Σελίδα 52 από 60

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 22:01
από Otto Weininger
Δεν τα αποκαλούμε πάστα γιατί μιλάμε ελληνικά στην Ελλάδα.

Αλλά είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε πραγματική ιταλική κουζίνα από ελ παπαρια που βαφτίστηκε ιταλικό.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 22:02
από Ερμής
Αγις έγραψε: 18 Μαρ 2019, 21:41 Οι μεγάλες πλακες εχουν γινει με γνωστες που τους καλουσαν να ξεχωρισουν τον αφρο απο την πλεμπα.
Επεσε το γελιο της αρκουδας με τους καραγαμαω στον τομεα τους οταν κληθηκαν να ξεχωρισουν το Στραρντιβαριους αναμεσα σε πεντε αλλα βιολια η το κρασι των 5 χιλ δολλαριων απο τα φθηνιαρικα των 30
Ναι δε νομίζω ότι άνοιξε κάνεις μπουκάλι των 3Κ για να κάνει πλάκα στους άλλους. Τόσο νομίζω κοστίζει η ακριβότερη φιάλη παραγωγής.
Τα στραντιβαριους είναι πανάκριβα λόγω της σπανιότητας τους αλλά και του τρόπου κατασκευής τους, δε ξέρω αν έχει σχεση με τον ήχο. Δε γνωρίζω από μουσικη

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 22:10
από Αγις
Το θεμα ειναι οτι σε ''τυφλες'' συγκρισεις σε οποιοδηποτε τομεα οι περιβοητοι ειδημονες - ξεφτιλιστηκαν

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 22:10
από Μαυροβασίλης
Οργισμένος έγραψε: 18 Μαρ 2019, 20:11 Παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του μπλακμπιλ που «τρωει φτηνα ζυμαρικα τα οποια ομως ειναι νοστιμα»...
λμ αλλά οκ, το ίδιο πίστευα κι εγώ πριν ζήσω στην φρατελία

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 01:14
από hellegennes
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 18 Μαρ 2019, 21:57 Αυτά είναι ξυπνητζηλίκια που οι καφενόβιοι λένε μεταξύ τους για να μην τους πάρει από κάτω. Κοιτάξτε τη σελίδα του επικιούριους στο υτ που έχει ένα σωρό τυφλά τεστ για όλων των ειδών τα προϊόντα, από ψωμί μέχρι καφέ και κρασί
Θέλεις να παραθέσω όλες τις ξεφτίλες των γευσιγνωστών σε τυφλά τεστ ή προτιμάς να μην;

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 01:22
από hellegennes
Έτσι, επειδή έχω όρεξη...

Από το τμήμα οινολογίας του πανεπιστημίου του Μπορντό:

Olfactory neuronal transduction, carried out by unmyelinated axons, is the slowest of the nervous system. Olfactory detection (about 400 ms) is approximately 10 times slower than visual detection (Herz & Engen, 1996). Moreover, the definition of olfactory images is relatively weak (approximately 50,000 mitral cells) compared with the million pixels per visual image represented by the retinal cells (Holley & Mac Leod, 1977)
.......
The analysis of wine tasting comments is thus a tool well adapted for studying interactions among various sensory modalities. Data show that aroma determination is modified according to whether the color of wine is obscured to the subjects by the use of opaque glasses (Williams et al., 1984). Moreover, the acceptance of the odor of a wine is significantly correlated to its color (Pokorny et al., 1998). Our study first focuses on the influence of vision on smell by carrying out a lexical analysis of four wine experts’ tasting comments

https://web.stanford.edu/class/linguist ... fodors.pdf


Το τεστ που έκανε ο μελετητής του συγκεκριμένου ήταν απλό: έδωσε σε φοιτητές οινολογίας ένα κόκκινο κι ένα λευκό κρασί και τους είπε να τα περιγράψουν με λέξεις που χρησιμοποιούνται για λευκά και για κόκκινα κρασιά. Μια εβδομάδα μετά, τούς έβαλε να δοκιμάσουν ένα λευκό κι ένα κόκκινο, μόνο που το κόκκινο ήταν το ίδιο λευκό κρασί χρωματισμένο με άοσμη χρωστική. Guess what, οι φοιτητές χρησιμοποίησαν περιγραφές κόκκινου κρασιού για το χρωματισμένο κρασί.


