!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έλληνες θεοί - βιαστές και αιμομίκτες
Re: Έλληνες θεοί - βιαστές και αιμομίκτες
Οι αρχαίοι Έλληνες (όπως και πολλοί αρχαίοι λαοί) δεν ήταν τόσο μαλθακοί όσο οι σημερινοί. Φυσικά δεν είχαν την επιστημονική γνώση που θα τους επέτρεπε να εξηγήσουν πολλά από τα μυστήρια του κόσμου (αν και πολλοί αρχαίοι φιλόσοφοι/επιστήμονες είχαν καταλάβει ότι δεν υπάρχει θεός). Επινόησαν λοιπόν τους θεούς ως μέσα για να εξηγήσουν αυτά που δεν μπορούσαν αλλιώς. Δεν ήταν όμως ηλίθιοι ώστε να θεωρούν ότι οι θεοί είναι καλοκάγαθοι. Έβλεπαν γύρω τους τον πόνο και την συμφορά, τις αρρώστιες, την πείνα, την αδικία. Είναι απολύτως λογικό να σκεφτούν ότι οι θεοί μπορούσαν να είναι και κακοί, εκδικητικοί, σκληροί. Όπως άλλωστε και οι άνθρωποι. Οπότε δεν τους "λάτρευαν", με τη σημερινή έννοια. Τους φοβόντουσαν και προσπαθούσαν να τους εξευμενίσουν. Αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να κάνουν και οι σημερινοί ένθεοι, αν είχαν έστω και την ελάχιστη λογική. Η λογική λέει ή ότι δεν υπάρχει θεός, ή ότι ο θεός δεν είναι αυτό το "πανάγαθο" πλάσμα που παρουσιάζουν (τουλάχιστον) οι Χριστιανοί.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
Δημοκράτης
Σωστ,επίσης κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν πραγματικά "ταργκαριενς" αλλά δεν είχαν θέμα να το πουλήσουνGeorge_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:36Για να λεμε και του στραβου το δικιο οι Πτολεμαιοι δεν ειχαν ως εθιμο την αιμομειξια.Δημοκράτης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:32Ο πατέρας του Λεωνίδα και η μάνα του ήταν θειος και ανιψιάΚαβαλάρης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:20 Καραγκιοζάκο δεν κόβεις την προπαγάνδα; Πού είδες τους αρχαίους να πηδάνε τις αδερφές/μανάδες τους κλπ;
Αυτά τα έκανες πρώτος και καλλίτερος ο Αβραάμ με την Σάρρα την οποία μάλιστα προξένευε και στους ξένους για να εισπράττει.
Όλοι η δυναστεία των Πτολεμαίων ήταν "ταργκαριεν"
Σαφέστατα και είχες και στην Ελλάδα περιστατικά αιμομιξίας
Κατά τα άλλα οι Εβραίοι καταδικάζουν την αιμομιξία στο λεβιτικο , στην Ελλάδα δεν είχαμε αντίστοιχο κείμενο
Υιοθετησαν αυτο το εθιμο (παροτι αντιθετο στα ελληνικα ιδεωδη) καθως ηταν αρχαια συνηθεια στις Φαραωνικες δυναστειες και ηθελαν να εχουν την υποστηριξη του λαου. Ηταν μια νεα ξενη δυναστεια και επρεπε να εχουν λαικη στηριξη για να αντέξουν και δεν θα την ειχαν αν περιφρονουσαν τα τοπικα εθιμα.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Οταν λες πανάγαθος τι εννοείς;micmic έγραψε: 30 Σεπ 2024, 11:21 Η λογική λέει ή ότι δεν υπάρχει θεός, ή ότι ο θεός δεν είναι αυτό το "πανάγαθο" πλάσμα που παρουσιάζουν (τουλάχιστον) οι Χριστιανοί.
Εγώ που είμαι άθεος, όταν λέω "πανάγαθος" εννοώ "πανάγαθος". Δηλαδή "πάρα πάρα πολύ καλός". Τώρα το πώς ορίζουν στην εκκλησία το "πανάγαθος", παίζει. Πάντως δεν μπορεί να είναι "πανάγαθος" κάποιος που κάνει στα "παιδιά του" πράγματα που μια απλή μάνα δεν θα έκανε ποτέ στα δικά της παιδιά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Αλιόσα
Είναι αλλά επίσης δεν είναι και κορόιδο.micmic έγραψε: 30 Σεπ 2024, 12:12Εγώ που είμαι άθεος, όταν λέω "πανάγαθος" εννοώ "πανάγαθος". Δηλαδή "πάρα πάρα πολύ καλός".
