Άρα και η φασολάδα δεν είναι παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, γιατί αποτελείται από φασόλια και ντομάτα, αμφότερα νοτιοαμερικάνικα φυτά.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 19 Ιαν 2019, 04:04 Απο wiki![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/PastitsioPastitsio
Course Pasta
Place of origin Greece
Main ingredients ground beef, béchamel sauce
Pastitsio (Greek: παστίτσιο, pastítsio), sometimes spelled pastichio, is a Greek baked pasta dish with ground meat and béchamel sauce.
Παραδοσιακη ελληνικη παστα με παραδοσιακη ελληνικη μπεσαμελ και φυσικα μοσχαρι το οποιο παραδοσιακα ζει στην Ελληνικη υπαιθρο
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ειναι το παστιτσιο παραδοσιακο ελληνικο φαγητο;
- hellegennes
Re: Ειναι το παστιτσιο παραδοσιακο ελληνικο φαγητο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Athina__P έγραψε: 31 Ιαν 2019, 19:56 Μια γιαγιά εβδομηνταφεύγα μου είπε ότι το Παστίτσιο της ήταν άγνωστο, το έμαθε από Πολίτισσα. Και πολίτικη παράδοση να ήταν Ελληνικό δεν το λες;
όχι. Οι Πολίτες ήταν Ρωμιοί που στην πλειοψηφία τους δοκίμασαν πολύ δυσάρεστη έκπληξη με το πόσο διαφορετικός λαός ήταν αυτοί που νόμιζαν για αδέρφια τους και επιπλέον μέχρι τη χρονιά που κυκλοφόρησε η "Πολίτικη Κουζίνα" και έγιναν κουλ, ήταν απόβλητοι και όλοι τους έλεγαν τουρκόσπορους. Είναι σα να το λες ελληνικό επειδή το φέρανε οι Αρμένιοι πρόσφυγες της δεκατίας του 1910.
Επίσης επειδή ήταν κοσμοπολίτες όπως είπε και ο Αλφόνσο, δεν έκαναν μόνο φαγητά που τους έμαθε η μάνα-παύλα-αδερφή τους από τη δικιά της μάνα-παύλα-δεύτερη-ξαδέρφη όπως οι ντόπιοι εδώ. Παρακολουθούσαν τις γαστρονομικές εξελίξεις όλης της Ευρώπης και της Ασίας όπως κάνουν (όχι ιδιαίτερα επιτυχημένα) οι νεοέλληνες από τότε που βγήκαν τα μαστερσέφια. Το παστίτσιο ειδικά είναι σα να έχει ένα φαγητό όνομα "μαλακάκος" και να αναρωτιόμαστε αν όντως προέρχεται από Έλληνες.
- hellegennes
Δεν το ήξερα ότι η Πολίτικη Κουζίνα βγήκε το 1940.foscilis έγραψε: 31 Ιαν 2019, 20:52 όχι. Οι Πολίτες ήταν Ρωμιοί που στην πλειοψηφία τους δοκίμασαν πολύ δυσάρεστη έκπληξη με το πόσο διαφορετικός λαός ήταν αυτοί που νόμιζαν για αδέρφια τους και επιπλέον μέχρι τη χρονιά που κυκλοφόρησε η "Πολίτικη Κουζίνα" και έγιναν κουλ, ήταν απόβλητοι και όλοι τους έλεγαν τουρκόσπορους. Είναι σα να το λες ελληνικό επειδή το φέρανε οι Αρμένιοι πρόσφυγες της δεκατίας του 1910.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
hellegennes έγραψε: 31 Ιαν 2019, 20:15
Άρα και η φασολάδα δεν είναι παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, γιατί αποτελείται από φασόλια και ντομάτα, αμφότερα νοτιοαμερικάνικα φυτά.
Σωστα
Σε ολα τα γουεστερμ φασολαδα τρωνε
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νταρνάκας έγραψε: 31 Ιαν 2019, 20:03Τα μακαρόνια πότε άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 19 Ιαν 2019, 12:40 Θελετε να πειτε πως δεν ειναι δικο μας παραδοσιακο φαγητο και το λανσαρουμε ψευδως ως τετοιο;
Εικαζω οτι εμεις τα ανακαλυψαμε και πως με μακαρονια τρεφονταν τα Ελ στρατευματα στην πολιορκια της Τροιας
Αρίστος for Tsirpas
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Η ιστορία των ελληνικών ζυμαρικών ξεκινά από το πρώτο μισό του 19ου αιώνα στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Εκεί λειτούργησε το 1824 η πρώτη «Φάμπρικα Μακαρονιών» όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούσαν οι Ναυπλιώτες. Μέχρι τότε τα μόνα ζυμαρικά που γνώριζαν οι Έλληνες ήταν αυτά που έφτιαχναν στα σπίτια τους δηλ. οι παραδοσιακές χυλοπίτες και ο τραχανάς. Σύντομα δημιουργήθηκαν και άλλες μικρές βιομηχανίες ζυμαρικών κυρίως από ιδιοκτήτες αλευρόμυλων.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Φεβ 2019, 00:32Νταρνάκας έγραψε: 31 Ιαν 2019, 20:03Τα μακαρόνια πότε άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 19 Ιαν 2019, 12:40 Θελετε να πειτε πως δεν ειναι δικο μας παραδοσιακο φαγητο και το λανσαρουμε ψευδως ως τετοιο;
Εικαζω οτι εμεις τα ανακαλυψαμε και πως με μακαρονια τρεφονταν τα Ελ στρατευματα στην πολιορκια της Τροιας
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%B4%CE%B1
Ούτε 200 χρόνια έχει καλά καλά.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- hellegennes
Όπως τρώνε παστίτσιο στην Ιταλία και την Γαλλία;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Φεβ 2019, 00:30hellegennes έγραψε: 31 Ιαν 2019, 20:15
Άρα και η φασολάδα δεν είναι παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, γιατί αποτελείται από φασόλια και ντομάτα, αμφότερα νοτιοαμερικάνικα φυτά.
