!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η αποχή σημαίνει παραίτηση από την εκπροσώπηση;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Η αποχή σημαίνει παραίτηση από την εκπροσώπηση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

.

Εχω φίλη που κάθεται στον καναπέ και σου λέει βαριέμαι να πάω στη τουαλέ να κατουρήσω..... :oops:

Στις προηγούμενες 2πλές εκλογές οταν την ρώτησα αν ξέρει γιατί γινονται οι 2εύτερες εκλογές δεν ήξερε..... :hammer:

Η ίδια πρίν με γνωρίσει ψήφιζε Χρυσά Αυγά γιατι ακουγε οτι βοηθούσαν τις γριές..... :roll:

Πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου βαριέται που ζει.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Πρώτα απ'όλα, γιατί θεωρείτε ότι η πλειονότητα ψηφίζει με βάση το μεσο-μακροπρόθεσμο καλό της χώρας; Δεν είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι ωφελιμιστές και στην ψηφοφορία υπολογίζουν αποκλειστικά και μόνο το δικό τους, προσωπικό συμφέρον;

Αν λοιπόν κάποιος αδιαφορεί για την χώρα, ή ακόμα και αν ενδιαφέρεται για την χώρα αλλά θεωρεί πχ την πορεία της προδιαγεγραμμένη και ανεξάρτητη εκλογικού αποτελέσματος, και όσο για το προσωπικό του συμφέρον θεωρεί/ξέρει ότι ελάχιστα έως καθόλου εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών, τότε γιατί να πάει να ψηφίσει;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger »

Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:34 Φωτογράφισα ένα, παραπάνω. Μάλλον δεν με παρακολουθείς. Ποιο θες να μου προτείνεις ; Γιατί βαριέμαι την κολοκυθιά που παίζεις τόση ώρα.
Αν θες Κεντρο υπαρχει λυση ειναι μπροστα σου.
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:34
OANNHSEA έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:30
Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:28

Δεν αναφέρθηκα σε μεγάλα, μάλλον δε διάβασες τι είπα.
ΟΚ, ποιά θεωρείς εσύ από μικρά κόμματα του κέντρου;

.
Φωτογράφισα ένα, παραπάνω. Μάλλον δεν με παρακολουθείς. Ποιο θες να μου προτείνεις ; Γιατί βαριέμαι την κολοκυθιά που παίζεις τόση ώρα.
Ποτέ δεν είπε οτι "θα συνεργασθεί". Είπε για ψήφο ανοχής. Έχει διαφορά.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

masterridley έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:48
hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:55
Καραμελίτσα έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:49 Δεν πάει έτσι. Αν ο Α σου κλέβει 40, ο Β σου κλέβει 20, με το να μην ψηφίζεις, το αναμενόμενο αποτέλεσμα της πράξης σου είναι το -30. Αν ψηφίσεις Α είναι -40, αν ψηφίσεις Β είναι -20. Το ορθολογικό είναι να ψηφίσεις Β, γιατί ελαχιστοποιεί τη ζημιά.
Nope. Το ορθολογικό είναι να ψηφίσεις "τίποτα απ' τα δυο" και να ελπίζεις ότι το ίδιο θα κάνουν όλοι, ώστε να μην είμαστε αιχμάλωτοι της αναγκαστικής κλοπής και να μεταβληθεί το ερώτημα.

Μαθηματικά υπάρχουν τρεις επιλογές που εσύ εσκεμμένα τις αναγάγεις σε δύο

1. -40
2. -20
3. όχι 1, όχι 2

Αν υπήρχαν μόνο δύο επιλογές, π.χ. σε ένα σύστημα που η ψήφος είναι αναγκαστική και δεν υπάρχει λευκό, τότε ναι, το 2 θα ήταν καλύτερη επιλογή.
Η καραμελίτσα έχει δίκιο για τον εξής λόγο. Η δική σου ανάλυση προϋποθέτει ότι η αποχή μπορεί να οδηγήσει σε μια άλλη (3η) κατεύθυνση.

Όμως απ'όσο ξέρω, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία. Κάθε φορά που απείχε ένα κόμμα πχ οι αριστεροί το 1946, αυτό άφησε το πεδίο πλήρως ελεύθερο στους αντιπάλους.

Με άλλα λόγια, το παιχνίδι θα παιχτεί είτε με την παρουσία σου είτε χωρίς και θα χάσεις -20 ή -40.

