωνα με τους σύγχρονους κανονισμούς, ο αντισεισμικός σχεδιασμός των κτιρίων γίνεται με βάση τις απαιτήσεις του ικανοτικού σχεδιασμού και πλαστιμότητας. Η αναπόφευκτη ανελαστική συμπεριφορά υπό ισχυρή σεισμική διέγερση κατευθύνεται σε επιλεγμένα στοιχεία και μηχανισμούς αστοχίας.
Ειδικότερα, η έλλειψη ικανοτικού σχεδιασμού των κόμβων και η σαφώς περιορισμένη πλαστιμότητα των στοιχείων οδηγούν σε ψαθυρές μορφές αστοχίας.

Δεν τα βάζουν με τον αρχηγό...γιατί σας βγάζει στην φόρα ... την σκόνη που έχετε κρύψει κάτω από το χαλί :a108:
Για ...Όλα τα πάρα πάνω η ευρεσιτεχνία έχει την λύση και οι πολιτικοί μηχανικοί δεν την θέλουν :011:
1) δεν σχεδιάζεις για σειμό από συγκεκριμένη εστία αλλά αναλύσεις την κατασκευή για σεισμικές δυνάμεις σε 2 κάθετες μεταξύ τους διυθύνσεις και επαλληλίζεις χωρικά τα αποτελέσματα. έτσι διασφαλίζεις ότι από όποια διεύθυνση και να σου έρθει ο σεισμός έχεις επαρκή δυσκαμψία και αντοχή. Η μόνη περίπτωση να κάνεις αναλύσεις για διαφορετικε΄ς διευθύνσεις είναι σε pushover ανάλυση όπου θεωρείς διευθύνσεις σειμού μεταβαλλάομενες κατά 10-15 μοίρες και βλέπεις αποτελέσματα, τεσπα αυτά είναι βαθιά νερά
2) δεν σχεδιάζεις την περίοδο, η περίοδος προκύπτει από την κατανομή μάζα και δυσκαμψίας της κατακσευής. Με βάση τον σεισμικό χάρτη της χώρας σχεδιάσεις ανάλογια με την περιοχή με το ανάλογο φάσμα σχεδιασμού. Αν είναι λάθος ο κανονισμός (που δεν είναι) προφανώς και θα έχεις μη ικανοποιητικά αποτελέσματα. Άσε που δεν σχεδιάζεις μόνο για την προέχουσα ιδιοπερίοδο αλλά και για ανώτερες μέχρι να ενεργοποιήσεις τουλάχιστον το 90% της δρώσας μάζας. Τεσπα βαθειά νερά.
3) Επειδή ακριβώς δεν μπορείς να προβλέψεις ούτε το συχνοτικό περιοχόμενο, ούτε την ένταση ούτε την μέγιστη επιτάχυνση εδάφους ούτε τη διάρκεια σχεδιάζεις ικανοτικά και μεγιστοποιείς την απόπσβεση ενέργειας που μπορέι να επιτύχει η κατασκευή σου. Έτσι έχεις περιθώρια να αντέξει το κτίριο και σε μεγαλύτερο σεισμό.
4) δες παραπάνω. Μικρή σημασία έχεις αυτή καθαυτή η pga, όταν βάζεις ένας συντελεστή συμπεριφοράς 3.5 π.χ.. Ποιο πολύ επαφίεσαι στην ικανότητα απόσβεσης σεισμικής ενέργειας μέσω πλαστικών παραμορφώσεων με μεια σωστή διαστοασιολόγηση που σου εξασφαλίζεις πλαστιμότητα παρά στο να σχεδιάσεις για τις κατάλληλες σεισμικές δυνάμεις. Σχεδίασε ικανοτικά και για μικρότερη pga (εντός ορίων), πάλι πιο καλά θα τα πάει η κατασκευή σε σχέση με ελαστικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη επιτάχυνση βάσης.
5) είσαι μια χαρά αν έχεις κάνει ικανοτικό κόμβων (ή έχεις τοιχώμαρα), έχεις εξασφαλίσει ότι δεν θα προηγηθεί η διατμητική της καμπτικής αστοχίας και ότι δεν θα αστοχήσει η θεμελίωση ή το έδαφος. Απλώς μετα΄μπορεί η κατασκευή να είναι μη επιδιορθώσιμη. Είναι σαν να λες τι κάνω αν ο προφυλακτήρας του αυτοκινήτου αντέχει σύγρκουση με 25 χμ την ώρα και παω με 50. Απλά θα πάθει ζημιές το αυτοκίνητο λογικά θα την παλέψεις αν πας με 100 μάλλον τη γλυτώνεις αν πας με 200 ας πρόσεχες.
Πλήρης αντισειμικός σχεδιασμός δεν υπάρχει. Πάντα υπάρχει μια απειροελάχιστη πιθανότητα να συμβεί σεισμός μεγαλύτερος από όποιο μέγεθος εσύ διαλέξεις.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
seismic

Archmage έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:40
seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:34Να η εξίσωση
Ξαναρωτάω, άσχετος είσαι ή απατεώνας;
Να σου πω Ο έξυπνος έχει ένα πρόβλημα. Δεν βρίσκει ανθρώπους να τον καταλάβουν.
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 20:56Ο έξυπνος έχει ένα πρόβλημα. Δεν βρίσκει ανθρώπους να τον καταλάβουν.
Και ένας ηλίθιος ακριβώς το ίδιο θα έλεγε :lol:
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

γιατί μοιάζει σαν να έχει διαγραφεί το αρχικό ποστ; :bored:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”