Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:28
Το ιικο φορτίο πρέπει κανονικά να πολλαπλασιαζεται μέσα στο αίμα, όπως και μέσα στο τρυβλιο ή δεν ξέρω και εγώ που το βάζουν. Οπότε δεν νομίζω πως παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Το πρόβλημα είναι νομίζω καθαρά χρονικό. Εάν βάλεις το αίμα 1000 ατόμων σε ένα μπουκάλι, θα έχεις προφανώς πιο γρήγορο αποτέλεσμα για το άμα κάποιος από αυτούς τους 1000 νοσεί, αλλά θα σε πάρει πολύ χρόνο να εξετάσεις μετά έναν έναν ξεχωριστά. Πρέπει μήπως τους χωρίσεις σε ομάδες που θα τις επανεξετάσει ομαδικά ή ειναι καλύτερα να τους πιάσεις ξεχωριστά; Εννοείται πως θέλεις να εξετάσεις το σύνολο του πληθυσμού. Όλους.
Αν θα ανιχνεύσεις ιό είτε βάλεις 10 ατόμων, είτε 100, τότε μια λογική προσέγγιση θα μου φαινόταν να χωρίσεις σημεία επαφής. Πήγε δηλαδή ο πιτσιρικάς στην Ικαρία και ψώνισε από 2-3 μαγαζιά και έφαγε σε άλλα 2-3. Γκουπάρεις τους εργαζόμενους/επαφές σε κάθε σημείο και βλέπεις που πρέπει να κάνεις αυστηρότερους ελέγχους. Γιατί αν έστω και ένας κόλλησε στο εστιατόριο που μπορεί να έφαγε προφανώς πρέπει να ελέγξεις και τους υπόλοιπους.
Ενδιαφέρον θα είχε η εξής λεπτομέρεια. Αν μπορείς να συλλέγεις αίμα από όσο το δυνατόν περισσότερους αρχικά και μετά χωρίς να πραγματοποιήσεις αιμοληψία να προχωρήσεις στους γκρουπαρισμένους ελέγχους από τα ίδια αρχικά δείγματα. Και να πηγαίνεις σταδιακά όλο και πιο κάτω ανά μαγαζί, γειτονιά, περιοχή. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι το αποτέλεσμα του πρώτου ελέγχου βγαίνει σε τόσο χρόνο που δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα των επόμενων τεστς στο αίμα που παραμένει φυλαγμένο.
Το ιικο φορτίο πρέπει κανονικά να πολλαπλασιαζεται μέσα στο αίμα, όπως και μέσα στο τρυβλιο ή δεν ξέρω και εγώ που το βάζουν. Οπότε δεν νομίζω πως παίζει ιδιαίτερο ρόλο.
To pcr ανιχνέυει αντίγραφα του ιου ανα/ml αίματος. Δεν γίνεται να νοθεύσεις το δείγμα προσθέτοντας άλλους, θα σου βγάλει αρνητικό.
Εκτός αν ελέγχουν με άλλο τρόπο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Orion22 την 01 Απρ 2020, 01:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
vatraxos έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:24
ΑΝ πάντως ο αριθμός των δειγμάτων δεν επηρεάζει την ανίχνευση του ιού, μπορεί να υποδεικνύει σοβαρή εξάπλωση.
επηρρεάζει
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Το ιικο φορτίο πρέπει κανονικά να πολλαπλασιαζεται μέσα στο αίμα, όπως και μέσα στο τρυβλιο ή δεν ξέρω και εγώ που το βάζουν. Οπότε δεν νομίζω πως παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Το πρόβλημα είναι νομίζω καθαρά χρονικό. Εάν βάλεις το αίμα 1000 ατόμων σε ένα μπουκάλι, θα έχεις προφανώς πιο γρήγορο αποτέλεσμα για το άμα κάποιος από αυτούς τους 1000 νοσεί, αλλά θα σε πάρει πολύ χρόνο να εξετάσεις μετά έναν έναν ξεχωριστά. Πρέπει μήπως τους χωρίσεις σε ομάδες που θα τις επανεξετάσει ομαδικά ή ειναι καλύτερα να τους πιάσεις ξεχωριστά; Εννοείται πως θέλεις να εξετάσεις το σύνολο του πληθυσμού. Όλους.
