αυτο ειναι woven rovin, η καπως ετσι το λενε. αρκετα ακριβοτερο απο το συνιθισμενο fiberglass κατασκευων. βασικα το ιδιο υλικο ειναι, αλλα λεπτο, και πλεγμενο σε υφασμα αντι για τυχαια πεταμενες τριχες. το βαζουν ως πρωτη και τελευταια στρωση, στις καλες κατασκευες, γιατι δινει μεγαλυτερη αντοχη και καλυτερο φινιρισμα. εγω οτι εχω φτιαξει, και εχω φτιαξει καμποσα, μου βγαινει ενα ημιδιαφανες χλωμο ματ αποτελεσμα, πριν το βαψιμο. αλλα βεβαια παντα βαζω καμποσες στρωσεις, ποτε μονο μια οπως αυτος.Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 15:42 Όχι δε λέω για επισκευές, λέω όλο φτιαγμένο έτσι απ'την αρχή. Ξύλο, μετά fiberglass, μετά epoxy resin
Πχ πήγαινε στο 12:00
Βγαινει αυτό το σούπερ καύλα λουκ![]()
(αυτό είναι μάρκα Κρις Κραφτ, που για κάποιο λόγο τα λέγαμε όλα έτσι στην Ελλάδα, σε στυλ Λάσι/Κόλεϊ, Τζιπ/4Χ4 κλπ)
δεν το ηξερα οτι με μονο μια στρωση, πετυχαινεις τοσο καλη διαφανεια, αν δεν τοβλεπα θα ελεγα οτι θα χαθει η εικονα του ξυλου απο πισω, θα μουντυνει.
σιγουρα το κανει για να αποκτησει αντοχη, σε ολες τις δυναμεις, και ειδικα σε κρουση, γινεται πολυ πιο σκληρο απο οτι θα ηταν το ξυλο, με οτι βερνικι κι αν το περναγε.
υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα, να ειναι καποιο αλλο παρεμφερες υλικο, η/και ο πολυεστερας (το υγρο) που χρησιμοποιει να ειναι κατι αλλο, βινυλεστερας, ρητινη καρμπον, η δεν ξερω τι. φανταζομαι μετα θα το περναει και μερικα χερια διαφανες βερνικι, για γυαλαδα και αδιαβροχοποιηση.
οταν βρω χρονο, θα παιξω λιγο με καρμπον