hades έγραψε: 16 Απρ 2025, 15:51
Mια και είσαι ο φιλοκινέζος του χώρου Δώσε καμιά ιδέα πως να ντριπλάρουμε τον Τραμπ και να κάνουμε καμιά μπιζνα με Κινέζους χωρίς να μας πρήξουν τα ούμπαλα η ΕΕ και οι ΗΠΑ;
Δεν θα μας πρήξει τα ούμπαλα η ΕΕ, θα γίνει η συμφωνία με την Κίνα. Ήδη ο Σάντζες έκανε τις συμφωνίες του και δεν τον πείραξε κανείς.
Για να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε ως Ελλάδα, πρέπει να ξέρουμε πρώτα τι θέλουμε και τι είναι εφικτό. Ποια προϊοντα Κινεζικού σχεδιασμού θα μπορούσαν να φτιάχονται επικερδώς στην Ελλάδα; Δεν ξέρω την απάντηση. Ποια Ελληνικά αγροτικά προϊοντα μπορούν να παραχθούν παραπάνω αν εξάγονταν στην Κίνα; Ποια μπορεί να γίνουν είδη πολυτελείας αντί για είδη λαϊκής; Πάλι δεν ξέρω τις απαντήσεις, θεωρητικά η ελιτ μας πρέπει να τις ξέρει.
Αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάρουμε βοήθεια για το εμπορικό μας δίκτυο, η ελλειπής δικτύωση προς την κεντρική Ευρώπη μας στοιχίζει σε κάθε τομέα. Γρήγορα εμπορικά και επιβατικά τρένα, αναβίωση της ιδέα της διώρυγας του Αξιού. Είναι perfect fit.