!!! DEVELOPMENT MODE !!!

τα μετρητά είναι ΑΓΙΑ!

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: τα μετρητά είναι ΑΓΙΑ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

foscilis έγραψε: 17 Μαρ 2025, 20:12
hellegennes έγραψε: 17 Μαρ 2025, 18:52 Όχι, βρε, παρεξήγηση. Το μοιράζει η τράπεζα στον κόσμο με κλήρωση.
Η τράπεζα τα μοιράζει με δανειοδότηση στη βάση της βιωσιμότητας των επενδύσεων που είναι πολύ καλύτερο από την κλήρωση.
Στην τελικη εχομε δημοκρατια και η δημοκρατια εχει νόμους . Οι νομοι αυτοι λενε οτι απαγορευεται η φοροδιαφυγη και το ξεπλυμα. Αρα ξεμουνιασμα των μαυραγοριτων και λοιπων "επαναστατων" αντιψηφιακων του κωλου κι του ελεους.
Και ασε τους να τραγουδανε. Εκανε κατι ψιλα ο κουλης εναντιον της φοροδιαφυγης και εχει ξεπατωθει στα πλεονασματα καθε χρονο Η ΕΛΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΠΙΕΡΑΚΑΚΗ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ!!!

οσο πιο πολυ τσιριζουν τοσο το καλυτερο!!!
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Ερμής έγραψε: 17 Μαρ 2025, 20:30
Οργισμένος έγραψε: 17 Μαρ 2025, 20:28
Ερμής έγραψε: 17 Μαρ 2025, 20:24

Και μετά παντελονιαζει από τόκους και πανωτόκια.
Δύο φορές κουκιά με λάδι
λιγα ειναι τα ψωμια σας. Εκτος κι αν εκλεξετε τιποτα βαρουφακηδες ή Ζωες 2015 εντισιον...
ΑΝ και τελευταια δεν την ακουσα να επαναλαμβανει τις μαλακιες που ελεγε το 15 , οποτε δαγκωτο βαρουφακη διοτι ο καινουργιος υποικ ειναι κομπιουτερας και δεν αστειευεται. Θα σας ξεμουνιασει αν τον αφησουν.
Πρώτα να καεί και το τελευταίο τσιπάκι από το δονητή σας και μετά τα μετρητά. Πηξτε.
Ναι ξερουμε, ζητω η επανασταση / ξεπλυμα, ζητω ο τραμπ, κατω το γουοκ και ο ψηφιακος ελεγχος...
Το νου σας στον Πιερακακη. Το νου σας!

Αλλα κι αυτος ο κουλης ειναι αδιστακτος, μειωνει τη φοροδιαφυγη , μειωνει τους φορους και διδει στο ποπολο χρημα, οποτε δυσκολευουν οι επεναστασεις υπερ μαυραγοριτων... Γαμωτο...
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 17 Μαρ 2025, 20:12
hellegennes έγραψε: 17 Μαρ 2025, 18:52 Όχι, βρε, παρεξήγηση. Το μοιράζει η τράπεζα στον κόσμο με κλήρωση.
Η τράπεζα τα μοιράζει με δανειοδότηση στη βάση της βιωσιμότητας των επενδύσεων που είναι πολύ καλύτερο από την κλήρωση.
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005:

Πρώτον, η τράπεζα ΔΕΝ χρειάζεται να έχει κέρδη από τραπεζικές προμήθειες για να δώσει δάνεια. Δεν είμαστε στο 1800. Μια τράπεζα με κεφάλαια π.χ. 100 δις μπορεί να έχει έκθεση 1 τρις σε δάνεια ακόμη κι αν είναι υψηλού ρίσκου (περισσότερο αν είναι χαμηλού ρίσκου).

Δεύτερον, αν το κέρδος είναι η δανειοδότηση, αυτήν θα μπορούσε να την κάνει και το κράτος χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος.

Τρίτον, φυσικά και οι προμήθειες των τραπεζών δεν καταλήγουν σε δάνεια. Καταλήγουν σε κέρδη των μετόχων.

