Ευχαριστώ. Έκανα μια διαγώνια ανάγνωση και βλέπω αυτή την ημερομηνία να αναφέρεται στο 14. που παράθεσες και σε άλλη σελίδα. Δεν αναφέρεται άλλη ημερομηνία δειγματοληψίας οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτή είναι η μέρα που συνέλεξαν δείγματα. Χοντρικά 1 μήνα μετά.enaon έγραψε: 05 Μαρ 2024, 23:29 ειναι εδώ, σελιδες 198-240.
https://www.documentcloud.org/documents ... 8_2_2023-1
Κάπου πήρε το μάτι μου μια απόφαση του εφετείου Λάρισας βάση της οποίας κλήθηκαν οι εμπειρογνώμονες (μεικτή ομάδα από εκεί και Θεσσαλονίκη) να συλλέξουν δείγματα. Η απόφαση αυτή πρέπει να ήταν 5 μέρες πριν, στις 24/03.
Τι πρέπει τώρα να συμπεράνω από αυτό; Ότι υπήρχε εσκεμμένη καθυστέρηση ή ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες διαβίβασης τέτοιων εντολών παίρνουν μέρες; Μόνο αν ήξερα τι έχει γίνει σε άλλα μεγάλα δυστυχήματα, θα μπορούσα να πω.
Σου έγραψα και πριν ότι μου λείπουν κρίσιμα δεδομένα για να καταλογίσω δόλο. Ότι τελικά περνάει ένας μήνας για τέτοιου μεγέθους δυστύχημα προκειμένου να πάει κάποιος εκεί να συλλέξει δείγματα μοιάζει σε μένα τον άσχετο, άκρως προβληματικό.
Ωστόσο θα ήθελα να καταλάβω λίγο καλύτερα τις ενστάσεις σου. Δεν μοιάζει να είναι το μόνο σημείο που σε προβληματίζει. Μοιάζει να βλέπεις περισσότερα red flags. Τα συμπεράσματα που αφορούν τη φωτιά έχουν ελλειπή τεκμηρίωση; Το υλικό που λένε ότι κάηκε και προκάλεσε αυτό το νέφος σου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθούν να καλύψουν κάτι;
ΥΓ. Ο ΓΓ μπορεί να είναι επίμονος στις θέσεις του όσο δεν παίρνει, όμως είναι έντιμος συνομιλητής. Δεν θυμάμαι να φέρνει πλαστά στοιχεία για να στηρίξει την άποψή του, ούτε να μην παραδέχεται κάτι που είναι λάθος. Νομίζω θα συμφωνήσει κι εδώ ότι με βάση αυτή την έκθεση δεν φαίνεται να πήρε κάποιος δείγματα νωρίτερα.