Σελίδα 6 από 10
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 13:17
από Ερμής
Chilloutbuddy έγραψε: 31 Ιαν 2024, 13:06
πάντως αυτός που δεν έχει αλλάξει καθόλου είναι ο Βάρσος
Δυστυχως έχουν αλλάξει τα προϊόντα μετά το 2000-2002
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 13:26
από Chilloutbuddy
Φοβερή γραμματοσειρά Φίνος Φιλμς

Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 14:51
από Daje
sharp έγραψε: 31 Ιαν 2024, 13:11
Οργισμένος έγραψε: 31 Ιαν 2024, 08:30
10etia 90 otan ta Everest εφτιαχναν οτι σκατα σαντουιτς γουσταρες
όντως... σκατά
Τα σάντουιτς ήταν η αρχή της κατάρρευσης, της αλβανοποιησης της Ελληνικής κουζίνας.
Όταν μπήκαν τα σάντουιτς στο παιχνίδι, αμέσως έπεσε η ποιότητα σε τυρόπιτα, σπανακόπιτα, μπουγάτσα κλπ και από εκεί ΤΣΟΥΝΑΜΙ.
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 14:56
από Daje
Να προσθέσω και κάτι άλλο στο θέμα πίτσας:
Τη δεκαετία 70 και 80 υπήρξε ένα κυμα μετανάστευσης Ελλήνων στον Καναδα πολλοί εκ των οποίων δούλεψαν στην εστίαση.
Όταν αυτοί επέστρεψαν, έφεραν στην Ελλάδα στα 90ιες την "καναδέζικη συνταγή" πίτσας, κάτι που έβρισκες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.
Είχα βρει τέτοια πίτσα σε νησιά, στην επαρχία, παντού.
Το πράγμα χάλασε όταν μπήκαν στο παιχνίδι Αλβανοί πιτσαδοροι αλλά και Έλληνες του εξωτερικού (Ιταλία...) Οι οποίοι προσπάθησαν να μιμηθούν την κλασική ιταλική πίτσα και το αποτέλεσμα φυσικά ήταν σαν τα σουβλάκια που κάνουν οι ξένοι στο εξωτερικό...
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 14:58
από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Άλλο ένα ιστορικό μαγαζί από το 1974 μέχρι σήμερα στο ίδιο σημείο!
Roxanita στον Πειραία
https://www.roxanita.gr/
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 15:03
από Ερμής
ο Πασίγνωστος Αχιλλέας στο Νέο Κόσμο.
γραμματοσειρά στις κάθετες ταμπελες, βγαλμένες απο πασοκικά χρόνια

Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 15:07
από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Έλα και η περίφημη ΜΑΡΓΑΡΩ από το 1944 στο ίδιο σημείο (μεσοτοιχία με τη Σχολή Δοκίμων):
https://www.gastronomos.gr/magazi/marga ... 44/194342/
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 15:07
από Sid Vicious
Daje έγραψε: 31 Ιαν 2024, 14:56
Να προσθέσω και κάτι άλλο στο θέμα πίτσας:
Τη δεκαετία 70 και 80 υπήρξε ένα κυμα μετανάστευσης Ελλήνων στον Καναδα πολλοί εκ των οποίων δούλεψαν στην εστίαση.
Όταν αυτοί επέστρεψαν, έφεραν στην Ελλάδα στα 90ιες την "καναδέζικη συνταγή" πίτσας, κάτι που έβρισκες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.
Είχα βρει τέτοια πίτσα σε νησιά, στην επαρχία, παντού.
Το πράγμα χάλασε όταν μπήκαν στο παιχνίδι Αλβανοί πιτσαδοροι αλλά και Έλληνες του εξωτερικού (Ιταλία...) Οι οποίοι προσπάθησαν να μιμηθούν την κλασική ιταλική πίτσα και το αποτέλεσμα φυσικά ήταν σαν τα σουβλάκια που κάνουν οι ξένοι στο εξωτερικό...
Δεν γνωρίζω από Αθήνα όμως η Θεσσαλονίκη γαστρονομικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο και μάλιστα βρίσκεται σε ανοδική πορεία θα έλεγα
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 15:17
από Ερμής
Το κρατάει όμως όπως παλιά ή το έχει εκμοντερνίσει; Γιατί το est.1944 δε λέει πολλά απο μονο του.
Για τη μαργαρώ έχω ακούσει διττές απόψεις.
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 17:19
από Exodus
Στο Αm. H. Toast έχω γράψει την εφηβεία μου. Ζαμπονοσαλάτα. Έπος.
