Αγις έγραψε: 26 Φεβ 2019, 19:47''γευση της πάστας ''
Εντάξει, αν έχεις μάθει να τρως κάθε μέρα απάκι και αρνί στη σούβλα, δεν καταλαβαίνεις γεύση στα απλά πράγματα. Αυτό λέγεται ρωμαϊκή παρακμή και οτιδήποτε άλλο εκτός από σπαρτιατική κουλτούρα, άλλαξε όνομα και κάνε το αυτό του 'Επαρχου στο Αστερίξ στους Ελβετούς.
Αλεύρι, νερό αλάτι και βαριά κάνα αυγό έχουν .
Τι καταλαβαίνεις παραπάνω εσύ;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Αγις έγραψε: 26 Φεβ 2019, 19:47''γευση της πάστας ''
Εντάξει, αν έχεις μάθει να τρως κάθε μέρα απάκι και αρνί στη σούβλα, δεν καταλαβαίνεις γεύση στα απλά πράγματα. Αυτό λέγεται ρωμαϊκή παρακμή και οτιδήποτε άλλο εκτός από σπαρτιατική κουλτούρα, άλλαξε όνομα και κάνε το αυτό του 'Επαρχου στο Αστερίξ στους Ελβετούς.
Για Σπαρτιατικη - Λακωνική - κουλτουρα στο φαγητό δεν εχεις ιδεα-δεν την εχεις βιώσει ειναι αστειο να επιχειρείς να την καθορίσεις και να κάνεις υποδείξεις.
Μείνε στη ''γευσιγνωσία'' στις πάστες κ ξεκαβάλα.
Τον τελευταίο χρόνο έχω σκαλώσει να φτιάχνω αυτό ακριβώς όπως το βλέπετε στο βίδεο (δώστε σημασία στην διαδικασία και την τεχνική, και όχι στο ότι ο τύπος είναι φαιδρός, όπως όλοι οι ιταλιάνοι)
Cavaliere έγραψε: 26 Φεβ 2019, 19:45
Αυτό, να υποβοηθώ το πιρούνι με το ψωμί μου και να τα τρώω με ψωμί, το έκανα μικρός. Πολύ μου άρεσε. Για μένα είναι το λάθος βράσιμο έγκλημα. Όλα τα άλλα, εκτός του τυριού, τα ανέχεσαι. Κι αν κάποιος τρώει με κουτάλι, δεν είναι έγκλημα, έτσι του είπανε να κάνει. Για μένα το ασυμβίβαστο είναι στο βράσιμο, και στην ποσότητα τυριού. Θέλω τόσο τυρί, ώστε να νιώθω ακόμα τη γεύση της πάστας και της σάλτσας. Επίσης έχω μια ιδιοτροπία, ρίχνω στο πιάτο μια τζούρα ελαιόλαδο, και μία Tabasco.
η παστα δεν εχει γευση. τα παρελκομενα δινουν τη γευση.
βασικα το μακαρονι ειναι εκει για να χορτασεις, φτηνα. αλλιως θατρωγες σκετο το κοκκινιστο, να φχαριστηθεις πρωτεινη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Cavaliere έγραψε: 26 Φεβ 2019, 14:57
Ψηφίστε το πιο grande, grosso, καραμπαμπιλίκι.
Παραβρασμένα. Δεν τρώγονται. Τα άλλα είναι θέμα γούστου. Τα μακαρόνια δεν είναι κάποιο ιερό πιάτο που μαγαρίζεται αν αλλάξεις την συνταγή. Δεν επιτρέπεται να επινοούνται νέα πράγματα με βάση τα μακαρόνια; Στην τελική, ένας γαμημένος υδατάνθρακας είναι, δεν είναι το απαύγασμα της γαστρονομίας. Οπότε βρίσκω κυριολεκτικά υστερική την αντίδραση των Ιταλών και φιλομακαρονάδων με τα υποτιθέμενα «εγκλήματα» στην πάστα και τα θεωρώ ένα κλικ μεγαλύτερη υστερία από την ακατάσχετη λαθολογία στην γλώσσα.
Σωστο αλλα για συννενοηση οταν παραγγέλνω καρμπονάρα δεν γουστάρω να φτιάξουν οτι καυλωνει του # Akis να την ονομάζει ετσι - ας την ονομασει με κάτι διακριτο '' Τρομπαναρα '' παραδειγμα.
Μπορείς να ρωτήσεις αν είναι παραδοσιακή καρμπονάρα. Γιατί δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο η παραμικρή αλλαγή στο ιταλικό τζανκ φουντ (τα μακαρόνια) σημαίνει ότι δεν είναι πια το ίδιο πιάτο ενώ στα υπόλοιπα πιάτα του κόσμου είναι. Αν κάποιος βάλει πιπεριά στην φακή θα το πούνε φαντασία, ενώ αν το βάλει στην καρμπονάρα είναι έγκλημα και «αυτό δεν είναι πια καρμπονάρα».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Κουρκούας έγραψε: 26 Φεβ 2019, 19:20
9. Κολύμπι στη σάλτσα.
κοτόπουλο χυλοπίτες
Прагмατικά αηδία.
Αυτό κι εγώ αηδιάζω και μόνο που το βλέπω. Μου 'ρχεται να ξεράσω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Παραβρασμένα. Δεν τρώγονται. Τα άλλα είναι θέμα γούστου. Τα μακαρόνια δεν είναι κάποιο ιερό πιάτο που μαγαρίζεται αν αλλάξεις την συνταγή. Δεν επιτρέπεται να επινοούνται νέα πράγματα με βάση τα μακαρόνια; Στην τελική, ένας γαμημένος υδατάνθρακας είναι, δεν είναι το απαύγασμα της γαστρονομίας. Οπότε βρίσκω κυριολεκτικά υστερική την αντίδραση των Ιταλών και φιλομακαρονάδων με τα υποτιθέμενα «εγκλήματα» στην πάστα και τα θεωρώ ένα κλικ μεγαλύτερη υστερία από την ακατάσχετη λαθολογία στην γλώσσα.
Σωστο αλλα για συννενοηση οταν παραγγέλνω καρμπονάρα δεν γουστάρω να φτιάξουν οτι καυλωνει του # Akis να την ονομάζει ετσι - ας την ονομασει με κάτι διακριτο '' Τρομπαναρα '' παραδειγμα.
Μπορείς να ρωτήσεις αν είναι παραδοσιακή καρμπονάρα. Γιατί δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο η παραμικρή αλλαγή στο ιταλικό τζανκ φουντ (τα μακαρόνια) σημαίνει ότι δεν είναι πια το ίδιο πιάτο ενώ στα υπόλοιπα πιάτα του κόσμου είναι. Αν κάποιος βάλει πιπεριά στην φακή θα το πούνε φαντασία, ενώ αν το βάλει στην καρμπονάρα είναι έγκλημα και «αυτό δεν είναι πια καρμπονάρα».
Το παμε - για λογους συννενοησης.
Δεν διαφωνω στα άλλα .
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 26 Φεβ 2019, 20:09
Τον τελευταίο χρόνο έχω σκαλώσει να φτιάχνω αυτό ακριβώς όπως το βλέπετε στο βίδεο (δώστε σημασία στην διαδικασία και την τεχνική, και όχι στο ότι ο τύπος είναι φαιδρός, όπως όλοι οι ιταλιάνοι)