Στη θεωρητική περίπτωση που όντως ισχύει αυτο με το αίμα πράγμα που δε νομίζω και καθαρά σαν πασατεμπο:
Εξετάζεις 1024
Μετά 4 256αδες
Μετά 16 64δες
Μετά 64 16αδες.
Αν ο ιός είναι σε μικρό ποσοστό πχ 10% και το δείγμα σου είναι αντιπροσωπευτικό του γενικού πληθυσμου ,είναι εύλογο ότι πολλές 16δες θα βγουν καθαρές. Ας πούμε οι 24. (Αν το ποσοστό ήταν 1% πιθανόν να είχες και καθαρές 256δες)
Οπότε μετά εξετάζεις 24*2=48 οχταδες. Πάλι πες οι 20 θα σου βγουν καθαρές.
Εκεί μπορείς να σταματήσεις και να εξετάσεις ατομικά τους 24*8=192 που απομένουν.
Συνολικά τεστ=192+48+64+16+4+1=325 αντί για 1000.
Φυσικά για πάνω από 20% πάνω κάτω παύει να συμφέρει γιατί πρέπει να πας σε οκταδες και τετράδες για να βγουν καθαρες και τον χρόνο που κερδιζεις με τα λιγότερα τεστ τον χάνεις μεταφέροντας τα δείγματα από απομακρυσμένα σημεία για να είναι αντιπροσωπευτικοι οι πρώτοι 1024.
Αν υπάρχει κάτι πολύ περίεργο σήμερα, αυτό είναι η τρομερή αύξηση των κρουσμάτων στο Ισραήλ.
Έχει διαβάσει κάποιος αν αποφάσισαν να ακολουθήσουν επιθετική πολιτική στα τεστ;
Έντιτ: Μάλλον λάθος ήταν. Μόλις τα μάζεψαν. Ειχαν βαλει 3800 κρουσματα
Μιλουσα σημερα με ΗΠΑ, Μητσιγκαν....Αποτελεσμα καραντινας στο σπιτι γειτονα της φιλης μου...Κολλησαν και οι τρεις εγκλειστοι (μαλλον το εφερε ο ενας απο τους τρεις στο σπιτι). Δυο γονεις 43 (πατερας) και 45 (μητερα) αντιστοιχα και 20 χρονος γιος. Χτες πεθαινε πρωτα ο πατερας και μετα ο γιος. Η μητερα την βγαζει δεν την βγαζει...Ουδεις ειχε προβληματα υγειας.
Τρελλα..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
ST48410 έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:37
Αν θα ανιχνεύσεις ιό είτε βάλεις 10 ατόμων, είτε 100, τότε μια λογική προσέγγιση θα μου φαινόταν να χωρίσεις σημεία επαφής. Πήγε δηλαδή ο πιτσιρικάς στην Ικαρία και ψώνισε από 2-3 μαγαζιά και έφαγε σε άλλα 2-3. Γκουπάρεις τους εργαζόμενους/επαφές σε κάθε σημείο και βλέπεις που πρέπει να κάνεις αυστηρότερους ελέγχους. Γιατί αν έστω και ένας κόλλησε στο εστιατόριο που μπορεί να έφαγε προφανώς πρέπει να ελέγξεις και τους υπόλοιπους.
Ενδιαφέρον θα είχε η εξής λεπτομέρεια. Αν μπορείς να συλλέγεις αίμα από όσο το δυνατόν περισσότερους αρχικά και μετά χωρίς να πραγματοποιήσεις αιμοληψία να προχωρήσεις στους γκρουπαρισμένους ελέγχους από τα ίδια αρχικά δείγματα. Και να πηγαίνεις σταδιακά όλο και πιο κάτω ανά μαγαζί, γειτονιά, περιοχή. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι το αποτέλεσμα του πρώτου ελέγχου βγαίνει σε τόσο χρόνο που δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα των επόμενων τεστς στο αίμα που παραμένει φυλαγμένο.
