!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
stergiosbik

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Αίγαγρος έγραψε: 15 Μάιος 2022, 00:26
Zelda έγραψε: 14 Μάιος 2022, 20:32 Η ΕΕ σκεφτεται λεει κέντρο κοινών παραγγελιών αμυντικού εξοπλισμού για τα μέλη της για επιτευξη οικονομιών κλίμακας
Μαλλον ιδεα των Γαλλων και του Μακρον που θα σπρωξουν πολυ πραγμα απο εκει
Έχω περιέργεια να δω πως θα το κάνουν. Κάτι ανάλογο του ΕΣΠΑ ή κοινές παραγγελίες μετά από αίτημα και διαμοιρασμό ανάλογα με τη γεωγραφική θέση; Θα προτιμούσα τύπου ΕΣΠΑ και φθηνά δάνεια.
Δε νομίζω ότι έχει λογική μια τέτοια κίνηση.
Άλλες οι δικές μας ανάγκες και άλλες π.χ. της Ολλανδίας ή της Πορτογαλίας.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Ρε σεις μια ερωτηση. Ποσες FDI υπαρχουν αυτη τη στιγμη σε υπηρεσια στο Γαλλικο ναυτικο? [user]stergiosbik[/user] ξερεις?
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

panos291 έγραψε: 15 Μάιος 2022, 11:03 Ρε σεις μια ερωτηση. Ποσες FDI υπαρχουν αυτη τη στιγμη σε υπηρεσια στο Γαλλικο ναυτικο? [user]stergiosbik[/user] ξερεις?
Καμμια.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Καμία.Τώρα ετοιμάζεται το 1ο πλοίο της συγκεκριμένης κλάσης και θα ενταθχεί στο γαλλικό ναυτικό.
Το 2ο και το 3ο θα ενταχθούν στο ελληνικό ΠΝ.
Άβαταρ μέλους
panos291

Ωραια ρε σεις.. Οταν εκοβαν τις προτασεις της G&C και την Α300, το εκαναν γιατι ηταν λεει paper projects, αν και υποθέτω οτι τα σχέδια ηταν περασμενα απο νηογνομωνα. Επισης οι αλουμινοτρατες τα προβληματα που εβγαλαν, τα εβγαλαν οταν μπηκαν σε υπηρεσια.
Απορριψαμε λοιπον 2 εξαιρετικες στα χαρτια προτασεις ως paper projects και αδοκίμαστες και διαλεξαμε μια επισης αδοκιμαστη προταση, paper project και αυτη στην ουσια?
Ετσι ειναι ή εχω καταλαβει κατι λαθος?? :smt017
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Η πρόταση της FDI ήταν πολύ πιο ώριμη από της G&C, καθότι είχαν αρχίσει ήδη να κατασκευάζονται τμήματα του πλοίου, π.χ. το SeaFire από το 21' νομίζω, άρα οι μελέτες ήταν έτοιμες πολύ πιο πριν. Και δες, μέσα σε λίγους μήνες ξεκίνησαν να κόβουν και τις λαμαρίνες. Το καλό είναι ότι το πρωτότυπο πλοίο θα είναι των Γάλλων, και το 2ο δικό μας. Για την A300 δεν ξέρω, πάλι νομίζω δεν ήταν ώριμο σαν σχέδιο και πρέπει να ήταν πιο ακριβό σίγουρα.
Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί να έχει "παιδικές ασθένειες" το πλοίο, η τεχνολογία θα είναι πολύ εξελιγμένη και ίσως αντιμετωπίσει θέματα στην αρχή μέχρι να λυθούν.
Άβαταρ μέλους
panos291