Από το τεστ Κέιμπριτζ-Οξφόρδης, του 2017, όπου οι γευσιγνώστες καλούνταν να αναγνωρίσουν ποικιλία κρασιού και χώρα προέλευσης. Αν η γευσιγνωσία ήταν επιστήμη, θα περίμενες πολύ μικρούς βαθμούς απόκλισης, ενώ κάτι τέτοιο σαφέστατα δεν ισχύει. Π.χ.:

Εικόνα

Να φανταστείς ότι αυτό είναι από άρθρο που προσπαθεί να αποδείξει ότι η δοκιμή κρασιών είναι έγκυρη.

Κοίτα πρώτα απ' όλα πόσο τυχαία είναι η τοποθέτηση του κάθε ειδικού στους δυο πίνακες. Π.χ. ο δοκιμαστής 12 πήρε 7,5 βαθμούς στα κόκκινα κρασιά και 3 στα λευκά. Μετά κοίτα το μέσο σκορ τους. Στα κόκκινα κρασιά είχαν μέσο σκορ 5,4 στα 12, δηλαδή χειρότερα από 50% επίδοση και μιλάμε για επαγγελματίες. Στα λευκά τα πήγαν πολύ χειρότερα, με μέσο σκορ 4,7 στα 12. Εάν η γευσιγνωσία ήταν επιστήμη, θα περίμενε κανείς να δει αποτελέσματα της τάξης του 90%.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 09:58
από Κουρκούας
hellegennes έγραψε: 19 Μαρ 2019, 01:22
Από το τεστ Κέιμπριτζ-Οξφόρδης, του 2017, όπου οι γευσιγνώστες καλούνταν να αναγνωρίσουν ποικιλία κρασιού και χώρα προέλευσης. Αν η γευσιγνωσία ήταν επιστήμη, θα περίμενες πολύ μικρούς βαθμούς απόκλισης, ενώ κάτι τέτοιο σαφέστατα δεν ισχύει. Π.χ.:

Εικόνα

Να φανταστείς ότι αυτό είναι από άρθρο που προσπαθεί να αποδείξει ότι η δοκιμή κρασιών είναι έγκυρη.

Κοίτα πρώτα απ' όλα πόσο τυχαία είναι η τοποθέτηση του κάθε ειδικού στους δυο πίνακες. Π.χ. ο δοκιμαστής 12 πήρε 7,5 βαθμούς στα κόκκινα κρασιά και 3 στα λευκά. Μετά κοίτα το μέσο σκορ τους. Στα κόκκινα κρασιά είχαν μέσο σκορ 5,4 στα 12, δηλαδή χειρότερα από 50% επίδοση και μιλάμε για επαγγελματίες. Στα λευκά τα πήγαν πολύ χειρότερα, με μέσο σκορ 4,7 στα 12. Εάν η γευσιγνωσία ήταν επιστήμη, θα περίμενε κανείς να δει αποτελέσματα της τάξης του 90%.
Βασικά, εδω οι τύποι δεν είναι επαγγελματίες: φοιτητές είναι, στην ομάδα γευσιγνωσίας των πανεπιστημίων. Και δεν εξετάζονται σε κάτι απλό, όπως ποιότητα, αλλά στο να βρούν προέλευση, που είναι εξαιρετικά δύσκολο (γι' αυτό και γίνεται διαγωνισμός, με νικητές και χαμένους).

Εδώ μπορείς να δεις και τη συνέχεια, ότι υπάρχει θετικός συσχετισμός εκτίμησης ποιότητας-τιμής ακόμα και στους ανεκπαίδευτους, ο οποίος συσχετισμός αυξάνει με την εκπαίδευση.

