Σελίδα 6 από 25
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:34
από Beria
Σέλευκας έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:16
Οσο για τη διαμάχη των λέξεων ούτε συζήτηση δεν μπορεί να γίνει κανονικά. Σουβλάκι το λέει ολη η Ελλάδα απο Κρήτη και ρόδο μέχρι Αλεξανδρούπολη και οι γύρω περιοχές απο την Αθήνα ακόμα ενώ μόνο η Αθήνα το λέει καλαμάκι. Οπότε δεν μπορεις να πεις σουβλάκι το γυρο και το μπιφτέκι.
Επίσης η ονομασία σουβλάκι για το σουβλάκι είναι αιώνες πιο παλιά α
πο την ονομασία καλαμάκι που βγήκε καπου το 1970.
To ξέρεις ότι επί
εκατονταετίες το υλικό με το οποίο οβελιζόταν το κρεατάκι για τη μικρή σούβλα ήταν
σχίζες από καλάμι;
Πού να το ξέρεις, βέβηλε!
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:37
από vantono
Αυτό με το "πιτογυρο" δεν το έχουν μόνο στη θεσσαλονικη, το έχουν οπουδήποτε πάνω από νομο Αττικής, έχω την εντύπωση.
Και μια γκόμενα Χαλκιδαια που είχα κάποτε, πιτογυρο το έλεγε. Και ξάδερφο σε Τρίκαλα που έχω, πιτογυρο το λέει.
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:37
από ΓΑΛΗ
Πτολεμαίος έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:32
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:13
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:04
Δεν μπορείς να βάλεις τηγανητή πατάτα κάπου που θα γίνει μούσκεμα, όπως στη φασολάδα. Αλλά μαζί με ψητό κρέας ταιριάζει 100%, όποιος πει το αντίθετο είναι κολλημένος.
Μιλαω για πα
πατες
Μλκ μου τι έπαθες σήμερα;
Είναι η δεύτερη φορά σε αυτή τη σελίδα
Απλώς κάποιοι έχουν μπλέξει τα πιτόγυρα με τα σαντουϊτσάδικα απ΄όλα για ενίσχυση
γεύσης. 
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:38
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Πήγε ο άλλος στο ελληνικό να πάρει τυλιχτα και να κάνει συγκρίσεις, εδώ κοντά. Να φάμε θέλουμε, όχι να μεταναστεύσουμε.
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:39
από ΓΑΛΗ
Beria έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:34
Σέλευκας έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:16
Οσο για τη διαμάχη των λέξεων ούτε συζήτηση δεν μπορεί να γίνει κανονικά. Σουβλάκι το λέει ολη η Ελλάδα απο Κρήτη και ρόδο μέχρι Αλεξανδρούπολη και οι γύρω περιοχές απο την Αθήνα ακόμα ενώ μόνο η Αθήνα το λέει καλαμάκι. Οπότε δεν μπορεις να πεις σουβλάκι το γυρο και το μπιφτέκι.
Επίσης η ονομασία σουβλάκι για το σουβλάκι είναι αιώνες πιο παλιά α
πο την ονομασία καλαμάκι που βγήκε καπου το 1970.
To ξέρεις ότι επί
εκατονταετίες το υλικό με το οποίο οβελιζόταν το κρεατάκι για τη μικρή σούβλα ήταν
σχίζες από καλάμι;
Πού να το ξέρεις, βέβηλε!
Καλώς τον παραδοσιακό.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:41
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
Πτολεμαίος έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:32
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:13
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:04
Δεν μπορείς να βάλεις τηγανητή πατάτα κάπου που θα γίνει μούσκεμα, όπως στη φασολάδα. Αλλά μαζί με ψητό κρέας ταιριάζει 100%, όποιος πει το αντίθετο είναι κολλημένος.
Μιλαω για πα
πατες
Μλκ μου τι έπαθες σήμερα;
Είναι η δεύτερη φορά σε αυτή τη σελίδα
Οι πατατες ειναι για ντιγκινταγκες. Ο αντρας ο παντελονατος τρωει μονο παπατες.
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:42
από vantono
Οι σωστοί προχωκάγκουρες είμαστε (και) παραδοσιακοί σε πολλά θέματα. Και πιο παραδοσιακοί από τους "παραδοσιακούς" μη σας πω. Βασικά, εμείς είμαστε οι πραγματικοί παραδοσιακοί.
Πάρτε παράδειγμα από τη Μαρινάρα μας.