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2024, 17:41
από Otto Weininger
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2024, 04:18
από Chilloutbuddy
Sid Vicious έγραψε: 31 Ιαν 2024, 15:07
Δεν γνωρίζω από Αθήνα όμως η Θεσσαλονίκη γαστρονομικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο και μάλιστα βρίσκεται σε ανοδική πορεία θα έλεγα
Aνέκαθεν
Αλλά δεν έχει και σημασία στην τελική, σημασία έχει τι τρώει ο κόσμος κάθε μέρα...
πχ αν ψάξεις την Αγγλία θα βρεις ένα σωρό φανταστικά εστιατόρια, αλλά τι να το κάνεις αν ο μέσος Άγγλος σε καθημερινή βάση τρώει προπέρσινες πατάτες τηγανισμένες σε μηχανόλαδο ή βρασμένα αυτιά γουρουνιών που πουλάν τα τέσκο σε μορφή λουκάνικου
στην Ελλάδα ας πούμε δεν έχουμε και πολλά μισελέν εστιατόρια, αλλά το μέσο καθημερινό φαγητό που τρώει ο μέσος άνθρωπος γιατί το βρίσκει εύκολα στη γειτονιά του ή το μαγειρεύει η μάνα του είναι τελικά κλάσεις ανώτερο απ΄το αντίστοιχο της βόρειας ευρώπης ή της αμερικής.
Το καλό με την Ελλάδα γενικά και τη ιδιαίτερα τη Β.Ελλάδα είναι ότι το φαγητό είναι προσιτό, γιατί είναι έτσι η κουλτούρα της πόλης, δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε ιδιαίτερα ακριβό να τσιμπήσεις κάτι λετζιτ καλό σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και ακόμα σημαντικότερο, όταν μαγειρεύουν οι Έλληνες σπίτι τους το κάνουν και σοβαρά και συχνά, επενδύουν χρόνο.
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2024, 04:51
από Chilloutbuddy
Τα νησιά Φίτζι είναι φτωχά θεόφτωχα, αν δε δουλεύεις στην τουριστική βιομηχανία ή την κυβέρνηση βασικά την έχεις γαμήσει, πχ αν σε πονάει δόντι απλά το βγάζεις μόνος σου με την τανάλια, κάπως έτσι πάει η ζωή σου.
Όμως τρώνε γαμάτα ρε φίλε. Περνάς απ'τα χωριά και βλέπεις γουρούνια και κότες τρέχουνε ελεύθερα ανάμεσα στα σπίτια, παρτέρια παντού, μπανάνες στα δέντρα, ψαράδες που γυρνάνε το μεσημέρι κλπ. Και εκεί που οδηγάς είναι δίπλα στο δρόμο μια γιαγιά με μια ψησταριά, σταματάς και τρώς μέχρι να σκάσεις το καλύτερο χοιρινό με ψητά ολόφρεσκα λαχανικά. Μας χρέωσε 2 φιτζιανά δολάρια (1 ευρώ) η γιαγιά, πιάσαμε κουβέντα και λέει ο μόνος λόγος που χρειάζεται λεφτά είναι για ν'αγοράσει αλεύρι για πιτούλες.
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2024, 07:48
από Yochanan
sys3x έγραψε: 30 Ιαν 2024, 15:03
Εδώ να πούμε ότι η "καναδέζικη" δεν είναι τπτ άλλο από την εκδοχή ενός Έλληνα που πήγε στον Καναδά και έγινε πιτσαράς, είναι ο ίδγιος Έλλην ο οποίος έβαλε ανανά (εκτός των άλλων) στην ψημένη στο φούρνο πίτα (πίτσα) με σάλτσα και τυρί.
δεν το γνώριζα
ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!
Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2024, 07:54
από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Ερμής έγραψε: 31 Ιαν 2024, 15:17
Το κρατάει όμως όπως παλιά ή το έχει εκμοντερνίσει; Γιατί το est.1944 δε λέει πολλά απο μονο του.
Για τη μαργαρώ έχω ακούσει διττές απόψεις.
Θαρρώ πως ό,τι ποιοτικό μπορεί να "κρατηθεί" από το παρελθόν, κρατιέται.
Ένα φεγγάρι βέβαια (δεκαετίες 1980-1990) το πήραν πρέφα οι μερσεντάκηδες της Αθήνας και του γαμήσανε τα ράμματα, αλλά έτσι πάει...
Ωστόσο, και αυτό νομίζω είναι γενικός κανόνας, δεν μπορώ να περιμένω από τη δεύτερη-τρίτη γενιά να έχει το ίδιο "χερικό" που είχαν τα παπούδια ούτε εκείνες τις "συναλλακτικές" σχέσεις ούτε τις ίδιες πρώτες ύλες με τις προ αμνημονεύτων.