micmic έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 10:04
Υπάρχει ένα μυστικό αλλά δεν το ξέρουν πολλοί....
Το βουλγαρικό POS μια χαρά δουλεύει ακόμα και τώρα χωρίς διασύνδεση με την ταμειακή
Επίσης άλλο ένα μυστικό...
Όπως μπορούσες να επέμβεις πριν στο λογισμικό του POS, έτσι μπορείς και τώρα. ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ. Μπορεί να το αποσυνδέσεις από την ταμειακή, να φαίνεται ότι παίρνει εντολή από ταμειακή κτλ κτλ. Απίστευτο!
Και ένα τρίτο μυστικό, αλλά αυτό το ξέρουν περισσότεροι:
Όπως και με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και αυτά που θα ακολουθήσουν, όλα έγιναν για να εισπράξει το κράτος από τις "αναβαθμίσεις" αυτές καθεαυτές, καθώς και για να δουλέψουν τα φιλαράκια μας οι "πάροχοι υπηρεσιών" και ΟΧΙ για να "παταχθεί η φοροδιαφυγή". Γι'αυτό και όλο κάτι καινούριο θα έρχεται, όλο και θα γίνονται αλλαγές, όλο και θα έχει εφιάλτες ο Χατζηδάκης μέχρι να κλείσει και την τελευταία μικρομεσαία επιχείρηση στη χώρα.
τέταρτο μυστικό : το μέτρο απέδωσε, κάτι σημαίνει αυτό
πέμπτο μυστικό : αν αρχίσουν να κάνουν αυτά που λες θα έρθει άλλο μέτρο και θα κλαις περισσότερο
έκτο μυστικό: 45 χρόνια δεν απέδωσε τίποτα στο θέμα αυτό, πρώτη φορά που απόδιδει κάτι σκούζετε
Let them make the first mistake. We make the last move.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 10:16
όταν ο μισθωτός ζητά καλύτερη τιμή γιατί δε χρειάζεται απόδειξη είναι συνένοχος στη φοροδιαφυγή ή όχι;
εντάξει, συμφωνώ ότι η απόφαση έγκειται στον πάροχο/πωλητή και νομικά αυτός φέρει την ευθύνη, αλλά σε ηθικο επίπεδο είναι ή δεν είναι;
Φίλε μου καλέ, πολύ καλέ μου φίλε: Ο πελάτης έχει κάθε δικαίωμα να είναι νήπιο, τουρίστας που δε μιλάει ελληνικά, εσκιμώος, γέρος με άνοια, να μην έχει ιδέα ότι στην Ελλάδα υπάρχει ΦΠΑ, να είναι ηλίθιος, να το παίζει ηλίθιος, και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να μην έχει την παραμικρή ιδέα από φορολογικούς νόμους και από τις δικές σου φορολογικές υποχρεώσεις. Και το κυριότερο: ο πελάτης δεν έχει ποτέ ιδέα τι παραμύθια του πουλάς, απ'όσο ξέρει μπορεί η κανονική τιμή να είναι 100 κι εσύ να του λες "150 με απόδειξη ή 120 χωρίς", το οποίο είναι και το πιό συνηθισμένο.
Όοοοοοοολες τις υποχρεώσεις σε αυτή τη συναλλαγή, ηθικές, νομικές, φορολογικές, τις έχει ο έμπορος, τελεία. Ο πελάτης έχει μόνο την υποχρέωση να πληρώσει τη συμφωνημένη τιμή, αυτά. Από κει και πέρα τι του λές εσύ "χωρίς απόδειξη" τι του λές "χωρίς τζατζίκι", ένα και το αυτό.
Άϊντε με τον κάθε μαλάκα που μας πουλάει και συναιτεριλίκι κάθε φορά που πάμε ν'αλλάξουμε λάστιχα.
