!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 06 Οκτ 2023, 00:59
Portia έγραψε: 06 Οκτ 2023, 00:27
foscilis έγραψε: 05 Οκτ 2023, 23:34

Είναι πάντως σημαντικό να καταλάβουμε ότι η Αθήνα με όλα τα στραβά της και παρά το γεγονός ότι οι νεαρές γυναίκες όντας μαλακισμένες την προτιμούν για μαλακισμένους λόγους, είναι ουσιαστικά το μόνο πρωτοκοσμικό και το μόνο εντελώς ελληνικό κομμάτι της χώρας. Το υπόλοιπο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) έχει περισσότερα κοινά με το Κόσοβο ή τη Σικελία του 1950, παρά με την Αθήνα. Σε μικρογραφία συμβαίνει ό,τι με τους Έλληνες του εξωτερικού, το 80% των Αθηναίων ψηφίζει στο χωριό του, δεν αισθάνονται Αθηναίοι, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πηγαίνουν χωριό για να κάνουν χωριάτικα πράγματα το Πάσχα ή το καλοκαίρι αλλά ΜΟΝΟ το Πάσχα ή το καλοκαίρι, αν τους έλεγες να ζήσουν στο χωριό κάνοντας τα χωριάτικα πράγματα όλης της χρονιάς θα προτιμούσαν να μένουν 5-5 σε ημιυπόγειο στην Αθήνα όπως άλλωστε προτίμησαν οι παππούδες τους.
Hate speech στα χειροτερα του. Και για οσους δεν το καταλαβαν με τη μια, αυτοι οι τυποι ειναι οι γενιτσαροι του καθε Μητσοτακισμου.

.

Το μίσος Επαρχίας και Πόλης είναι υπαρκτό αμφίδρομο και ψιλοπαγκόσμιο.....

Στήν επαρχία θα σε σταματήσουν μόνο και μόνο που θα δούν Αθηναϊκές πινακίδες.....

Αφτό μπορεί να μην είναι χεϊτ σπιτς αλλά είναι χεϊτ πράκτις.....

.
Τι μίσος;

Σκεφτείτε για πόσα πράγματα, από κυνήγι ό,τι εποχή να 'ναι όπου γουστάρουμε μέχρι οδήγηση 12χρονων, από χρησικτησία χωραφιών μέχρι ψήφο με βάση τι συμφώνησε ο προπαππούς μου με τον προπαππού σου, από τον παπά που τα καρφώνει κατευθείαν στον άντρα σου μέχρι τον σταθμάρχη που τα κλάνει όλα και πάει να πιει ούζα, οικοδομικές εργασίες την κυριακή, ανασφάλιστοι οι πάντες, κάρτα χαχαχα, απαγόρευση καπνίσματος χαχαχα, χωρισμός = πουτάνα κλπ ακούς "εδώ είναι επαρχία". Για να μη μιλήσουμε για καταστάσεις μικρού Άλεξ και Αμαρύνθου.

Οι βλάχοι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
- Αυτούς που καταλαβαίνουν ότι αυτή δεν είναι κατάσταση και πάνε και μένουν στον πολιτισμό.
- Αυτούς που αρχίζουν τα "μας μισείς", όχι ρε μαλάκα δε σας μισώ, χεσμένους σας έχω κωλόβλαχοι, κάτστε εκεί συνεχίστε ό,τι κάνετε μέχρι που στο τέλος να είναι όλοι ετεροθαλή αδέρφια και να μιλάνε με μονοσύλλαβα.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Μόνο στα σκυλάκια κ στα γατάκια αν σκεφτείς πώς φέρονται φτάνει
Άβαταρ μέλους
foscilis

Chilloutbuddy έγραψε: 06 Οκτ 2023, 09:00
E ναι, δε χρειάζεται πολλή ανάλυση. Μια οικογένεια στην Αθήνα χρειάζεται χιλιάρικα, κάποιοι είπαν 2, κάποιοι είπαν 4, κάπου εκεί ανάμεσα είναι. Και ο μέσος μισθός είναι ένα χιλιάρικο, και δεν υπάρχουν καν δουλειές για όλους. Τι άλλο χρειάζεται να συζητήσουμε;
Ο μέσος μισθός είναι συνολικοί μισθοί που δηλώνονται στο ΙΚΑ διά πλήθος ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα. Είναι ένας δείκτης με τεράστια απώλεια πληροφορίας (δεν έχει συνταξιούχους, δεν έχει μεροκαματιάρηδες, δεν έχει αυτοαπασχολούμενους ή εισοδηματίες, δεν αναλύεται ανά περιοχές) κλπ. Η Αθήνα είναι περίπου το 1/3 της χώρας αλλά δεν είναι το 100%.