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:43
από ΓΑΛΗ
vantono έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:37
Αυτό με το "πιτογυρο" δεν το έχουν μόνο στη θεσσαλονικη, το έχουν οπουδήποτε πάνω από νομο Αττικής, έχω την εντύπωση.
Και μια γκόμενα Χαλκιδαια που είχα κάποτε, πιτογυρο το έλεγε. Και ξάδερφο σε Τρίκαλα που έχω, πιτογυρο το λέει.
Με πιτοβιγκαναία γκόμινα που έπαιζε στο πρότζεκτ γύρος κοτόπουλου με μαρούλι στην αττική, να υποθέσω ότι δεν είχες ποτέ κονέ;

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:45
από Σέλευκας
Beria έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:34
Σέλευκας έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:16
Οσο για τη διαμάχη των λέξεων ούτε συζήτηση δεν μπορεί να γίνει κανονικά. Σουβλάκι το λέει ολη η Ελλάδα απο Κρήτη και ρόδο μέχρι Αλεξανδρούπολη και οι γύρω περιοχές απο την Αθήνα ακόμα ενώ μόνο η Αθήνα το λέει καλαμάκι. Οπότε δεν μπορεις να πεις σουβλάκι το γυρο και το μπιφτέκι.
Επίσης η ονομασία σουβλάκι για το σουβλάκι είναι αιώνες πιο παλιά α
πο την ονομασία καλαμάκι που βγήκε καπου το 1970.
To ξέρεις ότι επί
εκατονταετίες το υλικό με το οποίο οβελιζόταν το κρεατάκι για τη μικρή σούβλα ήταν
σχίζες από καλάμι;
Πού να το ξέρεις, βέβηλε!
και;

σουβλάκι το έλεγε όλη η Ελλάδα (και η Αθήνα)
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:46
από aLiCat
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:04
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:02
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:00
Χωρίς πατάτες είναι μπουρζουάδικη γαστρονομική δημιουργία, δεν είναι πιτογυρο.
Η πατατα αλλοιωνει τη γευση οπου και να την βαλεις. Ακομα και στη φασολαδα αν βαλεις πολλες παπατες στο τελος θα νομιζεις οτι τρως πατατοσουπα.
Δεν μπορείς να βάλεις τηγανητή πατάτα κάπου που θα γίνει μούσκεμα, όπως στη φασολάδα. Αλλά μαζί με ψητό κρέας ταιριάζει 100%, όποιος πει το αντίθετο είναι κολλημένος.
Φυσικά η πατάτα ταιριάζει τέλεια με το ψητό κρέας.
'Οχι όμως και με την πίτα.
(Μενει να ακούσουμε και για σουβλάκια με πουρέ μέσα στην πίτα.

)
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:50
από Σέλευκας
hellegennes έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:25
Ερμής έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:18
hellegennes έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:24
Μπορεί κανείς να μου πει ποιο είναι το αθηναϊκό μαγαζί του βίντεο να δούμε και τις δικές του αληθινές τιμές;
Το ελληνικό στο Ελληνικό. Αυτές ειναι οι τιμές του, πήγα προσφατα.
Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι κορυφαίο εν τω μεταξύ. Όλα χειροποίητα, απλά πουλάει ενα σκασμό κομμάτια κάθε μέρα με αποτέλεσμα να έχει κέρδος.
Όλα τα μαγαζιά που βλέπω έχουν τιμές 10-12 ευρώ για αυτά τα τρία. Άρα αν αυτό το μαγαζί είναι τόσο φθηνότερο είναι ειδική περίπτωση. Πάντως το βίντεο είναι μούφα γιατί οι τιμές του άλλου ήταν 8,90 σύμφωνα με αυτά που βλέπω. Σε κάθε περίπτωση οι τιμές Αθήνας-Θεσσαλονίκης είναι πάνω-κάτω ίδιες και κατά μέσο όρο όντως στην Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερα. Άρα δεν υφίσταται debunking.
στη Νεάπολη και στην Πολίχνη ο γύρος έχει 4,80 σε όποιο μαγαζί και να πας, αν στην Αθήνα έχει 2,80 τότε έχουν δίκιο. Οτι σε μας ολοι οι γυφτοπρόξενοι την είδαν ακριβοί πρέπει να το κοιτάξουμε.
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:51
από foscilis
GoBzi έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:50
foscilis έγραψε: 22 Μαρ 2024, 14:40
Η ένστασή μου απέναντι στη λέξη "πιτόγυρο" είναι καθαρά αισθητική. Είναι σα να πηγαίνεις στο φούρνο και να λες "βάλτε μου ένα πιτότυρο".
