!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 15:42 Όχι δε λέω για επισκευές, λέω όλο φτιαγμένο έτσι απ'την αρχή. Ξύλο, μετά fiberglass, μετά epoxy resin
Πχ πήγαινε στο 12:00

Βγαινει αυτό το σούπερ καύλα λουκ :romance-hearteyes:

Εικόνα

(αυτό είναι μάρκα Κρις Κραφτ, που για κάποιο λόγο τα λέγαμε όλα έτσι στην Ελλάδα, σε στυλ Λάσι/Κόλεϊ, Τζιπ/4Χ4 κλπ)
αυτο ειναι woven rovin, η καπως ετσι το λενε. αρκετα ακριβοτερο απο το συνιθισμενο fiberglass κατασκευων. βασικα το ιδιο υλικο ειναι, αλλα λεπτο, και πλεγμενο σε υφασμα αντι για τυχαια πεταμενες τριχες. το βαζουν ως πρωτη και τελευταια στρωση, στις καλες κατασκευες, γιατι δινει μεγαλυτερη αντοχη και καλυτερο φινιρισμα. εγω οτι εχω φτιαξει, και εχω φτιαξει καμποσα, μου βγαινει ενα ημιδιαφανες χλωμο ματ αποτελεσμα, πριν το βαψιμο. αλλα βεβαια παντα βαζω καμποσες στρωσεις, ποτε μονο μια οπως αυτος.
δεν το ηξερα οτι με μονο μια στρωση, πετυχαινεις τοσο καλη διαφανεια, αν δεν τοβλεπα θα ελεγα οτι θα χαθει η εικονα του ξυλου απο πισω, θα μουντυνει.
σιγουρα το κανει για να αποκτησει αντοχη, σε ολες τις δυναμεις, και ειδικα σε κρουση, γινεται πολυ πιο σκληρο απο οτι θα ηταν το ξυλο, με οτι βερνικι κι αν το περναγε.

υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα, να ειναι καποιο αλλο παρεμφερες υλικο, η/και ο πολυεστερας (το υγρο) που χρησιμοποιει να ειναι κατι αλλο, βινυλεστερας, ρητινη καρμπον, η δεν ξερω τι. φανταζομαι μετα θα το περναει και μερικα χερια διαφανες βερνικι, για γυαλαδα και αδιαβροχοποιηση.

οταν βρω χρονο, θα παιξω λιγο με καρμπον :smt047
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 31 Ιούλ 2018, 09:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Chilloutbuddy έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 03:00
dna replication έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 18:20 έχω δει τέτοια κούκλες στην Ελβετία και στη βόρεια Ιταλία σε λίμνες.
Για την Ελλάδα δεν κάνουν όμως, θα φάει η αρμύρα τα μεταλλικά εξαρτήματα αλλά κυρίως ο δυνατός ήλιος θα καταστρέψει τη ρητίνη όσο UV protection να έχει.
Ξεκίνα με ένα cedar strip canoe Chiloutbuddy και βλέπουμε
Τωρα που έχεις και το τραπέζι ρουτερ για να κάνεις bead and cove τα strips ...
Ααα μπράβο, και αναρωτιόμουνα γιατί δεν έχω δει τέτοια στη θάλασσα (ούτε Ελλάδα ούτε Αυστραλία). Δεν κάνουν για αλάτι.