Προς Γαλάτας 6:7
Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει·
Καλά, κορόιδο σίγουρα δεν είναι. Κορόιδα είναι αυτοί που πιστεύουν ότι κάποιο ον που έφτιαξε την κάθε τους σκέψη και που είχε ανέκαθεν απόλυτη γνώση του πώς θα αντιδρούσε το κατασκεύασμά του, θα κρίνει την αιώνια ζωή του κατασκευάσματος από το πόσο καλά ακολουθεί τις εντολές του. Σα να φτιάξω και να προγραμματίσω εγώ ένα ρομποτάκι, και μετά να το τιμωρήσω δια παντός επειδή δεν εκτέλεσε καλά τις εντολές που ΕΓΩ προγραμμάτισα μέσα του. Παράνοια. Τουλάχιστον οι αρχαίοι Έλληνες αυτήν την παράνοια δεν την είχαν.Αλιόσα έγραψε: 30 Σεπ 2024, 12:24Είναι αλλά επίσης δεν είναι και κορόιδο.
Προς Γαλάτας 6:7
Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει·
-
Δημοκράτης
υπάρχει μια ωραία σελίδα που λέγεται google.com και μπορείς να πας να γραψεις να βρεις το οικογενειακό δέντρο του Λεωνίδα
Δεν είπε κανείς ότι ήταν έθιμο, ούτε στος Εβραίους ήταν έθιμο το να παντρευτείς την ετεροθαλή αδερφή σου, ούτε την ανηψιά σου. Συνέβαινε όμως και ενώ οι Εβραίοι είχαν φτιάξει νόμους κατά του περιστατικού, στον ελληνικό κόσμο δεν είχαν.Υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι στις κοινωνίες. Το να μην βρεις νόμο που να λέει "απαγορεύεται να πηδάτε τις μάνες σας" δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ήταν έθιμο.Δημοκράτης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:32Σαφέστατα και είχες και στην Ελλάδα περιστατικά αιμομιξίας
Κατά τα άλλα οι Εβραίοι καταδικάζουν την αιμομιξία στο λεβιτικο , στην Ελλάδα δεν είχαμε αντίστοιχο κείμενο
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Βασικα στην Αρχαια Ελλάδα ηταν επιτρεπτο να παντρευτεις την αδελφη σου ΜΟΝΟ ομως αν ηταν απο διαφορετικη μητέρα.Δημοκράτης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 12:41υπάρχει μια ωραία σελίδα που λέγεται google.com και μπορείς να πας να γραψεις να βρεις το οικογενειακό δέντρο του ΛεωνίδαΔεν είπε κανείς ότι ήταν έθιμο, ούτε στος Εβραίους ήταν έθιμο το να παντρευτείς την ετεροθαλή αδερφή σου, ούτε την ανηψιά σου. Συνέβαινε όμως και ενώ οι Εβραίοι είχαν φτιάξει νόμους κατά του περιστατικού, στον ελληνικό κόσμο δεν είχαν.Υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι στις κοινωνίες. Το να μην βρεις νόμο που να λέει "απαγορεύεται να πηδάτε τις μάνες σας" δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ήταν έθιμο.Δημοκράτης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:32Σαφέστατα και είχες και στην Ελλάδα περιστατικά αιμομιξίας
Απο την ιδια μητέρα ηταν big NO-NO
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Νετο Γκουερινο
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ο πατέρας του Λεωνίδα παντρεύτηκε μια ανιψιά του κόρη της αδελφής του
Βασιλιάς της Σπάρτης δεν ήταν τώρα πια ο Αναξανδρίδας, ο γιος του Λέοντα, αφού είχε πεθάνει και δε ζούσε, και το βασιλικό αξίωμα το είχε ο Κλεομένης, ο γιος του Αναξανδρίδα, που το πήρε όχι με την αξία του, αλλά επειδή ήταν πρωτότοκος. Δηλαδή ο Αναξανδρίδας που είχε γυναίκα μια θυγατέρα της αδερφής του και την αγαπούσε μ᾽ όλη του την καρδιά, δεν αποχτούσε παιδιά. [5.39.2
https://www.greek-language.gr/digitalRe ... 0&page=128
- Αλιόσα
Οι αρχαίοι.... α ναι οι αρχαίοι που πρότειναν κοινοκτημοσύνη των γυναικών και θανάτωση των αναπήρων καθώς αποτελούνε βάρος για την κοινωνία.micmic έγραψε: 30 Σεπ 2024, 12:28 Παράνοια. Τουλάχιστον οι αρχαίοι Έλληνες αυτήν την παράνοια δεν την είχαν.