ευχαριστώ.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 10:16
όταν ο μισθωτός ζητά καλύτερη τιμή γιατί δε χρειάζεται απόδειξη είναι συνένοχος στη φοροδιαφυγή ή όχι;
εντάξει, συμφωνώ ότι η απόφαση έγκειται στον πάροχο/πωλητή και νομικά αυτός φέρει την ευθύνη, αλλά σε ηθικο επίπεδο είναι ή δεν είναι;
Φίλε μου καλέ, πολύ καλέ μου φίλε: Ο πελάτης έχει κάθε δικαίωμα να είναι νήπιο, τουρίστας που δε μιλάει ελληνικά, εσκιμώος, γέρος με άνοια, να μην έχει ιδέα ότι στην Ελλάδα υπάρχει ΦΠΑ, να είναι ηλίθιος, να το παίζει ηλίθιος, και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να μην έχει την παραμικρή ιδέα από φορολογικούς νόμους και από τις δικές σου φορολογικές υποχρεώσεις. Και το κυριότερο: ο πελάτης δεν έχει ποτέ ιδέα τι παραμύθια του πουλάς, απ'όσο ξέρει μπορεί η κανονική τιμή να είναι 100 κι εσύ να του λες "150 με απόδειξη ή 120 χωρίς", το οποίο είναι και το πιό συνηθισμένο.
Όοοοοοοολες τις υποχρεώσεις σε αυτή τη συναλλαγή, ηθικές, νομικές, φορολογικές, τις έχει ο έμπορος, τελεία. Ο πελάτης έχει μόνο την υποχρέωση να πληρώσει τη συμφωνημένη τιμή, αυτά. Από κει και πέρα τι του λές εσύ "χωρίς απόδειξη" τι του λές "χωρίς τζατζίκι", ένα και το αυτό.
Άϊντε με τον κάθε μαλάκα που μας πουλάει και συναιτεριλίκι κάθε φορά που πάμε ν'αλλάξουμε λάστιχα.
ευχαριστώ.
έχεις πάει κάπου όττο που ενώ ζήτησες απόδειξη, δε σου φέρανε;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Chilloutbuddy έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 10:35
ευχαριστώ.
όχι.
επίσης έχω συμμετάσχει σε φοροδιαφυγή κάποιες φορές, ειδικά σε βενζινάδικα. όχι με κάποιο κέρδος, αλλά επειδή βιάζομαι και όταν μου λέει "απόδειξη να φέρω; ", του λέω "όχι" και φεύγω.
παραμυθιάζω τον εαυτό μου ότι το "φέρω" με το "κόβω" είναι διαφορετικά. παραμυθιάζομαι ότι την κόβει ούτως ή άλλως.
όχι.
επίσης έχω συμμετάσχει σε φοροδιαφυγή κάποιες φορές, ειδικά σε βενζινάδικα. όχι με κάποιο κέρδος, αλλά επειδή βιάζομαι και όταν μου λέει "απόδειξη να φέρω; ", του λέω "όχι" και φεύγω.
παραμυθιάζω τον εαυτό μου ότι το "φέρω" με το "κόβω" είναι διαφορετικά. παραμυθιάζομαι ότι την κόβει ούτως ή άλλως.
θέλω να πω ρε συ ότι δεν είναι μόνο στο χέρι του έμπορου. αν ΌΛΟΙ ζητάνε απόδειξη τότε θα παταχθεί η καθημερινή φοροδιαφυγή. αλλά η απόδειξη δεν έχει καμία αξία γι'αυτόν που την παίρνει άρα ο καταναλωτής δεν έχει κίνητρο να τη ζητάει και να την απαιτεί, πόσω μάλλον αν εξοικονομεί χρήματα σε περίπτωση που έχει την επιλογή να μην τη πάρει
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Αρίστος έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 06:04
Δεν θελω το χρημα μου να το κατεχει η Κεντρικη Τραπεζα, γιατι αυριο η Δυση θελει να επιβαλει το Social Credit System και εγω να υποχρεωνομαι σε ποινες και προστιμα αν ειμαι κακο παιδι με την ορθοπολιτικη εννοια.
ποια ορθοπολιτικιά έννοια; αφού κέρδισε ο τρόμπας... αλλάζει το τροπάριο;
Οχι στην ΕΕ.
Εδω παραμενουμε οικονομικη και ορθοπολιτικη Σοβιετια.
.
Αν ήμασταν σοβιετια θα είχαμε ανεπτυγμένη παιδεία, υγεία και κριτήριο θα ήταν οι ανάγκες της κοινωνίας και οι δυνατότητες της οικονομίας, δεν θα ήταν κριτήριο το κέρδος.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
όχι.