Άλλη παραξενιά είναι ότι η Ελλάδα και η Μελβούρνη συγκεκριμένα, ενώ έχουν παρόμοιες θάλασσες (γιατί η Μελβούρνη είναι σε κόλπο) και παρόμοιες χρήσεις (ψάρεμα, οικογενειακά πλεούμενα για βόλτες) έχουν πολύ διαφορετικά σκάφη. Η Ελλάδα έχει κυρίως fiberglass ή φουσκωτά ή καμμιά ξύλινη ψαρόβαρκα, στη Μελβούρνη ο κόσμος παίρνει κυρίως μεταλλικά, fiberglass σπάνια, ξύλο ακόμα πιό σπάνια, και φουσκωτό δεν έχω δει πουθενά. Δεν έχω καταφέρει να το εξηγήσω... Όταν τους ρωτάω ούτε αυτοί δεν ξέρουν, βασικά αγοράζουν ό,τι βλέπουν απ'τους άλλους. Κάποιος μου είπε ότι δε θέλει φουσκωτό γιατί ψαρεύει και φοβάται μην το τρυπήσει με κανένα αγκίστρι :D
παραξενο αυτο, πραγματι.
μηπως παιζει κατι σε σχεση με το τυπικο μεγεθος πλεουμενου που θελουν;

π.χ τα φουσκωτα δειχνουν τις αρετες τους σε μεγεθη κοντα στα 5 μετρα,η λιγοτερο. αν πλησιαζεις κοντα στα 10, τα πολυεστερικα δεν εχουν να ζηλεψουν κατι, και ειναι φτηνοτερα.

φουσκωτο εχεις σιγουρα δει, ως τεντερ σε ιστιοπλοικο η γιωτ. οποτε δεν μπορει να μην ξερουν οτι ενα 3-4 μετρα φουσκωτο εχει προτερηματα οπως μικρο βαρος, αβυθιστο, αντιμετωπιση καιρου, κλπ.

αυτο με τα αλουμινενια και σιδερενια ουτε εγω το καταλαβαινω, εδω δεν εχουμε καθολου, και θα το φοβομουν για σκουριες, ανωδιωση, ψωριασμα, κλπ.΄

το ξυλο ειναι παρωχημενη τεχνολογια, δικαιως δεν εχουν, εχει νικηθει απο το πλαστικο.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ένας θείος που υποτίθεται ήξερε παραπάνω μου είπε ότι τα πολυεστερικά τα αποφεύγουν γιατί στο ίδιο μέγεθος είναι λέει πιό βαριά απ'τα αλουμινένια (?)

Και επειδή οι μαρίνες είναι πανάκριβες (ειδικά μέσα στην πόλη που κοίταξα μου ζήτησαν 7 χιλιάρικα το χρόνο για 6 μέτρα) ο περισσότερος κόσμος τα έχει σε τρέϊλερ και τα πηγαινοφέρνει οπότε το βάρος έχει σημασία.

Aυτή είναι η πιό συνηθισμένη βάρκα που θα δεις στην Αυστραλία

Εικόνα

Εικόνα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Τώρα εγώ που θα τρυπήσω μπετά και τοίχους για να συνδέσω με καλώδιο δικτύου διαμερίσματα που βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους της πολυκατοικίας, πιάνεται για εργασία κατάλληλη για το νήμα;

Μπα, θα ανοίξω άλλο νήμα <Οικοδομικές εργασίες>
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 09:37
Chilloutbuddy έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 03:00
dna replication έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 18:20 έχω δει τέτοια κούκλες στην Ελβετία και στη βόρεια Ιταλία σε λίμνες.
Για την Ελλάδα δεν κάνουν όμως, θα φάει η αρμύρα τα μεταλλικά εξαρτήματα αλλά κυρίως ο δυνατός ήλιος θα καταστρέψει τη ρητίνη όσο UV protection να έχει.
Ξεκίνα με ένα cedar strip canoe Chiloutbuddy και βλέπουμε
Τωρα που έχεις και το τραπέζι ρουτερ για να κάνεις bead and cove τα strips ...
Ααα μπράβο, και αναρωτιόμουνα γιατί δεν έχω δει τέτοια στη θάλασσα (ούτε Ελλάδα ούτε Αυστραλία). Δεν κάνουν για αλάτι.