Για να το καταλάβουν τα παιδάκια που μας διαβάζουν έστω υποθετικός κόσμος με 100 Έλληνες, οι 20 έχουν μισθό 2000, οι 60 έχουν μισθό 670, οι 20 είναι συνταξιούχοι με μέση σύνταξη 1032, οι 10 είναι αυτοαπασχολούμενοι με μέσο τζίρο 3.000 και οι 10 είναι εισοδηματίες με μέσο εισόδημα 900. 72 έχουν δικό τους σπίτι, 25 μένουν στο νοίκι, 30 μένουν σε περιοχές με μέσο κόστος ζωής 1000, 60 σε περιοχές με μέσο κόστος ζωής 400, 10 σε περιοχές με μέσο κόστος ζωής 3000. Οι αποταμιεύσεις συνολικά των 100 αυξάνονται κάτά 50.000 ευρώ το χρόνο.

Ο μέσος μισθός είναι 1000.

Προκύπτει από κάπου τόσο αυτονόητα ότι ειδικά στον άξονα "μου περισσεύουν vs δε μου περισσεύουν" θα χωρίζονται 87-13; Ιδιαίτερα όταν σε καμία άλλη χώρα ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ δεν αναφέρεται τέτοια ανισοκατανομή;

Υπαρχουν λοιπόν ΠΑΡΑ πολλά να συζητήσουμε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Chilloutbuddy έγραψε: 06 Οκτ 2023, 02:41
hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2023, 22:40 Θα είμαι αυστηρός όσο και δίκαιος. Είναι άθλιο, αντιοικολογικό και επικίνδυνο. Θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο με προκάτ κύβους, όπως εκείνες τις μαλακίες νοσοκομεία που έχτισαν οι Κινέζοι το 2020.
Γιατί ρε συ? Αυτά μπαίνουν στη θάλασσα ακριβώς όπως τα βλέπεις και τρώνε κύματα, για να πέσουν πρέπει να πάρει η γη κλίση σαν καράβι και χειρότερα.

Εικόνα

Άρα επικίνδυνο δεν είναι, για αντιοικολογικό οκ υποθέτουμε ότι τα κοντέϊνερ ήδη υπάρχουν και τα ανακυκλώνουν σαν σπίτια. Και κανονικά σπίτια να ήταν κάποια στιγμή πρέπει να τα γκρεμίσεις. Το σίδερο τουλάχιστον ανακυκλώνεται πολύ πιό εύκολα από σπασμένα τούβλα όταν φτάσει εκείνη η ώρα.

Μόνωση ό,τι θες βάζεις. Για σπίτι βάζεις κανονικά υαλοβάμβακα και γυψοσανίδα, για αποθήκη δε βάζεις τίποτα. Και παράθυρα ανοίγεις όσα θές.

Για το αντιαισθητικό θέμα καλά, φασολάκια χλωρά. Σε κάποιους αρέσουν σε κάποιους δεν αρέσουν. Εμένα δε μ'αρέσουν γιατί έχουν χαμηλό ταβάνι, άλλοι στ'αρχίδια τους.
Είναι επικίνδυνο καταρχήν το μπαλκόνι. Αλλά εκτός αυτού είναι επικίνδυνο να μένεις σε κοντέινερ για διάφορους λόγους. Όχι γιατί θα πέσουν, δεν είπα αυτό. Αντιοικολογικό είναι από την άποψη ότι δεν είναι σχεδιασμένο για μόνωση και για να το μονώσεις χρειάζεται να ξοδέψεις υλικό και πάλι καμμιά μόνωση δεν θα επαρκεί γιατί είναι κράμμα που έχει φτιαχτεί για να αντέχει στην διάβρωση και στην μεταφορά, όχι για υλικό χτισίματος. Αυτό σημαίνει υψηλό κόστος ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό. Θεωρητικά μπορείς να χτίσεις εξωτερική πρόσοψη με κάτι άλλο, αλλά αν μπεις σε όλον αυτόν τον κόπο, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις κοντέινερ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Isildur έγραψε: 06 Οκτ 2023, 06:26
hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2023, 22:09
Isildur έγραψε: 05 Οκτ 2023, 21:14
Ε ναι, σίγουρα παντού υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Και σ' εμάς φυσικά υπάρχουν λόγοι γι' αυτόν τον υδροκεφαλισμό και πιστεύω πως είναι παραπάνω από ένας.
Ναι, απλά το δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν κάποια ανωτέρα βία και καταλήξαμε να είμαστε από τους χειρότερους.
Εδώ με μπέρδεψςς. Η Γερμανία που είχε ανωτέρα βία, είναι στο 5%.
Ο λόγος που η Γερμανία και η Ιταλία έχουν πολλά μεγάλα αστικά κέντρα και κανένα υδροκέφαλο, δεν είναι η καταστροφή στον Β'ΠΠ αλλά το ότι είχαν παράδοση φεουδαρχίας και πολλές πόλεις τους ήταν ανεξάρτητες. Αντίθετα, πιό συγκεντρωτικές χώρες όπως η Γαλλία, η Ρωσία και το ΗΒ έχουν μεγα-πόλη σαν πρωτεύουσα.

