μην πας τόσο μακεδνά στους αζτέκους... κάτσε εδώ κοντά στην Χαναάν να βρεις θυσίες υιών ανθρώπων και θεών κρονίων...Αρίστος έγραψε: 11 Αύγ 2024, 17:20
Δεν ειπα κατι περιεργο, οπως τα πυρηνικα μπορουν να ειναι επικινδυνα η βλαβερα αναλογως σε τι χερια θα πεσουν το ιδιο ισχυει και για τα θρησκευτικα μνημεια, ενα μεγαλιθικο μνημειο μπορουσε να ειναι και μερος θαυματουργης θεραπειας, κατι σαν την Παναγια της Τηνου η τα Ασκληπιεια, μπορουσε ομως να ειναι σημειο τελεσης ανθρωποθυσιων οπως πιχι οι Πυραμιδες των Αζτεκων.
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- taxalata xalasa
Re: O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Ξανθιά η τύπισσα ε; Σίγουρα καμμία Εωσφοριανή Ναζιστο-Θεοσοφίστρια θα είναι, τύπε.Sid Vicious έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:06 Πάντως ένα τραγούδι της Πιαφ που έχουν τώρα με μια αφρατούλα ξανθιά είναι εκπληκτική εκτέλεση!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Στη μεσόγειο βρίσκεται το εξάγωνο μετάλλιο που ακτινοβολεί ή κάνω λάθος; 
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
- Sid Vicious
Θα την προτιμούσα πιο στεγνή και να τραγουδάει το παρακάτω. Αν παρακολουθεί το νήμα κάποιος από την Ολυμπιακή Επιτροπή μπορώ να αναλάβω την καλλιτεχνική επιμέλεια της επόμενης Ολυμπιάδας.Feindflug έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:21Ξανθιά η τύπισσα ε; Σίγουρα καμμία Εωσφοριανή Ναζιστο-Θεοσοφίστρια θα είναι, τύπε.Sid Vicious έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:06 Πάντως ένα τραγούδι της Πιαφ που έχουν τώρα με μια αφρατούλα ξανθιά είναι εκπληκτική εκτέλεση!
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- taxalata xalasa
ποιοι εχουν το χρημα Αρίστος;Αρίστος έγραψε: 11 Αύγ 2024, 19:16
Αξιολογω λοιπον οτι η σημερα η τεχνολογια χρησιμοποιειται για να προστατεψει οσους εχουν το χρημα και διακρατουν τα χρεη των κρατων. Αυτοι κυβερνουν τον κοσμο, οχι καποια υπερδυναμη βιτρινα.
ποιες είναι οι παλιότερες εταιρείες πούχουν μαζέψει τον πλούτο αιώνων ;
μην αναφέρεις αυτούς πούναι στην βιτρίνα... άλλοι τους έβαλαν στην βιτρίνα...
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Τι γίνεται; Σατανιαζόμαστε; Δεν έχω τελεφούνκεν εδώ που είμαι
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
https://www.ertflix.gr/epg/channel/ept1-liveΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:40 Τι γίνεται; Σατανιαζόμαστε; Δεν έχω τελεφούνκεν εδώ που είμαι
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Εσύ προσωπικά εάν σατανιαστης θα σου κάνουμε εξορκισμό με φωτογραφίες του Κουλη και του ΣημίτηΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:40 Τι γίνεται; Σατανιαζόμαστε; Δεν έχω τελεφούνκεν εδώ που είμαι
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
O I έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:42https://www.ertflix.gr/epg/channel/ept1-liveΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:40 Τι γίνεται; Σατανιαζόμαστε; Δεν έχω τελεφούνκεν εδώ που είμαι
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:46O I έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:42https://www.ertflix.gr/epg/channel/ept1-liveΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 11 Αύγ 2024, 22:40 Τι γίνεται; Σατανιαζόμαστε; Δεν έχω τελεφούνκεν εδώ που είμαι![]()
Φυσικά και κατάλαβα τι λες. Είσαι σε πλάνη άνθρωπέ μου αλλά τελοσπάντων, θα σου πω.tanipteros έγραψε: 11 Αύγ 2024, 15:43σαφώς δεν κατάλαβε γρι από ότι του είπα...Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Αύγ 2024, 13:47Δε νομίζω ότι σου λέει αυτό. Έχει καταλήξει μέσα από την έρευνα στην αφομοίωση διδαγμάτων από κάθε θρησκεία που συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα του. Ίσως αν δεν ήσουν τόσο αφοριστικός να μπορούσε να πάει παρακάτω η συζήτηση και να μας πει ο τανίπτερος ποια ακριβώς είναι αυτά τα διδάγματα και τι αντίκτυπο είχαν επάνω του.O I έγραψε: 11 Αύγ 2024, 13:38
Ναι...λάλα..![]()
Απάντησε σ' αυτό που εκρεμμεί πρώτα πρώτα και ίσως τα ξαναπούμε:
Μπρε πετεινόν του ουρανού, μας έχεις πρήξει τα τέτοια ότι δεν ακολουθείς καμιά θρησκεία και προσπαθείς να πείσεις με "έχω καταλήξει σε πολιτισμούς που γεννήσαν αυτές τις ιδέες όπως αρχαία Ελλάδα και Βουδδισμό και Ινδουισμό" και "από την άλλη απέρριψα θρησκείες σαν τον Χριστιανισμό", λες και αυτά που έχεις καταλήξει δεν είναι θρησκείες, μπουμπούνα.