Ισχύει 100% ότι λίγο-λίγο εξαφανίζει αυτή η πρακτική το χρήμα από τους πολλούς και το μεταφέρει στους λίγους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Αυτό που κάνανε είναι μεγάλη αλητεία. Και έβγαλαν τους γκισέδες απ' τις τράπεζες και επέβαλαν χαμηλά όρια ανάληψης και τώρα διαβάζω θα σταματήσουν να εκδίδουν νέα χαρτονομίσματα των 100 200 και 500 ευρώ. Η τυραννική Ευρώπη. ΚΑΤΩ Η ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

20--- έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:20 Αυτό που κάνανε είναι μεγάλη αλητεία. Και έβγαλαν τους γκισέδες απ' τις τράπεζες και επέβαλαν χαμηλά όρια ανάληψης και τώρα διαβάζω θα σταματήσουν να εκδίδουν νέα χαρτονομίσματα των 100 200 και 500 ευρώ. Η τυραννική Ευρώπη. ΚΑΤΩ Η ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!
Των 500 έχουν σταματήσει να τα τυπώνουν εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Το τελευταίο τυπώθηκε το 2014. Ωστόσο συνέχισαν να τα διαθέτουν στην αγορά μέχρι το 2016 (η ΕΚΤ) και μέχρι το 2019 κάποιες άλλες κεντρικές τράπεζες. Έκτοτε δεν έχουν κυκλοφορήσει άλλα στην αγορά. Αλλά δεν θα καταργηθούν. Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
20---

hellegennes έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:34
20--- έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:20 Αυτό που κάνανε είναι μεγάλη αλητεία. Και έβγαλαν τους γκισέδες απ' τις τράπεζες και επέβαλαν χαμηλά όρια ανάληψης και τώρα διαβάζω θα σταματήσουν να εκδίδουν νέα χαρτονομίσματα των 100 200 και 500 ευρώ. Η τυραννική Ευρώπη. ΚΑΤΩ Η ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!
Των 500 έχουν σταματήσει να τα τυπώνουν εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Το τελευταίο τυπώθηκε το 2014. Ωστόσο συνέχισαν να τα διαθέτουν στην αγορά μέχρι το 2016 (η ΕΚΤ) και μέχρι το 2019 κάποιες άλλες κεντρικές τράπεζες. Έκτοτε δεν έχουν κυκλοφορήσει άλλα στην αγορά. Αλλά δεν θα καταργηθούν. Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.
Για την κατάργηση των γκισέδων και τα όρια ανάληψης στις 4.000 τι έχεις να πεις;
mitsokollias
Phorum.gr user: Mitsokollias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mitsokollias »

Οι γκισέδες καταργούνται ακόμη και από τις αλυσίδες retail για λογαριασμούς όπως και τα ταμεία στα σούπερ μάρκετσ ,για πολύ πρακτικούς λόγους. Λέγεται μείωση κόστους προσωπικού.
Άβαταρ μέλους
20---

mitsokollias έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:37
Οι γκισέδες καταργούνται ακόμη και από τις αλυσίδες retail για λογαριασμούς όπως και τα ταμεία στα σούπερ μάρκετσ ,για πολύ πρακτικούς λόγους. Λέγεται μείωση κόστους προσωπικού.
1984 Ευρωπαικά.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ερμής έγραψε: 17 Μαρ 2025, 11:03 Δε το λέω εγώ ο εμποράκος αλλα οι χώρες που υιοθέτησαν απο νωρίς τις καρτούλες

https://www.iefimerida.gr/oikonomia/soy ... n-asfaleia

https://www.newsbeast.gr/financial/arth ... -i-souidia
Και εγώ είμαι υπέρ των μετρητών (να υπάρχει και ηλεκτρονικό χρήμα φυσικά παράλληλα) αλλά το άρθρο λέει βλακείες. Ποιά είναι αυτή η φοβερή απειλή σε εθνικό επίπεδο που κάνει ανασφαλείς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές; Σε ατομικό ναι, ηλεκτρονικές απάτες, χάκερς κλπ αλλά σε εθνικό;

:lol:
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Στην Ελλάδα περπατάει πολύ κασέρι.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
mitsokollias