Σωστα
Σε ολα τα γουεστερμ φασολαδα τρωνε
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Παραδοσιακό ελληνικό φαγητό είναι ο πουρές από ρεβίθια, που έχουν 20 τς εκατό πρωτεΐνη. Δεν είναι τυχαίο που ήταν το αγαπημένο φαγητό του σφιχτερμαν Ηρακλή.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Ως το 1970τοσο Τουρκόσπορους λέγανε τους Πολίτες οι Αθηναίοι. Με την ταινία το 2000 τόσο, έγινε κουλ.
Ordem e Progresso.
ποιο 1970.Cavaliere έγραψε: 01 Φεβ 2019, 16:58Ως το 1970τοσο Τουρκόσπορους λέγανε τους Πολίτες οι Αθηναίοι. Με την ταινία το 2000 τόσο, έγινε κουλ.
Να θυμήσω ότι οι παππούδες των παιδιών μου ήταν από τους τελευταίους που ήρθαν (το 1981) και από τους εξίσου τελευταίους που έχουν ακόμα σόι εκεί και όχι τίποτα μακρινούς. Από μια γριά θεία στην Αντιγόνη έχω υποστεί και το μόνο ρατσιστικό επεισόδιο ως Έλλην γαμπρός, όπου εντελώς μπροστά μου λέει στη γκόμενα "Έλληνας ε; Τι να κάνεις κι εσύ λιγοστέψαμε πάρα πολύ..." (κωλόγρια) Υπάρχει επίσης θείος που πέθανε από καρδιακό πάνω στην αγωνία του σε κάποιον κρίσιμο αγώνα που η ΑΕΚ ήταν ισόπαλη και της έδωσαν πέναλτι στο 80+, πιστεύω πιο Πολίτης δε γίνεται
Ξέρω λοιπόν πάρα πολύ καλά για τι μιλάω. Και ναι αναφέρομαι στους Αθηναίους, οι πρόσφυγες προφανώς και δεν είχαν μούτρα να πούνε τουρκόσπορους τους Πολίτες, θα ήταν σαν να βρισκόμουν εγώ με έναν Καρδιτσιώτη στη Γερμανία και να με έλεγε βλάχο.
Αλλά τέλος πάντων αυτό που μου έκανε από την πρώτη στιγμή εντύπωση στην κουλτούρα τους και εξακολουθεί να μου κάνει είναι ότι έχουν γαστρονομία, όχι παραδοσιακή κουζίνα όπως είναι ας πούμε η χωριάτικη σαλάτα που ξέρεις ότι θα παίξει οπωσδήποτε το καλοκαίρι στο ελληνικό τραπέζι. Η πεθερά μου δε φτιάχνει τα ίδια πιάτα που έφτιαχνε πριν 20 χρόνια και κάθε τόσο πειραματίζεται με διάφορα καινούρια που τα βλέπει κυρίως σε τουρκικές εκπομπές μαγειρικής.
Κωλόφαρδε.foscilis έγραψε: 01 Φεβ 2019, 17:22Η πεθερά μου δε φτιάχνει τα ίδια πιάτα που έφτιαχνε πριν 20 χρόνια και κάθε τόσο πειραματίζεται με διάφορα καινούρια που τα βλέπει κυρίως σε τουρκικές εκπομπές μαγειρικής.
Ordem e Progresso.
Και να σας πω και ένα σκηνικό που μου έχει αφηγηθεί η σύζυγος από Αθήνα των 80s: πρώτη μέρα Δ' δημοτικού έρχεται καινούριος στην τάξη της ο οποίος ήταν από τη Βενεζουέλα ή τον Παναμά ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων και δεν ήξερε λέξη ελληνικά. Τον βάζει λοιπόν ο δάσκαλος να κάτσει μαντέψτε με ποιαν από όλη την τάξη. Παρ' όλο που ήταν παλαιών αρχών και έβαζε πάντα αγόρια με αγόρια και κορίτσια με κορίτσια, στο μυαλό του τα δύο μεταναστόπουλα ήταν απολύτως λογικό να κάτσουν μαζί. 
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 58 Απαντήσεις
- 1054 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
-
- 10 Απαντήσεις