Άρα η θρησκεία σου είναι, Βουδισμός, Ινδουισμός, 12θεο και πολλά άλλα.
Ε, τι προσβάλλεσαι που σε λέω θεοσοφιστή; Μα αυτό είσαι αλλά δε το ξέρεις, υποτίθεται...![]()
τεσπα
Ότι πολεμάς το χριστιανισμό, είναι προφανές.
Ότι μας έχεις πρήξει τ' αρχίδια με νήματα που διαστρέφουν το χριστιανισμό, επίσης.
Ότι μας έχεις πρήξει τα ίδια με ιδέες που κάνουν σύγκριση θρησκειών, επίσης.
Αν τα έλεγες αυτά σε αρχαίους Έλληνες κι αρχαίους Ινδούς και Κινέζους, περιτό να σου πω τι θα σου έκαναν. Το κάνεις εδώ στην Ελλάδα στους Ορθοδόξους εκ του ασφαλούς που είμαστε ανεκτικοί, κότα του διαδικτύου.
Α, για πες, που βλέπεις ομοιότητες με τη διδασκαλία περί μυστικού δείπνου του ευαγγελίου και διονυσιακού δείπνου πέραν της εικονογράφησης; (ρητορική η ερώτηση επειδή ξέρω ότι θα φέρεις ομοιότητες παραβλέποντας τις διαφορές όπως πάντα).
Το αν επιβάλλεις το χλευασμό κατά της Ορθοδοξίας και των ορθοδόξων, είναι περιττό να αναφερθώ, όπως και για τον έπαινο του Βουδισμού και Ινδουισμού Και Παγανισμού όπως κάνουν όλοι οι ομοϊδεάτες σου που έχουν τουλάχιστον τα αρχίδια να δηλώνουν ξεκάθαρα τι πιστεύουν και που πρόσκεινται, θρησκευτικά.
Άντε να ταΐσεις σανό κανα αζούδι που σε παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα σα χάνος δω μέσα και στην πραγματική ζωή.
Πες τα σ' άλλους μπρεεε[quote/quote]
Και πούσαι...έχει πάρει προσωπικό χαρακτήρα, όχι επειδή πιστεύεις κάτι άλλο ή επειδή δεν είσαι Ο.Χ. αλλά επειδή με λουλού τρόπο είσαι καλτάκα, πετάς μια κοτσάνα και πα να το μαζέψεις δια του αρραβώνος.
Αυτό έκανες και σ' αυτό με γελάκια ως απάντηση.
Σε ξέρω βρε...όλα στρέφονται γύρω από τον προσωπικό ρόλο σου στο πχώρουμ και στη θρησκειολογία, που κατσικώθηκες, με δεκάδες νήματα για το...σκοπό της έρευνας τρομάρα σου![]()
Άντε να παίξεις με το άλλο Άζουδο![]()
Καλό ΣΚ
θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα... έχω προσωπικό βίωμα που θυμάμαι την ώρα που πέθανα σε προηγούμενη ζωή, πώς ήταν συγγενείς γύρω από το κρεβάτι που ήμουν ξαπλωμένος, πώς την ώρα του θανάτου η ψυχή μου έκανε μια εκτίναξη και βρέθηκα σε θείο πεδίο και είδα κατάλευκες λαμπρές οντότητες κτλ....επίσης θυμάμαι πώς κατέβηκα από το πεδίο αυτό και ενσαρκώθηκα σε ένα σώμα βρέφους ....