Ειδικά γιά την Γερμανία, ο λόγος που το Βερολίνο δεν μεγάλωσε πολύ, ήταν ότι μεταπολεμικά βρισκόταν στην Ανατολική Γερμανία, με δυσκολία μετάβασης από την Δυτική.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2023, 22:09
Isildur έγραψε: 05 Οκτ 2023, 21:14
Ε ναι, σίγουρα παντού υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Και σ' εμάς φυσικά υπάρχουν λόγοι γι' αυτόν τον υδροκεφαλισμό και πιστεύω πως είναι παραπάνω από ένας.
Ναι, απλά το δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν κάποια ανωτέρα βία και καταλήξαμε να είμαστε από τους χειρότερους.
Το "ανωτέρα βία" το έγραψα για τα πρώην κομμουνιστικά κράτη. Για τις άλλες χώρες παίζουν διάφοροι ιστορικοί παράγοντες. Η Γερμανία απ' αυτήν την άποψη είναι τυχερή, με τον ίδιο τρόπο που είμαστε εμείς τυχεροί που δεν γκρεμίζονται ολόκληρες πόλεις και χωριά με κάθε σεισμό 5 ρίχτερ όπως στην Ιταλία, γιατί η Ελλάδα είναι σχετικά νεόχτιστη ακριβώς λόγω της ισοπέδωσης που δέχθηκε στους πολέμους των τελευταίων 2 αιώνων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 06 Οκτ 2023, 11:55
hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2023, 22:09 Ναι, απλά το δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν κάποια ανωτέρα βία και καταλήξαμε να είμαστε από τους χειρότερους.
Ο λόγος που η Γερμανία και η Ιταλία έχουν πολλά μεγάλα αστικά κέντρα και κανένα υδροκέφαλο, δεν είναι η καταστροφή στον Β'ΠΠ αλλά το ότι είχαν παράδοση φεουδαρχίας και πολλές πόλεις τους ήταν ανεξάρτητες. Αντίθετα, πιό συγκεντρωτικές χώρες όπως η Γαλλία, η Ρωσία και το ΗΒ έχουν μεγα-πόλη σαν πρωτεύουσα.

Ειδικά γιά την Γερμανία, ο λόγος που το Βερολίνο δεν μεγάλωσε πολύ, ήταν ότι μεταπολεμικά βρισκόταν στην Ανατολική Γερμανία, με δυσκολία μετάβασης από την Δυτική.
Εγώ νομίζω ότι η υποψία μου είναι σωστή για τον Β΄ΠΠ, γιατί βλέπω ότι το Βερολίνο μεγάλωνε διαρκώς και με άλματα μέχρι το 1939, οπότε είχε σχεδόν 4,4 εκ. πληθυσμό, δηλαδή περισσότερο από ό,τι σήμερα και με το σύνολο της Γερμανίας να έχει 70 εκ. πληθυσμό, 13 εκ. λιγότερο από σήμερα.

Στο ίδιο διάστημα (από το 1939 ως σήμερα) ο πληθυσμός του Παρισιού διπλασιάστηκε, της Αθήνας τριπλασιάστηκε. Δεν βλέπω κάτι στο ιστορικό του πληθυσμού του Βερολίνου που να δείχνει ότι δεν θα συνέβαινε το ανάλογο κι εκεί.