Άλλη παραξενιά είναι ότι η Ελλάδα και η Μελβούρνη συγκεκριμένα, ενώ έχουν παρόμοιες θάλασσες (γιατί η Μελβούρνη είναι σε κόλπο) και παρόμοιες χρήσεις (ψάρεμα, οικογενειακά πλεούμενα για βόλτες) έχουν πολύ διαφορετικά σκάφη. Η Ελλάδα έχει κυρίως fiberglass ή φουσκωτά ή καμμιά ξύλινη ψαρόβαρκα, στη Μελβούρνη ο κόσμος παίρνει κυρίως μεταλλικά, fiberglass σπάνια, ξύλο ακόμα πιό σπάνια, και φουσκωτό δεν έχω δει πουθενά. Δεν έχω καταφέρει να το εξηγήσω... Όταν τους ρωτάω ούτε αυτοί δεν ξέρουν, βασικά αγοράζουν ό,τι βλέπουν απ'τους άλλους. Κάποιος μου είπε ότι δε θέλει φουσκωτό γιατί ψαρεύει και φοβάται μην το τρυπήσει με κανένα αγκίστρι :D
παραξενο αυτο, πραγματι.
μηπως παιζει κατι σε σχεση με το τυπικο μεγεθος πλεουμενου που θελουν;

π.χ τα φουσκωτα δειχνουν τις αρετες τους σε μεγεθη κοντα στα 5 μετρα,η λιγοτερο. αν πλησιαζεις κοντα στα 10, τα πολυεστερικα δεν εχουν να ζηλεψουν κατι, και ειναι φτηνοτερα.

φουσκωτο εχεις σιγουρα δει, ως τεντερ σε ιστιοπλοικο η γιωτ. οποτε δεν μπορει να μην ξερουν οτι ενα 3-4 μετρα φουσκωτο εχει προτερηματα οπως μικρο βαρος, αβυθιστο, αντιμετωπιση καιρου, κλπ.

αυτο με τα αλουμινενια και σιδερενια ουτε εγω το καταλαβαινω, εδω δεν εχουμε καθολου, και θα το φοβομουν για σκουριες, ανωδιωση, ψωριασμα, κλπ.΄

το ξυλο ειναι παρωχημενη τεχνολογια, δικαιως δεν εχουν, εχει νικηθει απο το πλαστικο.
απο οτι εχω δει παιζει πολυ μονοκατοικια και backyard στην αυστραλια(αρα δεν εχουν προβληματα χωρου)
οποτε απο το να εχουν την φαση "ξεφουσκωνε,στεγνωσε,τυλιξε,στην θηκη της" και παλι εξω προτιμουν να αφηνουν στο γκαραζ την βαρκα και να ξενοιαζουν :D
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Chilloutbuddy έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 10:23 Ένας θείος που υποτίθεται ήξερε παραπάνω μου είπε ότι τα πολυεστερικά τα αποφεύγουν γιατί στο ίδιο μέγεθος είναι λέει πιό βαριά απ'τα αλουμινένια (?)

Και επειδή οι μαρίνες είναι πανάκριβες (ειδικά μέσα στην πόλη που κοίταξα μου ζήτησαν 7 χιλιάρικα το χρόνο για 6 μέτρα) ο περισσότερος κόσμος τα έχει σε τρέϊλερ και τα πηγαινοφέρνει οπότε το βάρος έχει σημασία.
ναι, λογικα ειναι πιο βαρια. απο την αλλη, τα φουσκωτα ειναι μαλλον ελαφρυτερα :102: μεχρι καπου εκει, στα 6-7 μετρα, ειναι πρακτικο να το εχεις σε τρειλερ, μετα θες τανκ για να το τραβας.