επόμενο είναι να αναζητήσω αυτήν την εμπειρία στις θρησκείες... όσες περιγράφουν βιώματα ουρανοδρομίες και μετενσαρκώσεις...αυτές που βρήκα είναι ο Βουδδισμός, Ινδουισμός και το φιλοσοφικό ρεύμα του Πυθαγορισμού...
έτσι μελέτησα και είδα τι λένε αυτές οι θρησκείες για το συγκεκριμένο ρεύμα...σαν συμπλήρωμα του βιώματος μου... ήθελα να δω αν και άλλοι άνθρωποι είχαν τέτοια βιώματα...
ΔΕΝ σημαίνει ότι επειδή μελέτησα την μετενσάρκωση ασπάστηκα όλο τον Βουδδισμό, Ινδουισμό, Πυθαγορισμό... υπάρχουν σημεία που δέχομαι, που είναι κοινά και σημεία που δεν συμφωνώ...
άλλο βίωμα πχ είναι να κάνω ψυχική προβολή και να δω ένα Ον λαμπερό ως ήλιο και να ενώνονται σε αυτό ψυχές...εδώ με κάλυψε η Αναγωγή στο Εν των Πυθαγορείων...και πάλι είδα τις απόψεις τους λέω ωραία τα λένε αλλά δεν συμφωνώ σε όλα διότι στην διαδικασία αυτή εγώ έζησα και άλλα...
επειδή λοιπόν είδα τι κοινά έχω με άλλες θρησκείες δεν σημαίνει ότι έγινα Βουδδιστής, Ινδουιστής, ή Πυθαγόρειος.
επίσης δεν είπα ότι συμφωνώ σε όλα με τις θρησκείες που έχω κοινά σημεία...απλά διάβασα εμπειρίες άλλων ανθρώπων σε άλλη εποχή...
αυτά λοιπόν τα συζητώ εδώ μαζί σας όχι σαν οπαδός όπως κάνει ο Ο Ι αλλά σαν συζητητής απλός χωρίς να τα εστερνίζομαι όλα...
επίσης μέσα από το διάβασμα είδα και τι κοινά και τι διαφορές έχει ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός με τις αρχαιότερες θρησκείες...και τι να κάνουμε συμπέρανα ότι είναι αντιγραφή αποσπασματική από άλλες θρησκείες και χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι θρησκείες για εξουσιαστικούς σκοπούς... για πράδειγμα όλη η εσχατολογία των Ιουδαίων γίνεται για να συσπειρώσει ο θρησκευτικός ταγός τους φανατικούς οπαδούς γύρω από την ιδέα... έρχεται η δικιά μας εποχή....κάθε φορά που οι Ρωμαίοι διασκορπίζαν τους Ιουδαίους και τους αφανίζαν η ίδια ιστορία...
άλλα επίσης επαναλαμβανόμενα μοτίβα έχουμε στις περιγραφές αλαζονικών βασιλιάδων να ταυτίζονται με το πρωινό άστρο της αυγής που χάνεται κάθε πρώί...αργότερα από "πρωινό άστρο της αυγής" ταυτίστηκε με τον Ελληνικό Εωσφόρο και πιο αργότερα με τον Σατανά...
και πιο αργότερα δημιουργήθηκε η παραφιλολογία της πτώσης...τι να κάνω λοιπόν να κάτσω να πιπιλίζω μια ιστορία που βγήκε από σπασμένο τηλέφωνο στο διάβα των αιώνων........τα απορρίπτω όλα αυτά σαν δισειδαιμονίες....