ΔΕ δουλεύει έτσι η ελληνική γλώσσα.
Η ελληνική γλώσσα δουλεύει όπως και οι υπόλοιπες. Εάν πεις Α και ο άλλος καταλάβει Α τότε η γλώσσα δουλεύει.
Εγώ πάντως δεν είπα ότι δεν καταλαβαίνω τι εννοεί η κινούμενη σκατοσακούλα που λέει "πιτόγυρο".
Είπα ότι το βρίσκω ακραία αντιαισθητικό σαν λέξη και ασύμβατο με τον τρόπο που σχηματίζονται οι υπόλοιπες 500 παρόμοιες λέξεις στην ελληνική γλώσσα.
Αλλά λαμβάνω την πάσα για να σημειώσω ότι με τα λεγόμενά σου αποδεικνύεις ότι στη Θεσσαλονίκη δε μιλάνε την ελληνική γλώσσα, γιατί λες στον άλλον "καλαμάκι" δείχνοντάς του μάλιστα ενίοτε και το ζωγραφισμένο καλαμάκι στη μαρκίζα από πάνω του κι εκείνος αντί να καταλάβει τι εννοείς ή παθαίνει εγκεφαλικό η κωλοτρυπίδα του ή σου φέρνειένα καλαμάκι του φραπέ διατεινόμενος ότι αυτό σημαίνει η λέξη
(περιέργως δε σου φέρνουν ένα μικρό καλάμι,
που σημαίνει ότι κάποτε, μιλώντας από ανθρωπολογική σκοπιά, είχαν κι αυτοί ως υποείδος τη δυνατότητα να χειριστούν την έννοια "1 λέξη > 1 σημασία" η οποία όμως πάγωσε μαζί με τις περισσότερες άλλες εγκεφαλικές τους λειτουργίες όταν ήρθαν σε επαφή με τον φραπέ)
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:51
από Ερμής
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:38
Πήγε ο άλλος στο ελληνικό να πάρει τυλιχτα και να κάνει συγκρίσεις, εδώ κοντά. Να φάμε θέλουμε, όχι να μεταναστεύσουμε.
Κάποιοι μένουμε κοντά.
Το οποίο Ελληνικό δεν ειναι μονο φτηνο, είναι και γαματο.
Το ίδιο και ο καράμπελας στον Πειραιά που το έχει 3€
Και ο Αχιλλέας που το έχει 3,10-3,20, εκεί όμως θέλει υπομονή, είναι φάση σιντ, χωρίς ντελίβερυ, κλειστο Σκ
Τα καλά σουβλατζίδικα στην Αθήνα παίζουν max στο 3,20
Οι αλυσίδες και τα φλώρικα για τις λινάτσες παίζουν απο 3,5 κα πάνω
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:53
από Γράφων
Εν γένει, βλέπω σε βίντεο ότι στην Θεσσαλονίκη η ποσότητα κρέατος στο σουβλάκι είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι στην Αθήνα. Οσον αφορά τις πατάτες, εγώ βάζω. Ντομάτα βάζετε;
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2024, 15:54
από vantono
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:43
vantono έγραψε: 22 Μαρ 2024, 15:37
Αυτό με το "πιτογυρο" δεν το έχουν μόνο στη θεσσαλονικη, το έχουν οπουδήποτε πάνω από νομο Αττικής, έχω την εντύπωση.
Και μια γκόμενα Χαλκιδαια που είχα κάποτε, πιτογυρο το έλεγε. Και ξάδερφο σε Τρίκαλα που έχω, πιτογυρο το λέει.
Με πιτοβιγκαναία γκόμινα που έπαιζε στο πρότζεκτ γύρος κοτόπουλου με μαρούλι στην αττική, να υποθέσω ότι δεν είχες ποτέ κονέ;
Πιτοβιγκαναία που τρώει κοτόπουλο?
Έχω κάνει με πιο χαρντκορ, με πραγματική βιγκαναία που με πήγε σε βιγκαναδικο με πίτα γύρο μανιταριών με λάδι τρούφας.
Μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα. Μετάνιωσα που το σκεφτόμουν να μην πάω και να της ρίξω άκυρο.
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΑΜΗΣΕ!!! Παρότι τιμούμε το παραδοσιακό εν προκειμένω, αξίζει που και που και το εναλλακτικό, αν είναι ποιοτικό.