περίπου 1400 πΧ
Λευιτικόν19
14Μη βρίζεις τον κουφό και μην βάζεις εμπόδια στον τυφλό, αλλά να φοβάσαι το Θεό σου. Εγώ είμαι ο Κύριος
18Μην είσαι εκδικητικός και μνησίκακος απέναντι στους άλλους, αλλά ν’ αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Εγώ είμαι ο Κύριος».
Μήπως, για να φτάσουν σε σημείο να φτιάξουν συγκεκριμένο νόμο, ήταν σχετικά (έως αρκετά) συχνό φαινόμενο;Δημοκράτης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 12:41υπάρχει μια ωραία σελίδα που λέγεται google.com και μπορείς να πας να γραψεις να βρεις το οικογενειακό δέντρο του ΛεωνίδαΔεν είπε κανείς ότι ήταν έθιμο, ούτε στος Εβραίους ήταν έθιμο το να παντρευτείς την ετεροθαλή αδερφή σου, ούτε την ανηψιά σου. Συνέβαινε όμως και ενώ οι Εβραίοι είχαν φτιάξει νόμους κατά του περιστατικού, στον ελληνικό κόσμο δεν είχαν.Υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι στις κοινωνίες. Το να μην βρεις νόμο που να λέει "απαγορεύεται να πηδάτε τις μάνες σας" δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ήταν έθιμο.Δημοκράτης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:32Σαφέστατα και είχες και στην Ελλάδα περιστατικά αιμομιξίας
Δεν το ξέρω φυσικά, απλά η λογική (μου) λέει πως τέτοιους κανόνες σε θρησκευτικά βιβλία βάζεις όταν σε απασχολεί αρκετά κάποιο κοινωνικό θέμα.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Εσύ αγαπάς όλους τους πλησίον σου όπως τον εαυτό σου;Αλιόσα έγραψε: 30 Σεπ 2024, 13:00Οι αρχαίοι.... α ναι οι αρχαίοι που πρότειναν κοινοκτημοσύνη των γυναικών και θανάτωση των αναπήρων καθώς αποτελούνε βάρος για την κοινωνία.micmic έγραψε: 30 Σεπ 2024, 12:28 Παράνοια. Τουλάχιστον οι αρχαίοι Έλληνες αυτήν την παράνοια δεν την είχαν.
περίπου 1400 πΧ
Λευιτικόν19
14Μη βρίζεις τον κουφό και μην βάζεις εμπόδια στον τυφλό, αλλά να φοβάσαι το Θεό σου. Εγώ είμαι ο Κύριος
18Μην είσαι εκδικητικός και μνησίκακος απέναντι στους άλλους, αλλά ν’ αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Εγώ είμαι ο Κύριος».
Αν όχι γιατί το κουράζεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Δημοκράτης
Προφανωςκαιεφτιαξαννομο γιατί συνέβαινε και προφανώς γιατί παρατήρησαν ότι πολλά παιδάκια έβγαιναν προβληματικάIsildur έγραψε: 30 Σεπ 2024, 13:01Μήπως, για να φτάσουν σε σημείο να φτιάξουν συγκεκριμένο νόμο, ήταν σχετικά (έως αρκετά) συχνό φαινόμενο;Δημοκράτης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 12:41υπάρχει μια ωραία σελίδα που λέγεται google.com και μπορείς να πας να γραψεις να βρεις το οικογενειακό δέντρο του ΛεωνίδαΔεν είπε κανείς ότι ήταν έθιμο, ούτε στος Εβραίους ήταν έθιμο το να παντρευτείς την ετεροθαλή αδερφή σου, ούτε την ανηψιά σου. Συνέβαινε όμως και ενώ οι Εβραίοι είχαν φτιάξει νόμους κατά του περιστατικού, στον ελληνικό κόσμο δεν είχαν.Υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι στις κοινωνίες. Το να μην βρεις νόμο που να λέει "απαγορεύεται να πηδάτε τις μάνες σας" δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ήταν έθιμο.