τελικώς το ξαναλέω ναι είδα από άλλες θρησκείες τα σημείαπου με ενδιέφεραν δεν ασπάστηκα καμία θρησκεία, ακόμη και στο μπλογκ μου κάνω αφιέρωμα στην αρχαία Ελλάδα και αρχαία Ελληνική Θρησκεία γιατί εκεί βρήκα τα πιο πολλά κοινά στοιχεία όμως διαφωνώ και με κάποιες ιδέες όπως το σκότωμα ζώων για θυσία και άλλα...δεν είμαι ούτε Πυθαγόρειος, ούτε Πλατωνιστής ούτε 12θεϊστής
σε βιώματα μου έχω δει και μιλήσει με οντότητες που αυτές λατρεύω όπως τις γνώρισα...τρέφω σεβασμό προς τον Βουδδισμό, Ινδουισμό, αρχαίο Ελληνικό πολυθεϊσμό αλλά απορρίπτω τον Χριστιανισμό ως ψεύτικη κατασκευασμένη θρησκεία που οικειοποιείται ιδέες άλλων θρησκειών και απορρίπτω τις Αβρααμικές θρησκείες διότι φτιάχτηκαν για να εξουσιάζουν τον άνθρωπο και όχι για να περιγράφουν το Θείο...
Οκ, είδες ένα όνειρο που σε τάραξε και στράφηκες σε ιντερνετικές πληροφορίες για να το λύσεις (όπως λες), άσχετα αν εγώ δεν πιστεύω γρι απ' όσα λες και να εξηγηθώ.
Το να χρησιμοποιείς αυτό το παραμύθι (κατ' εμέ) του οράματος που σε ώθησε να ψαχτείς, τεχνηέντως αποφεύγεις τις θεοσοφικές βάσεις των πιστεύω σου. Τα πιστεύω σου δε, είναι αναμφίβολα θεοσοφία αποδεδειγμένα και γι' αυτό δεν απάντησες στις επίμονες ερωτήσεις που σου έθεσα σε αυτό το σχόλιο και στο προηγούμενο. Αν συμφωνείς με τις θεοσοφικές θέσεις που επεσήμανα, που αναλυτικότερα βρίσκονται σ' αυτή την παράθεση που απεικονίζουν ακριβέστερα τις θέσεις σου και τους σκοπούς.
Άσε λοιπόν τις λαμογιές για κανα χάπατο.
Ναι, αλλά δε σχολιάζεις στα νήματά σου τα σημεία που δε δέχεσαι σε αυτά αλλά μόνο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και εν γένει του Χριστιανισμού κατά το δόγμα της θεοσοφίας, εκτός, αν δεν επιτελείς έργο, σίγουρα είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος που ψάχνουν όλοι τούτοι για να διαβάλουν το χριστιανισμό...που δε νομίζω.ΔΕΝ σημαίνει ότι επειδή μελέτησα την μετενσάρκωση ασπάστηκα όλο τον Βουδδισμό, Ινδουισμό, Πυθαγορισμό... υπάρχουν σημεία που δέχομαι, που είναι κοινά και σημεία που δεν συμφωνώ...
Επίσης
Είπαμε, δεν είσαι ούτε Βουδιστής, ούτε Ινδουιστής, ούτε 12θεϊστής, ούτε Παγανιστής, ούτε Χριστιανός (φυσικά), ούτε όλα τ' άλλα αλλά όλα μαζί επιλεκτικά. Είπαμε πως λέγεται αυτό: New Age, Θεοσοφία, Πανθρησκεία και ότι άλλο τα βάζει με Χριστιανισμό.επειδή λοιπόν είδα τι κοινά έχω με άλλες θρησκείες δεν σημαίνει ότι έγινα Βουδδιστής, Ινδουιστής, ή Πυθαγόρειος.
επίσης δεν είπα ότι συμφωνώ σε όλα με τις θρησκείες που έχω κοινά σημεία...απλά διάβασα εμπειρίες άλλων ανθρώπων σε άλλη εποχή...
αυτά λοιπόν τα συζητώ εδώ μαζί σας όχι σαν οπαδός όπως κάνει ο Ο Ι αλλά σαν συζητητής απλός χωρίς να τα εστερνίζομαι όλα...