αντί να κάνεις τον ντετέκτιβ, βγήκαν εφαρμογές στα κινητά που προειδοποιούν τον κάτοχο (ή/και δίνουν στοιχεία στις αρχές ) για όποιον ήρθε σε επαφή με "θετικό"
http://archive.is/h0ESq#selection-1343.0-1355.60
A coronavirus app that alerts people if they have recently been in contact with someone testing positive for the virus "could play a critical role" in limiting lockdowns, scientists advising the government have said.
The location-tracking tech would enable a week's worth of manual detective work to be done in an instant, they say.
But the academics say no-one should be forced to enrol - at least initially.
UK health chiefs have confirmed they are exploring the idea.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 01 Απρ 2020, 01:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αν κατάλαβα καλά, εννοείς πως θα έχεις ένα μπουκαλάκι αίμα από καθε άτομο και θα παίρνεις κάθε φορά και μια σταγόνα για το μίγμα ατόμων x = 10, 20,... 1000. Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι πρακτικα δυνατόν. Θα παρει πολύ περισσότερο χρόνο να το κανεις με άκρα σχολαστικότητα. Αυτό που εννοω είναι ένα τύπος t(τ, n) όπου θα έχει για παράμετρο τον χρόνο τ που απαιτείται για το τεστ και τον αριθμό n της ομάδας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ζενίθεδρος την 01 Απρ 2020, 01:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Northern Spirit έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:49
Μιλουσα σημερα με ΗΠΑ, Μητσιγκαν....Αποτελεσμα καραντινας στο σπιτι γειτονα της φιλης μου...Κολλησαν και οι τρεις εγκλειστοι (μαλλον το εφερε ο ενας απο τους τρεις στο σπιτι). Δυο γονεις 43 (πατερας) και 45 (μητερα) αντιστοιχα και 20 χρονος γιος. Χτες πεθαινε πρωτα ο πατερας και μετα ο γιος. Η μητερα την βγαζει δεν την βγαζει...Ουδεις ειχε προβληματα υγειας.
Τρελλα..
Δηλαδή αν δεν ήταν σε καραντίνα θα έμεναν σε διαφορετικά σπίτια; Καταλαβαίνω πως η συνεχής έκθεση αύξησε τις πιθανότητες να νοσήσουν οι συγκεκριμένοι αλλά τις μείωσε για πολλούς άλλους που θα συναντούσε ο ένας στη δουλειά του ή αλλού.
Τρελλα..
Σωπα ρε μαλακα! Νεοτατοι και οι 3! Φρικη!
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:52
Αν κατάλαβα καλά, εννοείς πως θα έχεις ένα μπουκαλάκι αίμα από καθε άτομο και θα παίρνεις κάθε φορά και μια σταγόνα για το μίγμα ατόμων x = 10, 20,... 1000. Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι πρακτικα δυνατόν. Θα παρει πολύ περισσότερο χρόνο να το κανεις με άκρα σχολαστικότητα. Αυτό που εννοω είναι ένα τύπος t(τ, n) όπου θα έχει για παράμετρο τον χρόνο τ που απαιτείται για το τεστ και τον αριθμό n της ομάδας.
Ναι, κάτι τέτοιο αλλά όπως λέει ο Orion22 δεν γίνεται.
ST48410 έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:37
αντί να κάνεις τον ντετέκτιβ, βγήκαν εφαρμογές στα κινητά που προειδοποιούν τον κάτοχο (ή/και δίνουν στοιχεία στις αρχές ) για όποιον ήρθε σε επαφή με "θετικό"
http://archive.is/h0ESq#selection-1343.0-1355.60
A coronavirus app that alerts people if they have recently been in contact with someone testing positive for the virus "could play a critical role" in limiting lockdowns, scientists advising the government have said.
The location-tracking tech would enable a week's worth of manual detective work to be done in an instant, they say.
But the academics say no-one should be forced to enrol - at least initially.
UK health chiefs have confirmed they are exploring the idea.
Ενταξει αυτο ειναι φακελωμα κανονικο!
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Τρελλα..
Σωπα ρε μαλακα! Νεοτατοι και οι 3! Φρικη!
Όντως συγκλονιστικό. Μήπως υπάρχει κάποια γενετική προδιάθεση που βάζει σε μεγαλύτερα προβλήματα;