Ακόμα χειρότερα, η δημοκρατία μπορεί να επιβιώσει με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά αποχής. Από το 1920 έως πρόσφατα, η αποχή στις ΗΠΑ ήταν τουλάχιστον 40 σε κάθε εκλογή! Σύγκρινε με μας που φτάσαμε μόλις το 43,84% εν μέσω βαθέος μνημονίου. (δεν μετράω το 47.18 του Ιουνίου που είναι μαγικό ποσοστό καθώς όλοι ξέραν ότι η ΝΔ θα κερδίσει κατά κράτος)

Εικόνα
Αυτά είναι σημαντικά αλλά όχι μεγάλα ποσοστά, κτγμ. Εγώ αναφέρθηκα σε ποσοστά της τάξης του 90%. Τώρα, αν δεν συμβεί αυτό, όπως δεν συμβαίνει συνήθως, για μένα είναι ίδιες οι επιλογές 1 και 2. Και με τις 2 επιλογές στην προσωπική μου ζωή πρέπει να παλέψω για να αντισταθμίσω την ζημιά. Δεν κάνει καμμιά διαφορά η απόλυτη διαφορά τους (αν κρίνω δηλαδή ότι υπάρχει έστω κι αυτή).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

micmic έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:56 Πρώτα απ'όλα, γιατί θεωρείτε ότι η πλειονότητα ψηφίζει με βάση το μεσο-μακροπρόθεσμο καλό της χώρας; Δεν είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι ωφελιμιστές και στην ψηφοφορία υπολογίζουν αποκλειστικά και μόνο το δικό τους, προσωπικό συμφέρον;

Αν λοιπόν κάποιος αδιαφορεί για την χώρα, ή ακόμα και αν ενδιαφέρεται για την χώρα αλλά θεωρεί πχ την πορεία της προδιαγεγραμμένη και ανεξάρτητη εκλογικού αποτελέσματος, και όσο για το προσωπικό του συμφέρον θεωρεί/ξέρει ότι ελάχιστα έως καθόλου εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών, τότε γιατί να πάει να ψηφίσει;
Σωστό κι αυτό. Αφορά μεγάλο ποσοστό της αποχής.

Εγώ προσωπικά το εννοώ φουλ αυτό που λέω. Έχω ψηφίσει σε εκλογές που έχω πιστέψει έστω και ελάχιστα ότι μπορεί κάποιος συνδυασμός να δώσει κάτι θετικό (2004, 2007, 2012, 2012, 2019).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Otto Weininger έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:31
OANNHSEA έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:29
Otto Weininger έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:10

η πραγματικότητα και τα επιχερήματά σου είναι να εκτελέσουμε κάνα δυό υπουργούς ; άσε ρε φίλε. κρίμα που δεν έχω και τρίτο να σου δώσω να τσιμπήσεις

Εφόσον δεν απομακρύνεις τους γελοίους και ανίκανους υπουργούς, θα πρέπει κάπως να φύγουν από τη μέση...
Το ότι τους υπερασπίζεσαι, ενώ ξέρεις ότι είναι απλά άχρηστα βαρίδια που κάνουν κακό στην Ελλάδα και στους Έλληνες, απλά δείχνει οπαδικό χαρακτήρα και τίποτα άλλο!!!

ΥΓ
Με τόσες π... που έχεις φάει, υπερασπιζόμενος ένα κόμμα του κώλου, θα έπρεπε τουλάχιστον να κρατήσεις ένα αρ... για κάθε περίσταση...

.
άντε να τσιμπήσω.
ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να εκτελεστούνε απομακρυνθούνε ;
Δεν έγραφα τόση ώρα για να "τσιμπήσεις" - γράφω για σου δείξω ότι πολύ απλά είσαι ένα οπαδικό άτομο, το οποίο ότι και να κάνει το κόμμα του, θα πάει και θα το ψηφίσει χωρίς να ενδιαφέρεται!!!
Με λίγα λόγια δεν είσαι πολίτης με την αρχαία έννοια του όρου, είσαι απλά ένας οπαδός της ΝΔ!!!
Ότι και να κάνουν, ότι και να πουν εκεί στη ΝΔ, ακόμα και εάν αυτό σε καταστρέφει, εσύ θα τους ψηφίσεις!!!
Οπότε η άποψη σου για το ποιό κόμμα πρέπει να ψηφίσουμε, δεν έχει καμία αξία...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Η αποχή από την ψήφο έχει νόημα μόνο όταν οι επιλογές που σου παρουσιάζονται δεν είναι ξεκάθαρες ή όταν πρόκειται για κουτοπονηριά των κρατούντων προκειμένου να αποποιηθούν των ευθυνών τους μέσω κατ' επίφαση δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτά ας πούμε ίσχυαν στο δημοψήφισμα εδώ του 2015, από το οποίο δυστυχώς δεν απείχα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πάντοτε μπορεί και πρέπει να βρει κανείς κάποιο τρόπο να συμμετάσχει. Θες για καθαρά ιδιοτελή κίνητρα (ρουσφέτια κτλ), θες για να στηρίξει την πολιτική που υποστηρίζει, θες για να στείλει ένα μήνυμα, θες για να ψηφίσει στρατηγικά, πάντως καλό είναι να πάει.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Η αποχή σημαίνει αυτοεκπροσώπευση.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