Αλλά κυρίως, κανείς δε λέει ότι η γευσιγνωσία ειναι επιστήμη. Είναι ικανότητα. Ο καθένας έχει διαφορετική βάση εκκίνησης και με εκπαίδευση μπορείς να την ανεβάσεις. Προφανώς και δεν την έχουν όλη ίση. Όπως και με όλα τα καλά πράγματα, θα βρεις και πολλά ψώνια που προσποιούνται ότι την έχουν μεγάλη, ενώ δεν την έχουν.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 13:14
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Μάπα ο πακτωλός :smt005:
Αλλά κυρίως, κανείς δε λέει ότι η γευσιγνωσία ειναι επιστήμη. Είναι ικανότητα. Ο καθένας έχει διαφορετική βάση εκκίνησης και με εκπαίδευση μπορείς να την ανεβάσεις.
Αυτό είναι σημαντικό, ειδικά το τελευταίο. Μυς είναι. Για την γευσιγνωσία καφέ, που έχω εμπειρία από πρώτο χέρι, εάν μιλάμε για μάγιστρους με έναν απλό συντονισμό στην αρχή, μπορούν να έχουν κοντά στο εκατό τα εκατό ταύτιση. Δείτε την αντίδραση του τυπάκου του επικιούριους πού σας έγραφα πριν, όταν δοκιμάζει γκέισα

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 14:06
από Ορέστης 35
hellegennes έγραψε: 18 Μαρ 2019, 21:08 Σταμάτα να λες ακατάσχετες παπαριές, όσο κι αν αυτό σου είναι αδύνατον. Τουλάχιστον προσπάθησε. Η φλούδα της ντομάτας δεν είναι τίγκα στο φυτοφάρμακο· κι αν είναι, πέτα την. Εκτός κι αν νομίζεις ότι η φλούδα είναι κάποιου είδους αδιαπέραστη ασπίδα και αν ψεκαστεί με επικίνδυνα φυτοφάρμακα δεν περνάει μέσα.

Δεύτερον, δεν είναι δύσπεπτη και τρίτον, έχει όλην την θρεπτική αξία.

Ημιμαθής καραβλαχαράς όποιος δεν τα καταλαβαίνει.
Ποση θρεπτικη αξια μπορει να εχει μια λεπτη διαφανης μεμβρανη;

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 15:29
από Cavaliere
Καλά, πρέπει να έχεις πρόβλημα στα έντερα για να καθαρίσεις τη φλούδα, αλλιώς, με ένα καλό πλύσιμο, τρώγεται. Επίσης, τα φυτοφάρμακα δεν βλάπτουν μόνο την επιφάνεια, αλλά όλο τον καρπό. Οπότε, ή πάρε βιολογικά προϊόντα, ή μη μας πρήζεις.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 22:04
από hellegennes
Κουρκούας έγραψε: 19 Μαρ 2019, 09:58 Βασικά, εδω οι τύποι δεν είναι επαγγελματίες: φοιτητές είναι, στην ομάδα γευσιγνωσίας των πανεπιστημίων. Και δεν εξετάζονται σε κάτι απλό, όπως ποιότητα, αλλά στο να βρούν προέλευση, που είναι εξαιρετικά δύσκολο (γι' αυτό και γίνεται διαγωνισμός, με νικητές και χαμένους).

Εδώ μπορείς να δεις και τη συνέχεια, ότι υπάρχει θετικός συσχετισμός εκτίμησης ποιότητας-τιμής ακόμα και στους ανεκπαίδευτους, ο οποίος συσχετισμός αυξάνει με την εκπαίδευση.

Αλλά κυρίως, κανείς δε λέει ότι η γευσιγνωσία ειναι επιστήμη. Είναι ικανότητα. Ο καθένας έχει διαφορετική βάση εκκίνησης και με εκπαίδευση μπορείς να την ανεβάσεις. Προφανώς και δεν την έχουν όλη ίση. Όπως και με όλα τα καλά πράγματα, θα βρεις και πολλά ψώνια που προσποιούνται ότι την έχουν μεγάλη, ενώ δεν την έχουν.
Μπορείς από τα αποτελέσματα να δεις ότι αποτυγχάνουν στο απλούστερο του πράγματος: την ποικιλία. Όχι ποιότητα, που είναι ας πούμε πολύ πιο δύσκολο. Δεν εστιάζω καν στην προέλευση, αν και είναι σαφές ότι την προέλευση είναι σχετικά εύκολο να την μαντέψεις. Δεν παράγει κρασιά όλη η υφήλιος.