Αυτή τη συσπείρωση την κάνει το New Age αλλά αυτό που να το δεις από τη στιγμή που πείθεσε σ' αυτό και τις ιντερνετικές ιδέες του που έχει κατακλίσει μ' αυτές το διαδίκτυο εδώ και 10ετίες, που εμπιστεύεσαι σα χάπατο. Ο Χριστιανισμός είναι πίστη που στηρίζεται στο Λόγο του Θεού τον οποίο διαφύλαξαν αυτοί που τον πίστεψαν και τον διέδωσαν όταν ήρθε να διδάξει την ανθρωπότητα. Είναι κάτι νέο στην εποχή του άσχετα αν εκεί βρίσκεις ομοιότητες με άλλες θρησκείες παλαιότερες. Εγώ θα το έβλεπα διαφορετικά κάτι τέτοιο αλλά δε θα μπω στη διαδικασία, πάλι, να κάνω τέτοιο διάλογο με σας. Αν μου πεις τώρα γιατί να το πιστέψω αυτό, θα σου έλεγα: "μα γιατί να πιστέψεις κάθε αρχαίο κείμενο και στην περίπτωσή σου, αυτά που σε πείθουν για μετενσαρκώσεις ή ότι άλλο που δέχεσαι χωρίς καμία έρευνα για τη γνησιότητά τους; και δει των εμπειριών;" Ξέρω...επειδή το λένε κάποιοι στο διαδίκτυο.επίσης μέσα από το διάβασμα είδα και τι κοινά και τι διαφορές έχει ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός με τις αρχαιότερες θρησκείες...και τι να κάνουμε συμπέρανα ότι είναι αντιγραφή αποσπασματική από άλλες θρησκείες και χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι θρησκείες για εξουσιαστικούς σκοπούς... για πράδειγμα όλη η εσχατολογία των Ιουδαίων γίνεται για να συσπειρώσει ο θρησκευτικός ταγός τους φανατικούς οπαδούς γύρω από την ιδέα... έρχεται η δικιά μας εποχή....κάθε φορά που οι Ρωμαίοι διασκορπίζαν τους Ιουδαίους και τους αφανίζαν η ίδια ιστορία...
Επιλεκτικά λοιπόν κρίνεις και επιλεκτικά επιλέγεις να πιστέψεις, άκριτα, που είναι ένας από τους λόγους που σε λέω μπουμπούνα, αν και όχι ο μόνος λόγος...ξέρεις εσύ
Το είπαμε αυτό, είσαι Πανθρησκεία, New Age, Θεοσοφία που τα ασπάζονται όλ' αυτά, αμάσητα, λόγο ισχυρής ιντερνετικής προπαγάνδας που θα ευχόμουν να μην είσαι μέρος της με τόσες συμμετοχές σου, όχι μόνο εδώ στο πχώρουμ αλλά και σε youtube, άλλα φόρουμ, μπλογκ και ότι άλλο εδώ και χρόνια απ' ότι είδα. Το έκανες και στο παλιό πιο ατσούμπαλα με άλλα νικ. Ξέρω ότι το αρνείσαι αλλά άσε με να έχω τις απόψεις μου μιας και είμαστε λίγοι νοματαίοι που απομείναμε από τότε εδώ και δη στη Θρησκειολογίατελικώς το ξαναλέω ναι είδα από άλλες θρησκείες τα σημείαπου με ενδιέφεραν δεν ασπάστηκα καμία θρησκεία, ακόμη και στο μπλογκ μου κάνω αφιέρωμα στην αρχαία Ελλάδα και αρχαία Ελληνική Θρησκεία γιατί εκεί βρήκα τα πιο πολλά κοινά στοιχεία όμως διαφωνώ και με κάποιες ιδέες όπως το σκότωμα ζώων για θυσία και άλλα...δεν είμαι ούτε Πυθαγόρειος, ούτε Πλατωνιστής ούτε 12θεϊστής
Οπότε, tanipteros, καταλαβαίνεις γιατί οι αναφορές μου επί προσωπικού, κυρίως. Νιώθω ότι προσπαθείς να κρυφτείς από τον παλιό σου εαυτό και από τα μέλη που δε γνωρίζουν πράματα.
Οπότε θα σε συμβούλευα να τ' αφήσουμε κάπου εδώ.
Καλό σου βράδυ
Να τος! Κατεβαίνει!