20--- έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:39
1984 Ευρωπαικά.
Οχι ,μπορείς πάντα να πας να πληρώσεις τον λογαριασμό που θες σε προποτζίδικο με την ανάλογη προμήθεια. Ο κύκλος των μετρητών και όλη η διαδικασία σε χαρτί είναι κόστη που αφού μια επιχειρηματική οντότητα μπορεί να το υλοποιήσει θα το κάνει. Πχ έναν λογαριασμό σταθερής Cosmote αξίας 100 ευρώ ,μπορείς να το πληρώσεις σε ΟΠΑΠ 100+προμήθεια ,ή μέσω του site 100 -2,5 ευρώ για διμηνιαίο λογαριασμό -1 ευρώ επιστροφή αν χρησιμοποιήσεις Payzy. Οτι θέλεις ,ελεύθερα.
Άβαταρ μέλους
20---

mitsokollias έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:43

1984 Ευρωπαικά.
Οχι ,μπορείς πάντα να πας να πληρώσεις τον λογαριασμό που θες σε προποτζίδικο με την ανάλογη προμήθεια. Ο κύκλος των μετρητών και όλη η διαδικασία σε χαρτί είναι κόστη που αφού μια επιχειρηματική οντότητα μπορεί να το υλοποιήσει θα το κάνει. Πχ έναν λογαριασμό σταθερής Cosmote αξίας 100 ευρώ ,μπορείς να το πληρώσεις σε ΟΠΑΠ 100+προμήθεια ,ή μέσω του site 100 -2,5 ευρώ για διμηνιαίο λογαριασμό -1 ευρώ επιστροφή αν χρησιμοποιήσεις Payzy. Οτι θέλεις ,ελεύθερα.
Εγώ δεν πρόκειται να μείνω νηστικός επειδή κάποια στιγμή θα έχει πέσει το σύστημα της τράπεζας και δεν θα έχω ένα 20άρικο να ψωνίσω. Θα με βρουν απεναντί τους οι δυνάστες. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Green Dragon έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:40 Και εγώ είμαι υπέρ των μετρητών (να υπάρχει και ηλεκτρονικό χρήμα φυσικά παράλληλα) αλλά το άρθρο λέει βλακείες. Ποιά είναι αυτή η φοβερή απειλή σε εθνικό επίπεδο που κάνει ανασφαλείς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές; Σε ατομικό ναι, ηλεκτρονικές απάτες, χάκερς κλπ αλλά σε εθνικό;
Σε εθνικό επίπεδο, αν υπάρχει κάποιο κυβερνητικό wallet, υπάρχει φόβος επίθεσης. Επίσης το γεγονός ότι βασιζόμαστε στην Visa και στην Mastercard αντί να έχουμε υπερεθνικά συστήματα, π.χ. της ΕΚΤ, είναι τιτανοτεράστια βλακεία και όχι επειδή είναι αμερικάνικες εταιρείες αλλά προτίστως γιατί είναι ιδιωτικές εταιρείες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Στην τελική γιατί να ταΐζουμε λεφτά σε εταιρείες καρτών αντί να χρηματοδοτούμε ευρωπαϊκά ένα σύστημα πληρωμών που θα κοστίζει πολύ λιγότερο γιατί θα είναι μη κερδοσκοπικό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
mitsokollias

20--- έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:49
mitsokollias έγραψε: 21 Μαρ 2025, 15:43

1984 Ευρωπαικά.
Εγώ δεν πρόκειται να μείνω νηστικός επειδή κάποια στιγμή θα έχει πέσει το σύστημα της τράπεζας και δεν θα έχω ένα 20άρικο να ψωνίσω. Θα με βρουν απεναντί τους οι δυνάστες. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!
Να έχεις ,γιατί να μην έχεις; Κι εγώ έχω πάντα πάνω μου 150-200 ευρώ μετρητά ,παρόλο που πλέον τα χρησιμοποιώ μόνο σε καμιά εστίαση ή καμιά λαική αγορά για σαλάτες και φρούτα . Ολα τα υπόλοιπα μέσω google wallet εδώ και κάμποσο καιρό.
Άβαταρ μέλους
20---

Μάλλον θα ψηφίσω Κασιδιάρη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”