Για το δεύτερο που λες, επίσης ο πόλεμος είναι υπεύθυνος, απλά με άλλον τρόπο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2023, 11:53 Είναι επικίνδυνο καταρχήν το μπαλκόνι. Αλλά εκτός αυτού είναι επικίνδυνο να μένεις σε κοντέινερ για διάφορους λόγους. Όχι γιατί θα πέσουν, δεν είπα αυτό. Αντιοικολογικό είναι από την άποψη ότι δεν είναι σχεδιασμένο για μόνωση και για να το μονώσεις χρειάζεται να ξοδέψεις υλικό και πάλι καμμιά μόνωση δεν θα επαρκεί γιατί είναι κράμμα που έχει φτιαχτεί για να αντέχει στην διάβρωση και στην μεταφορά, όχι για υλικό χτισίματος. Αυτό σημαίνει υψηλό κόστος ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό. Θεωρητικά μπορείς να χτίσεις εξωτερική πρόσοψη με κάτι άλλο, αλλά αν μπεις σε όλον αυτόν τον κόπο, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις κοντέινερ.
Τι κράμα μωρέ; ατσάλι corten είναι. Aν βάλεις corten steel στο γκούγκλ σου βγάζει δύο ήδη εικόνες: σπίτια και κοντέϊνερ. Απλά δεν έχετε συνηθίσει να τα βλέπετε στην Ελλάδα.
Βάζεις μόνωση και τελειώνει.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2023, 11:11
E ναι, δε χρειάζεται πολλή ανάλυση. Μια οικογένεια στην Αθήνα χρειάζεται χιλιάρικα, κάποιοι είπαν 2, κάποιοι είπαν 4, κάπου εκεί ανάμεσα είναι. Και ο μέσος μισθός είναι ένα χιλιάρικο, και δεν υπάρχουν καν δουλειές για όλους. Τι άλλο χρειάζεται να συζητήσουμε;
Ο μέσος μισθός είναι συνολικοί μισθοί που δηλώνονται στο ΙΚΑ διά πλήθος ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα. Είναι ένας δείκτης με τεράστια απώλεια πληροφορίας (δεν έχει συνταξιούχους, δεν έχει μεροκαματιάρηδες, δεν έχει αυτοαπασχολούμενους ή εισοδηματίες, δεν αναλύεται ανά περιοχές) κλπ. Η Αθήνα είναι περίπου το 1/3 της χώρας αλλά δεν είναι το 100%.

Για να το καταλάβουν τα παιδάκια που μας διαβάζουν έστω υποθετικός κόσμος με 100 Έλληνες, οι 20 έχουν μισθό 2000, οι 60 έχουν μισθό 670, οι 20 είναι συνταξιούχοι με μέση σύνταξη 1032, οι 10 είναι αυτοαπασχολούμενοι με μέσο τζίρο 3.000 και οι 10 είναι εισοδηματίες με μέσο εισόδημα 900. 72 έχουν δικό τους σπίτι, 25 μένουν στο νοίκι, 30 μένουν σε περιοχές με μέσο κόστος ζωής 1000, 60 σε περιοχές με μέσο κόστος ζωής 400, 10 σε περιοχές με μέσο κόστος ζωής 3000. Οι αποταμιεύσεις συνολικά των 100 αυξάνονται κάτά 50.000 ευρώ το χρόνο.

Προκύπτει από κάπου τόσο αυτονόητα ότι ειδικά στον άξονα "μου περισσεύουν vs δε μου περισσεύουν" θα χωρίζονται 87-13; Ιδιαίτερα όταν σε καμία άλλη χώρα ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ δεν αναφέρεται τέτοια ανισοκατανομή;

τι θες να συζητήσουμε; Αν είναι 87-13 ή 67-33; Δεν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες, στην Ελλάδα είσαι, χοντρικά είναι όλα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Chilloutbuddy έγραψε: 06 Οκτ 2023, 12:22 Τι κράμα μωρέ; ατσάλι corten είναι.
Εχμ...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2023, 11:11

* αλλάξτε τα νούμερα των συνταξιούχων κλπ, η ουσία είναι ότι έβαζα ό,τι να 'ναι για να δείξω ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο στο μέσο μισθό.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2023, 22:09 Ναι, απλά το δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν κάποια ανωτέρα βία και καταλήξαμε να είμαστε από τους χειρότερους.