θέλω να πω ρε συ ότι δεν είναι μόνο στο χέρι του έμπορου. αν ΌΛΟΙ ζητάνε απόδειξη τότε θα παταχθεί η καθημερινή φοροδιαφυγή. αλλά η απόδειξη δεν έχει καμία αξία γι'αυτόν που την παίρνει άρα ο καταναλωτής δεν έχει κίνητρο να τη ζητάει και να την απαιτεί, πόσω μάλλον αν εξοικονομεί χρήματα σε περίπτωση που έχει την επιλογή να μην τη πάρει
Γιατι οι εμπορικές εταιρείες στο λιανεμπορίο δεν κοφτόνται να μην κόψουν απόδειξη; δηλαδή, μασουτης, σκλαβενιτης κτλπ;
όχι.
Γιατι οι εμπορικές εταιρείες στο λιανεμπορίο δεν κοφτόνται να μην κόψουν απόδειξη; δηλαδή, μασουτης, σκλαβενιτης κτλπ;
γιατί είναι πανεύκολο να τους τσακώσεις. δεν παίρνουν τέτοιο ρίσκο.
γιατί είναι πανεύκολο να τους τσακώσεις. δεν παίρνουν τέτοιο ρίσκο.
Ναι αλλά από την φοροαποφυγη θα έβγαζαν περισσότερα και θα πλήρωναν τα πρόστιμα αν δούμε τους τζιρους. Δηλαδή το κύριο εσύ θεωρείς είναι πως σκέφτονται μην μας τσακωσουν;
Chilloutbuddy έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 02:45
Λογικό και καταλαβαίνω τη θέση σου.
Απ'την άλλη πλευρά όλοι εμείς που έτσι κι αλλιως δεν ειχαμε ποτέ την ευκαιρία να φοροδιαφυγουμε, αν καταργήσουν τα μετρητά μην περιμένεις να κανουμε κάτι για να τους σταματησουμε.
ποιοι ειστε εσεις; δεν εχω γνωρισει ανθρωπο που δεν ειχε την ευκαιρια να φοροδιαφυγει.
ουτε που την ειχε και δεν την εκμεταλλευτηκε.
οι μισθωτοί ρε θείο
αν δεν έχεις γνωρίσει ποτέ να διευρύνεις τον κύκλο σου, τι να σου πω
Ωπα τωρα το είδα.
Πιστεύεις οτι μισθωτοί δε παντελονιάζουν μαύρα απο μιζούλες;
Όταν βέβαια είναι σε μια μεγάλη εταιρεία και σε υψηλή θέση
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 10:17
ατοπη η κουβεντα, ποτέ δε θα καταργηθούν, γιατί πολύ απλά αυτοί που νομοθτούν και ψηφίζουν νόμους, αυτοί είναι οι πρώτοι που θέλουν τα παραθυράκια.
Κάθε μέρα λαμβάνουμε (εγώ πχ) ολοένα και περισσότερες ενδείξεις (μέσα από άρθρα και διάβασμα) πως στο μέλλον όλα θα γίνονται μέσω internet. Πολλές φορές επίσης έχω δει άρθρα που πραγματεύονται το ψηφιακό ευρώ. Νομίζω ήδη υπάρχει κάποιο άτυπο όριο στα 500 ευρώ των εγχρήματων συναλλαγών. Δλδ με μετρητά το πολύ να πάρεις ένα laptop. Οι τράπεζες μετατρέπονται στους πιο βασικούς πυλώνες της οικονομικής ζωής. Κάτι δε μ' αρέσει με όλο αυτό. Δεν είναι ανάγκη να τους δώσουμε λευκή επιταγή.
Chilloutbuddy έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 10:08
οι μισθωτοί ρε θείο
αν δεν έχεις γνωρίσει ποτέ να διευρύνεις τον κύκλο σου, τι να σου πω
Ωπα τωρα το είδα.
Πιστεύεις οτι μισθωτοί δε παντελονιάζουν μαύρα απο μιζούλες;
Όταν βέβαια είναι σε μια μεγάλη εταιρεία και σε υψηλή θέση
Δεν πιστεύω γενικά, το αποφεύγω όσο μπορώ.
Επειδή ξέρω πως πήρε μέσα σε 5 χρόνια τεσσάρι στα Βριλήσσια υπεύθυνος προμηθειών πολυεθνικής στην Ελλάδα, άκου τι σου λέω
Σε αυτά τα επίπεδα γίνεται της μίζας το κάγκελο που δε μπορείς να διανοηθείς.
Δε σε πάω τι γίνεται σε CEO εταιρειών που δεν ειναι οικογενειακές.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"