Εδώ ο άλλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει σαρντονέ από σοβινιόν μπλαν, δουλευομάστε; :smt005:

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 22:08
από hellegennes
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Μαρ 2019, 13:14 Μάπα ο πακτωλός :smt005:
Αλλά κυρίως, κανείς δε λέει ότι η γευσιγνωσία ειναι επιστήμη. Είναι ικανότητα. Ο καθένας έχει διαφορετική βάση εκκίνησης και με εκπαίδευση μπορείς να την ανεβάσεις.
Αυτό είναι σημαντικό, ειδικά το τελευταίο. Μυς είναι. Για την γευσιγνωσία καφέ, που έχω εμπειρία από πρώτο χέρι, εάν μιλάμε για μάγιστρους με έναν απλό συντονισμό στην αρχή, μπορούν να έχουν κοντά στο εκατό τα εκατό ταύτιση. Δείτε την αντίδραση του τυπάκου του επικιούριους πού σας έγραφα πριν, όταν δοκιμάζει γκέισα
Γελάει ο άλλος που σε ένα από τα πιο μεθοδολογικά έγκυρα τεστ δεν μπορούν οι γευσιγνώστες να ξεχωρίσουν σαρντονέ από σοβινιόν μπλαν και καμπερνέ από μερλό! :smt005: :smt005: :smt005:

Μιλάμε για τσίρκο εφάμιλλο της ελληνικής κυβέρνησης! :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 22:09
από hellegennes
Ορέστης 35 έγραψε: 19 Μαρ 2019, 14:06
hellegennes έγραψε: 18 Μαρ 2019, 21:08 Σταμάτα να λες ακατάσχετες παπαριές, όσο κι αν αυτό σου είναι αδύνατον. Τουλάχιστον προσπάθησε. Η φλούδα της ντομάτας δεν είναι τίγκα στο φυτοφάρμακο· κι αν είναι, πέτα την. Εκτός κι αν νομίζεις ότι η φλούδα είναι κάποιου είδους αδιαπέραστη ασπίδα και αν ψεκαστεί με επικίνδυνα φυτοφάρμακα δεν περνάει μέσα.

Δεύτερον, δεν είναι δύσπεπτη και τρίτον, έχει όλην την θρεπτική αξία.

Ημιμαθής καραβλαχαράς όποιος δεν τα καταλαβαίνει.
Ποση θρεπτικη αξια μπορει να εχει μια λεπτη διαφανης μεμβρανη;
Πόσα μόρια μπορούν να χωρέσουν σε μια λεπτή μεμβράνη;

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 22:14
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
hellegennes έγραψε: 19 Μαρ 2019, 22:08
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Μαρ 2019, 13:14 Μάπα ο πακτωλός :smt005:
Αλλά κυρίως, κανείς δε λέει ότι η γευσιγνωσία ειναι επιστήμη. Είναι ικανότητα. Ο καθένας έχει διαφορετική βάση εκκίνησης και με εκπαίδευση μπορείς να την ανεβάσεις.
Αυτό είναι σημαντικό, ειδικά το τελευταίο. Μυς είναι. Για την γευσιγνωσία καφέ, που έχω εμπειρία από πρώτο χέρι, εάν μιλάμε για μάγιστρους με έναν απλό συντονισμό στην αρχή, μπορούν να έχουν κοντά στο εκατό τα εκατό ταύτιση. Δείτε την αντίδραση του τυπάκου του επικιούριους πού σας έγραφα πριν, όταν δοκιμάζει γκέισα
Γελάει ο άλλος που σε ένα από τα πιο μεθοδολογικά έγκυρα τεστ δεν μπορούν οι γευσιγνώστες να ξεχωρίσουν σαρντονέ από σοβινιόν μπλαν και καμπερνέ από μερλό! :smt005: :smt005: :smt005:

Μιλάμε για τσίρκο εφάμιλλο της ελληνικής κυβέρνησης! :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Ασχετίδη, την έρευνα αυτή την είχα διαβάσει πολύ πριν την γκουγκλάρεις εσύ τώρα λόγω πηξίματος. Άλλο σου γράφουνε. Δες τις παραπομπές που έδωσα να καταλάβεις. Μην φοβάσαι, δεν θα σου ζητήσω να έλθεις να μας πεις τί έμαθες

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 22:16
από hellegennes
Αν είχες την στοιχειώδη λογική, θα έψαχνες αν την γκούγκλαρα εγώ τώρα. Κάπου με μπερδεύεις με τον εαυτό σου και τον foscilis. Δεν αναφέρω πράγματα που μόλις έχω γκουγκλάρει. Αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ θα ανακαλύψεις ότι έχω αναφερθεί στην έρευνα αυτήν πολύ πριν εσύ τάχα μου την διαβάσεις.