Η Γερμανία είναι ομοσπονδία 16 κρατιδίων. Κάτι σαν τις ΗΠΑ σε μικρότερη κλίμακα. Με κυβέρνηση δική του το καθένα και αποφάσεις ανεξάρτητες σε πολλούς τομείς από τα θεμέλια, όπως η Παιδεία.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

sharp έγραψε: 05 Οκτ 2023, 23:20 Εγώ αναρωτήθηκα τι μόνωση μπορούν να έχουν. Για θόρυβο αλλά και θερμοκρασία.

.

Δεν είναι δύσκολο να βρείς ή να βγάζουν μονωμένα όπως τα Ψυγεία Κοντέινερ.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2023, 12:07
Isildur έγραψε: 06 Οκτ 2023, 06:26 Εδώ με μπέρδεψςς. Η Γερμανία που είχε ανωτέρα βία, είναι στο 5%.

Εγώ νομίζω ότι η υποψία μου είναι σωστή για τον Β΄ΠΠ, γιατί βλέπω ότι το Βερολίνο μεγάλωνε διαρκώς και με άλματα μέχρι το 1939, οπότε είχε σχεδόν 4,4 εκ. πληθυσμό, δηλαδή περισσότερο από ό,τι σήμερα και με το σύνολο της Γερμανίας να έχει 70 εκ. πληθυσμό, 13 εκ. λιγότερο από σήμερα.

Στο ίδιο διάστημα (από το 1939 ως σήμερα) ο πληθυσμός του Παρισιού διπλασιάστηκε, της Αθήνας τριπλασιάστηκε. Δεν βλέπω κάτι στο ιστορικό του πληθυσμού του Βερολίνου που να δείχνει ότι δεν θα συνέβαινε το ανάλογο κι εκεί.

Υπήρχαν πολλές πόλεις με μεγάλο πληθυσμό στην Γερμανία πολύ πριν από τον Β'ΠΠ. Προφανώς μειώθηκε ο πληθυσμός τους στην διάρκεια του πολέμου είτε βομβαρδίσθηκαν είτε όχι, λόγω των μεγάλων απωλειών του πολέμου. Στην Δ.Γερμανία, ο πληθυσμός αποκαταστάθηκε στα προπολεμικά επίπεδα ήδη από το 1960 (σε μερικές και νωρίτερα). Στην Ανατολική, δεν αποκαταστάθηκε ούτε σήμερα. Δεν καταλαβαίνω όμως σε τι συνέβαλε ο πόλεμος στην ύπαρξη πολλών πόλεων με μεγάλο πληθυσμό στην Γερμανία.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 06 Οκτ 2023, 15:29
hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2023, 12:07
Leporello έγραψε: 06 Οκτ 2023, 11:55 Ο λόγος που η Γερμανία και η Ιταλία έχουν πολλά μεγάλα αστικά κέντρα και κανένα υδροκέφαλο, δεν είναι η καταστροφή στον Β'ΠΠ αλλά το ότι είχαν παράδοση φεουδαρχίας και πολλές πόλεις τους ήταν ανεξάρτητες. Αντίθετα, πιό συγκεντρωτικές χώρες όπως η Γαλλία, η Ρωσία και το ΗΒ έχουν μεγα-πόλη σαν πρωτεύουσα.

Υπήρχαν πολλές πόλεις με μεγάλο πληθυσμό στην Γερμανία πολύ πριν από τον Β'ΠΠ. Προφανώς μειώθηκε ο πληθυσμός τους στην διάρκεια του πολέμου είτε βομβαρδίσθηκαν είτε όχι, λόγω των μεγάλων απωλειών του πολέμου. Στην Δ.Γερμανία, ο πληθυσμός αποκαταστάθηκε στα προπολεμικά επίπεδα ήδη από το 1960 (σε μερικές και νωρίτερα). Στην Ανατολική, δεν αποκαταστάθηκε ούτε σήμερα. Δεν καταλαβαίνω όμως σε τι συνέβαλε ο πόλεμος στην ύπαρξη πολλών πόλεων με μεγάλο πληθυσμό στην Γερμανία.
Ότι καταστράφηκαν οι υποδομές και μεγάλο μέρος των πόλεων και δεν είχε υπήρχε πλέον η τάση να γιγαντωθούν 2-3 κεντρικές πόλεις, αφού όλες άρχιζαν ξανά απ' την αρχή. Είχαν χάσει το momentum τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”