εγω αν βρω κατι καταλληλο (και λεφτα :lol: ) το επομενο σκαφος μου θα ειναι μαλλον απο πολυαιθυλαινιο. οχι ιδιεταιρα ακριβο, και πραγματικα αθραυστο, απολυτα ανεπηρεαστο απο το χρονο, τον καιρο, τη θαλασσα κλπ.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

alekhine έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 11:17 απο οτι εχω δει παιζει πολυ μονοκατοικια και backyard στην αυστραλια(αρα δεν εχουν προβληματα χωρου)
οποτε απο το να εχουν την φαση "ξεφουσκωνε,στεγνωσε,τυλιξε,στην θηκη της" και παλι εξω προτιμουν να αφηνουν στο γκαραζ την βαρκα και να ξενοιαζουν :D
αυτο με το "ξεφουσκωνε" ειναι 30 χρονια πισω και για πολυ μικρα βαρκακια. σημερα τα φουσκωτα φτανουν μεχρι και πανω απο 10 μετρα, ειναι τυπικα πανω σε τρειλερ, και δεν ξεφουσκωνουν ποτε. το μονο που μπορει να χρειαζονται παραπανω απο ενα πλαστικο, ειναι ενα σκεπασμα, για προστασια απο τον ηλιο, αλλα αν εχεις κλειστο γκαραζ, ουτε αυτο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

εκανα ενα γρηγορο ψαξιματακι για rib australia και να τι βρηκα

https://www.boatsonline.com.au/boats/re ... ords&pge=2

https://ribforceinflatables.com.au/rib- ... les-range/

https://swiftmarine.com.au

δεν ειναι δα και ανυπαρκτα. επισης, τι παιζει με λιμενικο, διασωστες, ειδικες δυναμεις κλπ; παγκοσμιως, συνηθως φουσκωτα χρησιμοποιουν, εκει τι εχουν;

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μηχανικός έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 10:33 Τώρα εγώ που θα τρυπήσω μπετά και τοίχους για να συνδέσω με καλώδιο δικτύου διαμερίσματα που βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους της πολυκατοικίας, πιάνεται για εργασία κατάλληλη για το νήμα;

Μπα, θα ανοίξω άλλο νήμα <Οικοδομικές εργασίες>
όπως σε βολεύει ρε συ, μην αγχωνόμαστε για λεπτομέρειες
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 11:43 εκανα ενα γρηγορο ψαξιματακι για rib australia και να τι βρηκα

https://www.boatsonline.com.au/boats/re ... ords&pge=2

https://ribforceinflatables.com.au/rib- ... les-range/

https://swiftmarine.com.au

δεν ειναι δα και ανυπαρκτα. επισης, τι παιζει με λιμενικο, διασωστες, ειδικες δυναμεις κλπ; παγκοσμιως, συνηθως φουσκωτα χρησιμοποιουν, εκει τι εχουν;
ναι τα έχω δει οτι τα διαφημίζουν, άρα κάποιος θα τα αγοράζει, αλλά δεν έχω δει ποτέ ούτε ένα στο νερό. To coast guard είναι παράξενη φάση, είναι βασικά εθελοντικό και μοιρασμένο σε χιλιάδες μικρά τοπικά σώματα και κάνει το καθένα του πούτσου του το χαβά βασικά, ότι χρειάζεται για το ποιμνίο και την ενορία του :lol:

Ειδικές δυνάμεις δεν έχω δει ποτέ... τώρα που το σκέφτομαι ούτε στρατιωτικό έχω δει ποτέ, μόνο στην εθνική επετειο που βγαίνουνε με τις στολές σαν τα σαλιγκάρια :lol:
Κάπου θα υπάρχουν κι αυτοί, αλλά στη Μελβούρνη τι δουλειά να έχουνε; Μιλάμε για την κάτω δεξιά πινέζα του παγκόσμιου χάρτη
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 09:25 αυτο ειναι woven rovin, η καπως ετσι το λενε. αρκετα ακριβοτερο απο το συνιθισμενο fiberglass κατασκευων. βασικα το ιδιο υλικο ειναι, αλλα λεπτο, και πλεγμενο σε υφασμα αντι για τυχαια πεταμενες τριχες. το βαζουν ως πρωτη και τελευταια στρωση, στις καλες κατασκευες, γιατι δινει μεγαλυτερη αντοχη και καλυτερο φινιρισμα. εγω οτι εχω φτιαξει, και εχω φτιαξει καμποσα, μου βγαινει ενα ημιδιαφανες χλωμο ματ αποτελεσμα, πριν το βαψιμο. αλλα βεβαια παντα βαζω καμποσες στρωσεις, ποτε μονο μια οπως αυτος.
δεν το ηξερα οτι με μονο μια στρωση, πετυχαινεις τοσο καλη διαφανεια, αν δεν τοβλεπα θα ελεγα οτι θα χαθει η εικονα του ξυλου απο πισω, θα μουντυνει.
σιγουρα το κανει για να αποκτησει αντοχη, σε ολες τις δυναμεις, και ειδικα σε κρουση, γινεται πολυ πιο σκληρο απο οτι θα ηταν το ξυλο, με οτι βερνικι κι αν το περναγε.

υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα, να ειναι καποιο αλλο παρεμφερες υλικο, η/και ο πολυεστερας (το υγρο) που χρησιμοποιει να ειναι κατι αλλο, βινυλεστερας, ρητινη καρμπον, η δεν ξερω τι. φανταζομαι μετα θα το περναει και μερικα χερια διαφανες βερνικι, για γυαλαδα και αδιαβροχοποιηση.

οταν βρω χρονο, θα παιξω λιγο με καρμπον :smt047
είναι περασμένο με υαλουφασμα και απο πάνω εποξική ρητίνη - όχι πολυεστερική, ελαφρύτερη και πιο γερή απο την πολυεστερική αλλά και πιο ακριβή
δες εδώ πως γινεται στα κανώ.
Δε χρειάζεται βερνίκι έχει γυαλάδα και γινεται απολυτως λειο, αλλά δε θα έβλαπτε

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μλκ αυτά τα βίντεο που κάθονται διάφοροι και φτιάχνουν πράγματα μπορώ να τα χαζεύω ώωωωωωωρες :romance-hearteyes:
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

αυτό είναι από τα αγαπημένα, το παιδευε ο τυπος 8 μηνες το κανοε, το πέρασε με υαλουφασμα και εποξική, το γυαλοχαρτάρισε μετά έδιωξε τη γυναίκα του και το έβαλε απο το παράθυρο στην κρεβατοκαμαρά του για να μην έχει καθόλου σκόνη :D
μετά άρχισε το βερνικωμα το περασε 4 χέρια με ενδιάμεσα τριψιματα
απο το 4:00 και μετά θαυμάζουμε το ξυλο, έχει κανει και μαρκετερι,

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

dna replication έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:28 αυτό είναι από τα αγαπημένα, το παιδευε ο τυπος 8 μηνες το κανοε, το πέρασε με υαλουφασμα και εποξική, το γυαλοχαρτάρισε μετά έδιωξε τη γυναίκα του και το έβαλε απο το παράθυρο στην κρεβατοκαμαρά του για να μην έχει καθόλου σκόνη :D
μετά άρχισε το βερνικωμα το περασε 4 χέρια με ενδιάμεσα τριψιματα
απο το 4:00 και μετά θαυμάζουμε το ξυλο, έχει κανει και μαρκετερι,
Και που όταν το έριξε στην θάλασσα να το έσκισε σε κανένα βράχο. :D
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Λόγω των ημερών.
Πυροσβεστήρα έχετε στο εργαστήριο;
Και τι είδους είναι;

Τώρα σκέφτηκα ότι έχω βρύση με νερό και κουβά, αλλά δεν έχω πυροσβεστήρα,
ενώ μπορεί να δουλεύω με καμινέτο, οξυγονοκόλληση, ηλεκτροσυγκόλληση, τροχό σε σίδερο, ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”