- taxalata xalasa
δεν έχουν εναν Τεο ντ'όσιο να τους βοηθήσει να τα ασπαστούν όμορφα και πολιτισμένα...O I έγραψε: 11 Αύγ 2024, 23:10Φυσικά και κατάλαβα τι λες. Είσαι σε πλάνη άνθρωπέ μου αλλά τελοσπάντων, θα σου πω.tanipteros έγραψε: 11 Αύγ 2024, 15:43σαφώς δεν κατάλαβε γρι από ότι του είπα...Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Αύγ 2024, 13:47
Δε νομίζω ότι σου λέει αυτό. Έχει καταλήξει μέσα από την έρευνα στην αφομοίωση διδαγμάτων από κάθε θρησκεία που συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα του. Ίσως αν δεν ήσουν τόσο αφοριστικός να μπορούσε να πάει παρακάτω η συζήτηση και να μας πει ο τανίπτερος ποια ακριβώς είναι αυτά τα διδάγματα και τι αντίκτυπο είχαν επάνω του.
θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα... έχω προσωπικό βίωμα που θυμάμαι την ώρα που πέθανα σε προηγούμενη ζωή, πώς ήταν συγγενείς γύρω από το κρεβάτι που ήμουν ξαπλωμένος, πώς την ώρα του θανάτου η ψυχή μου έκανε μια εκτίναξη και βρέθηκα σε θείο πεδίο και είδα κατάλευκες λαμπρές οντότητες κτλ....επίσης θυμάμαι πώς κατέβηκα από το πεδίο αυτό και ενσαρκώθηκα σε ένα σώμα βρέφους ....
επόμενο είναι να αναζητήσω αυτήν την εμπειρία στις θρησκείες... όσες περιγράφουν βιώματα ουρανοδρομίες και μετενσαρκώσεις...αυτές που βρήκα είναι ο Βουδδισμός, Ινδουισμός και το φιλοσοφικό ρεύμα του Πυθαγορισμού...
έτσι μελέτησα και είδα τι λένε αυτές οι θρησκείες για το συγκεκριμένο ρεύμα...σαν συμπλήρωμα του βιώματος μου... ήθελα να δω αν και άλλοι άνθρωποι είχαν τέτοια βιώματα...
ΔΕΝ σημαίνει ότι επειδή μελέτησα την μετενσάρκωση ασπάστηκα όλο τον Βουδδισμό, Ινδουισμό, Πυθαγορισμό... υπάρχουν σημεία που δέχομαι, που είναι κοινά και σημεία που δεν συμφωνώ...
άλλο βίωμα πχ είναι να κάνω ψυχική προβολή και να δω ένα Ον λαμπερό ως ήλιο και να ενώνονται σε αυτό ψυχές...εδώ με κάλυψε η Αναγωγή στο Εν των Πυθαγορείων...και πάλι είδα τις απόψεις τους λέω ωραία τα λένε αλλά δεν συμφωνώ σε όλα διότι στην διαδικασία αυτή εγώ έζησα και άλλα...
επειδή λοιπόν είδα τι κοινά έχω με άλλες θρησκείες δεν σημαίνει ότι έγινα Βουδδιστής, Ινδουιστής, ή Πυθαγόρειος.
επίσης μέσα από το διάβασμα είδα και τι κοινά και τι διαφορές έχει ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός με τις αρχαιότερες θρησκείες...και τι να κάνουμε συμπέρανα ότι είναι αντιγραφή αποσπασματική από άλλες θρησκείες και χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι θρησκείες για εξουσιαστικούς σκοπούς... για πράδειγμα όλη η εσχατολογία των Ιουδαίων γίνεται για να συσπειρώσει ο θρησκευτικός ταγός τους φανατικούς οπαδούς γύρω από την ιδέα... έρχεται η δικιά μας εποχή....κάθε φορά που οι Ρωμαίοι διασκορπίζαν τους Ιουδαίους και τους αφανίζαν η ίδια ιστορία...
άλλα επίσης επαναλαμβανόμενα μοτίβα έχουμε στις περιγραφές αλαζονικών βασιλιάδων να ταυτίζονται με το πρωινό άστρο της αυγής που χάνεται κάθε πρώί...αργότερα από "πρωινό άστρο της αυγής" ταυτίστηκε με τον Ελληνικό Εωσφόρο και πιο αργότερα με τον Σατανά...
και πιο αργότερα δημιουργήθηκε η παραφιλολογία της πτώσης...τι να κάνω λοιπόν να κάτσω να πιπιλίζω μια ιστορία που βγήκε από σπασμένο τηλέφωνο στο διάβα των αιώνων........τα απορρίπτω όλα αυτά σαν δισειδαιμονίες....