Δεν το ξέρω φυσικά, απλά η λογική (μου) λέει πως τέτοιους κανόνες σε θρησκευτικά βιβλία βάζεις όταν σε απασχολεί αρκετά κάποιο κοινωνικό θέμα.
Όλοι οικανονες ηθικής παιδιά αυτής της παρατήρησης είναι
Κάτι συμβαίνει, άραγε προβλήματα και γίνεται παρανομο ή απλως ανήθικο
Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της καθολικής εκκλησίας αυτό ακριβώς είναι
Αμα είναι να στηλιτεύονται λατρείες θρυλικών τεράτων, μην παραλείψεις και αυτό:Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 29 Σεπ 2024, 11:05Έχεις κάποιο πρόβλημα που στηλιτεύονται τα κακώς κείμενα των Ελλήνων θεών-τεράτων; στην ενότητα των μύθων και θρύλων βρησκεται το νήμα.panos291 έγραψε: 29 Σεπ 2024, 11:00 Εδω δυυμησι χιλιαδες χρόνια μετα, τα κουμμουνια λατρευετε τον ημιτρελο εγκληματια Σταλιν που καθαρισε τοσα εκατομμυρια αθωους, οι αρχαιοι θεοι σας μαραναν.
Ρε μλκς ουτε ο Κιμ δεν κάνει τέτοια... (ακόμα, τουλάχιστον)
Εντάξει...Δημοκράτης έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:29Δεν έκανα μόνο τον ηφιαστοpylothess έγραψε: 29 Σεπ 2024, 10:03Ο μόνος "θεός" που έκανε ο Δίας με την Ήρα, την επίσημη γυναίκα του ήταν ο Ήφαιστος. Ήταν όμως τόσο άσχημος που η μάνα του τον πέταξε από τον Όλυμπο και κουτσάθηκε γι'αυτό και αυτός μετά το έριξε στις κατασκευές ,στην Λήμνο. Όλοι οι Ήρωες και οι ημίθεοι ήταν νόθα παιδιά του Δία. Μόνο ο Ήφαιστος ήταν από την επίσημη γυναίκα του, την Ήρα. Αν και σε ορισμένες παραλλαγές του μύθου ,η Ήρα γέννησε με παρθενογένεση τον Ήφαιστο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 29 Σεπ 2024, 09:40 Η ηθική των αρχαίων ελληνικών θεών ήταν η κατάπτυστη, ο Δίας βίαζε γυναίκες, παντρεύτηκε ο σιχαμένος την αδερφή του Ήρα και έκαναν άλλους θεοις μιάσματα. Τα χειρότερα Σόδομα και Γόμορρα από τις ελληνικές θεότητες.
Αυτά ήταν τα ήθη της εποχής μπορεί να πει κάποιος αλλά να λατρευονται τέτοια ποταπα οντα;
Άρης, , ηβη, Ειλείθυια παίζει να είχαν και άλλα ππυ δεν θυμάμαι
Κατά τα άλλα ο νηματοθετεις λέει μαλακιες
Σε όλα τα παγανιστικα πάνθεα τα ίδια "γινονταν"
Μάλλον θέλεις να πεις ότι ο νηματοθέτης περιορίζεται μόνο στην Ελληνική μυθολογία.
Στην αρχαία Αίγυπτο οι Φαραώ παντρεύονταν με τις αδελφές τους.
Εκείνη την περίοδο θα πρέπει να ήταν διαδεδομένη η αιμομιξία.
Στο Πακιστάν για παράδειγμα ακόμη και σήμερα είναι διαδεδομένη μια μορφή αιμομιξίας όπου παντρεύονται ξαδέρφια.
Οι παγανιστικές θρησκείες είναι η αντανάκλαση των κοινωνικών πολιτικων και οικονομικών συνθηκών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 279 Απαντήσεις
- 6114 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Space_Passenger
-
- 40 Απαντήσεις