Αίγαγρος έγραψε: 15 Μάιος 2022, 11:25 Η πρόταση της FDI ήταν πολύ πιο ώριμη από της G&C, καθότι είχαν αρχίσει ήδη να κατασκευάζονται τμήματα του πλοίου, π.χ. το SeaFire από το 21' νομίζω, άρα οι μελέτες ήταν έτοιμες πολύ πιο πριν. Και δες, μέσα σε λίγους μήνες ξεκίνησαν να κόβουν και τις λαμαρίνες. Το καλό είναι ότι το πρωτότυπο πλοίο θα είναι των Γάλλων, και το 2ο δικό μας. Για την A300 δεν ξέρω, πάλι νομίζω δεν ήταν ώριμο σαν σχέδιο και πρέπει να ήταν πιο ακριβό σίγουρα.
Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί να έχει "παιδικές ασθένειες" το πλοίο, η τεχνολογία θα είναι πολύ εξελιγμένη και ίσως αντιμετωπίσει θέματα στην αρχή μέχρι να λυθούν.
Ε το ιδιο πραγμα λεμε. Αν διαλεγαμε καποια απο τις αλλες προτασεις, τωρα επίσης θα εκοβαν σιδερα. Αλλα στην ουσία αδοκιμαστη ειναι και η FDI ετσι δεν είναι?
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Δεν το έχω ψάξει πολύ, αλλά νομίζω δεν είναι το ίδιο. Η Gnc ήταν περισσότερο μία ιδέα παρά ένα ώριμο σχέδιο με ναυπηγία και κράτος από πίσω που θα τη στήριζε. Οι Γάλλοι θα έφτιαχναν FDI ασχέτως εάν εμείς το είχαμε διαλέξει ή όχι, αλλά σίγουρα θα είχαν θέματα βιωσιμότητας του προγράμματος εάν δεν το επιλέγαμε, σύμφωνα με τους ίδιους. Μόνο Άγγλοι και Γερμανοί (Α200) είχαν ίσως πιο ώριμες προτάσεις.
Άβαταρ μέλους
panos291

Αίγαγρος έγραψε: 15 Μάιος 2022, 12:03 Δεν το έχω ψάξει πολύ, αλλά νομίζω δεν είναι το ίδιο. Η Gnc ήταν περισσότερο μία ιδέα παρά ένα ώριμο σχέδιο με ναυπηγία και κράτος από πίσω που θα τη στήριζε. Οι Γάλλοι θα έφτιαχναν FDI ασχέτως εάν εμείς το είχαμε διαλέξει ή όχι, αλλά σίγουρα θα είχαν θέματα βιωσιμότητας του προγράμματος εάν δεν το επιλέγαμε, σύμφωνα με τους ίδιους. Μόνο Άγγλοι και Γερμανοί (Α200) είχαν ίσως πιο ώριμες προτάσεις.
Δεν ειμαι ειδικος, αλλα υποθετω οτι η διαφορά ιδεας/σχεδιου απο το ωριμο σχεδιο, ειναι οτι το δευτερο εχει ελεγχθει λεπτομερως και εχει παρει την έγκριση νηογνωμονα. Ξέρεις αν στεκει αυτο?
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Δεν το γνωρίζω αλλα θεωρώ ότι δεν αρκεί μόνο η μελέτη από νηογνώμονες, γιατί αυτό αφορά το σκαρί. Ένα πολεμικό πλοίο είναι πάρα πολλά, πχ ηλεκτρικά, όπλα, σύστημα μάχης κ.α. που δεν γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

panos291 έγραψε: 15 Μάιος 2022, 11:36
Αίγαγρος έγραψε: 15 Μάιος 2022, 11:25 Η πρόταση της FDI ήταν πολύ πιο ώριμη από της G&C, καθότι είχαν αρχίσει ήδη να κατασκευάζονται τμήματα του πλοίου, π.χ. το SeaFire από το 21' νομίζω, άρα οι μελέτες ήταν έτοιμες πολύ πιο πριν. Και δες, μέσα σε λίγους μήνες ξεκίνησαν να κόβουν και τις λαμαρίνες. Το καλό είναι ότι το πρωτότυπο πλοίο θα είναι των Γάλλων, και το 2ο δικό μας. Για την A300 δεν ξέρω, πάλι νομίζω δεν ήταν ώριμο σαν σχέδιο και πρέπει να ήταν πιο ακριβό σίγουρα.
Ε το ιδιο πραγμα λεμε. Αν διαλεγαμε καποια απο τις αλλες προτασεις, τωρα επίσης θα εκοβαν σιδερα. Αλλα στην ουσία αδοκιμαστη ειναι και η FDI ετσι δεν είναι?
αδοκιμαστη ειναι ... απλα οι αλλες ειναι ηδη δοκιμασμενα προβληματικες
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
panos291

nostromos έγραψε: 15 Μάιος 2022, 13:20
Για την G&C και την Α300 ελεγα ρε συ, οχι για τις τρατες :003:
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

panos291 έγραψε: 15 Μάιος 2022, 13:52
nostromos έγραψε: 15 Μάιος 2022, 13:20

Για την G&C και την Α300 ελεγα ρε συ, οχι για τις τρατες :003:
:smt023
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Εκτός απροόπτου, έρχεται ο ίδιος ο Πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν σε 2 εβδομάδες στην Αθήνα. :8)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”