τελικώς το ξαναλέω ναι είδα από άλλες θρησκείες τα σημείαπου με ενδιέφεραν δεν ασπάστηκα καμία θρησκεία, ακόμη και στο μπλογκ μου κάνω αφιέρωμα στην αρχαία Ελλάδα και αρχαία Ελληνική Θρησκεία γιατί εκεί βρήκα τα πιο πολλά κοινά στοιχεία όμως διαφωνώ και με κάποιες ιδέες όπως το σκότωμα ζώων για θυσία και άλλα...δεν είμαι ούτε Πυθαγόρειος, ούτε Πλατωνιστής ούτε 12θεϊστής
σε βιώματα μου έχω δει και μιλήσει με οντότητες που αυτές λατρεύω όπως τις γνώρισα...τρέφω σεβασμό προς τον Βουδδισμό, Ινδουισμό, αρχαίο Ελληνικό πολυθεϊσμό αλλά απορρίπτω τον Χριστιανισμό ως ψεύτικη κατασκευασμένη θρησκεία που οικειοποιείται ιδέες άλλων θρησκειών και απορρίπτω τις Αβρααμικές θρησκείες διότι φτιάχτηκαν για να εξουσιάζουν τον άνθρωπο και όχι για να περιγράφουν το Θείο...
Οκ, είδες ένα όνειρο που σε τάραξε και στράφηκες σε ιντερνετικές πληροφορίες για να το λύσεις (όπως λες), άσχετα αν εγώ δεν πιστεύω γρι απ' όσα λες και να εξηγηθώ.
Το να χρησιμοποιείς αυτό το παραμύθι (κατ' εμέ) του οράματος που σε ώθησε να ψαχτείς, τεχνηέντως αποφεύγεις τις θεοσοφικές βάσεις των πιστεύω σου. Τα πιστεύω σου δε, είναι αναμφίβολα θεοσοφία αποδεδειγμένα και γι' αυτό δεν απάντησες στις επίμονες ερωτήσεις που σου έθεσα σε αυτό το σχόλιο και στο προηγούμενο. Αν συμφωνείς με τις θεοσοφικές θέσεις που επεσήμανα, που αναλυτικότερα βρίσκονται σ' αυτή την παράθεση που απεικονίζουν ακριβέστερα τις θέσεις σου και τους σκοπούς.
Άσε λοιπόν τις λαμογιές για κανα χάπατο.
Ναι, αλλά δε σχολιάζεις στα νήματά σου τα σημεία που δε δέχεσαι σε αυτά αλλά μόνο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και εν γένει του Χριστιανισμού κατά το δόγμα της θεοσοφίας, εκτός, αν δεν επιτελείς έργο, σίγουρα είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος που ψάχνουν όλοι τούτοι για να διαβάλουν το χριστιανισμό...που δε νομίζω.ΔΕΝ σημαίνει ότι επειδή μελέτησα την μετενσάρκωση ασπάστηκα όλο τον Βουδδισμό, Ινδουισμό, Πυθαγορισμό... υπάρχουν σημεία που δέχομαι, που είναι κοινά και σημεία που δεν συμφωνώ...
ΕπίσηςΕίπαμε, δεν είσαι ούτε Βουδιστής, ούτε Ινδουιστής, ούτε 12θεϊστής, ούτε Παγανιστής, ούτε Χριστιανός (φυσικά), ούτε όλα τ' άλλα αλλά όλα μαζί επιλεκτικά. Είπαμε πως λέγεται αυτό: New Age, Θεοσοφία, Πανθρησκεία και ότι άλλο τα βάζει με Χριστιανισμό.επειδή λοιπόν είδα τι κοινά έχω με άλλες θρησκείες δεν σημαίνει ότι έγινα Βουδδιστής, Ινδουιστής, ή Πυθαγόρειος.