micmic έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:56 Πρώτα απ'όλα, γιατί θεωρείτε ότι η πλειονότητα ψηφίζει με βάση το μεσο-μακροπρόθεσμο καλό της χώρας; Δεν είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι ωφελιμιστές και στην ψηφοφορία νομίζουν ότι υπολογίζουν αποκλειστικά και μόνο το δικό τους, προσωπικό συμφέρον;

Fixed :8)
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:21 Επίσης με ενοχλεί αυτή η ηθικά χαμηλού επιπέδου άποψη "καλά να πάθουν" για όσους απέχουν. Είναι προκλητική. Αποφεύγω να το χρησιμοποιώ ακόμη κι εκεί που αλήθεια αξίζει, δηλαδή σε όσους ψήφισαν ένα κόμμα και μετά τον ήπιαν, αλλά να το χρησιμοποιεί κανείς για κάποιον που δεν ήταν επιλογή του το θεωρώ ειλικρινά low blow και το έχω προσπεράσει πολλές φορές. Ε, αυτήν την φορά είπα να μην το αφήσω να περάσει.
Αυτό που μένει εκτός ορατού πεδίου είναι, ότι όταν η κάθε κυβέρνηση νομοθετεί το χ ή ψ (ανεξαρτήτως προεκλογικών δηλώσεων) τον πίνουν όλοι, πλην αυτών που τους συμφέρει το νομοθέτημα.
Είτε ψήφισαν (ανεξαρτήτως κόμματος που επέλεξαν) είτε απείχαν.

Γιατί καλώς ή κακώς, οι επιπτώσεις των αποφάσεων της κάθε κυβέρνησης δεν αφορούν μόνον στους δικούς της ψηφοφόρους.

Με λίγα λόγια, εκ των πραγμάτων η πολιτική εμπεριέχει την ανηθικότητα (με ιδεολογικούς μανδύες), τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους πολίτες.

Και η αποχή εκφράζει μια απαξία για αμφότερα τα σκέλη.

Το τι ενοχλεί εσένα, εμένα, τον οποιονδήποτε, είναι παντελώς αδιάφορο. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Scouser έγραψε: 07 Ιουν 2024, 14:10 Η αποχή από την ψήφο έχει νόημα μόνο όταν οι επιλογές που σου παρουσιάζονται δεν είναι ξεκάθαρες ή όταν πρόκειται για κουτοπονηριά των κρατούντων προκειμένου να αποποιηθούν των ευθυνών τους μέσω κατ' επίφαση δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτά ας πούμε ίσχυαν στο δημοψήφισμα εδώ του 2015, από το οποίο δυστυχώς δεν απείχα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πάντοτε μπορεί και πρέπει να βρει κανείς κάποιο τρόπο να συμμετάσχει. Θες για καθαρά ιδιοτελή κίνητρα (ρουσφέτια κτλ), θες για να στηρίξει την πολιτική που υποστηρίζει, θες για να στείλει ένα μήνυμα, θες για να ψηφίσει στρατηγικά, πάντως καλό είναι να πάει.
Ήταν η πρώτη μου συνειδητή αποχή. Ήρθε ο καιρός και για τη δεύτερη. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

οχι παιδιά όλα καλά. Να απέχετε. Ειδικά οι κουλικοί. Δεν υπάρχει κυβερνητικό επίδικο.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιουν 2024, 14:28 Ήταν η πρώτη μου συνειδητή αποχή. Ήρθε ο καιρός και για τη δεύτερη. :lol:
Άξια! Τα ΚΑΠΗ θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 07 Ιουν 2024, 14:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιουν 2024, 14:28 Ήταν η πρώτη μου συνειδητή αποχή. Ήρθε ο καιρός και για τη δεύτερη. :lol:
Άξια! Τα ΚΑΠΗ θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπα.
Ε ναι, μόνον η αποχή των καπη μπορεί να σώσει τα ανίκανα τοξοβόλα νιάτα.

Αυτά, ακόμη και κρατώντας πι, σκοντάφτουν. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”