Αυτή τη συσπείρωση την κάνει το New Age αλλά αυτό που να το δεις από τη στιγμή που πείθεσε σ' αυτό και τις ιντερνετικές ιδέες του που έχει κατακλίσει μ' αυτές το διαδίκτυο εδώ και 10ετίες, που εμπιστεύεσαι σα χάπατο. Ο Χριστιανισμός είναι πίστη που στηρίζεται στο Λόγο του Θεού τον οποίο διαφύλαξαν αυτοί που τον πίστεψαν και τον διέδωσαν όταν ήρθε να διδάξει την ανθρωπότητα. Είναι κάτι νέο στην εποχή του άσχετα αν εκεί βρίσκεις ομοιότητες με άλλες θρησκείες παλαιότερες. Εγώ θα το έβλεπα διαφορετικά κάτι τέτοιο αλλά δε θα μπω στη διαδικασία, πάλι, να κάνω τέτοιο διάλογο με σας. Αν μου πεις τώρα γιατί να το πιστέψω αυτό, θα σου έλεγα: "μα γιατί να πιστέψεις κάθε αρχαίο κείμενο και στην περίπτωσή σου, αυτά που σε πείθουν για μετενσαρκώσεις ή ότι άλλο που δέχεσαι χωρίς καμία έρευνα για τη γνησιότητά τους; και δει των εμπειριών;" Ξέρω...επειδή το λένε κάποιοι στο διαδίκτυο.επίσης μέσα από το διάβασμα είδα και τι κοινά και τι διαφορές έχει ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός με τις αρχαιότερες θρησκείες...και τι να κάνουμε συμπέρανα ότι είναι αντιγραφή αποσπασματική από άλλες θρησκείες και χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι θρησκείες για εξουσιαστικούς σκοπούς... για πράδειγμα όλη η εσχατολογία των Ιουδαίων γίνεται για να συσπειρώσει ο θρησκευτικός ταγός τους φανατικούς οπαδούς γύρω από την ιδέα... έρχεται η δικιά μας εποχή....κάθε φορά που οι Ρωμαίοι διασκορπίζαν τους Ιουδαίους και τους αφανίζαν η ίδια ιστορία...
Επιλεκτικά λοιπόν κρίνεις και επιλεκτικά επιλέγεις να πιστέψεις, άκριτα, που είναι ένας από τους λόγους που σε λέω μπουμπούνα, αν και όχι ο μόνος λόγος...ξέρεις εσύ![]()
Το είπαμε αυτό, είσαι Πανθρησκεία, New Age, Θεοσοφία που τα ασπάζονται όλ' αυτά, αμάσητα, λόγο ισχυρής ιντερνετικής προπαγάνδας που θα ευχόμουν να μην είσαι μέρος της με τόσες συμμετοχές σου, όχι μόνο εδώ στο πχώρουμ αλλά και σε youtube, άλλα φόρουμ, μπλογκ και ότι άλλο εδώ και χρόνια απ' ότι είδα. Το έκανες και στο παλιό πιο ατσούμπαλα με άλλα νικ. Ξέρω ότι το αρνείσαι αλλά άσε με να έχω τις απόψεις μου μιας και είμαστε λίγοι νοματαίοι που απομείναμε από τότε εδώ και δη στη Θρησκειολογίατελικώς το ξαναλέω ναι είδα από άλλες θρησκείες τα σημείαπου με ενδιέφεραν δεν ασπάστηκα καμία θρησκεία, ακόμη και στο μπλογκ μου κάνω αφιέρωμα στην αρχαία Ελλάδα και αρχαία Ελληνική Θρησκεία γιατί εκεί βρήκα τα πιο πολλά κοινά στοιχεία όμως διαφωνώ και με κάποιες ιδέες όπως το σκότωμα ζώων για θυσία και άλλα...δεν είμαι ούτε Πυθαγόρειος, ούτε Πλατωνιστής ούτε 12θεϊστής![]()
Οπότε, tanipteros, καταλαβαίνεις γιατί οι αναφορές μου επί προσωπικού, κυρίως. Νιώθω ότι προσπαθείς να κρυφτείς από τον παλιό σου εαυτό και από τα μέλη που δε γνωρίζουν πράματα.
Οπότε θα σε συμβούλευα να τ' αφήσουμε κάπου εδώ.
Καλό σου βράδυ
γελάει ο κόζμος ρε!
Απόλυτη Σατανίαση!
Τι λέτε τώρα, τύποι;
Τι λέτε τώρα, τύποι;
Dein Herz, meine Gier
Φανταστειτε ποσο πολυ πηξανε τα Αγαρηνα Σκυλια οταν βγηκε η γαλανολευκη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 108 Απαντήσεις
- 5117 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από seismic1